Skocz do zawartości
IGNORED

Epos vs VA Haydn - Przed zakupem !

ciupaga

Rekomendowane odpowiedzi

abuq1, 2 Sty 2008, 17:50

>Raczej klon nie wykonalny z racji nietypowego b-r. Głośnik wysokotonowy znajduje się na środku b-r,

>takiego b-r nigdzie nie dostaniesz, no i jeszcze sprawa zamontowania weń pewnie też nie seryjnego

>wysokotonowca.

Sam b-r pewnie dałoby rade jakoś zrobić, tylko z wysokotonowcem to raczej byłby kłopot jeśli to jakiś wynalazek.

zostałem swego czasu ostrzeżony przed nie najwyższych lotów wysokotonowych w Haydnach Grand (ponoć jakaś masówka). Odsyłam do tematu o nich parę miechów temu.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głośnik niskośredniotonowy to SEAS z membrana XP (polipropylen o mniejszym tłumieniu i wiekszej sztywności membrany) -produkcja Norwegia

Głośnik wysokotonowy to LOGIC by Vifa (produkowany na Taiwanie i stosowany przez połowe świata głosnikowego) - Tannoy Mercury, MX ,Fussion, Yamaha PianoCraft, w AudioPhysicach takze można go spotkac ,w Missionach ,Dali itd.

nie słuchałem tych monitorków ale zdaje się że to jest to samo co VA Bach Grand w mniejszej obudowie (te same głośniki)... jeśli tak to ta wysokotonowa kopółka jest świetna, słuchałem Bachów zaraz po B&W (to chyba była seria 603) i zagrały po prostu pieknie, melodyjnie, równie szczegółowo jak B&W ale jednocześnie nie jazgotliwie (w odróżnieniu od B&W) dla mnie duża klasa - najprzyjemniej grające kolumny na górze pasma jakich słuchałem

Studio16Hertz, 4 Sty 2008, 08:33

>Głośnik niskośredniotonowy to SEAS z membrana XP (polipropylen o mniejszym tłumieniu i wiekszej

>sztywności membrany) -produkcja Norwegia

>

>Głośnik wysokotonowy to LOGIC by Vifa (produkowany na Taiwanie i stosowany przez połowe świata

>głosnikowego) - Tannoy Mercury, MX ,Fussion, Yamaha PianoCraft, w AudioPhysicach takze można go

>spotkac ,w Missionach ,Dali itd.

No to skoro znane są już przetworniki, to chyba klonowanie nie powinno nastręczyć wielkich trudności - chyba zrobienie tego b-r jest możliwe domowym sposobem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.