Skocz do zawartości
IGNORED

!-DO WSZYSTKICH-KOLUMNY-warto zajrzeć !!

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

=>glista

Co sie z toba dzieje ... normalnie piszesz juz 2 post :)))

A w tym poscie bede "pieniaczem" WALIC SIE BURAKI od konstruktora kolumienek ....

Popieram calym sercem "Nasze konstukcje" jak mam wybrac to wole kupic nasze audio.

=>glista

Ale rozumiesz wlanczam posta widze glista ... u bedzie siara zaraz bede polewal a tu nic czytam czy to glista czy jakies inne ... no glista. To pewnie nie ma chumora :)

=>Bambus

Mysle, ze takie forum jest miejscem ogloszenia ze powstala nowa firma czy nowa konstukcja ... moze w inaczej brzmiacym tytule lub zawartosci ... tu macie troche racji

Hello wszystkim ... wyjaśniam niniejszym - kurcze bo czegos tu nie rozumiem - to ogłoszenie nie mialo charakteru reklamy - w swoim zamiarze - po prostu powstał jakiś projekt i chcialem sie z nim podzielic ... a myslicie ze jak zaczynał Sonus faber, amplifon, JJ , i kupa innych firm ... gdyby nie zagraniczne forum audio, ghdyby nie ludzie - te firmy by nie istaniały ... moze was to drażni - ze przez dwa dni jakis no name czlowiek sprzedal 3 zestawy ... ze nie wszyscy w tym kraju to nieuczicwcy ,,, odwracjajac sytację - mam wystarczajaco duzo pieniedzy i taki zawod ze nie musze tego robic - i nie robie tego z checi zysku - ale z radosci sluchania MUZYKI nie sprzetu i jak najwiernieszym jej odtworzeniu ... Duzo jednak ludzi zmanierowanych jest jednak i to sam nie wiem czym - kompleksy kasy ? kompleksy z łego zestawienia swojego systemu ? NIKT nie każe KUPOWAC , nikt nie każe ZAMAWIAC ,,, namawiam żeby moze posluchac ... bo moze warto ... a skad niby macie wiedziec ze nie jest to produkt lepszy np od Sonus Fabera ??? czyżby tylko znane firmy mialy monopol na "dobry" {tu ironia} dzwięk ? ... być moze trace tutaj czas - ale chyba wiekszosc ludzi - nie intersuje jakosć dzwieku - tylko MARKA dzwięku ... a ponoc to forum stworzone zostało dla ludzi kochajacych muzykę i cala tego otoczkę ... szkoda ze tego NIE WIDAĆ ... Skad niby macie wiedziec ze za dwa trzy lata ludzie nie beda sie rozbijać o te produkty ? ... a czasem wytarczy trochę zdrowego rozsądku i wyobrazni - ni wszystko zloto co sie swieci ... W kazdym razie - niby zamieszczona tu rekalama - ma na celu nie reklamowac produkt - tylko dzwiek - to zasadnicza roznica !!! Sa jendak tacy co dzwonią , sa tacy co przyjezdzaja , co maja ochote sluchac ... bez wzgledu na to czy jednemu sie cos podoba a drugiemu cos innego - tak to jest - dzwiek jest bardzo subiektywny . - jeden powie - super - podoba mi się - drugi - nie to dzwiek nie w moim guscie ... ale zeby cos pisac - najpierw nalezy samemu ocenic - a nie oceniac na podstawie reklam i opisów w gazetach - co niektorzy tu czynią NIESTETY .... a w zyciu pewnie nie widzili nie slyszeli .... oj szara rzeczywstosci ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Do ---> Bambus : nie mozna mnie nazwac producentem - ale raczej "hobbystą" zapalonym maniakiem dobrego dzwieku i kochajacym muzykę a nie sprzet ... byc moze nie kazde slowo uzyte w wątku jest dla wszystkich jasne - a co do tego : to nie jest prototyp - tylko model ktory mozna pokazac ... posluchac . Ci do ktorych mam 100% zaufanie co do obiektywnosci, i rzetelnosci - tego juz sluchalo ... nie zamieszczalbym tutaj watku z prototypem ... chocby z ludzkiego strachu przed zblazniemiem się : a skoro to umieszczam ! i zapraszam na odsluch ! - to znaczy ze mam odwagę - ktorej wielu ludziom brak - na pokazanie i w sensie estetycznym i w sensie dzwiekowym !!! tam na poczatku jest napisane ze cala sprawa ciagnie sie juz dlugo - zanim sie odważyłem na krok ZAPROSZENIA do posluchania ... i Ci sa odwazni ewentulanie spojrzec prawdzie w oczy , i są zainteresowani czyms nowym , i nie lubia tylko gadac ... przyjadą ... a ja sie krytyki nie boję ... nie popelnia błedów tylko ten co nic nie robi ... a mentalnie nie chcialbym żeby sie okazalo ze taka jest 80% tego "audiofilskiego" spoleczenstwa ....

