Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pozornie. Coś takiego jak socjalizm, kapitalizm, czy komunizm w formie czystej nie występuje w naturze. Jak w takim razie nazwiesz ten ustrój który mamy w UE ? Z jednej strony silne przywiązanie przywódców Europy do ideałów roku 1968, przy jednoczesnym tolerowaniu tego co wyprawiają Banki i globalne koncerny w dzisiejszym świecie.

Jeżeli chodzi o to, co wyprawiają banki i globalne koncerny to pięć długości na przedzie są Stany Zjednoczone, akurat w tym zakresie pretensje do Unii są po prostu głupie.

Jestem Europejczykiem.

dlaczego głupie? głupie są wymogi Brukseli aby kraje członkowskie wdrażały szkodliwe dla obywatela prawo, gdy Bruksela wie że prawo jest wadliwe. Przykład: naliczanie i odliczanie podatku VAT w handlu i usługach w UE.

dlaczego głupie? głupie są wymogi Brukseli aby kraje członkowskie wdrażały szkodliwe dla obywatela prawo, gdy Bruksela wie że prawo jest wadliwe. Przykład: naliczanie i odliczanie podatku VAT w handlu i usługach w UE.

W Japonii również jest VAT. Mimo że (jeśli dobrze wiem) kraj ten nie należy do UE. Więc Bruksela niczego tam nie narzucała. Może sama idea VAT nie jest taka głupia?

Proponuję najpierw myśleć, potem pisać. Nie odwrotnie.

czytamy ze zrozumieniem, a jak nie rozumiemy to pytamy zanim wyciągniemy pochopnie źle wnioski.

nie podatek jest zły a prawo je regulujące.

komisja wiedząc że jest wadliwe każe krajom członkowskim je wprowadzić.

A skąd ja mam to wiedzieć? wiem że prawo UE nie działa. Dlaczego ? bo jest pisane pod koncerny i banki ze szkoda dla szarego obywatela. Gdy wchodziliśmy do UE, mimo tej wiedzy, komisja od nas wymagała jego wdrożenie. Efekt: setki miliardów PLN które stracił skarb państwa na oszustach podatkowych VAT.

Przykład z naszego podwórka doradca społeczny z firmy Arthur Andersen u Rostowskiego.

Dobry przykład pokrętnej ekwilibrystyki myślowej. Owszem, są oszuści VAT-owscy. Ale to nie jest dowód ułomności tego systemu podatkowego, lecz nieskuteczności aparatu państwowego w ich ściganiu i egzekwowaniu obowiązującego prawa. Podobnie są przestępcy drogowi, ale to nie oznacza że jazda samochodem jest zła.

A skąd ja mam to wiedzieć? wiem że prawo UE nie działa. Dlaczego ? bo jest pisane pod koncerny i banki ze szkoda dla szarego obywatela.

Ale ty Dominic jesteś naiwny :-). Siedź za granicą w tamtym dobrobycie i nie wychylaj się bo jak zorientują się że jesteś rewolucjonista to wywalą Ciebie na zbity pysk.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

ale jego wywala i tak jak sie zorientuja ze to skonczony idiota.Moze zamiast pisac o VACie niech sobie poczyta o VACie.

bo jest zupelnie niekumaty.A nikt go nie bedzie uczył.

? bo jest pisane pod koncerny i banki ze szkoda dla szarego obywatela

pisane jest dla trzody chlewnej i bydła rogatego.Szukaj pod ..bydło.

Albo coś mi umknęło, albo jednak VAT mieliśmy sporo przed wejściem do Unii więc czepianie się w tej sprawie akurat Unii jest z d... wzięte.

Jestem Europejczykiem.

Albo coś mi umknęło, albo jednak VAT mieliśmy sporo przed wejściem do Unii więc czepianie się w tej sprawie akurat Unii jest z d... wzięte.

Podobnie jak VAT w Japonii.

czepianie się w tej sprawie akurat Unii

Unia jest ok, Niemcy są ok, Rosja jest ok, w Polsce za POPSL było ok..

Izrael jest ok, USA jest ok, GB jest ok, Chiny są ok...

..........

Japonia jest zablokowana przez USA, jej rozwój.

Życzyłbym wszystkim (w tym sobie) abyśmy byli również zablokowani przez USA. I mieli taki rozwój dzięki któremu stalibyśmy się jedną z najpotężniejszych gospodarek świata.

Każdy Twój wpis nasuwa przypuszczenia że już głupiej napisać nie można. Każdy następny Twój wpis przypuszczenia te rozwiewa: owszem, można.

Numerek pewnie nie wie (reżimowa nie pokazała), że Unia właśnie podpisała umowę gospodarczą z Japonią która zakłada wzajemne zniesienie ceł tworząc największą strefę wolnego handlu na świecie. Poza znaczeniem gospodarczym jest to również prztyczek w nos Trumpa.

Umowę z Shinzo Abe podpisywali Donald Tusk i Claude Juncker. Jesteś dumny z Donalda Kolego 747?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Dobry przykład pokrętnej ekwilibrystyki myślowej. Owszem, są oszuści VAT-owscy. Ale to nie jest dowód ułomności tego systemu podatkowego, lecz nieskuteczności aparatu państwowego w ich ściganiu i egzekwowaniu obowiązującego prawa. Podobnie są przestępcy drogowi, ale to nie oznacza że jazda samochodem jest zła.

mowa o sytuacji gdy firmy specjalizujące się w oszustwach podatkowych mają swoich przedstawicieli w ministerstwie finansów, którzy wywierają wpływ na prawo podatkowe, to raczej prawo wadliwe.

mowa o sytuacji gdy firmy specjalizujące się w oszustwach podatkowych mają swoich przedstawicieli w ministerstwie finansów, którzy wywierają wpływ na prawo podatkowe, to raczej prawo wadliwe.

Typowa manipulacja faktami, żeby nie powiedzieć PiSowskie kłamstwa. Luzik, standardowa procedura.

Jestem Europejczykiem.

zwykle zaczynaja od ciecia na bramie.

Piszesz z bagażni

a to cos zmienia co do rosji

jak na razie to pan zbyszek nie powiedział z ktorymi krajami mozna.

Dlatego odpuszczono Smoleńsk

rozumim uprawiacie polityke wysokich lotow.Jak na muszke owocowke to nono.Istnieje obawa jednak ze putin zdechnie ze smiechu jak sie u niego pojawi kurdupel.Kurdupli mamy skolko ugodno powie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.