Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Błąd. A ilu z tych 81 % głosowało? Byłby kolega taki uprzejmy i to wyliczył? Pozwolę koledze dojść samemu do swojego błędu aby więcej takich bzdur nie opowiadał oraz aby żaden inny uczestnik forum ich nie powtarzał. Czujesz się jak w pracy a sądziłem że mam urlop

a te bzdury to także takie twierdzenie, że jak się nie ma kworum to się nie głosuje nad ustawami?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Błąd. A ilu z tych 81 % głosowało?

31% . I owe 31% nie głosowało na PIS. 19% na PIS, 31% NIE na PIS. Jakieś jeszcze pytania?

Opozycja nie szanuje wyboru suwerena.

A jak obecna władza była w opozycji to szanowała wole suwerena?

Cóż, niektórym w głowie się nie mieści, że można mieszkać w dwóch krajach. A za gnębienie rodaków mam "dniówkę" od germańskich najeźdźców i oprawców (dostaję specjalną premię za szczególną zaciekłość).

Hihihi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Cieszę się, że Ci imponuje. Jednocześnie Ciebie serdecznie zapraszam do odp. na dwa proste pytania. Krótko i na temat. Merytorycznie a nie personalnie. Mogę o to prosić czy za wiele wymagam od dorosłego mężczyzny.

Gówniarska podpucha. Poziom z podwórka na Żoliborzu gdzie Kaczyńscy w kółko dostawali wp***dol z czego wynikła chora osobowość Prezesa. Tym się zainteresuj.

Jestem Europejczykiem.

Jaki tam test, postanowili poprawić Maliniakowi opinię. Przewiduję, że orzeczenie będzie salomonowe, jakieś pierdoły do poprawki, reszta się utrzyma.

A Anrzejek nie będzie mógł zasnąć z przejęcia i może mu się życie małżeńskie poprawi ;-).

Jestem Europejczykiem.

Adelbert dziękuję za tak precyzyjne wyliczenie. Tak. Mam więcej pytań. Skąd wiesz na kogo by te owe 31 % zagłosowało ? Ty tego nie wiesz. Ja tego nie wiem. Nikt tego nie wie. Tu chyba jesteśmy zgodni. Oni nie nie zagłosowali na pis. Oni w ogóle nie zagłosowali. Patrząc jednak po uczestnikach manifestacji anty-rzadowych oraz ilości ich uczestników: kilkaset, kilka tysięcy oraz kilkanaście to smiem twierdzić, że albo popierają rząd albo mają to gdzieś ale raczej nie patrzą z przerażeniem zza okno i nie krzyczą Demokracja itp. Krzyczą kluby opozycyjnej, które nie mają pomysłu na siebie.

Tak przynajmniej ja to widzę. A sam odczuje za chwilę negatywnie skutki ustaw pis, i na ich nie głosowałem. Ale takie jest życie. Zostaną rozliczeni na następnych wyborach. Jeśli jest tak źle jak mówicie i jeśli raptem kilkanaście % ich popiera to nie ma się co martwić o wyniki następnych wyborów. Czyż nie???

i jakoś tak tak w składzie nie znajdzie się wronkowska.

o ile wiem to on jest profesorem teorii prawa na UAM i w opinii odrębnej ośmieszyłaby wyrok pisdniętej

większości.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Dziękuję Jaro czy raczej Jaro to skrót od ... Jarosław tu cię boli???

Dziękuję również za twój ton wypowiedzi. Pytam na temat. Proszę o odp. na temat. Wydaje mi się, że grzecznie o odp. merytoryczna a tu ponownie brak odp. na temat a personalne obrażanie. Kto cię wychował?

Wtracasz się w dyskusję co mnie cieszy. Im więcej tym lepiej. Wymiana poglądów, opini itp. Demokracja się szerzy na naszych oczach. A tu nic na temat. I jeszcze twierdzisz, że cię podpuszczam. Patrz stary. Sam się włączasz do rozmowy a potem twierdzisz, że cię podpuszczam. Kabaret

Jeśli jest tak źle jak mówicie i jeśli raptem kilkanaście % ich popiera to nie ma się co martwić o wyniki następnych wyborów. Czyż nie???

Podobny przypadek w historii był stosunkowo niedawno:

"W wyborach w 1932 roku NSDAP uzyskała spektakularny sukces osiągając 37% poparcia i stając się największą partią w Reichstagu (230 mandatów na 608)."

Czyli teraz czekamy tylko na podpalenie Reichstagu przez marszałka Kuchcińskiego :P

nie będzie kolejnych wyborów.

5b50c55452db514ef941a169e40a3170.jpg8aa9d47ba0aa7d5a94da5e35467513f8.jpg

Memy źródłem wiedzy...ale czego się spodziewać po kimś kto słucha muzyki z jakiś plików...

Odnośnie twojego przykładu jedna kluczową rzecz nie pasuje. Pis raczej nie opiera się na pogladach Marksa i Engelsa jak to było w Narodowo-Socjalistycznej Niemieckiej Partii Robotników (NSDAP)

Ps. Gdzie w Polsce stoi wspomniany przez Ciebie Reichstag???

Ps.2. PO już ma doświadczenie w podpalaniu. Może zgłoszą się do Sienkiewicza po radę co i jak? Może lepiej nie. To też mu nie wyszło

Tak, masz całkowitą rację. Polski zaszczany menel leżący w metrze to w porównaniu z "ciapatym kołtuństwem" szczyt cywilizacji i kultury oraz dowód na wyższość białej rasy, a Polaków w szczególności. Kursuję między oboma krajami od 1999 roku, więc mam chyba trochę większe doświadczenie w tych kwestiach. W dodatku mieszkam trzy przecznice od Tempelhof, gdzie umieszczono uchodźców. Jak dotąd nic mi nie zrobili.

