Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego, ja nie naleze do Pisu, nawet 500 plus nie popieram, takze daruj sobie to padniecie, bo ja nie padne na pewno, nawet jak Pis padnie. I prosze Cie o odp. nt. mafii paliwowej

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość glazior

(Konto usunięte)

2017 rok

Potwierdziły się bardzo dobre wieści z polskiej gospodarki. W pierwszym kwartale tego roku rozwijała się w tempie 4 proc. W ciągu ponad 5 ostatnich lat tylko raz mieliśmy lepsze statystyki. To też jeden z najlepszych wyników w Europie.

Dynamika Produktu Krajowego Brutto w pierwszych trzech miesiącach 2017 roku wyniosła 4 proc. rok do roku - podał właśnie Główny Urząd Statystyczny. Potwierdziły się tym samym wcześniejsze wyliczenia GUS, które wskazały na wyraźne ożywienie gospodarcze. Po koniec 2016 roku PKB rósł w tempie 2,5 proc.

Tak dobre statystyki Polska miała po 2011 roku tylko raz. W czwartym kwartale 2015 wzrost gospodarczy wyniósł 4,6 proc. Był to jednak tylko jednorazowy skok powyżej granicy 4 proc. Kolejna publikacja wskazała na wyhamowanie do 2,9 proc.

Do Bobcat

Dziekuje Ci za rzeczowa odp. Ty jednak jestes Bogiem merytorycznych argumentow:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Kolego, ja nie naleze do Pisu, nawet 500 plus nie popieram, takze daruj sobie to padniecie, bo ja nie padne na pewno, nawet jak Pis padnie. I prosze Cie o odp. nt. mafii paliwowej

Kolejny "nienależący" popieracz zaangażowany całym sercem w propagandę tej formacji. Ale jak widać już szykuje sobie linię obrony na czas po zmianie władzy.

Śmiechu warte.

Mafia paliwowa? Z tego co słyszałem ma się cały czas dobrze.

Panowie pismani.Rok 2017 jeszcze trwa i nie wiemy jakie będą wyniki.Porównujemy rok 2015 i 2016.I tu okazuje się,że glazior podał nieprawdziwe dane.

Przejdź na Islam.

I weź się do roboty.

I co to da, nie slyszales, ze z np nieletnimi to tylko rdzenni moga?

Tu ta sama zaleznosc, mozesz sobie przechodzic, dzieci natrzaskac, a i tak g.... dostaniesz( no chyba ze 500 u nas, czego tez nie popieram)

Tylko dla sniadych takie cuda niewidy.

Rozumiem, ze jestes za taka szczodroscia dla przybyszy?

Kolejny "nienależący" popieracz zaangażowany całym sercem w propagandę tej formacji. Ale jak widać już szykuje sobie linię obrony na czas po zmianie władzy.

Śmiechu warte.

Mafia paliwowa? Z tego co słyszałem ma się cały czas dobrze.

Wlasnie ma sie zle, widze, ze wiedza nie grzeszysz, do some research

Wlasnie ma sie zle, widze, ze wiedza nie grzeszysz, do some research

Jeśli dobrze Ci z oficjalną propagandą (nieistniejących) sukcesów - to sobie z tym żyj. Mnie nic do tego.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Po pierwsze drogi Lewaku cytuje gazety,

----------------------------------------------------------------

Po drugie gdzie to napisałem

Idźmy dalej.Wzrost PKB w 2015r. 3.7% w 2016r. 2.7%.

----------------------------------------------------------

Po trzecie wzrost w pierwszym kwartale 2017 wyniósł 4 proc. rok do roku - Główny Urząd Statystyczny.

-------------------------------------------------------------

Po czwarte najpierw pomysł i przetraw a potem pisz.

Jeśli dobrze Ci z oficjalną propagandą (nieistniejących) sukcesów - to sobie z tym żyj. Mnie nic do tego.

Czlowieku, mowa o faktach, nie wiesz jaki wplyw na rynek paliw mial pakiet paliwowy, to po prostu przeczytaj. Tu nie chodzi o propagande Pisu.

do some research

No właśnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli czerwcowe aresztowanie 17 płotek w Olsztynie uważasz za "wielki sukces" i "rozbicie mafii paliwowej" - to gratuluję niewiedzy.

Ukryta Zawartość

Gość glazior

(Konto usunięte)

Skieruj pytanie do Agencji Prewencji tam jasnowidz napisze ci odpowiedz jaki wzrost był w roku 2017.

: |

No teraz do mnie dotarło ze lewacki bystrzacha pomylił vat ze wzrostem pkb.

No niestety mijasz się z prawdą ( jak to teraz się mówi).Sprawdziłem,dochody z VAT w 2016r. wzrosły nie o 40% a o 2.8%.To taka drobna różnica.

No to jednak Masz coś wspólnego z Petru.

No właśnie:

Ukryta Zawartość

Jeżeli czerwcowe aresztowanie 17 płotek w Olsztynie uważasz za "wielki sukces" i "rozbicie mafii paliwowej" - to gratuluję niewiedzy.

