Skocz do zawartości
IGNORED

Rok 1968 po 40 latach.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

rachwałd.. naprawdę na miarę twojej osobowości jest to badanie nietoperzy

szczurze, niby latają, niby ssaki

co cię swędzi że chcesz "towarzyskich dyskusji" dajmy na to o 1968

no chyba tak jak oni wtedy w polsce nie chcesz protestować przeciw wielkiemu bratu (temu dzisiejszemu)?

twoim patronem byłby może jakiś wojtek spawacz, wazelinowy bandzior po którym wszystko spływa, inwazja na czechosłowację, stan wojenny i jego ofiary..

byłby, gdyby nie twoja szczurzo nietoperza poprawność i wazelinowa nijakość- pozostaje ci tylko hagiewa, twa bratnia dusza :-) zbratana w warsiawce z miałkim lidem

No i widzicie co wam zostało? Pojeździć sobie po józwie. Bo ten, jako jedyny jeszcze dosadnie nie przyłożył i nie powiedział 'sp***dalaj'. Ot i cały "duch" pisdrakowej endecji....

Tylko bat...

no i widzisz jar1, co "wam" zostało z demokracji w tej wybiórczej?

tylko bat, bo argumentów brak (w dodatku po co? efekt został osiągnięty)

ewentualnie, sp***dalaj, pedały, mohery, etc.

Jestem oczywiście zdecydowanym przeciwnikiem używania inwektyw zamiast argumentów i braku wzajemnego poszanowania godności, tym niemniej nie bardzo rozumiem dlaczego zdanie "józwa hagiewny drobnomieszczański wazeliniarzu” jest powodem wyjścia z trzaskaniem drzwiami, gdy jednocześnie konwersacja z kimś kto publicznie nazwał mnie „idiotą” oraz permanentnie wyszydza moje nazwisko, a także zwracanie się do mnie per „Ryko” jest czymś całkowicie na miejscu i zupełnie nie przeszkadza.

>konwersacja z kimś kto publicznie nazwał mnie "idiotą" oraz permanentnie wyszydza moje

>nazwisko, a także zwracanie się do mnie per "Ryko" jest czymś całkowicie na miejscu i

>zupełnie nie przeszkadza.

Masz na myśli józwę, bo coś nie kumam?

>Piotr Ryka

Mógłbyś wskazać, kiedy zostałeś publicznie nazwany idiotą przez józwę? Uczciwie pytam, bo śledzę wasze dyskusje dość regularnie, a nie kojarzę takiego wpisu...

>Masz na myśli józwę, bo coś nie kumam?

Nie, mam na myśli kogoś innego z kim jozwa ochoczo konwersuje i jakoś mu wówczas chamstwo interlokutora nie przeszkadza. Widać kiedy nie jest skierowane pod jego adresem, to w porządku.

Oczywiście per Ryko zwraca się do mnie sam jozwa.

Piotr Ryka 8 Sty 2008, 16:29

>>Masz na myśli józwę, bo coś nie kumam?

>>Nie, mam na myśli kogoś innego z kim jozwa ochoczo konwersuje i jakoś mu wówczas chamstwo interlokutora nie przeszkadza.

przede wzystkim dajcie powiedzieć coś józwie....

bo na razie nie powiedział, że czuje się obrażony

chyba że obraził się na śmierć (czego mu nie życzę)

myślę, że się zapracował

Jak juz wielokrotnie wspominalem, jozwa wydaje mi sie inteligentny i nieglupi, niestety jednoczesnie :

dosc wredny, pokretny moralnie, cyniczny, koonformi i populi - styczny itp.

Byl pierwszym ktory zaczeął operowac moim nazwiskiem na forum, zachecajac tym innych,

konwersujac sympatycznie z takimi intelektualnymi tuzami tego forum jak aaalfred, jacch czy graaf,

a od pewnego czasu zwraca sie do mnie wylacznie per : "Szwarcu" !

