Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tomuś tomuś i reszta urobionych przez " niezależnych "

" Adam Michnik przypominał, iż przed laty Antoni Macierewicz był... człowiekiem o poglądach skrajnie lewicowych. Gość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wspominał, jak obecny lider PiS wzorował się niegdyś na Che Guevarze, Castro i rewolucjonistach z Chile. I bardzo głęboko wierzył w wyznawane wówczas wartości."

i co teraz drobne móżdżki , powiesicie guru na lampie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaistniał przez posłankę Annę Sobecką.

Aby już nie kontynuować powiem, że śmieszy mnie slogan o obrażaniu uczuć religijnych, one same się obrażają...

Ale ten gościu "artysta" to jakiś zboczeniec a całość jest odrażająca w odniesieniu do naszej przestrzeni cywilizacyjnej a nie jakiejś tam religijnej...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

więc po cholerę o tym piszesz , cóż ma to wspólnego z wątkiem polityka ?

chłopak chciał publicznie zaistnieć i dzięki tobie zaistnieje .

Za drobny móżdżek masz, żeby to zrozumieć?

A zaistniał bo skończył warszawską ASP i ktoś tam dopuścił, aby jego pracą dyplomową była właśnie "Adoracja Chrystusa" , zaistniał bo warszawskie Centrum Sztuki Współczesnej wystawiło jego pracę - nie pierwszy raz zresztą i dopuścił ja tam jakiś kurator.

I tak zboczeniec, który powinien być co najwyżej leczony za państwowe pieniądze, urasta do miana artysty.

A z wątkiem "Polityka" ma choćby dlatego, że jego twórczość wpisuje się w POlitykę kulturalną państwa, czy ma związek ze środowiskiem "Krytyki Politycznej" - nowego, słusznego wzorca lewicy.

I brode se otrzyj. Rękawem.

dziadekwłodek

oczywiście , a co mnie on obchodzi . Jak coś wzbudza odrazę raczej się omija a nie reklamuje .

tak w związku z małym móżdżkiem . Może dopompuj , przynajmniej objętość powiększysz

Tomuś tomuś i reszta urobionych przez " niezależnych "

" Adam Michnik przypominał, iż przed laty Antoni Macierewicz był... człowiekiem o poglądach skrajnie lewicowych. Gość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wspominał, jak obecny lider PiS wzorował się niegdyś na Che Guevarze, Castro i rewolucjonistach z Chile. I bardzo głęboko wierzył w wyznawane wówczas wartości."

i co teraz drobne móżdżki , powiesicie guru na lampie ?

tego sie nawet nie da skomentowac , ogladaj dalej Lisa , wyjdzie Tobie na zdrowie

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

oczywiście , a co mnie on obchodzi . Jak coś wzbudza odrazę raczej się omija a nie reklamuje .

tak w związku z małym móżdżkiem . Może dopompuj , przynajmniej objętość powiększysz

Po tym ciągłym obszczekiwaniu widać, że twój jest nie tylko mały, ale i dziurawy. Co najwyżej piankę możesz se tam wstrzyknąć.

tomuś tomuś przykro czytać , co chwilę durnia z Ciebie robią .

Po tym ciągłym obszczekiwaniu widać, że twój jest nie tylko mały, ale i dziurawy. Co najwyżej piankę możesz se tam wstrzyknąć.

oczywiście hau hau

tego sie nawet nie da skomentowac , ogladaj dalej Lisa , wyjdzie Tobie na zdrowie

Ależ oczywiście, że da się to skomentować.

Uwielbienie Macierewicza dla Che Guevary znane jest powszechnie i od bardzo dawna, to żadna tajemnica ani nowość.

Jestem Europejczykiem.

Przestań, Tomek to wrażliwiec!

Wszyscy nasi prawacy to straszni wrażliwcy. Taki Wipler rewolucję organizował a jak dostał od kobiety po jajach to mało się chłop rozpłakał i poszedł na skargę.

A przecież wódz narodowców powinien mieć jaja ze stali i to tej od Kruppa!

Jestem Europejczykiem.