Bobcat, sprwdz chlopaku z ktorego roku pochodzi ten artykul i w kogo uderza:)

Ukryta Zawartość

Pragnę uprzejmie przypomnieć Szanownym Adwersarzom, że autorem określenia "lewactwo" jest Włodzimierz Lenin. Było ono w oryginale adresowane do grup skrajnych, jeszcze bardziej radykalnych niż bolszewicy.

Tak więc używając obecnie tego słowa stajecie się uczniami i kontynuatorami nauk wodza Rewolucji Październikowej.

Gratulacje.

Skoro ciągle wraca temat 500 plus to wymaga to komentarza.Nie byłem zwolennikiem tego rozwiązania bo uważam,że rozdawnictwo do niczego dobrego nie prowadzi.Ale już skoro jest to czemu w takiej postaci?Czemu dopiero od drugiego dziecka?Przecież wszystkie dzieci powinny mieć równe prawa.Zasiłek ten powinien być na wszystkie dzieci ale nie dla wszystkich rodzin.Nie dla rodzin o wysokich dochodach.Na razie widzimy pozytywy 500 plus bo ludzie polecieli do sklepów robić zakupy i koniunktura wzrosła ale już niedługo pojawią się negatywy w postaci wzrostu zadłużenia,inflacji co prędzej czy później doprowadzi do wzrostu podatków.Zresztą próba już była w postaci podatku drogowego.Z powodu tego zasiłku wiele kobiet zrezygnowało z pracy co spowodowało zmiany na rynku pracy.

Inne negatywy.Spadek inwestycji.I państwowych i prywatnych.PiS ograniczył wiele inwestycji np. w drogownictwie co doprowadzi do tego,że nie wykorzystamy wielu funduszy unijnych.

Ale jak tak z dopalaczami?.Czy PiS na kolejnych nocnych posiedzeniach je wyrugował?

Pragnę uprzejmie przypomnieć Szanownym Adwersarzom, że autorem określenia "lewactwo" jest Włodzimierz Lenin. Było ono w oryginale adresowane do grup skrajnych, jeszcze bardziej radykalnych niż bolszewicy.

Przecież na każdym kroku widać u nich bolszewickie wzorce. Nawet się z tym już nie kryją. Sprawdziło się w ZSRR, myślą biedaki że sprawdzi się tutaj. Jednakże zapominają, że tu jest Polska.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Bobcat, sprawdziles juz z ktorego roku przytoczyles artykul, mam cie osmieszyc, czy sam sie przyznasz do glupoty?

Skoro ciągle wraca temat 500 plus to wymaga to komentarza.

Co tu komentować? Szydło bezczelnie i perfidnie okłamała Polaków w trackie kampanii wyborczej, zresztą łgała nie tylko w tym temacie. Okazali typowymi oszustami. I tego wielu Polaków im nie wybaczy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

(PIKIO):

Program „W tyle wizji”, choć z założenia ma być publicystyczno-satyryczny, w czwartek miał swoje specjalne wydanie. Poświęcono je w całości sprawie zamachu, jaki miał miejsce w Barcelonie. W ramach omówienia tematu kontaktowano się z Polakami mieszkającymi w Hiszpanii. Jeden z nich całkowicie zadziwił prezenterów.

Prowadzący program Krzysztof Fausette i Łukasz Warzecha doznali sporego zaskoczenia, kiedy usłyszeli słowa Polaka mieszkającego pod Barceloną. To, co powiedział im bowiem pan Sebastian, całkowicie nie zgadzało się ze zdaniem prowadzących.

Polak od lat mieszka w Hiszpanii, w której pracuje jako przewodnik w Barcelonie. Po krótkiej konwersacji padło pytanie z ust Warzechy. Ten zapytał się Polaka, „czy przyszło mu do głowy, żeby wrócić do Polski, bo tutaj jest bezpieczniej”. Odpowiedź była zaskakująca. Pan Sebastian powiedział krótkie „nie”, a potem wytłumaczył dlaczego.

– Barcelona to moje miasto. Miasto, które tak naprawdę zaskakuje otwartością. To jest miasto tak pozytywne, że tego typu wydarzenie po prostu w głowie się nie mieści. (…) Do Polski nie chcę wracać, bo… Często moi turyści, których oprowadzam, z reguły pytają: „jak tu z imigrantami, z ciapatymi, z szarymi, i tak dalej?”. Strasznie negatywne nastawienie, czego tu się nie czuje, nie czuje się tego rasizmu. W Barcelonie miesza się wiele kultur, religii. Tutaj nie ma żadnych problemów na co dzień ani z rasizmem, ani ze współżyciem międzyludzkim – odpowiedział pan Sebastian.

No coz, Bobcat sie nie przyznal, to zapodam

Ukryta Zawartość

2013, wladza sprawowana przez PO

Brawo Bobie

Ukryta Zawartość

Na razie 500 plus działa ( poparcie dla PiS-przecież to o to chodziło).Ale za rok,dwa jak zabraknie kasy,jak trzeba będzie podnosić podatki,jak nie będzie wzrostu PKB to wtedy zaczną się problemy.A będzie tak na pewno.

W sensie dosłownym.

Tzn, obiecali, ze bedzie i chyba jest, pomijam szczegoly. A oszukalo PO, mowilo, ze nie chce, a dzisiaj okazuje sie, ze chce, i to mocno rozbudowany:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.