Skocz do zawartości
IGNORED

Minister Finansów Rostowski

arek67

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy2, 19 Lis 2007, 12:50

>Tu kontrola lotów. JumboXXL, trzymaj nadal ten sam kurs, potem przejmie cię LiD.

Eee tam. Bez Millera to już nie to, co dawniej :-(.

A i nawet Miller się na kapitalizm nawrócił.

Teraz bolszewia siedzi w PiSie.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i mamy NRD :)

Ukryta Zawartość

Nowy2, 19 Lis 2007, 12:50

>Tu kontrola lotów. JumboXXL, trzymaj nadal ten sam kurs, potem przejmie cię LiD.

e to może też wpaść w łapy PiS które jak w kuluarach się mówi jest gotowe do współdziałania z LSD w sprawie TVP

Walery, o tej "współpracy" w sprawie TV to sie mówi tylkow kuluarach, za to współpraca w samorzadach SLD-PO aż furczy :)

...zresztą tusk chciał serio sprywatyzowc telewizje publiczną ?

lancaster, 19 Lis 2007, 13:41

>...zresztą tusk chciał serio sprywatyzowc telewizje publiczną ?

Oczywiście - bo mogłaby pokazywać jak swoimi wilczymi zębami pożera noworodki. Jarosławie czemuś żeś nas opuścił.

wkamil, 16 Lis 2007, 13:37

>Jacch, dobrze, ze w PiS byla dluga - na ministra finansow wzieli postPOwska Gilowska i mimo duzych

>problemow lustracyjnych kurczowo sie jej trzymali. A takie u nich bogactwo kadrowe.

Ech, Gilowska wzieli chyba z milosci do oszolomow i braku kompetencji. Pani ZG to taki przyklad stworzonego (akurat przez PO) mitu kompetencji osoby, ktora kompetencje ma nijakie lub nawet slabe. Jest wiecej takich przykladow:

1. H.Gronkiewicz-Waltz

2. G.Gesicka

3. Z.Religa (w to, ze byl wielkiej klasy kardiologiem/kardiochirurgiem akurat latwo mi uwierzyc).

4. A. Sosnierz

5. R.Sikorski

i pewnie wielu wielu innych.

Odnosnie Gilowskiej, po slynnej aferze z jej rzekoma wspolpraca, w zawoalowany sposob, ale jasno o jej "osiagnieciach" wypowiedzial sie Kluza.

A odnosnie obecnego rzadu - moze jeszcze sie doczekam czasow, kiedy ministrami beda zostawac zawodowcy a nie politykierzy, ale to jeszcze nie teraz :-(

Jesli chodzi o Rostowskiego - czas pokaze.

Pozdr.

graaf, 16 Lis 2007, 20:42

>to nie antyestabliszmentowość - Mech ma trudny charakter, jest bardzo apodyktyczny

I zyje doktrynami przedpotopowej rachunkowosci...to typowa cecha "ksiegowych z zarekawkami" :-)

co tam Rostowski :-))

TO jest dopiero ciekawa figura:

Ukryta Zawartość

bezpartyjny, bez teki... no prosto intieriesnyj czeławiek! :-)

ogłaszam konkurs - kto wie kto to Derdziuk i skąd się wziął w rządzie koalicyjnym PO-PSL jako "minister bez teki"

może Ty mulsik?

albo jarcio?

:-)))

Ukryta Zawartość

Derdziuk - co za postać :-)

>>

Studiował na Wydziale Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego wspólnie z Kazikiem Staszewskim. Według relacji Kazika Derdziuk proszony o odstąpienie swojej kartki na wódkę, miał odpowiedzieć: Nie mogę, muszę zawieźć tatowi[1]. Do tej rozmowy nawiązał później Kazik w tekście piosenki zespołu KNŻ pt. No speaking inglese z płyty Las Maquinas de la Muerte:

No daj mi Derdziuk wódki, no co ci to stanowi?

"Ja nie mogę, muszę zawieść tatowi"

>

Machina: Czy o którymś z naszych obecnych luminarzy sceny społeczno-politycznej napiszesz teraz piosenkę ?