Poseł Anna Sobecka zawiadomiła Prokuraturę Okręgową w Warszawie o popełnieniu przestępstwa obrazy uczuć religijnych przez Jacka Markiewicza:

Ukryta Zawartość

"Od 7 września w warszawskim Centrum Sztuki Współczesnej prezentowana jest wystawa "British British Polish Polish: Sztuka krańców Europy, długie lata 90. i dziś". Składa się na nią m.in. film Jacka Markiewicza - "Adoracja Chrystusa" z 1993 roku. (...)Na filmie nagi Markiewicz leży obok figury obnażonego Chrystusa na krzyżu. Przytula go, ociera się o niego genitaliami oraz pieści."

9bea6c14ff94e8fd034fcf9245859528,62,1.jpg

Ukryta Zawartość

Dla mnie jest to obrzydliwość obrażająca uczucia religijne, a nie żadna sztuka współczesna i nie mam co do tego wątpliwości. Najmniejszych.

Fragment wywiadu z artystą:

"[...] "Adorację Chrystusa" przygotował pan w 1993 roku, a święte oburzenie mamy teraz. Nie odnosi pan wrażenia, że prawica ma tu nieco spóźniony zapłon?

- Praca była pokazywana nawet w 1992 roku na otwarciu Państwowej Galerii Sztuki w Sopocie, gdzie był m.in. biskup, który święcił tę galerię. Potem ta praca była włączona do dyplomu i to był już 1993 rok. Trochę czasu minęło, wszyscy o tym wiemy. [...]"

Ukryta Zawartość

Wyświęcone dzieło sztuki tak postponujesz ???

Nieładnie :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A już myślałem, że Pan Tomek się zmienił i będzie już poważny, jak profesor Rońda...

hehe.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sytuacja obliguje, tego wymaga teraz społeczeństwo.

Nie będzie kabaretu, będzie chór!

No!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

dziadekwłodek

A co to ma wspólnego z polityką kulturalną?-której ja nawiasem mówiąc nie widzę?Żyjemy w wolnym kraju i każdy artysta może robić co chce.Na własne ryzyko.Rozumiem,że ty jako piewca PRLu najchętniej byś zakazał,napiętnował i skonfiskował?

Na szczęście te czasy już minęły.Ale w razie wygranej PiSu na pewno pojawi się polityka kulturalna czytaj klerykalna.

...ale może się na ten temat wypowiedzieć, czy nie?

Ale w razie wygranej PiSu na pewno pojawi się polityka kulturalna czytaj klerykalna.

Kulturalnie powiem tobie...nie pieprz Wojciechu.

Czyżby przez 2 lata PiS zmykano teatry, wystawy, kina....?

Histeryzujesz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pierdulenie o morenie, srusach i chrystusach. Prawicowcom kościelnym się czasy pomyliły. Tak mogli ujadać w epoce tego porządnego człowieka - Tadeusza Mazowieckiego. Teraz te ich cienkie piski ludzie w dupie mają.

Zajmijmy się może Polityką.

Co powiedzie na to:

Ukryta Zawartość

USAmerykański ekonom przyjeżdża oćwiczyć swoich pachołków na zadupiu cywilizowanej Europy. Może z wdzięczności za delikatność w połajaniu coś od niego kupią albo przynajmniej dołożą się do kolejnej wojenki. Tak to wygląda z pozycji USA.

Czy to przypadek że przylatuje do Polski akurat w momencie kiedy Polski Prezydent jest stawiany do pionu przez myckowych podczas swojej wizyty w Izraelu??? A już kilka dni wcześniej gudłeje tokowali wokół Prezydenta Komorowskiego domagając się - jak zresztą od wszystkich poprzednich prezydentów - tak zwanego "zwrotu" mienia ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakoś nie wierzę, że takie korzystne wyczucie czasu jest tylko zbiegiem okoliczności.

Ze względów geopolitycznych powinniśmy sprawy Izraela mieć głęboko w dupie. A dokładniej tak jak większość cywilizowanych krajów europejskich nie tolerować żydowskiego szowinizmu na bliskim wschodzie i trzymać do niego dystans.

Zacieśnianie kontaktów z tym wyznaniowym państewkiem jest w naszej pozycji przejawem wasalizmu wobec USA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

A co to ma wspólnego z polityką kulturalną?-której ja nawiasem mówiąc nie widzę?Żyjemy w wolnym kraju i każdy artysta może robić co chce.Na własne ryzyko.Rozumiem,że ty jako piewca PRLu najchętniej byś zakazał,napiętnował i skonfiskował?

