Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ona podobno publikuje w niejakiej Warszawskiej Gazecie, a to jest najgorszy ściek, gdzie świństwa wypisują do spółki furiaci, antysemici, ewidentni naziści oraz pisarz wyklęty Osiejuk.

Jak zazwyczaj przeglądam sobie rano forum i czytam wpisy z nocy i poranne. Na koniec zostawiam sobie Bocznicę bo a nóz coś całkiem nowego znajdę?

Wyobraźcie sobie że natknąwszy się na ten link:

"Cywilizacyjnie z żydami nic nas nie łączy, judeochrześcijaństwo to wymysł - dr Ewa Kurek."

sugerując sie tym co podkreśliłem, postawiłem lajka i włączyłem aby posłuchać co p.dr. ma nam do przekazania.

k**wa!!!!

Wybaczcie mi tego lajka proszę. Już NIGDY nie zalajkuje niczego, zanim wpierw nie zapoznam się co zawiera link. Bardzo mi wstyd za moją głupotę, wybaczcie. Lajka usunąłem.

W czasie wojny, głównym a może jedynym wyznacznikiem moralności jest obowiązek przeżycia. Kryształowo czystych moralnie bohaterów jest niewielu i nigdy nie przeżywają swego bohaterstwa. Wojna i jej ciągłe zagrożenie zycia odsuwa na bok moralne dywagacje. Na tym żerują najeźdźcy, szczując i judząc podbite narody na siebie w celu tworzena poczucia chaosu i beznadziei.

Bardzo łatwo jest napuścić sąsiada na sąsiada, ba - ojca na syna, brata na brata. Jak łatwo przyszło przekonać Europę Hitlerowi że pora rozwiązać kwestie Żydowską. Kwestię budowana przez Rzymski Kk od zarania swej walki o potęgę i wpływy. Bez tego holokaust byłby niemożliwy!

A nienawiść wśród biedoty to chleb powszedni. Kiedy koszula lub buty sąsiada, stanowią majątek do tej pory nieosiągalny, to wmówienie że odebranie tym bogatszym i pozbycie się ich nie jest żadnym grzechem, jest proste. Stąd mamy tragedię Polsko-Ukraińską.

Zobaczcie jak łatwo daliście się teraz podzielić wciąż tym samym specjalistom od siania zamętu i niezgody. Wystarczyło że zmarł jedyny, którego się bali, kard. Wojtyła i już z ambon lały się jad i żądania zwiększenia wpływów dla władzy w episkopacie.

Jak to możliwe że tego nie znacie, nie widzicie i nie rozumiecie.

Znów obudzicie się stojąc po kostki we krwi własnych braci, jak to zwykło w Polsce przebiegać?

Czy mordowali, czy nie to już inna sprawa....ale na pewno sobie pomagali

Szanowny Panie!

Każdy inteligentny człowiek rozumie, że nie o to chodzi i nie w tym problem. Tłumaczono to wiele razy na różne sposoby i naprawdę trzeba się mocno starać, żeby tego nie zrozumieć.

Jestem Europejczykiem.

szanowny pan ...ladnie ujales to ...zjawisko.Curiosum.

film jest znany i robiony na zamowienie propagandy niemieckiej co widac po napisach na poczatku a ktorych tutaj nie ma. .W wiekszosci to ustawki i stanowia jakies 30% calego filmu gdzie wybrano fragmenty wlasciwe dla przekazu.Film trwa tak naprawde ok godziny i zaczyna sie scena wejscia do getta ekipy filmowej.Konczy mniej wiecej tak ze zydzi ciagne wozki ze zwlokami i patrza jak rezyser pokazuje gdzie maja jechac nie mogac sie zdecydowac..Potem wysypuja te zwloki po rynnie do wielkiego dołu.Jak widac na filmie nie ma tam niemcow sa sami zydzi ktorzy sie sami wykanczaja.Taki ma byc przekaz tego filmu dla niemca w niemczech.Tyle ze to było rezyserowane .Oczywiscie dzialania policji zydowskiej tak jak i polskiej granatowej w stosunku do obywateli polskich mialo rozne skale i takie tez.Tyle ze jak powiedział madry rabin.Gdzie nie obowiazuja zadne reguły tam zostaje tylko regula ratowania zycia.tyle ze wie o tym kazdy idiota.Zastanawia fakt ze idiota idiocie nie rowny.