Wiec konkretnie mieszkasz czy kursujesz? Jak domniemam jezyk nieiemiecki znasz ?

Wiec po raz kolejny przesylam link. To sa informacje w wiekszosci sprawdzone z ostatniego roku. Jak sie do nich odniesiesz ?

Ukryta Zawartość

Firma ochroniarksa z Kolonii angazuje uchodzcow do ochrony dworca glownego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Skąd wiesz na kogo by te owe 31 % zagłosowało ? Ty tego nie wiesz. Ja tego nie wiem. Nikt tego nie wie.

Jesteś tak nierozgarnięty, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, a arytmetyka na poziomie 2 klasy szkoły podstawowej to dla ciebie czarna magia?

31% wyborców zagłosowało na partie inne niż PIS, 19% na PiS, 49% uprawnionych nie głosowało. Zrozumiałeś w końcu, czy jeszcze raz powtórzyć? Guzik kogokolwiek obchodzi i interesuje co myślą i jak potencjalnie by głosowali ci którzy głosować nie poszli. Nie poszli, to decyzje wyborcze pozostawili tym którzy poszli. Choć rozkład preferencji politycznych tych którzy nie głosowali z ogromnym prawdopodobieństwem, pokrywałby się z tym głosujących, to nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Nie biorący udziału w wyborach się nie liczą.

Choć rozkład preferencji politycznych tych którzy nie głosowali z ogromnym prawdopodobieństwem, pokrywałby się z tym głosujących, to nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Nie biorący udziału w wyborach się nie liczą.

Tu bym dyskutował. Można by zaryzykować stwierdzenie, że do urn poszli niezadowoleni przekonani, że PiS coś zmieni na lepsze. Niezadowoleni, ale jednocześnie nie przekonani do PiS raczej zostali w domu tka, jak zwolennicy lewicy.

Jestem Europejczykiem.

Pewnie.

Dobrze, że masz tego świadomość, ale to chyba nieładnie tak kłamać.

Chociaż z drugiej strony kłamstwo to znak firmowy PiS, więc nie ma czemu się dziwić.

Jestem Europejczykiem.

Tu bym dyskutował.

Można, ale co to zmieni? Nie pójście na głosowanie też jest jakąś tam ułomną i niesprawczą, ale jednak formą tego głosowania. Tak czy śmak, mieniącemu się jakoby wyrazicielem woli suwerena PiSowi poparcia udzieliło 19% społeczeństwa, obecną opozycję poparło 31% czyli półtora raza więcej.

W oststnich wyborach PiS miał dużo szczęścia, bo na jego korzyść jednocześnie zagrało kilka czynników. Taka sytuacja może się już nie powtórzyć, czego wierchuszka PiS ma świadomość. Dlatego już teraz kombinują, co to zmienić w ordynacji wyborczej, żeby zapewnić sobie następny sukces.

Jestem Europejczykiem.

27fb5c3bf5c02226944e34edae37b45c.jpg

Okazuje się, że pucz organizował PiS, tylko nie powiedzieli Prezesowi, bo chcieli mu zrobić prezent pod choinkę.

Pucz wsiegda budiet sonce

pucz wsiegda budiet nieba

pucz wsiegda budiet mama,

pucz wsiegda budu JA!

#ToByłPucz

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Ustawa o zgromadzeniach spotkała się z krytyką powszechną to PAD woli podrzucić ją TK.Oczywiście już pisowskiemu.Poza tym chce sobie poprawić wizerunek i pokazać,że nie jest tylko długopisem.Być może jest to furtka aby się z tego wycofać nie przyznając się do tego.

Prezydent Duda podpisuje ustawy - źle.

Prezydent Duda nie podpisuje ustawy - źle

Jak dzieci w piaskownicy...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Rok 2016 mamy w Polsce niby za sobą. Niby, bo w Polsce jest wszystko niemal wszystko na niby. Mamy niby państwo i niby jego władze - czyli niby prezydenta, niby parlament i niby rząd. Mamy niby demokrację, niby wolność, niby dobrobyt, niby opozycję, niby tyrana i niby ciągle wielkie szanse na przyszłość...

Rok 2016 mamy w Polsce niby za sobą. Niby, bo w Polsce jest wszystko niemal wszystko na niby. Mamy niby państwo i niby jego władze - czyli niby prezydenta, niby parlament i niby rząd. Mamy niby demokrację, niby wolność, niby dobrobyt, niby opozycję, niby tyrana i niby ciągle wielkie szanse na przyszłość...

Czyli wszystko zgodnie z programem wyborczym: Polska w ruinie, a w rządzie chu... dupa i kamieni kupa. Wypisz wymaluj. Przynajmniej najważniejszych punktów programu wyborczego nie porzucili.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czyli wszystko zgodnie z programem wyborczym: Polska w ruinie, a w rządzie chu... dupa i kamieni kupa. Wypisz wymaluj. Przynajmniej najważniejszych punktów programu wyborczego nie porzucili.

Każdej POPiS-owej partii. Rzeczywistość pokazała, że rządy wywodzące się z tzw. demokratycznej opozycji zasługują jedynie na Berezę Kartuską. Demokratyczna opozycja - wspaniały słowonowotwór. Czy teraz mamy jakąkolwiek opozycję i jak ją zdefiniować?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.