Na szczęście te czasy już minęły.Ale w razie wygranej PiSu na pewno pojawi się polityka kulturalna czytaj klerykalna.

Nie zabraniam mu być "artystą" i "tworzyć", a raczej wydalać "dzieła". Tylko niech to robi faktycznie na własne ryzyko, za swoje, a nie podatnika pieniądze. Wielbiciele i wielbicielki jego talentu na pewno go docenią.

"We wtorek po południu John Kerry odleci z Łasku do Izraela."

Akurat Komorowski będzie jeszcze jeden dzień w Izraelu więc moze miną się w hotelu i Kerry zdaży pogrozić mu palcem z wymownym milczeniem - "ty już wiesz, co - Bronisławie" .

Czy mógłbyś rozwinąć twórczo tę głęboką myśl o Słońcu Karpat?On też budował gospodarkę rynkową w Rumunii?

Oczywiście... I produkował idiotów, takich co to pier**lą bez sensu w necie jednozdaniowymi przycinkami uważając, że są przy tem dowcipni.

Mam nadzieję, że żaden polityk z obojętnie jakiej opcji nie odda grosza gudłajom. Daru dla szpitala w Betlejem nie liczę.

A tu jak to Tusk pochował prezydenta na Wawelu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Antoni Macierewicz: Mój ojciec został zamordowany przez komunistów, gdy miałem 10 miesięcy, więc moja lewicowość trwała krótko i dotyczyła młodego wieku, jeśli miała się zakończyć pod wpływem traumy rodzinnej. Nie chcę odpłacać Adamowi Michnikowi pięknym za nadobne. Mam wrażenie, że Pan Michnik goni w piętkę. Jeśli już porusza on kwestie uwarunkowań rodzinnych i zastanawia się, jak one wpływają na postawy ludzkie, to wskazuję, że w mojej rodzinie wszyscy byli patriotami, którzy ginęli za Polskę i ojczyznę. Nie było wśród nich ludzi, którzy mordowali polskich patriotów, ani takich, którzy zdradzali ojczyznę na rzecz Sowietów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Traktuję to, jako obłudną, sformułowaną w obłudnych słowach przesłankę do ataków na mnie. Adam Michnik tezę, iż moje antykomunistyczne poglądy i zaangażowanie jest wynikiem osobistych przeżyć, a nie stosunku do komunizmu i jego obiektywnej oceny, formułuje od dawna, przynajmniej od lat 70. Michnik już wtedy upowszechniał takie opinie wśród opozycji. Starał się przedstawić mnie, jak osobę, która ze względów osobistych i rodzinnych działa przeciw komunizmowi. To miało pokazać, że moja aktywność nie wynika z przemyślanej decyzji, ugruntowanej względami patriotycznymi, nie wynika z rozeznania racji stanu i polskich interesów narodowych. Jednak ta teza to jest takie samo kłamstwo, jak mówienie o moich związkach z Che Guevarą.

Nie był pan zafascynowany tą postacią?

Takie fałszywe plotki doprowadziły nawet do tego, że jeden z byłych opozycjonistów twierdził, że otrzymałem nagrodę od kubańskiej akademii nauk za pracę na temat Che Guevary. Tymczasem ja pisałem pracę na temat: "Hierarchia władzy a struktura własności ziemskiej w Tawantinsuyu w pierwszej połowie XVI w." Te historie są więc zabawne. Adam Michnik powtarza takie kłamstwa od kilkudziesięciu lat i korzystając z możliwości medialnych powtarza to także "Gazeta Wyborcza" i wszystkie przychylne jej media. To ma mnie stygmatyzować i pokazać, że jedynie ze względów osobistych przeżyć byłem zaangażowany w walce z reżimem komunistycznym. Przedstawiano je jako osobistą wendettę, a nie polską rację stanu. Do tego mamy próbę przedstawienia mnie, jako lewicowca, który zmienił poglądy po tragedii rodzinnej. Powtarzam jednak, że mój ojciec został zamordowany, gdy miałem 10 miesięcy. To wskazuje, że lewicowcem długo nie byłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.