Skocz do zawartości
IGNORED

DVD które znośnie zagra CD Audio

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Mam polecenie od znajomego aby mu poszukać dwa w jednym czyli dobre DVD które jednak będzie się sprawdzało także w CD Audio...jakość odtwarzania audio ma być dobra i płytki maja sie w miarę szybko wczytywać. Co polecacie ?? widełki finansowe 700-1200zl ( nie piszcie ze albo to albo to bo doskonale wiem że żadne dvd nie zbliży się do cd playera no ale jak zwykle proszę o wybranie mniejszego zła :) )

Samsung HD950 - miałem i grał na poziomie podstawowych modeli CD Sony,Technicsa,Denona(tak popularnych na Allegro) - jak ma być dwa w jednym to polecam (tylko ten cholerny wyświetlacz świecący jak ksenon ;-) )

No i czyta wszystko prócz gazet :-)

Ja niedługo przetestuję ten wariant:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

plus to:

Ukryta Zawartość

albo lepiej to:

Ukryta Zawartość

To tańsze dvd posiadam od kilku miesięcy. Odtwarza wszystko co się włoży (flaki niestety nie). Jakośc wyjścia analogowego jest dość kiepska dlatego będe walczył z przetwornikami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Bardzo dobry dzwiek stereo i super DVD Audio

Ukryta Zawartość

Używałem kiedyś jako źródła dźwięku do CD Audio, Onkyo DV-SP402E. Kupiłem po przeczytaniu jakiegoś artykułu, nie pamiętam skąd, pamiętam, że po niemiecku. Pisali, że jak na DVD niezłe źródło dźwięku właśnie. No i swoje zadanie spełniło. Oczywiści jak na DVD i jak na ten przedział cenowy.

miałem DV-SP 501 ( model prawie identyczny do 402 ) i potwierdzam ze grał jako cd całkie poprawnie

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Arek__45

o mnie | ignoruj | PW

stat: 298 / 227 / 0

21 Lis 2007, 21:17

http://www.crtprojectors.co.uk/oppo_dvd.htm ....dzwiek CD prawie jak za 1000 dolarow Oppo DV-981 HD

buhahahaha:)

Ten ma pewno zagra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips DVP 9000S

wg kilku muzyków zaproszonych do testów przez redakcje audio video brzmiał lepiej niz CD: HK HD 755, Marantz CD5400, CA Azur 540C

czyżby w cenie 1500 nie miał rywali ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips DVP 9000S nie ma rywali w awaryjności, żaden inny nie sprawia tyle kłopotów technicznych co to badziewie.

zresztą ceny na allegro w granicach 500 zł mówią same za siebie, ludzie oddają to prawie za darmo byle sie pozbyć. (Jestem jednym z nich)

Odtwarzacz DVD Philips DVP 9000S odpada badziew jakich mało, kolega ma dwa dvd i dwa się zacinają ale co zrobić uważa że Philips super firma .

Nie Philips nie,nie,nie...?

Yamaha super brzmi ale ma coś z Philipsa w sobie, też odpada.

Jestem za...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Interesuje mnie dzwięk Audio Cd i tak by czytał Divx bo kobieta czasami ma kilka filmów od znajomych na jednej płycie divx.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>senicz

>DAC zewnetrzny w cenie 1000zl

A możesz jakiś polecić? Szczególnie interesuje mnie taki, który kładzie nacisk na

przekazywanie emocji w ludzkim głosie. Tzn głos ludzki nie moze mieć metalicznego nalotu.

Co do dvd to panasonik ale i tak ma sluzyc jako transport. Z dac to raczej taki z wyjsciem na lampie. Ale z i/v na lampie lub R bo jak ma wew. I/V na op lub zewnetrzny tez na OP to d. Co do maranciunia to jest on teraz tranzystorowy.

senicz

"DAC zewnetrzny w cenie 1000zl i dvd za 300. Wygra taki zestaw z kazdym klockiem. Nawet takim za 5000"

Taki zestaw zagra jak DAC za 1000zł + dvd za 300 i kropka... Skąd ci się senicz wzięło te 5000 to na prawdę nie wiem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Może tak:

Co do dvd to panasonik lub R bo jak ma wew. ale Z dac to raczej z i/v na lampie taki z wyjsciem I/V na op lub zewnetrzny tez na lampie na OP to d. i tak ma sluzyc jako transport.

Co do maranciunia to jest on teraz tranzystorowy - nowy moduł tzw. D1iRRG (zerżnąłem D1 i równo rżnę głupa).

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.