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

->Martin

Spokojnie, wyluzuj się! Nikt Ci głowy nie urywa. Niektórzy są trochę za bardzo przewrażliwieni na reklamę, zrozum. Różni się tu wciskają. A Twoje "ogłoszenie" odebrałem jako wystąpienie kogoś, komu coś właśnie się udało i biegnie podzielić się radością z innymi.

Daj sobie spokój z takimi odpowiedziami jak ostatnia, bo teraz Ty sam niepotrzebnie podgrzewasz atmosferę.

Polecam łyk zimnego soczku i parę głębokich wdechów.

Na odsłuch się zgłosimy...

No i życzę powodzenia na dalszych etapach działalności: teraz seria prototypowa, potem próbna, mała skala, większa, jakaś fabryczka... Tylko tej radości nie strać po drodze.

Pozdrawiam

No masz rację Inżynier ... troche czasem czlowieka ponosi .... ale czasem sie nóż w kieszeni otwiera ... ale trza troche zbastowac ... i wyluzowac - bo to ma byc zabawa i radosc jak zaznaczyles - tyle że nie spodziewalem sie nagonki :-) ... kurcze ... a chodzilo mi o to zeby ozywic troche forumowiczów !!! zeby jeden odwiedził drugiego ... zeby posluchac jak ktos cos nowego zrobi ... gdybym napisal drętwo i miernawo - nikt by tu nie zajzał ... musialem użyć wiec - choc w 100% prawdziwej - ale jednak dośc kontrowersyjenej metody ... zeby moze cos sie zaczlo dziać ... i tak - jak tu zaznaczono - Ci co maja ochote - przyjada ... Ci co wolą anonimowosc ... beda dalej siedziec przed komputerem tylko ... W kazdym razie dzieki po raz kolejny za wsparcie ...

-> Martin

W "o sobie" piszesz "O mnie ... pytajcie ... dowiecie sie ..."

Wlasnie chce sie zapytac co robisz, jak to sie sie stalo ze budujesz kolumny?

Czy robisz kolumny jako osoba prywatna czy firma?

Czy robisz je w garazu/szopie czy masz dobrze wyposazony warsztat?

Jak dokladne sa parametry, ktore podajesz? Te 23 Hz z tak malego glosnika jest zastanawiajace nawet przy zastosowaniu linii transmisyjnej.

Jakie sa Twoje zainteresowania muzyczne i jaki wplyw maja na ostateczne brzmienie Twoich kolumn?

Jakie masz podstawy do tego by twierdzic, ze Twoja konstrukcja to "hi-endowa konstrukcja"?

Niestety nie moge pojechac do Krakowa, ale mam nadzieje, ze ktos z forum skorzysta zTwojego zaproszenia. Kto wie moze masz racje i Forum Cie poprze po odsluchach :o)

Pozdrawiam, zycze wytrwalosci.

Parsec

Ja czegoś nie rozumiem. Czy tylko ja widzę tutaj bezczelną reklamę i próbę wciśnięcia mi czegoś (czego oczywiście nie muszę kupować)? "Ożywić trochę forumowiczów, żeby jeden odwiedził drugiego.." blablabla brzmi nieźle, ale w pierwszym poście wyglądało to troszkę inaczej - "Oferta będzie obejmować....", "Bo np. kolumny za 3500 zł ( model Guardian )...", "Pośrednim modelem jest ..."

