Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zrobił już super wzmacniacz ?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Można robić jednocześnie komerchę i upublicznić schemat dla DIY (patrz: PeterD) ale Darkul tak nie potrafi.

Darkul pewnie wymienił tylko układ bias i fety wyjściowe w drakuli ale nie powie na jakie.

Na wejściu coś pewnie w stylu OPA604. Mała moc wyjściowa wskazuje że raczej nie jest to OPA552.

Darkul, a czym sie różni sonicznie ten Twój amp od zbalansowanej Drakuli Qaudio ?

Jak uż komercja to przynajmniej daj czadu z opisem :)

Typy klamotoe itp ? Myślaem jakiś czas temu na prostym ampem opartym o driver nationala i te BUZy ktore wszyscy chwalą.....warto sobie gowe zawracać ?

>Lancaster

O to zapytaj LULU, on miał zbalansowana Drakulę w wypasie którą teraz ma Cloudior.

Lulu ma mój aktywny system przed ostatecznym przekopaniem i ma nowa integrę.

Więc najlepiej i bezstronnie Ci to wytłumaczy.

Darkul, sluchalem tej integry o ktorej wspominasz i choc wsydzic sie nie ma czego(zwlaszcza za tą kase) to bywało lepiej i za nie większą...

...sam jakbys opisał postęp soniczny ?

>Lancaster

Bipole i fety lateralne nie sa w stanie osiągnąć taki efekt soniczny.

Mój nowy wzmak nie boi się porównań z monoblokami z trafami po kilkaset Watt.

================================================================================

Dla miłosników DIY będzie dostepna wersja w postaci kitów.

Ale dopiero w marcu/kwietniu 2008r.

Lancaster pierwszy o tym się dowie i kolegów poinformuje.

Cena będzie przystępna.

Kit będzie bardzo wysokiej jakości, kompletny.

Tj. z osprzętem.

Układ jest obwarowany przepisami przeciw piratom i będzie to pilnowane.

>Lancaster

Co ja będę opisywał.

Przepaść ..... wzmak gra i nie ma się do czego przypieprzyć.

Zagra z Eltaxem lub Magnepanem.... BW802/801 , Nautiliusem....

Wyznacza nowy kierunek słuchania , czyli krach mitów i legend.

Kity będą dobrze brzmiały.

darkul

to co tu teraz robisz jest po prostu niesmaczne. Ale jeśli tak lubisz..

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

dobrze ze projekt chwalony, bedzie dostepny dla wiekszej publicznosci za miejmy nadzieje normalna kase (kit'y),

i w tym dziale podaje sie linki, chwali jakies kity itd (chocby avt) to czemu darkul nei moze? zazdrosc ze ktos zarobi na wlasnej uczciwej pracy? jako kit nadal bedzie to diy wg mnie, jesli natomiast bedzie sprzedawal zlozone (wraz z obudowa) i gotowe do pracy wzmachole to juz wiadomo, inny dzial, ale narazie zapowiada sie na dobre kity :]

jak ktos uwaza ze nie diy to niech sam sobie rezystory i kondy wykonuje zeby bylo 100%'owe DIY :D

a jest jakies porownanie z GC i Symkiem?

Pozdrawiam

Dopóki wzmak nie będzie przetestowany w większej grupie np. w KAiM to zachwyty nad jego jakością będą mało wiarygodne. Domyślam się, że konstruktor wraz ze swymi przyjaciółmi jest zadowolony .... no ale to za mało jeszcze. Darkula był wzmakiem ciekawym ale mnie barwą nie zachwycił, choć bas miał jeden z lepszych.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

a czy odsłuchy KAIM lub inne grupowe testy są wykładnikiem jakości dzwieku ? Być może tak ale dla osób które kierują sie opiniami innych, nie mają swojego zdania bo być może mało słuchali. Dla osób wiedzących o co chodzi opinie nie mają żadnego znaczenia.

Lulu, jest dokładnie tak jak piszesz; trzeba posłuchać żeby oceniać.