Mam nadzieję że Agata nic nie spierd...., dla PISu to kolejny sukces po 500+ , pisałem o tym wcześniej taka retoryka tylko scementuje ich elektorat jeszcze bardziej w końcu widać kto do tej pory rządził w PL,

Izolacji się nie boję bo ta europejska integracja i współpraca z III filarami..:) jak widać gołym okiem woła o pomstę do nieba, nie trzeba być szczególnie dociekliwym żeby zrozumieć że to wycie to preludium do czegoś większego , osobiście podwyżki w Rossmanie jakoś przeboleję , ale chętnie bym zobaczył jak młodzież z Izraela przyjeżdża do PL bez obstawy ..........., no bo po co niby ta obstawa?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Mam wrażenie, że politycy z rządu Netanjahu zrobili to, w czym specjalizowali się do tej pory nasi spece z pisu - zrobili gówno-burzę na arenie międzynarodowej tylko i wyłącznie na użytek polityki wewnętrznej. Mają tam swoje kłopoty, o których teraz Izraelczycy zapomną, bo podrzucono im fajny temat zastępczy. Tyle że pisowskie gówno-burze są wymiarów raczej kieszonkowych i nikt się nimi nie przejmuje w świecie, bo łajno z nich śmierdzi tylko w Polsce, a ten szambogeostorm który właśnie odpalił Izrael zachlasta nas łajnem na arenie międzynarodowej na długie lata.... A pis też się cieszy, bo po pierwsze wszyscy ich wyborcy dzięki temu zapomnieli o niejakim Kogucie, o szajbniętym Antonowie i jego wylocie z rządu, o przygłupiastym "obatelu" i jego kłopotach w PE. A po drugie ich wyznawcy znowu sie zjednoczą wokół wodza i partii, żeby dać odpór znienawidzonej nawale wroga, tym razem żydowskiej. I jest za od razu za co Tuska obrzygać, bo się ośmielił odezwac na temat, zdrajca narodu jeden, i opozycje w ogóle zdradziecką pooskarżać o kolejne zdrady. Kłamczyńskiemu w to graj. Słupki im znowu podskoczą. A POLITYKA MIĘDZYNARODOWA? - zapyta ktoś. Kłamczyński w życiu sie nią nie przejmował, to miałby teraz zacząć?

Oczywiscie dzialania policji zydowskiej tak jak i polskiej granatowej w stosunku do obywateli polskich mialo rozne skale i takie tez.Tyle ze jak powiedział madry rabin.Gdzie nie obowiazuja zadne reguły tam zostaje tylko regula ratowania zycia

Bardzo różnie musiało tam być. Strasznie. W takim piekle człowiek człowiekowi... i tak dalej, niezależnie czy Żyd, czy nie Żyd.

Taki wiersz mi się przypałętał. Autorem jest Icchak Kacnelson zamordowany w Oświęcimiu. Gorzko napisał o niektórych swoich braciach w wierze. I potrzafił w tym swoim bólu i goryczy zrozumieć dlaczego. Ale i o tym, kto tym piekłem kierował tez pamiętał.

„O bólu mój”

Jam jest ten, który to widział, który przyglądał się z bliska,

Jak dzieci, żony i mężów, i starców mych siwogłowych

Niby kamienie i szczapy na wozy oprawca ciskał

I bił bez cienia litości, lżył nieludzkimi słowy.

Patrzyłem na to zza okna, widziałem morderców bandy –

O, Boże, widziałem bijących i bitych, co na śmierć idą…

I ręce załamywałem ze wstydu… wstydu i hańby –

Rękoma Żydów zadano śmierć Żydom – bezbronnym Żydom!

Zdrajcy, co w lśniących cholewach biegli po pustej ulicy

Jak ze swastyką na czapkach – z tarczą Dawida, szli wściekli

Z gębą, co słowa im obce kaleczy, butni i dzicy,

Co nas zrzucali ze schodów, którzy nas z domów wywlekli.

Co wyrywali drzwi z futryn, gwałtem wdzierali się, łotrzy,

Z pałką wzniesioną do ciosu – do domów przejętych trwogą.

Bili nas, gnali starców, pędzili naszych najmłodszych

Gdzieś na struchlałe ulice. I prosto w twarz pluli Bogu.

Odnajdywali nas w szafach i wyciągali spod łóżek,

I klęli: „Ruszać, do diabła, na umschlag, tam miejsce wasze!”

Wszystkich nas z mieszkań wywlekli, potem szperali w nich dłużej,

By wziąć ostatnie ubranie, kawałek chleba i kaszę.