A mnie zawsze rozwala fakt, ze "producent-hobbysta" czyli inaczej mowiac po prostu amator zyczy sobie za swoja konstrrukcje ...... ponad 12 tys zlotych. Smiech mnie ogarnia, podobnie jak patrze na CD polski za 48 tys wlozony w jakies drewno przypominajace tani fornir. Ludzie troche szacunku. Czlowiek chcacy wydac kilkadziesiat tys zlotych na jeden klocek naprawde nie jest idiota. Zapewne zapomnialem dodac, ze konstruktorzy z Krella chodzili do Was na korepetycje a klocki lepsze od NVA, Sugdena i innych robiliscie w kolysce......:-)

> barni, kazik

ale macie problem. Nie wytrzymam muszę to napisać: ludzie, CZY ZAWSZE MUSIECIE NARZEKAĆ na wszystko, co jest nie po waszej myśli, bez odrobiny zastanowienia. Jest sobie taki Martin (z całym szacunkiem), który pasjonuje się dobrym dźwięlkiem i ma do zaoferowania kolumny, które jego zdaniem są lepsze od konkurencji. Chwali się tym na grupie dyskusyjnej zachęcejąc do odsłuchów werryfikujących jego zdanie. Intencji prawdziwych nie znamy. Dlaczego więc od razu pojawiają się w was interpretacje niekorzystne dla Martina - trochę więcej szacunku dla drugiego człowieka. Ostatecznie zrozumiałbym, gdybyście swoje opinie wyrazili po dogłębnym odsłuchu nie tylko na proponowanej lampie, ale także na swoich wzmacniaczach i wyszłoby, że opis Martina ma się tak do rzeczywistości jak pięść do nosa. Wtedy rozumiem, byłoby o wiele większe prawdopodobieństwo iż dzisiejszy post ma na celu zgarnięcia jak największej ilości klientów, "może któryś kupi coś co udało mi się spieprzyć", ale i tak pewności takiej by nie było. A tak piszecie tylko dla samego pisania i siania fermentu.

Ja osobiście jestem jak najbardziej za informowaniem o kolejnej możliwości wyboru, sam bowiem cały czas poszukuję kolumn do swojego systemu i wszelkie informacje informacje o różnych nowościach staram się traktować jak poważnie. No chyba, że szanowni koledzy już sparzyliście się na podobnych ofertach, ale jeśli tak to napiszcie co was spotkało i o co chodziło.

Pozdrawiam wszystkich

Mir-

Daniel "Danny boy"" D'Agostino nie ma pojecia o konstruowaniu elektronik"...he,he trafiles w dziesiatke ! Ma od tego pieknych chlopakow a sam jest sprzedawca i czlowiekiem od PR.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Ja tam muszę narzekać, atakują ze wszystko stron i jeszcze na forum. Potem zacznie wysyłać mailami "Poczekaj! Nie kasuj tej wiadomości, nie pożałujesz, przeczytaj do końca!!!"

popieram martina , i co s tego ze mialo to znamiona reklamy, oby jak najwiecej takich reklam, a obrazalscy paniusiowaci lalusie zachowuja sie jakby im kombajn jaja obcial, zachowuja sie jak bezmozgie strojace fochy panienki ktore zobaczyly reklame i mysla ze od razu trzeba to kupic, a moze to zazdrosc?

Mniejsza o glebie. Faktem jest, ze jakis czlowiek zbudowal glosniki, uwaza ze sa dobre, nie ma kasy by wywalac calostronnicowe ogloszenie w jednym z pism branzowych (a gdyby wywalil to z kolei przyczepilibyscie sie, ze daje kase wiec zaraz bedzie pochlebna recenzja etc etc), wiec daje informacje na tematycznym forum - co w tym do k... n... zlego??!! Przeciez to wlasnie my mozemy byc zainteresowani odsluchem i to my bedziemy decydowac w jaki sposob wydamy nasze pieniadze - jesli glosniki sa takie dobre to ktos kupi i obie strony beda zadowolone, jesli nie sa takie dobre to co najwyzej pare osob pojedzie na wycieczke do najpiekniejszego miasta w Polsce i wypije nieco darmowych napojow chlodzacych.

Wracając do wątku, polscy wytwórcy elektroniki (nie wszyscy) jak tylko im coś wychodzi to przeliczają to na kwoty sprzętu marek zachodnich.

