Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd idziesz audiostereo?...

Marduk

Rekomendowane odpowiedzi

Wieki temu forum później znane jako Audiostereo wykształciło się dwóch grup newsowych (kto jeszcze pamięta grupy newsowe?) a mianowicie pl.rec.audio...

->pl.rec.audio, to były czasy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A coś się zmieniło ? ;) .

Ukryta Zawartość

Panowie:spokojnie, to forum zawsze było dość otwarte, a lincze do takiego obrazu nie pasują. Kolega dostał ostrzeżenie, jeśli to nie pomoże - proszę o zgłoszenie do moderacji, będą dalsze konsekwencje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Panowie:spokojnie, to forum zawsze było dość otwarte, a lincze do takiego obrazu nie pasują. Kolega dostał ostrzeżenie, jeśli to nie pomoże - proszę o zgłoszenie do moderacji, będą dalsze konsekwencje.

I w teraz, jakby w niezauwazony sposob moderacja namawia do praktykowania donosicielstwa. "prosimy o zglaszanie do NAS, a My wiemy co w takich wypadkach robic i (MY) sie tym odpowiednio zajmiemy. Melbek, powiedz mi, czy mozna upasc jeszcze nizej? Niby dorosli faceci, ale jednak uzywajacy jakies tam forum audio do zaspakajania (wrodzonych) patologii...naprawde kompromitujace.

arwas

"fil" tylko głupcom i prostakom może się kojarzyć jedynie z "pedofilią i zoofilią", wystarczy trochę wytężyć umysł aby odszukać z tymi trzema literami (ich ciągiem) lepsze skojarzenia - choćby bibliofil, filharmonia, chlorofil, filatelista, filologia itp itd.

A na koniec też fil, Al-Fil (jakże aktualny do tej sceny):

Czy nie widziałeś, jak postąpił twój Pan z towarzyszami słonia?

Czy nie zniweczył ich podstępu?

Czy nie rzucił przeciwko nim ptaków lecących stadami, które obrzuciły ich kamieniami z palonej gliny?

I uczynił ich jak objedzone pole zboża.

Słucham tylko muzyki.

arwas, prawdę mówiąc nie do końca rozumiem co robisz na tym forum. To jest forum pasjonatów, a wiadomo że z każdej pasji można się naśmiewać - tyle że to jest wyrazem braku kultury i zwyczajnie nie przystoi. Natomiast jeśli Twoim celem jest prowokowanie takich konfliktów - to zauważ że jest to niezgodne z Regulaminem i konsekwencje są jednoznaczne.

A gdzie ja się nasmiewam? Nic podobnego. Dwa rzy zacytowałem definicję słownikową Audiofilia i Audiofil. To nie jest moja wina że one maja negatywne konotacje.

Jedyne co tutaj zrobiłem to wstawiłem dwie definicje słownikowe. I to wszystko. W porównaniu z inbnymi filiami te mogą sie wydawać negatywne.

• Użytkownicy+

I w teraz, jakby w niezauwazony sposob moderacja namawia do praktykowania donosicielstwa. "prosimy o zglaszanie do NAS, a My wiemy co w takich wypadkach robic i (MY) sie tym odpowiednio zajmiemy. Melbek, powiedz mi, czy mozna upasc jeszcze nizej? Niby dorosli faceci, ale jednak uzywajacy jakies tam forum audio do zaspakajania (wrodzonych) patologii...naprawde kompromitujace.

Bocznicowy się odezwał.

Bocznicowy się odezwał.

