Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj mamy niejakiego Palucha:

Lasy powołują się przy tym m.in. na pracę dr Rafała Palucha, inżyniera leśnictwa z Europejskiego Centrum Lasów Naturalnych. Naukowiec stwierdza m.in., że w Puszczy dominują "tendencje ochrony (przyrody - przyp. red.) biernej, zarysowując się bardzo wyraźnie od kilkunastu lat". Zaznacza przy tym, że ochrona bierna może "prowadzić do niezrealizowania celów ochrony". Jego zdaniem następuje "znacząca redukcja lub całkowite wycofanie sosny i świerka oraz jednoczesna wyraźna ekspansja grabu". Tych samych argumentów używają Lasy Państwowe.

"Następuje monotypizacja, redukcja lub zanik niektórych siedlisk i spadek różnorodności biologicznej" - podkreśla w swojej pracy dr Paluch. Wskazuje przy tym, że "umiarkowana i zróżnicowana ingerencja człowieka sprzyja zwiększaniu się różnorodności biologicznej (...)".

Lasy Państwowe podkreślają przy tym, że już w tej chwili znika 0,6 gatunku roślin rocznie, a w ciągu ostatnich 50 lat zniknęło ich ok. 30. Z kolei dr Paluch w swojej pracy wskazuje, iż w ciągu 30 lat na terenie Nadleśnictwa Białowieża zniknęły wszystkie stanowiska rzadkich roślin chronionych w ramach programu Natura 2000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy malo znamy sie na temacie, takze do konca nie mozecie wiedziec jak jest. I latwo wcisnac dany punkt widzenia. I wcale nie twierdze, ze Lasy maja racje. Ale sa rozne opinie - i nic nie jest banalne.

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jego zdaniem następuje "znacząca redukcja lub całkowite wycofanie sosny i świerka oraz jednoczesna wyraźna ekspansja grabu". Tych samych argumentów używają Lasy Państwowe.

No widzisz Bubek jakiś ty (autocenzura). Skoro wycofywanie sosny i świerka powoduje ekspansję grabu, to masowe, na ogromną skalę wycinanie i świerku i sosny w PB, które teraz prowadzi Szyszko tą ekspansje grabu tylko pogłębia. Czy może w twojej przegrzanej jak widać od wysiłku "intelektualnego" główce wyroiło się, że jak się świerk i sosnę w PB wyrżnie zupełnie to się ekspansję grabu powstrzyma?

No widze, ze jestes ekspert w temacie grabu, czy moze gdzies przeczytales:). A czy oni chca wyrznac zupelnie?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W temacie grabu - bardzo przeciętnym, choć wiem jak wygląda i drzewo (mam w ogrodzie) i drewno z grabu czyli grabina. Natomiast durnia wyczuwam nie ma milę, a na pięć, i tu mogę mieć nawet i za eksperta.

kierownik komórki

dr hab. Rafał Paluch dostał etat

telefon:

85 681 2396 wew. 33

e-mail:

[email protected]

Pracownicy:

Zobacz listę pracowników

Kontakt (sekretariat):

telefon:

85 681 2396

faks:

85 681 2203

e-mail:

[email protected]

adres:

Białowieża 17-230

ul. Park Dyrekcyjn

swoj gosc.to tak jakby spytac o zdanie sekeretaRKe szyszki.

W temacie grabu - bardzo przeciętnym, choć wiem jak wygląda i drzewo (mam w ogrodzie) i drewno z grabu czyli grabina. Natomiast durnia wyczuwam nie ma milę, a na pięć, i tu mogę mieć nawet i za eksperta.

Ten koles, chyba jednak troche wiecej wie o grabie i o korniku od Ciebie. Poza tym z tego co wiem to tna zainfekowane drzewa.

Co do wyczuwania na mile, to ja wiem, ze ty jestes debesciak i wyczuwasz na sto mil.

Wracajac, temat wycinki jest duzo bardziej zlozony, i tak jak napisalem wczesniej, latwo nim manipulowac. Jak wiadomo, wszyscy u nas eksperci, a jak sie ekspertyza z opcja zgadza, to juz pewniak. Nie jest tak?

ty zostan przy paluchu.Pytanie tylko co bedzie jak sie ostanie tylko...jeden paluch.

Poza tym z tego co wiem to tna zainfekowane drzewa

a zostawiaja kore z tych drzew na miejscu.Kornik drukarz zdaje sie nazywa sie.

Poza tym z tego co wiem to tna zainfekowane drzewa.

To mało wiesz. Tną również całkiem zdrowe drzewa, było to wielokrotnie udokumentowane.