Kierowanie się logiką, że skoro gra lepiej niż Proac to musi tyle samo kosztować jest jakąś wielką pomyłką. Czytałem trochę felietonów o historii firm których produkty są obiektem pożądania wielu audiofili, i ich pierwsze bardzo dobre konstrukcje (w początkach działalności firmy) nigdy nie miały tak horrendalnych cen. Owszem firmy się rozrosły powstały przedstawicielstwa marka wyrobiła sobie stabilną pozycję na rynku i za to się później płaci.

Bulwersuje mnie działanie polskich firm (np. takiej jednej z Krakowa), robią swoje urządzenia dalej na małą skale, a ceny poszybowały w kosmos. Kto mi da gwarancje że jak konstruktor i główny szef firmy kopnie w kalendarz to ja nie zostanę na lodzie z jego konstrukcją za kilkadziesiąt tysięcy.

Najpierw zapracujcie sobie na pozycje na rynku, a potem podnoście ceny swoich wyrobów.

Martin cenę to dałeś kosmiczną.

...a jednak sa chetni ... zainteresowani ... i telefony są ... i emaile ... - nie jest tak zle jak na poczatku przypuszczałem ze bedzie... w słowach - ja nic nie napisze :-) ... bo w przeciwieństwie do pewnej ilosci forumowiczów - ja o dzwięku nie dyskutuje ... bo to zbyt indywidualna kwestia... no ale są tu znawcy ... oj znawcy :-)

Jedni przyjadą , inni nie ... wtedy pogadamy ... zamiescilem "post - reklame - opis ... zeby jak najwiesza ilosc ludzi posluchala ... i wyrazila swoje opinie... wybaczcie ze do niektórych wpisów nie ustosunkowywuje się ...ale nie warto... prawda jest to co napisał jeden z forumowiczów - Ci co sa zainteresowani - przyjadą... Niestety - widac tylko - po tym jednym wątku - kto tutaj ma jakieś POJECIE , kto ma KLASĘ ... i takie tam inne... Mimo wszystko jakos ... skoro to robię - to znaczy ( ku pewnie rozżaleniu wielu, zlosci i desperacji ...) że sa chetni, ze ludziom sie to podoba ... ze wreszcie zrozumieli (tu cytat jednej z osoób ktore u mnie byly ) ze "wielkie firmy " i wielkie ceny ... to jest jeden lub dwóch konstruktorów na pół etatu - a 99 osob z marketingu i promocji ... do tego jednak trzeba zwyczajnie dojrzeć ... Czy czlowiek o zdrowych czy nawet chorych zmyslach pakowałby pieniadze , wysilał sie ( majac inny zawód i calkiem calkiem z tego pieniadze ... ) - na smiesznosc, na straty ... no dajcie spokój ... Skoro sie odwazylem - to znaczy ze mam cos do zaoferowania ... a w pierwszym moim wpisie nie bylo i nie ma krzty klamstwa ... Zobaczymy ... jak to bylo w jednym znanym powiedzeniu ... historia to oceni :-)

--> piterski ... kosmiczna cena ? czy ja wiem ... policz sobie : przetworniki + projekt + stolarka z egzotyczna okleina + bety do środka ... a jak to juz wszystko policzysz ... to zobaczysz jaka jest marza :-) ...stąd ta cena - zresztą mniejsza o to ... najwazniejsze zeby grało ... ale po raz kolejny - z uporem maniaka powtarzam ... żeby stwierdzic czy to gra - trzeba posluchac ... Zdaje sobie sprawe ze to hermetyczne srodowisko, i trudno jest pewne rzeczy przelknac ludziom ... ale taka jest rzeczywistosc !!! ... z całym niekłamanym szacunkiem do Piterski

Przeczytałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , i tak się zastanawiam Martin, tabakiera jest dla nosa, czy nos dla tabakiery...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Martin.

Wyraziłem swoją opinie na podstawie tego co widzę na rynku polskiego HiFi.

Oczywiście bardzo chętnie przyjadę posłuchać twojej konstrukcji i porozmawiać o moich kolumnach także.

Pozd.

---.> glista ... sorki , ale nie łapie ... jeszcze ni pilem kawy ... o co dokladniej chodzi ? w tym opisie o mnie ? ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.