A na ulicy – oszaleć! Popatrz i ścierpnij, bo oto

Martwa ulica, a jednym krzykiem się stała i grozą –

Od krańca po kraniec pusta, a pełna, jak nigdy dotąd –

Wozy! I od rozpaczy, od krzyku ciężko jest wozom…

W nich Żydzi! Włosy rwą z głowy i załamują ręce.

Niektórzy milczą – ich cisza jeszcze głośniejszym jest krzykiem.

Patrzą… Ich wzrok… Czy to jawa? Może zły sen i nic więcej?

Przy nich żydowska policja – zbiry okrutne i dzikie!

A z boku – Niemiec z uśmiechem lekkim spogląda na nich,

Niemiec przystanął z daleka i patrzy – on się nie wtrąca,

On moim Żydom zadaje śmierć żydowskimi rękami!

Mam nadzieję że Agata nic nie spierd...., dla PISu to kolejny sukces po 500+ , pisałem o tym wcześniej taka retoryka tylko scementuje ich elektorat jeszcze bardziej w końcu widać kto do tej pory rządził w PL,

Izolacji się nie boję bo ta europejska integracja i współpraca z III filarami..:) jak widać gołym okiem woła o pomstę do nieba, nie trzeba być szczególnie dociekliwym żeby zrozumieć że to wycie to preludium do czegoś większego , osobiście podwyżki w Rossmanie jakoś przeboleję , ale chętnie bym zobaczył jak młodzież z Izraela przyjeżdża do PL bez obstawy ..........., no bo po co niby ta obstawa?

Jak jeden kremlowski agent ucichł to zaraz pojawił się drugi. Tyle, że hmmm, mniej sprawnie władający umysłem.

Jestem Europejczykiem.

aki wiersz mi się przypałętał. Autorem jest Icchak Kacnelson zamordowany w Oświęcimiu. Gorzko napisał o niektórych swoich braciach w wierze. I potrzafił w tym swoim bólu i goryczy zrozumieć dlaczego. Ale i o tym, kto tym piekłem kierował tez pamiętał.

swietny i stoprocent prawdziwy.Nie mozna tam juz nic dodac.Pozwolilem sobie zapisac w pamieci.

A co niesie ze sobą ustawa o IPN ? której głównym zapisem jest; - "wprowadzenie kary grzywny lub więzienia do lat trzech za przypisywanie polskiemu narodowi lub państwu odpowiedzialności m.in. za zbrodnie popełnione przez III Rzeszę Niemiecką."

Jest to "nie mniej nie więcej", a jednoznaczne odrzucenie przez Polskę i Polaków winy za II WŚ, jej skutki i ofiary.

Nie należy zapominać o tym, że w 2000 roku Niemcy uznały, że wszelkie roszczenia z tego tytułu zostały Żydom wypłacone i sprawę uznają w stosunku do narodu żydowskiego za zamkniętą.

Oczywiście Niemcom jest nie na rękę polska ustawa, zwłaszcza że w opracowaniu po stronie polskiej jest dokument nawiązujący treścią do reparacji wojennych dla Polski, których Polska się nigdy nie zrzekła....jestem w posiadaniu stosownego dokumentu.

Zatem Niemcy jak na razie siedzą cicho i patrzą, co z tej "międzynarodowej szamotaniny" w którą zaangażowali się kongresmeni amerykańscy wyniknie.

Naciski na polski parlament są tym bardziej zrozumiałe, że we własnym (USA) parlamencie stworzyli własną ustawę nr 447, która daje Departamentowi Stanu USA prawo do wspomagania organizacji międzynarodowych zrzeszających ofiary Holocaustu, oraz wspierania ich poprzez swoje kanały dyplomatyczne w odzyskaniu żydowskich majątków, które nie mają spadkobierców.

Czyli wszystko działa w myśl powiedzenia, że "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze" i Polska jako kraj dość słaby staje się kolejną po Niemcach "dojna krową".

Na domiar złego, bo przecież trudno mówić o komfortowej sytuacji Polski, głowę podnoszą nasi ukraińscy "przyjaciele", którym również nie na rękę jest ustawa o IPN i to ze względów, które są nam znane.

Oj, panie, czy wy nie rozumicie, iż takie rzeczy załatwia się w kuluarach i przez lata?

A że PiSmaki dyplomacji ni krzty to ustawą próbują. Tak się nie da i jak uczy historia przeważnie przynosi odwrotne skutki.