No nie powinni zostawiac

Nie powinni, ale zostawiają i to standardowo. Tną i zostawiają korę.

Jestem Europejczykiem.

Oho, Morawiecki biedaczek płacze, że w Ameryce pytają go o antydemokratyczne działania reżimu. Myślał, że Ameryka jest odcięta od świata, nie dociera tam radio, telewizja i internet?

I on chce wprowadzać nowe technologie i modernizować gospodarkę???

Jestem Europejczykiem.

a to do tych co uwazaja ze koniec z europa.

Jestem muzułmaninem, ale dostosowałem się do miejsca, w którym mieszkam. Piję piwo, jem wieprzowinę. Nie robię z tego żadnej ideologii - przyznaje Sami Sarraj, Syryjczyk, który wraz z rodziną uciekł z ogarniętego wojną Aleppo na Śląsk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)
<br />Ja dziś "zapunktowałem" za użycie sformułowania "umysłowe rozwolnienie"<br />

Poprawne byłoby użycie terminu gonitwa myśli. Uniknąłbyś w ten sposób niezręcznej, acz zapewne trafnej w konkretnym przypadku sugestii, że mózg jest podobny czynnościowo dupie.

Wystarczy że zmniejszy regulacje w tym obszarze a Polacy sami zrobią resztę.

Na to się na razie nie zapowiada, a wręcz przeciwnie. Owszem, Morawiecki dużo o tym mówi ale nic konkretnego nawet nie pojawiło się na horyzoncie.

Jestem Europejczykiem.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Polecam aktualną wypowiedź Jana Zbigniewa hrabiego Potockiego przezydenta II Rzecxypospolitej na uchodźctwie /wychodźctwie /.Wypowiedź dotyczy aktualnej sytuacji,tego co zrobił i co zmierza. Ja tylko nadmienię, że jedyną legalną aktualnie konstytucją w Polsce jest ta z 35 roku. Jago wypowiedzi tłumaczą sraczkę Dudy na uchwalenie nowej konstytucji. Gwarantuję sporą dawkę wiedzy której w mediach głównego ścieku nie znajdziecie.

http://porozmawiajmy.tv/co-z-ta-nielegalna-polska-jan-zbigniew-hrabia-potocki/

D.S.D

Wyglądasz jak zbanowany, nie da się wejść na Twój profil!

[#10246.1] Ten użytkownik nie jest aktywny.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To miłość ojcowska, tylko czasami zapomina, że są tu też tacy którzy z racji wieku, też mogliby go taką obdarzyć:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mam kolejny dowód na to, że użyto na mojej rodzinie broni psychotronicznej

technotron_weapon_smJuż dawno pisałem o „Tajnej broni masonów – emiterach infradźwięków”. (zob. link). Moje przypuszczenia potwierdziła później Ewa Pawela, której rodzice zostali prawdopodobnie zamordowani z użyciem tejże broni, a która miała możliwość sprzętowej detekcji niesłyszalnych sygnałów infradźwiękowych. Pani Ewa ostrzegała mnie, żebyśmy się wynieśli z naszego domu, jeśli chcemy żyć.

W obliczu choroby z jaką zmagał się mój ojciec oraz z braku innych dowodów na to, że znaleźliśmy się na celu psychopatów NWO, nie zdecydowaliśmy się na przeprowadzkę, choć nocami często słyszałem podejrzane buczenie i odległy stukot, jakby koparki. Moja mama też to słyszała, tak więc nie były to omamy. Zrobiłem nawet nagranie miski z wodą, która w całkowitej ciszy falowała (kamerą łapie się odbicie odległej lampy i wtedy wyraźnie widać zaburzenia).

prawdziwy odlot ewa pawela/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciemny lud - do ktorego ciebie jak najbardziej mozna zaliczyc, to moze niech postara sie najpierw to zrozumiec:

Under the Treaty establishing the European Community and the Treaty on European Union, the Commission does not have any general power to intervene in individual cases relating to problems of general administration of justice or inefficiency of the judicial system. In particular, the Commission cannot assess either the domestic law regulating the administrative supervision over the courts by Ministry of Justice, or the issues regarding judges' salaries, since both topics have no link to Community law.

Polish your English ;-) ?

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

E. Pawela tylko przekazuje imformacje i nie jest jedyną. Kedyś będą jej stawiać pomniki.

W przepisach UE jest zakaz stosowania broni psychotronicznej. Jednak nie jest egzekwowany.

Ani państwo ani UE nie chronią obywateli. Obywatele są jak króliki doświadczalne. Można robić z nimi co się chce. Zdumiewająca bezradność.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.