Oczywiscie jest zawsze pelen swietego oburzenia na podobne, niegodne postepowanie innych !

Krotko : "polityczna poprawnosc", wazeliniarstwo, cynizm, indyferentyzm moralny.

Poniewaz na zadne pytanie zadane wprost nie potrafil nigdy uczciwie odpowiedziec,

ani wytlumaczyc sie ze swej amoralnej postawy, ostatnio uciekl w "ignory" i udaje ze nic nie widzi ! :)

Wracając do lewicy kulturowej... Józwa częściowo dobrze odczytal mój stosunek do kultury lewicowej. Wzorce które ona wprowadza rzeczywiście uważam za niewłaściwe.

W ten poniedziałek w Teatrze telewizji poleciało widowisko "Czerwone komety" o dzieciach ludzi '68. Straszny widok. Ale to jest właśnie dziedzictwo... Cały system edukacji w Polsce przez ostatnie pół wieku to nic innego uczenie kultury lewicowej z jej podejściem do życia. To nie pozostaje bez wpływu.

• Redaktorzy

"Rachwaldo był tylko moją odpowiedzą na ten chamski sposób zwracania się do mnie."

Czy słyszałeś o takim przypadku gramatycznym, który nazywa się "wołacz"? Na litość Boską, na marginesie?

>Czy słyszałeś o takim przypadku gramatycznym, który nazywa się "wołacz"? Na litość Boską, na

>marginesie?

A to ty masz zwyczaj zwracać się do rozmówców za pośrednictwem wołacza? Na przykład: „Stryjecko, czegoście tam dzisiaj słuchali?” A jeśli już, to w tych przypadkach wołacz brzmi Stryjecki i Ryka.

• Redaktorzy

"A to ty masz zwyczaj zwracać się do rozmówców za pośrednictwem wołacza?"

Owszem, "Piotrze" na przykład, lub "kolego". To nieco bardziej formalny sposób zwracania się, grzecznościowy.

"Na przykład: "Stryjecko, czegoście tam dzisiaj słuchali?" A jeśli już, to w tych przypadkach wołacz brzmi Stryjecki i Ryka."

Nie. "Stryjecki", owszem, lecz "Ryko", "Józwo", "Marynie", etc. O to, jakim przypadkiem jest forma "Ryka", zapytaj swojej polonistki, ja naprawdę nie jestem od tego. Być może w wołaczu dopuszczalne są obie formy. Ty naprawdę jesteś zdania, ze od jakiegoś czasu wymyślnie, przy użyciu gramatyki, cię poniżam? Jejku, panowie...

>Ty naprawdę jesteś zdania, ze od jakiegoś czasu wymyślnie, przy użyciu gramatyki, cię

poniżam? Jejku, panowie...

Nie no skąd, zamiana "Piotrze" na "Ryko" świadczy przecież o czymś zupełnie przeciwnym. Swojej polonistki nie posiadam, bo do szkoły już od dość dawna nie chodzę, ale w życiu nikt na mnie nie wołał Ryko. Nawet pan od WF-u.

• Redaktorzy

Mi tam prawdę mówiąc zajedno. Ja na przykład dałem sobie taki nick, że ludzie z nim cuda wyprawiają, i co z tego? A i tego nie wystarcza, bo jak widać grupa wtajemniczonych zna moje nazwisko. Cóż, przecież się go nie wstydzę. A jak będę miał ochotę poprawić sobie wydźwięk w wyszukiwarce, to poproszę admina o usunięcie wszystkich wpisów zawierających moje nazwisko w poprawnym brzmieniu, i spokój. Zostaną same publikacje i itp. działalność administracyjna, jak na poważnego człowieka przystało. Ale to dopiero jak mnie do rządu wezmą :-) Wszyscy wiedzą, ze do rządu biorą z internetu, trzeba tylko dużo pisać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.