Drugi wniosek jest taki że Twoja opinia w tym przypadku też nie ma żadnego znaczenia :).

oczywiście, że nie ma. Nawet jakby miała to by było źle nie chcę być opiniotwórczy a tym bardziej mieć wpływ na czyjeś opinie. Wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie i też raczej wtedy jak ktoś zapyta.

siedem stron watku i jednego schematu nie ma nawet dowiedzielismy sie tylko ze za jakis czas bedzie mozna kupic kit bez mozliwosci skopiowania / grzebania w nim / wymiany doswiadczen. Czegos nie rozumiem, albo ktos chce zarabiac na diy ale wtedy to nie jest diy i nie powinno moim zdaniem byc w tym miejscu albo udostepnia wszystkie mysli, schematy do wykorzystania i to jest DIY. Jak ktos zaklada ze chce zarabiac na swojej wiedzy co jest absolutnie dozwolone to niech zalozy od razu budzet reklamowy a nie proboje zerowym kosztem wypromowac swoje produkty wsrod entuzjastwo dlubania w domu.

>siedem stron watku i jednego schematu

Nic tutaj nowego. Typowa hucpa z naganiaczami i łowienie jelenia, normalka.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Dobra , dosyć pierdól.

W okresie marzec/kwiecień będą dostępne kity wzmaka w wersii podstawowej.

Cena w okolicach 2500>4500 zł.

Z prawem do indywidualnego montażu.

Na potencjalny jęk że O K..a ale drogo, chyba go powaliło...

odpowiadam , TO ZRÓB SOBIE SAM LEPSZY !

Na dobitkę dodam że jest podobny do Drakuli.

Miłej dłubaniny.

Dlaczego niektórzy udzie są tak mało reformowalni? Czy życie i doświadczenia nic ich nie nauczą. Przecież ten wątek jest w zasadzie antyreklamą :-(

produktów nabywca ma do wyboru mnóstwo ale na ogół kupuje się te u sympatycznych producentów i sprzedawców.

Darkul

pomimo faktu, że jesteś zdolny i kumaty facet w elektronice to ostatnie manewry na tym forum są żenujące.

można to było zrobić inaczej jeśli nie masz na razie funduszy na własną witrynę bądź wątek sponsorowany - podesłać wzmaka na odsłuchy do Kaim, ludzi typu Elberoth itp i poczekać na opinie pisane przez nich - gwarantuję, że za dobrym produktem i jakością pojawiły by się bardzo pozytywne opinie i możliwości szerszej prezentacji.

jeśli już chciałeś zaprezentować nowy produkt niejako do DIY (kity) to można było zrobić kilka dobry zdjęć kitu bądź złożonego wzmaka bez obudowy tak by zaprezentować idee ludziom chętnym bez większych bóli i problemów zmontować elektronikę i osiągnąć pewny efekt końcowy.

zarówno ten wątek jak i liczne komentarze w wątkach "Elberoth's audio nirvana" uważam za porażkę.

gdyby nie fakt, że wiemy że potrafisz i robiłeś mase klamotów to owymi manewrami zbliżyłeś sie niebezpiecznie blisko senicza;)

powyższe słowa nie zmieniają faktu, że życzę Tobie i innym kolegom na forum sukcesu!

Miałem jeszcze nic nie pisać, no ale honory trzeba oddać jak coś jest dobre i tyle. Wczoraj słuchałem śmiesznie małej konstrukcji Darka (wydzielone zasilanie) z systemem Papamka i naprawdę, gra to bardzo dobrze, można się zdziwić. Ważna rzecz, przynajmniej jak dla mnie, wzmacniacz potrzebuje dobrych albo umiejętnie dobranych kabli głośnikowych, na byle drucie gra bez rewelacji.

Piszę to jako między innymi były posiadacz Darkowego wzmacniacza (2,3 lata temu kupiłem u Darka dzielony, zbalansowany robiony na bazie Drakuli) i do obecnej konstrukcji Drakula po prostu nie ma startu, no może poza basem, bo reszta prezentuje całkiem inny poziom. Gratuluję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.