Tak samo Jarek chce brata na obeliskach stawiać - na siłę i wbrew samorządom, co jak widać nasila opór społeczeństwa.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jak jeden kremlowski agent ucichł to zaraz pojawił się drugi

hmmm a nie jest to ten sam??

Oczywiście Niemcom jest nie na rękę polska ustawa,

to do czego sluza te filmy wklejane przez szanownego pana , panie dyplomato.Jesli nie chodzi o imie ale o pieniadze.

Pieniadze zalatwia sie ustawa reprywatyzacyjna i amen .Tyle ze to kosztuje a my chcemy spadkobiercow byłych obywateli Polski okrasc?Jak to za okupacji bywało?.

Jak jeden kremlowski agent ucichł to zaraz pojawił się drugi. Tyle, że hmmm, mniej sprawnie władający umysłem.

hahaha murzyńskość wyssana z mlekiem matki........

Oj, panie, czy wy nie rozumicie, iż takie rzeczy załatwia się w kuluarach i przez lata?

A że PiSmaki dyplomacji ni krzty to ustawą próbują. Tak się nie da i jak uczy historia przeważnie przynosi odwrotne skutki.

Tak samo Jarek chce brata na obeliskach stawiać - na siłę i wbrew samorządom, co jak widać nasila opór społeczeństwa.

Do tej pory się takie rzeczy załatwiało w kuluarach..., dopiero po latach polski podatnik się dowiadywał o specjalnych rentach które wypłaca zus dla obywateli Izraela nie sprawdzając nawet czy oni żyją , choć niektórzy mają już ponad 120 lat i nigdy w polsce nie mieszkali ...., ale podobnie przecież po cichu w kuluarach gabinecików załatwiało się inne geszefty weźmy pierwszy lepszy przykład na tak zwanego "pełnomocnika od nieruchomości"..........

Idzie nowe........

Do tej pory się takie rzeczy załatwiało w kuluarach..., dopiero po latach polski podatnik się dowiadywał o specjalnych rentach które wypłaca zus dla obywateli Izraela nie sprawdzając nawet czy oni żyją , choć niektórzy mają już ponad 120 lat i nigdy w polsce nie mieszkali ...., ale podobnie przecież po cichu w kuluarach gabinecików załatwiało się inne geszefty weźmy pierwszy lepszy przykład na tak zwanego "pełnomocnika od nieruchomości"..........

Idzie nowe........

No nie zrozumiał...

Jak nijaki Jaki.

Ależ wy jesteście tacy prostolinijni szczerzy Polacy...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

No nie zrozumiał...

Jak nijaki Jaki.

Ależ wy jesteście tacy prostolinijni szczerzy Polacy...

Nie ma innej normalnej metody niż zacząć o tym " głośno mówić "; poklepywanie po plecach i skubanie polskiego podatnika będąc u władzy z jednej strony a z drugiej szczanie na wszystko co Polskie dobiegło mam nadzieję już do końca. Nie macie co ajwajować ta machina już ruszyła

Przestań tak "słodko pieprzyć"....dostaliśmy to co dostaliśmy po II WŚ, zwłaszcza że nie zaproszono nas do stołu podczas podziału Europ

pytanie jest proste.Masz byc szmalcownikeim czy unikasz odpowiedzi.Reparacje nie maja z tym nic wspolnego.

A jakbys sie je mial od niemcow to bys wypłacil jasnie panie?/za te co nie zostaly zniszczone tez??

swoja droga a czemu nas nie zaprosili i czemu przegralismy wojne ktore teraz tez przegramy?czy wielmozny pan wie juz??

i dalej pytam skoro chodzi o pieniadze to czemu jasnie pan wkleja filmiki bez sensu?

i żyją , choć niektórzy mają już ponad 120 lat i nigdy w polsce nie mieszkali ...., ale podobnie przecież po cichu w kuluarach gabinecików załatwiało się inne geszefty weźmy pierwszy lepszy przykład na tak zwanego "pełnomocnika od nieruchomości"....

z tym sie zwroc do pelnomocnikow i sadow .Polskich.

rowniez do lecha kaczynskiego.Nie widze tu roli zydow.Ty szkoly w moskwie konczyl jakies.

z tym sie zwroc do pelnomocnikow i sadow .Polskich.

.Nie widze tu roli zydow.T

W jednym zdaniu 3 kłamstwa :) Brawo

Bardzo dobry wywiad z niezależnym posłem na Sejm Januszem Sanockim z Warszawy....