Palto, zawsze uwazalem, ze ludzie uzywajacy wyrazu "ponoc" sa upierdliwi, przesladuja tych bardziej inteligentnych, maja ch__owe poczucie estetyki, nie znaja jezykow obcych, nie otwieraja nigdy drzwi kobietom, mlaszcza, zaczynaja zrec podane jedzenie zawsze pierwsi, nie piora koszul po kazdorazowym uzyciu, sa wscibscy, sa zadrosni, sa nieolokwentni i charakterezuja sie werbalnym rozwolnieniem, no i oczywiscie uwilebiaja spedzacv wolne chwile na jakimkolwiek donosicielstwie. Tak, zanim zapomne, jestem przekonany, ze uzywasz rowniez zwrotu "ubieram palto".

www.sjp.pl

słownik jezyka polskiego www.sjp.pl

Ukryta Zawartość

audiofilia (ANnp)

przesadne zamiłowanie do słuchania muzyki i sprzętu audio, prowadzące często do zaburzeń emocjonalnych

Ukryta Zawartość

Palto, zawsze uwazalem, ze ludzie uzywajacy wyrazu "ponoc" sa upierdliwi, przesladuja tych bardziej inteligentnych, maja ch__owe poczucie estetyki, nie znaja jezykow obcych, nie otwieraja nigdy drzwi kobietom, mlaszcza, zaczynaja zrec podane jedzenie zawsze pierwsi, nie piora koszul po kazdorazowym uzyciu, sa wscibscy, sa zadrosni, sa nieolokwentni i charakterezuja sie werbalnym rozwolnieniem, no i oczywiscie uwilebiaja spedzacv wolne chwile na jakimkolwiek donosicielstwie. Tak, zanim zapomne, jestem przekonany, ze uzywasz rowniez zwrotu "ubieram palto".

Ponoć to nie prawda!:D

Ja dziękuje za wątek o tonsilu miło jest się pośmiać z "doświadczeń" "urzyszkodników "

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ukryta Zawartość

audiofil (NOTs)

osoba przesadnie (czasem chorobliwie) zamiłowana w muzyce, a zwłaszcza w sprzęcie audio

Ukryta Zawartość

arwas - taaaa już widać jak się szuka.

Słownik Języka Polskiego PWN podaje taką definicję:

audiofil «osoba szczególnie zainteresowana wysoką jakością odtwarzanego dźwięku i kolekcjonująca sprzęt odtwarzający najwyższej klasy.

Niestety strona którą podałeś nie ma żadnej autoryzacji i nie podaje źródła.

A tu o redakcji strony na którą się powołujesz :) czyli

Ukryta Zawartość

"Redakcją słownika zajmują się hobbyści pod okiem internautów udzielających się w komentarzach."

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

www.sjp.pl

słownik jezyka polskiego www.sjp.pl

Ukryta Zawartość

audiofilia (ANnp)

przesadne zamiłowanie do słuchania muzyki i sprzętu audio, prowadzące często do zaburzeń emocjonalnych

tak ale to słownik ortograficzny :) i chyba wpisane komentarze anonimowych userów

z dosłownego tłumaczenia nic takiego nie wynika

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir, ja nie wiem jaki to słownik. Ten słownik został podany w jednym zamkniętych watków. Przepisałem podane definicje za pierwszym wpisem i nie był to mój wpis

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ia

Zanim sami coś zaczniecie wypisywać też warto się dowiedzieć o czym. Macie wyżej dwa oficjalne adresy internetowe z definicjami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystarczy się trochę wysilić - to naprawdę nie boli - a można nie wyjść dzięki temu na głupca.

Jeszcze raz ci napiszęna kogo się powołujesz:

czyli

Ukryta Zawartość

"Redakcją słownika zajmują się hobbyści pod okiem internautów udzielających się w komentarzach."

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

arwas do tłumaczenia tego nie trzeba słownika -audio i philia , miłosc / przyjazn do audio bez oceny zjawiska

ktos powołuje sie na słownik ortograficzny z dopisanym jajcarskim komentarzem co tu dalej ciagnac?

• Użytkownicy+

"Erystyka – sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną. Według zgodnej opinii odbiorców tej pracy Schopenhauera, pokrywającej się zresztą z wielokrotnie przez niego podkreślanym stanowiskiem, nie należy traktować Erystyki jako elementarza czy przewodnika do stosowania oszukańczych (szalbierczych wg Kotarbińskiego) reguł w sporze niezależnie od tego po której stronie jest słuszność, prawda. Wręcz przeciwnie, intencją autora osteologii erystyki było podanie znającym jego pracę możliwości uprzytomnienia sobie różnych potencjalnych przyrodzonych lub wyćwiczonych wykrętnych forteli używanych w sporach przez ludzi nierzetelnych.

