Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Duda ma szansę na wybronienie się przed Trybunałem Stanu. Przysięgnie, że był tylko marionetką i myślę, że wszyscy mu uwierzą.

Jestem Europejczykiem.

Duda medialny? Może dla proletariatu. Zauważcie w jaki dziwaczny sposób używa akcentów i dzieli zdania.

Pani Zofia.

Powiedziała do mnie tak.

Panie Prezydencie.

cośtamcośtam...

Jestem Europejczykiem.

Ależ postawi. Pod jednym warunkiem. Gdy będzie miał pewność, źle, wystarczające prawdopodobieństwo, że ten postawiony i jego następcy czy sympatycy nie będą mieli w przyszłości na tyle siły by stawiającego w przyszłości też postawić. Do tej pory przez te 25 lat takich warunków nie było, obecnie robią się znacznie bardziej sprzyjające. Nie, nie myślę o PiS, oni się na to nie zdecydują choćby z tego powodu, że mimo krzykliwej retoryki boją się własnego cienia. Gdyby się nie bali juz by TS działał pełną parą. Ale następcy, dla których warunkiem niezbędnym by przetrwać u władzy będzie nie popełnienie już grzechu zaniechania i autentyczne "dorżnięcie watahy", we własnym, najlepiej pojętym interesie to zrobią.

Przyjdzie czas ja i wielu nam podobnych nie bedziemy w tej sprawie siedzieć cicho .....to mogę juz teraz obiecać....

Fidel był lepszy.Potrafił tak przez 4 godziny.

Phi. Jakiś klecha z Brooklynu przemawiał, sorry głosił kazanie przez 90 godzin.

Antysemitów?

Co się robi jak się ni w ząb? Żyd, cyklista, albo weganin. Oni tak mają i już im zostanie.

i do tego mówi bez czytania z kartki

Parodia wystąpienia Andrzeja Dudy w ONZ. Internauci śmieją się z gafy prezydenta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Podczas przedwczorajszego wystąpienia podczas debaty generalnej w trakcie 72. Sesji Zgromadzenia Ogólnego ONZ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , raz po raz spoglądając wzrokiem na notatki zawierające treść przemówienia. Samo wystąpienie okraszone było ogromną ilością banałów i komunałów.

"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lżej mi na duszy czytając, ze w to wierzycie i nadzieja jest w Was żywa.

Niestety ja czekam na ukaranie zdrajców i złodziei z KC PZPR i się nie doczekam, a na dodatek wciąż w wielkiej obfitości mnożna się pookraglostolowi i watykańskiego okupanta.

Raczej nie dożyje wolnej i sprawiedliwej Polski:(

Wlodek.

Na imprezach międzynarodowych każde zdanie musi być starannie dobrane, bo takie wystąpienia to pewna gra i chodzi w niej o ugranie dla swojego kraju jak najwięcej.

Natomiast gdy Pan Prezydent Andrzej Duda przemawia do własnego narodu nie potrzebuje ściągawek, bo mówi do rodaków szczerze i nie prowadzi z nami żadnych gierek.

Polska Wojtku w swietle miedzynarodowego prawa jet krajem wolnym. Ale ja, moje dzieci i mnie podobni nie jestesmy wolni jesli to Panstwo zmusza nas do lozenia na obce Panstwo jakim jest Watykan i utrzymywanie tabunow jego przedstawicieli na polskiej ziemi.

i do tego mówi bez czytania z kartki

- Kumie widzieliśta? Pan prezydent mówił w telewizji.

- Nie widziałem. Długo mówił?

- Piętnaście minut.

- O czym mówił?

- Tego nie powiedział.

Niestety ja czekam na ukaranie zdrajcow i zlodziei z KC PZPR i sie nie doczekam a na dodatek wciaz w wielkiej obfitosci mnoza sie pookraglostolowi i watykanskiego okupanta.

Zdrajcy i złodzieje z PZPR zawarli deal. Władza w zamian za brak kary. Kwestią pozostaje czy jak ich nazywasz pookrągłostołowi postąpili właściwie tej umowy dotrzymując, czy powinni byli ją w pewnym momencie uznać za niebyłą i swoich niedawnych partnerów w tym interesie wsadzić do pierdla. Zachować się przyzwoicie i umów dotrzymać, czy zrobić tak jak to czyni ogromna większość polityków i za nic mieć dotrzymywanie słowa. W polityce nie ma sentymentów, ale czy potępiać tych którzy postąpili wbrew politycznym, co tu dużo k**ewskim politycznym standardom?

Więcej; jeśli uznać za objaw przyzwoitości dotrzymanie umów z komuną to jak oceniać nadzwyczajną przychylność dla Watykanu?

Ale tej mądrości mozna nabyć jedynie przez doświadczenie.

A w doświadczeniach polskiego Narodu wolności bywały krotko i sporadycznie.

Polacy obdarzeni przez wydarzenia geopolityczne wolnością, natychmiast usiłowali zniewolić sami siebie nader ochoczo wyszukując sobie nowych okupantów.

Niewolnikom ciężko żyć bez pana. I stad ta ogromna miłość do książąt w purpurach i tęsknota do dyktatorów jak za Matuszki komuny.

PiSotorunski układ dokładnie to potwierdza. Wyniki obecnych sondaży również.

W.

Władza w zamian za brak kary

Taka właśnie była przed 1989 powszechna opinia. Niech komuchy oddadza władzę, niech sie nawet wezmą do interesów - trochę wishful thinking.

Ciekawe, gdyby teraz PiS, Kaczyński, Duda dobrowolnie zrezygnowali na podstawie jakiejś umowy społecznej , czy nazajutrz zostaliby aresztowani?

Jeśli tak, to nigdy dobrowolnie władzy nie oddadzą. Tak jak Saddam, Causescu i Kadafi. Pakta sund servanda.

A najgłosniej teraz krzyczą ci, którzy wówczas cicho siedzieli.

I stad ta ogromna milosc do ksiazat w purpurach i tesknota do dyktatorow jak za matuszki komuny.

Nie ogromna, tylko 19 procentowa.

@Adalbert.

Nieukarana zbrodnia będzie wołać o sprawiedliwość przez cale pokolenia. Inaczej będzie oznaczać, ze to upadły Narod, który opluł groby tych, którzy za jego wolność polegli.

Układ ze zbrodniarzami, to haniebny układ.

W.

wek, bo mówi do rodaków szczerze i nie prowadzi z nami żadnych gierek

tylko czemu od rzeczy

erze i nie prowadzi z nami żadnych gierek

krotko mowiac... jezdes za glupi zeby je zauwazyc.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.