Skocz do zawartości
IGNORED

Zakupy w Japonii - czy Ktoś próbował?

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Niestety tylko tam wystepuje to co mnie interesuje czyli kolumny YAMAHA NS-1000 - i to w sporych ilościach a do tego w doskonałej cenie. NS-1000 w Japonii z reguły występują w stanie technicznym do zaakceptowania czego nie moge powiedziec o kilku egzemplarzach które widziałem w przeciągu kilku miesięcy np. na amerykańskim e-bayu.

Komplet NS-1000 to prawie 70 kg żywej wagi.

Z wyliczeń w oparciu o cenniki firm kurierskich wynika że należy liczyć sie z wydatkiem rzedu 4-7 tys. zł w zalezności od opcji.

Może Ktoś z Was ma doświadczenia w zakupach w Japonii i podzieli sie swoja wiedzą?

Pawle ciężko będzie, ja pytałem czy ktoś kupował na yahoo.jp to nikt się nie odezwał a ceny na prawdę są super takie klocki chodzą że marzenie Powinieneś z racji kierunku studiów mieć jeszcze jakieś kontakty na UJ, już nieraz pisałem że Kraków to taka mała wieś każdy, każdego zna.UJ ma świetne kontakty z całym naukowym światem,także audiofili;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

podłączam się pod wątek, jako że również poszukuję dostępnych tylko w Japonii monitorów JVC SX-WD500, może ktoś zna jakiś sklep (najlepiej w Warszawie), który realizuje indywidualne zamówienia tego typu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

rochu - ja swoje NS - 1000 M kupiłem na niemieckim ebayu, od Marokańczyka mieszkającego w Niemczech; stan wizualny 9/10, techniczny 10/10, wszystko było pokazane na zdjęciach bardzo wyraźnych; fakt z uwagi na wagę "zaproponował" mi przyjazd do Dortmundu i osobisty odbiór i powiem, że się opłacało, bo jak pomyślę co kurier z takimi klocami by zrobił w chwili słabości to aż mnie ciary przechodzą; proponuję jednak szukać w Europie, nastawić się na odbiór osobisty i jeszcze poczekać z tą Japonią; w Niemczech i Austrii też mieli zajoba na ich punkcie i są oferty sprzedaży. Pozdrawiam świątecznie

Może dwie takie małe uwagi do dyskusji. Wyroby japońskie na rynek japoński są z natury wyższej jakości niż na eksport. odwrotnie niż u nas. I druga uwaga. Wiele towarów, które nie są exportowane z Japonii czasami znajdują się w ofertach małych firm wysyłkowych zakotwiczonych na wyspach u małych tygrysów. Czasami warto tam się popytać. Natomiast koszt transportu. No cóż, wystarczy popatrzeć na glogus i mamy odpowiedz.

Gość rochu

(Konto usunięte)

HM69, 26 Gru 2007, 10:13>

Masz rację cała masa fajnych klocków praktycznie poza Japonie nie wychyliła nosa.

Na przykład prawie cała populacja fascynujących monitorów (?)( - 104 kg/sztuka) JBL 4344 występuje tylko tam.

rochu

Masa w sensie transportu jest kardynalna. Oni oferują shipping jako przesyłkę ekonomiczną- czyli wysyłka statkiem i wysyłka lotnicza. Masa decyduje o cenie. Przy kolumnach 104 kg/1 szt. to są już naprawdę spore pieniądze.

Przy transporcie morskim trzeba jednak liczyć około 45-50 dni plus rozładunek i mamy 2 miesiące.

• 3 tygodnie później...

Jestem w trakcie oczekiwania na dostawę z J słuchawek Audio Technica, oczywista to nie ta waga...

Zdecydowałem się na ten kierunek , a nie z USA ze względu na zdecydowanie tańszy fracht : ok 13$, a nie 34$ .

Po 14 h od zamówienia (płatność Paypal) były już wysłane.... reszta w rękach naszej poczty.

Pytanie ile kosztuje bilet lotniczy do japoni??czy wymagane sa tam wizy?- jak do kraju za wielką wodą co mysli, że wszystkie rozumy pozjadał(jezeli tak to po kiego grzyba???-bo raczej ciezko sie z nimi dogadać np o prace na czarno)

Robimy zbiorowe zamówienie ki wyznaczamy kilku kolegów ochotników z forum na wyprawe do samurai po kolumny, accuphase,lasery do sony Es,wydania japonskie cd, oraz hi-edn vintage...w sumie jakby spytac Donka to moze i pożyczyłby rządowego tupolewa...napewno zaleciw Tamtą stronę..

W kwestii transportu ... na wstępie należy odrzucić firmy kurierskie (zdziercy) i skierować się do firm spedycyjnych (mniejsi zdziercy ;o)). Kiedyś Schenker wypadał bardzo korzystnie. Sporą paczkę o wadze >100kg można było przewieźć za

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

>PMD

ekstra:-) dzięki za link, ciekawe czy się uda:-))

spytam się ile kosztują same kolumny i razem z podstawkami, jak szaleć to szaleć

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

design mają genialny! jeśli chodzi o dźwięk to wygrały Audio Excellence 2007 (Bronze Award) pokonując m.in. B&W CM1, także nie mogą być złe :-)... pytanie tylko na ile sobie je wycenią w tym sklepie...własnie puściłem do nich e-maila... zobaczymy.....

Ukryta Zawartość

post-17470-100003053 1200603031_thumb.jpg

post-17470-100003054 1200603031_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Sławek Kostańczak, 17 Sty 2008, 10:37

>Jeśli wolno spytać to u jakiego sprzedawcy dokonałeś zakupu słuchaweczek,pytam bo sam mam ochotę na

>staxy a tam są znacznie tańsze.

Znacznie to mało powiedziane - różnica jest kolosalna!

łoł ależ cudnie wyglądają na tych podstawkach!

pisz czasem co i jak w tej sprawie sie dzieje myślę, że znajdzie sie więcej osób które z chęcią poczytają co i jak :)

jak grają tak jak wyglądają... - to słów brakuje :)

=>audioholik, 17 Sty 2008, 21:50

Widzę że w SX-WD500 ta membrana z drewna brzozowego kusi Cię :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

nie tylko membrana, generalnie kusi mnie ich dźwięk, wygląd, podstawki...generalnie całokształt....te głośniki mają duszę!!

PS na razie niestety nie odpowiadają z tego sklepu :-(

Ukryta Zawartość

post-17470-100002931 1200744154_thumb.jpg

post-17470-100002932 1200744154_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JVC Victor SX-WD500 sa na ebay:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter Daniel, 25 Sty 2008, 18:58

>JVC Victor SX-WD500 sa na ebay:

>

Ukryta Zawartość

dzięki ale trochę za drogo sobie je cenią na ebayu... po doliczeniu cła i podatku wyjdzie jakieś 7500 zł i to jeszcze bez standów:-((

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.