Stwierdzenie to ma kapitalne znaczenie, gdyż praktyka sporów i dyskusji na dowolnych forach i w dowolnych warunkach ustrojowych dowodzi niezwykle częstego stosowania erystycznych chwytów dyskusyjnych. I choć stwierdzenie o dowolności ustroju trudno podważyć, to jednocześnie zjawisko to jest szczególnie istotne w praktyce biznesowej w ustroju rynkowym, gdzie przejawia się w sztuce prowadzenia negocjacji i osiągania celu."

Ukryta Zawartość

Twoja świeżo uprana koszula to nie wszystko, słoma z gumofilców wystaje......a taki był ładny hamerykański.

Ukryta Zawartość

Wystarczy się trochę wysilić - to naprawdę nie boli - a można nie wyjść dzięki temu na głupca.

Jeszcze raz ci napiszęna kogo się powołujesz:

czyli

Ukryta Zawartość

Tak samo jak w wikipedii.

jest to słownik jezyka polskiego. Zajmujasię nim hobbysci ale w przypadku innych "filii" nie wpisali takich definicji jak w przypadku audiofilli i audiofilów. wiec miej pretensje do hobbystów ze w taki sposób postrzegaja audiofilii. Albo pretensje do audiofilii ze daja asumpt do takiego ich definiowania.

Ukryta Zawartość

niestety wiki nie jest skarbnica wiedzy naukowej

kiedys był tam wpis ze kobiety wygina od tamponów OB :) no i nic

Dobry lincz nie jest zły ; )

Oczyszcza atmosferę a tego tutaj potrzeba.

A tak odnośnie atmosfery, czy masz może coś wspólnego ze słyszącym atomem o odmiennej propagacji fal ?.

ja wiem że prawda boli ale chyba jest jakis powód że interneuci tworzący słownik w ten sposób zdefiniowali audiofilie i audiofili

Ukryta Zawartość

forma podst. + znaczenie:

audiofil (NOTs)

osoba przesadnie (czasem chorobliwie) zamiłowana w muzyce, a zwłaszcza w sprzęcie audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ia

audiofilia (ANnp)

Nic nie stoi na przeszkodzie zebyście to poprawili. Pretensje miejcie do samych siebie.

niestety wiki nie jest skarbnica wiedzy naukowej

kiedys był tam wpis ze kobiety wygina od tamponów OB :) no i nic

Dlatego nie podałem definicji z wikipedii tylko ze słownika języka polskiego. jak się Wam nie podoba zmieńce tę definicję. Ale jakis podów jest że tak internauci postrzegają audiofilii i audiofilie jako lekkie zaburzenie nerwowe. Jak czytam wasze wpisy tutaj, to nawet zaczynam rozumiec dlaczego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arwas internauci maja to do siebie ze tworza i pisza różne debilstwa

taki jest internet :)

niestety trzeba nadal chodzic do szkoły albo kupowac podręczniki

czy do ciebie dotarło wreszcie ze cytujesz słownik ORTOGRAFICZNY z jajcarskim komentarzem ? a nie WYRAZÓW OBCYCH

kiedys w szkole uczyli ktory do czego słuzy i nie dawało sie dopisac durnych komentarzy

arwas internauci maja to do siebie ze tworza i pisza różne debilstwa

taki jest internet :)

niestety trzeba nadal chodzic do szkoły albo kupowac podręczniki

Internet pozwala na sprawdzenie ewolucyjnego używania słów. Definicjami w z internetu posługują się takze Sądy powszechne przy wydawaniu wyroków. Wiec zanim skierujesz mnie do podręczników to siebie skieruj na studia prawnicze. Albo miej pretensje do kolegów że ludzie wpisujący definicje w Internecie w ten sposób was postrzegają.

jasne a kodeksy prawne pisza internauci na forach internetowych

znaczenie slowa audiofil dla mnie jest jasne, to co mysla inni nie interesuje mnie w obecnym wcieleniu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.