Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Jest i 30es allegro nr.1269602626 za 699zł a audiobazar mogę polecić-ja byłem b.zadowolony

Musi być igła, a ten niestety ma ryskę, która go eliminuje :(

Ale dzięki za odzew.

Mam pytanie i mam nadzieje, że będziecie mi mogli pomóc - z jakimi kolumnami dobrze zagra Sony TA-FA1200ES? Od tego sprzętu zaczynam przygodę ze stereo i na początek nie chcę wydać więcej niż 1500zł... ma zagrać w 18m2 rock, elektronikę ale też łagodniejsze i cieplejsze chill'e i rnb.

Pozdrawiam

Edytowane przez piter83pl

Mam pytanie i mam nadzieje, że będziecie mi mogli pomóc - z jakimi kolumnami dobrze zagra Sony TA-FA1200ES? Od tego sprzętu zaczynam przygodę ze stereo i na początek nie chcę wydać więcej niż 1500zł... ma zagrać w 18m2 rock, elektronikę ale też łagodniejsze i cieplejsze chill'e i rnb.

Pozdrawiam

posiadasz już TA-FA 1200ES czy dopiero planujesz zakup w cenie 1500 zł ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Posiadam. Rozumiem, że masz obiekcje co do ceny wzmacniacza. Może doprecyzuje bo może rzeczywiście trudno się połapać - chodzi mi o same kolumny w cenie do 1500zł, które zagrają z tym wzmacniaczem. Szukałem trochę, ale niestety z tego co widzę to bardzo mało popularny model i mało informacji o nim.

Pozdrawiam

Mam pytanie do znawców ESów. Która seria była wyżej, XA2ES czy XA20ES ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

??? sprecyzuj o co Ci chodzi

wyżej czy też wcześniej/później

zakładam, że chodzi Ci o modele odtwarzaczy CD

te modele które podałeś były równorzędnymi modelami, tylko 2 była w serii wcześniejszej (bodajże lata 95-97), a 20 to następca 2 (lata 98-?)

Chodzi mi o jakość, czy sprzęt z jedną cyfrą w nazwie, właśnie typu XA2ES, FA3ES był lepszy jakościowo od , XA20ES albo FA30ES, czy seria dwucyfrowa to po prostu następca ?

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam laser do xa2es to popularny kss240a dostępny bez przeszkód model xa 20es był następca w prostej lini był po xa2es sa to modele równorzedne trudno ocenić który jest lepszy osobiscie kupiłbym xa2es

Chodzi mi o jakość, czy sprzęt z jedną cyfrą w nazwie, właśnie typu XA2ES, FA3ES był lepszy jakościowo od , XA20ES albo FA30ES, czy seria dwucyfrowa to po prostu następca ?

Przecież Ci napisałem kilka postów wyżej, że najpierw była seria z modelami jednocyfrowymi jak XA2ES, XA3ES a później Sony wprowadziło serię dwucyfrową jak XA20ES, XA30ES itd.

Witam laser do xa2es to popularny kss240a dostępny bez przeszkód model xa 20es był następca w prostej lini był po xa2es sa to modele równorzedne trudno ocenić który jest lepszy osobiscie kupiłbym xa2es

Nie wprowadzaj ludzi w błąd - w XA2ES siedzi KSS213B, ten sam laser siedzi w XA20ES i XA30ES

Pzdr

sorry kss240a siedzi w sony cdp xa3es a co do xa 20es i 30es to siedzi tam kss160

o żesz jacie pierdziuniam, a ten znowu swoje - tam siedzi KSS213B - koniec.pl

Wiem bo mam XA30ES i już w nim wymieniałem ten laser na nowy

Pzdr.

o żesz jacie pierdziuniam, a ten znowu swoje - tam siedzi KSS213B - koniec.pl

Wiem bo mam XA30ES i już w nim wymieniałem ten laser na nowy

Pzdr.

Ja także mam xa20es i laserek to kss 213b, natomiast xa2es ( miałem kilka lat ) był na 100% inny. Może kss 213b pasuje ale inny był montowany?

Witam... To i ja pozwolę się wprosić do klubu... Mój TA-N80ES (szampański) szuka preampa w rozsądnej cenie. Jeśli któryś z kolegów coś zauważy u nas lub w niemczech to będę wdzięczny za cynk....Pozdrawiam.....stres.

I jeszcze jedno.... Chcę dobrać kolumny. W grę wchodzą Infinity R90 lub JBL250Ti. Które polecacie ???. Muzyka której słucham nie jest chyba bardzo wymagająca ( Depeche Mode, The Cure, Ultravox, OMD, SOM ), pokój niecałe 40 metrów.

O kolega z "mojej gliny" mam 250 Jubilee i FA5es. Bierz JBL, pewnie będziesz musiał tylko wymienić zawieszenie w basach, (u mnie pęka). Jak to gra...

• 2 tygodnie później...

Panowie mam taki problem. Mam wzmaka Sony F6xx ES i przy bardzo wysokich tonach (szczególnie pianino) w prawym kanale pojawia się czasem brzęczenie jakby wzmak nie wyrabiał. Próbowałem zamieniać prawy z lewym kanałem i podłączać pod speakers A lub B i ciągle to samo, więc problem jest gdzieś wcześniej niż na wyjściu (myślałem że może styki są przybrudzone albo coś). Od strony źródła też sprawdzałem i zamieniałem. Gdzie szukać problemu ? Zabrudzenia gdzieś w torze ? Wyschnięte kondy ?

Edytowane przez Mzk
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam was serdecznie zapisuję sie do klubu cd sonego obecnie posiadam dwa cd sonego modele CDP-X202ES oraz CDP-XA3ES w stanie idealnym, muszę przyznać że jeden jak i drugi gra bardzo dobrze.Dodaję foto z czym to gra w "O mnie"

ale XA3ES juz robili ;)

wiem, wiem, mnie chodziło o wszystkie serie wstecz od 2ES, 3ES, 5ES, 7ES

takie X222ES, X229ES, X202ES w wersji szampańskiej wyglądałyby super, albo amplituner 79ES

Ps.

wszystkie modele, czyli te modele które były tylko w wersji czarnej ;)

Mam krotkie pytanie do znawcow wzmakow ES. Jaki by zagral dosc cieplym brzmieniem z mocnym dolem w kwocie 800zl?

Teraz mam Marantza PM7000 i na nowych kolumnach jest dlk=a mnie zbyt ubogi w bas i za jasny czasami.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.