Polecam... myślę że pan poseł napisał to co większość Polaków czuje w tym temacie....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do rzeczy. Nie interesuje mnie wywiad.tym bardziej polakow.

Irina Czajko to typowa polka.

sputnik polska to rosja panie moskwiczanin.

po polsku.za rosyjskie ruble.Zaraz wezmiemy sie za ciebie.

W wyborach do Parlamentu Europejskiego w 2009 jako bezpartyjny bez powodzenia ubiegał się o mandat europosła z ramienia Prawicy Rzeczypospolitej w okręgu wyborczym Katowice. Pełnił funkcję pełnomocnika okręgowego tej partii w Opolu. W wyborach samorządowych w 2010 i w 2014 uzyskiwał reelekcję do rady powiatu z listy Ligi Powiatu Nyskiego[6][7]. W wyborach parlamentarnych w 2011 został kandydatem Prawa i Sprawiedliwości do Senatu w okręgu nr 51 (jako bezpartyjny)[8]. Po ujawnieniu przez media wypowiedzi dla białoruskiej telewizji, w których Janusz Sanocki miał zarzucać polskim mediom kreowanie nieprawdziwego obrazu Białorusi, poparcie PiS jeszcze przed wyborami zostało wycofane[9][10].

to ten co pracuje od poniedzialu do piatku a potem o 15 wyjezdza.

a tutaj o tym bohaterze spiacym w lawach poselskich i licznych awanturach ktore wszczyna

.https://wzzw.wordpress.com/2017/02/19/%E2%96%A0%E2%96%A0-niebywale-dranstwa-janusza-sanockiego-i-jerzego-jachnika-przedstawicieli-zespolu-poselskiego-nrz-nowej-konstytucji-%E2%96%A0/

Mysle ze to bardziej interesuje polakow a sputnik wybiera idiotow bo tylko tacy zgadzaja sie

Wszystkim 15 705 wyborców, którzy głosowali na Janusza Sanockiego z komitetu Kukiz '15 należy pogratulować wyboru. Bo choć poseł nie wszedł do klubu parlamentarnego kierowanego przez muzyka, to przecież dzięki niemu wszedł do Sejmu. I na każdym kroku udowadnia, że nie powinien się tam znaleźć.

Kiedy wyborcy głosują na szyld partyjny, a nie na konkretne osoby, do Sejmu wchodzą ludzie, którzy mają problemy z podstawową kulturą. W poprzedniej kadencji byli to głównie politycy Ruchu Palikota, teraz wydaje się, że sejmowym awanturnikiem będzie wybrany z list Kukiz '15 Janusz Sanocki.

Na pierwszym posiedzeniu po wyborach poseł zasłynął wnioskiem, by obrady Sejmu kończyły się w piątki przed południem, by parlamentarzyści mogli spokojnie wrócić do domów. Z kolei przed świętami wszedł na mównicę z dużą torbą i prosił marszałka Kuchcińskiego o umożliwienie mu podzielenia się opłatkiem ze wszystkimi 460 posłami.

Te wybryki mogą śmieszyć, ale reakcja na kolejny może być tylko jedna: zażenowanie. Sanocki poczuł się chyba ważną personą w swoim regionie, bo kiedy Straż Miejska założyła mu blokadę, zadzwonił i zbeształ strażników. Później zadzwonił jeszcze do komendanta jednostki i w zdecydowanie nieparlamentarnych słowach oceniał pracę jego i strażników. Lokalna telewizja właśnie opublikowała nagranie rozmowy..

tak wiec jesli interesuje was wywiad z idiota robiony przez rosjanke to prosze bardzo.Warto pamietac kto sie nim ekscytuje.

hahaha murzyńskość wyssana z mlekiem matki........

Wierzę, że głupoty nie można wyssać z mlekiem matki i jest ona twoją wyłączną zasługą. Tak jak i agenturalna działalność.

Jestem Europejczykiem.

Tak sobie próbuję przypomnieć czy Tommiashi i JuG dyskutowali w jakimś temacie ze sobą albo choć lajkowali siebie nawzajem? Mnie to wygląda na multikonto.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tommi pisałm ze mieszka w Krakowie na Woli Justowskiej(takie osiedle na peryferiach dla bogaczy), w niedzielę wybieram się w tamte rejony więc przy okazji zwrócę uwagę czy nie powiewa gdzieś czerwony sztandar a n podwórku parkuje czarna Wołga tudzież sportowe żiguli :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.