Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

1111111111111111.jpg

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Posiadałem model F707es. Jeżeli z czymś ma zagrać to b&w

Jarku czy możesz podać konkretne modele bo trochę tego jest

znajomy też mi polecał infinity kappa 7.2

Tak jak myślałem,znowu nie uzyskałem zadnych informacji na tym portalu, koledzy wolą pisać o kolorach, szkoda że założony post przez tak zacnego fachowca spada na psy. Totalny syf, wygląda na to że nikt nie posiada wzmacniacza sony ta-f707es, a w samej sieci też guzik pisze a tutaj piszą o samych bzdurach o kolorach czysta żenada jak się teraz czuje założyciel tego postu bez komentarza!!!

To raczej nie nasza ignorancja, ale gdybym Cię spytał z czym fajnie zagra zestaw TA-E80ES plus TA-N55ES, wiedział byś? Tak samo my - nikt nie kupuje sprzętu i nie jeździ z nimi po salonach, media marktach, saturnach - bo nie ma takich możliwości i czasu. Kupuje się jakieś klocki do domu, słucha się, jak coś nie pasuje to się wymienia i kupuje coś innego. Zresztą, jak masz F707ES, to pojeździj z nim po salonach, powypożyczaj kolumny, bo ostatecznie, to Ty będziesz tego słuchał. Co z tego, że Ci napiszemy, że najlepiej to wybierz B&W, bo z tym chyba najlepiej zagra. Ty je wybierzesz, posłuchasz i stwierdzisz, że to kompletnie nie Twój dźwięk... - wtedy nawrzucasz nam, że jesteśmy amatorami i lepiej żebyśmy Ci już lepiej nie pomagali... Teraz rozumiesz w czym rzecz?

F707ES u mnie np. kompletnie nie zagrał, ale z Kefami może zagrać - ale tylko może, bo takiego zestawienia nie słyszałem...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Całkowicie się zgadzam moim przedmówcą, dzięki za wyrozumiałość, ale w mieście w którym mieszkam niestety nie ma zadnych salonów z kolumnami jednym słowem dziura to po pierwsze do drugie ten wzmak jednak waży 21kg, a niestety samochodu nie mam

pozdr M

Myślę że już został sprzedany , fajnie grający tuner , jeśli komuś nie zależy na stanie wizualnym a jest sprawny, to czyjeś wrażenia brzmieniowe będą mega .... ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Myślę że już został sprzedany , fajnie grający tuner , jeśli komuś nie zależy na stanie wizualnym a jest sprawny, to czyjeś wrażenia brzmieniowe będą mega .... ;-)

Szkoda tylko, że stacje radiowe nie nadają w tej mega jakości. Ale czego oczekiwać po dzisiejszej jakości nagrań płyt CD na przykład.

Więcej wiary , nie jest tak źle

Wiara czyni cuda, ale nadzieja umiera ostania:) Pewnie, że nie jest źle, tylko dlaczego słuchając niektórych stacji radiowych mam wrażenie, że moje pokrętła od basów i treblesów są przekręcone w prawo, mimo tego, ze są na 0.

Nie taki zły ten tuner, rysa na górze to nie tragedia. Klapka trochę wkurzająca, ale ten ekran pewnie kwestia polerki.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Pewnie, że nie jest źle, tylko dlaczego słuchając niektórych stacji radiowych mam wrażenie, że moje pokrętła od basów i treblesów są przekręcone w prawo, mimo tego, ze są na 0.

Wygląda na to, że mamy inne priorytety co do odbiornika radiowego ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Osobiście radia nie słucham więc i tuner jest mi całkowicie zbędny ale jak bym miał kupić

to wolał bym ten 770 es z ogłoszenia co znalazłem niż jakiś 505 w podobnej cenie.

Jestem ciekaw na ile wycenilibyście taki zestaw?

http://olx.pl/oferta/zestaw-sony-es-koncowka-pre-amp-cd-tuner-hi-end-x555-55es-s707es-2000e-CID99-IDgVm1L.html#bbae517220

Kolega się zastanawia i chce podjechać obejrzeć ale nie mamy pojęcia jak to się cenowo prezentuje jako komplet i ewentualnie pojedyncze klocki.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Na pewno bym nie dał 4800.

A możesz coś więcej napisać na ten temat?

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Jestem ciekaw na ile wycenilibyście taki zestaw?

Policzmy ;-)

przeciętne ceny z archiwum all.... za dane klocki

ST-S707ES 800-1200zł

CDP-X555ES 600-800zł

TA-N55ES 700-900zł

TA-E2000ESD 700-900zł

4800zł to dość wygórowana cena jak za komplet

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kumpel słuchał u mnie ES i bardzo mu dźwięk podpasował i szuka dla siebie, ale ja mam już trochę nowszy sprzęt.

Jeśli dogadają się co do ceny, a stan techniczny i wizualny mu podpasuje to te klocki warte są uwagi? Czy mając około 4tys znajdzie lepsze modele. Chodzi oczywiście o wzmacniacz (dzielony, lub integra) i cd.

Tuner zdecydowanie odpuszcza na razie. A jaką integre i cd w tej kwocie polecacie?

Z zasady i dobrego serca nie polecam nikomu z moich znajomych odtwarzaczy płyt z serii ES firmy Sony. Obudowę pomalujecie, boczki dorobicie, elektronikę naprawicie, lasera nie dostaniecie.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Na pewno gdzies na naszej kochanej planecie sa jeszcze nowe kss'y 150,151,152,270,271,272 wiec nie tracmy nadziei.

Sam mialem dwa X779 i jak jest naprawde szanowany to z calym sercem polecam nie wspominajac juz o innych siodemkach....

Kwestia wyboru dac czy cd...

ja

Kwestia wyboru w dzisiejszych czasach...

ja

no i jeszcze kss273

ja

<br />A możesz coś więcej napisać na ten temat? <br />

Nie będę powielał wpisów o niedostępnych laserach w cd bo to wiadomo.

Tuner rzecz gustu , osobiście radia nie słucham więc i klocek zbędny a nawet jak bym słuchał

przy budżecie 4 k to na pewno bym za 1 k zł nie kupił.TA-N55ES podobno jest końcówką zbliżoną

do 550 es (brzmieniowo i budową) i choć jest to nie najgorszy wzmacniacz to nie dał bym takich pieniędzy

za końcówkę jak kolega tomaszE wycenił.Jeszcze nie tak dawno temu stała na allegro za bodajże 550 zł

i tłumy nie waliły do kupna.Jak musi być sony to ja bym szukał np 870 es plus niski model

sony np 202 es z dostępnym laserem i podłączył to jakimś dac.Niech kolega nie kupuję od zapaleńców

i z allegro tutaj najlepszym rozwiązaniem będzie np ebay gdzie można wyhaczyć sprzęt w dobrym

stanie i za ludzkie pieniądze.

Dzięki, czyli przekazuje z czystym sumieniem żeby szukał sobie 870es, to chyba najlepszy wzmak w tym budżecie jeśli dobrze Was zrozumiałem.

Skoro wzmak z głowy to jaki CD teraz do tego najbardziej pasuje Waszym zdaniem? Zostać przy Sony czy szukać innego producenta?

Przypominam, że budżet na wszystko około 4tys

Szukam Sony TA-V777ES bądź jego wariacji typu TA-VA777ES / DA-777ES.

Osoby posiadające powyższe modele a chcące się ich pozbyć proszę o kontakt.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.