Kazik: To nie jest nigdy tak, że planuję napisanie o kimś piosenki. To jest kwestia chwili, impulsu. Nie jestem wyuczonym literatem, tylko naturszczykiem i dlatego nie umiem zaplanować, że ten wierszyk będzie np. o Stefanie Niesiołowskim. Oczywiście, minister Czarnecki jest wielkim kuriozum na firmamencie naszej sceny politycznej, ale o nim nie będę pisał. Jest jednak piosenka o moim koledze ze studiów, Zbyszku Derdziuku, z którym nie miałem absolutnie żadnej nici porozumienia. Był to chłopak z łomżyńskiego, gdzieś tam ze wsi i z takim głupim uśmiechem chodził po socjologii. Z jednym z kumpli dużo piliśmy wówczas wódki, a była wtedy na kartki. Podszedłem więc do Zbyszka i mówię: "Daj mi kartkę, nie zmarnuje się, a ja Ci zapłacę." On z uśmiechem odpowiedział: "Nie mogę, muszę zawieść tatowi." I ten Zbyszek Derdziuk, a'propos Czarneckiego, jest szefem kancelarii premiera w randze wiceministra. To on napisał raport o tym, dlaczego nam Unia Europejska nie przyznała 34 mln ecu. Długo nie wierzyłem, że to ta sama osoba, ale jak opublikowano raport, to obok było jego zdjęcie.

>Ja wiem. A co dostanę? A Derdziuk jest ok. To KSAP-owiec. "Mały" Premier. Mózg.

no wiesz - to już w wikipedii i wywiadzie Kazika jest głębsza wiedza :-)

KSAP-owiec hm

i dlatego został ministrem bez teki w koalicyjnym rządzie? ;-)

Został szefem Komitetu Stałego RM. Czyli jest super ministrem, człowiekiem wprowadzającym tematy na Rząd. Bez jego zgody żaden Minister nic nie zrobi. Derdziuk to człowiek Kazika a wcześniej Walendziaka czyli dawny, dawny ZCHN. Propaństwowiec, nieprzekupny gość, z misją trzymania towarzystwa za "mordę".

Zbig, 19 Lis 2007, 22:14

>Czyżbyś był kolejnym arku, który dysponuje jakąś porażającą wiedzą?

Jest tu takich paru. Internet do końca taki anonimowy nie jest ;-)

Ubaw po pachy ! :-)

arek67:

>"Jacek Rostowski, przyszły minister finansów

>Czy ktoś go widział, czy ktoś go

Jeżeli to pomoże, to JA. Chociażby z okazji udziału w projektach badawczych realizowanych w Fundacji CASE.

Pomogłem?

;)

Re: arek67, 19 Lis 2007, 21:02

>Został szefem Komitetu Stałego RM. Czyli jest super ministrem, człowiekiem wprowadzającym tematy na

>Rząd.

to wiem, tak samo było i Marcinkiewicza

>Bez jego zgody żaden Minister nic nie zrobi.

no to jest właśnie bardzo ciekawe, kim on jest?

>Derdziuk to człowiek Kazika

gwoli wyjaśnienia - ja pisząc "Kazik" miałem na myśli Staszewskiego

>a wcześniej

>Walendziaka czyli dawny, dawny ZCHN

zgadza się - a teraz? czyim człowiekiem jest Walendziak? ;-)

a czyim człowiekiem był Marcinkiewicz? kto mu podsunął tego Wojciechowskiego na MF?

skąd się wziął Kluza?

>Propaństwowiec, nieprzekupny gość, z misją trzymania

>towarzystwa za "mordę".

a od kogo ma tę misję skoro bezpartyjny

nieprzekupny itp. - czy przypadkiem nie idealizujesz? czy to przypadkiem Twój kolega?

ja znam Donka i innych - oni z pewnością nie dlatego go wybrali, że jest "Propaństwowiec, nieprzekupny"

co sądzisz o Kluzie? wyżej cenisz Kluzę czy Mecha?

Re: jar1, 19 Lis 2007, 22:55

>Ubaw po pachy ! :-)

bo jarciowi, który nie ma żadnej wiedzy wystarczy fantazja a "fantazja jest od tego by bawić się na całego tra lalala lalala"

;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.