Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się, i jeszcze przed kupnem nowego mini, zrób wpierw u siebie następującą rzecz, wył. EQ, a jeśli się nie da ustaw go na flat, posłuchaj dzień, dwa, a dopiero potem idź na odsłuchy, to da Ci miarodajny wgląd w różnice i jakość brzmienia.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zgadzam się, i jeszcze przed kupnem nowego mini, zrób wpierw u siebie następującą rzecz, wył. EQ, a jeśli się nie da ustaw go na flat, posłuchaj dzień, dwa, a dopiero potem idź na odsłuchy, to da Ci miarodajny wgląd w różnice i jakość brzmienia.

Na flat to ten Technics ledwie piszczy czy raczej popiskuje :D

Na flat to ten Technics ledwie piszczy czy raczej popiskuje :D

na flat jak kolega wyżej napisał to jest lipa, to tak jak by kupic auto sportowe i ktos ci mówi ale tylko do 50;PP czyli maluch tez jest wtedy sportowy tak ;PPP sorki ale czy to ma sens porównywać cos czego nie mozna porównać bo sie to ogranicza no sorki koledzy ,ale z wzmocnieniem niskich tonów i najlepsze ustawienia korektora idzie cos porównać ....dzieki za tego piano posłucham wszystkich jak tylko bede miec taką mozliwosc :)

Dzis stalem sie posiadaczem Pianocrafta 840 :))))

Mam pytanie moze banalne ale jakos nie moge sobie poradzic :( Z odtwarzacza DVD mam przewod composite video i teraz zastanawiam sie gdzie go podlaczyc do telewizora Panasonic TX-32LE8PA bo wedlug instrukcji powinno byc VIDEO (IN) ale ja takiego w telewizorze nie mam ???? Mam gniazdo AV3 i zastanawiam sie sie czy czasem nie tutaj do wejscia (V)

mam przewod composite video

Kablem Composite Video nie podłączysz Yamaszki do TV bo nie masz takiego gniazda w TV. Zresztą jakość obrazu przez composite (sygnał analogowy) jest kiepska.

Musisz kupić kabel SCART tzw. EURO <-> Component 3xRCA

Witam! Powracam po jakimś czasie. Jednak problemu dalej nie rozwiązałem chyba. Otóż oddałem się odsłuchowi w markecie, a raczej "odsłuchowi". Jedyne co zrobiłem to powyłączałem wszystkie sprzęty grające w okolicy. I tak. denon m37-b. ładnie, delikatna barwa, wydaje mi sie nieco dostojniejszy od mojej yamahy 730. Onkyo 525-półka niżej, bez dwóch zdań. Marantz 502-dźwięk zdaje się być dosyć "ostry", chyba to niedokonca dla mnie. I na koncu f107-w porównaniu z m37 różnica wydała mi sie cokolwiek ogromna..(do tego wniosku wolałem nie dojsc). W rachube wchodzą jeszcze mas100 i mas110(odziwo w tej samej cenie). Powiedzcie co myślicie o tych harmankach?? Bez wątpienia krocie płaci sie za design-przyznam że piękny. Jednak jakie odczucia Wy mieliscie porównując Harmany do np F107. Dzięki chłopaki :)

przez 10lat, może trochę więcej byłem i jestem dalej szczęśliwym posiadaczem tej wieżyczki Technics sa eh-500 i jestem z niej bardzo zadowolony

Przeczytaj ósmą opinię od góry.

Kolega Marcin też miał podobną wieżyczkę, Technics SA-EH 580 i urzekła go Yamaha PianoCraft MCR-640

http://www.ceneo.pl/;0153781912-10.htm

Edytowane przez AxelTores

Witam od wczoraj słucham M37 w sypialni 12m, przez 4 miesiące słuchałem w salonie 22m i to był błąd bo dopiero teraz uśmiech mi nie schodzi z twarzy jak takie małe pudełko może grać takim dźwiękiem. Mam tylko jeden problem jak przekonać żonę że mały danonek M37, bo tak go nazywa, musi grać w sypialni a nie w salonie. Mam pytanie odnośnie kabla czy opłaca się inwestować w lepszy kabel bo teraz mam 2,5mm z miedzi beztlenowej noname, czy wymiana kabla na jakiś firmowy poprawi dźwięk, bo na niektórych kawałkach bas jest za bardzo pudełkowy, choć teraz na 12m słucham na s.direct i basu mi nie brakuje.

te harmanki grają bardziej jak piano niż denki , są gdzieś recki na necie a do tego ciut drogie są,

ja bym wybrał f107 z całej gromadki dla mnie też gra najsympatyczniej i pozwala na lepszy upgrejt monitorów

Focal + Naim

Ew. taka alternatywa:

Kenwood K-1000 lub Kenwood RK-1. Oba do wyrwania do 3k zł.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kablem Composite Video nie podłączysz Yamaszki do TV bo nie masz takiego gniazda w TV. Zresztą jakość obrazu przez composite (sygnał analogowy) jest kiepska.

Musisz kupić kabel SCART tzw. EURO <-> Component 3xRCA

wczoraj od razu sprobowalem tak jak pisalem i jednak sie udalo :) Wlasnie tym kablem Composite Video podlaczylem do wejscia (V) w gniezdzie AV3 i smiga bez zarzutu !!

A nie lepiej podłączyć Componentem lub HDMI, przecież Piano ma gniazdo na Componenta czy HDMI. To będzie najlepsza jakość obrazu, szczególnie na Plaźmie czy LCD, które wolą sygnał cyfrowy. :)

Edytowane przez DawidM

A nie lepiej podłączyć Componentem lub HDMI, przecież Piano ma gniazdo na Componenta czy HDMI. To będzie najlepsza jakość obrazu, szczególnie na Plaźmie czy LCD, które wolą sygnał cyfrowy. :)

Pewnie ze lepiej ale to kolejny wydatek na ktory mnie w tej chwili nie stac gdyz wolalem nadwyzke zainwestowac w lepsze okablowanie bo to fabryczne Yamahy mozna od razu spakowac do kosza.

Roznica w dzwieku jest wyrazna natomiast sprawdzalem obraz i nie jest zle !

Kabel HDMI kosztuję 10-20zł. Nie jest to duży wydatek, a warto zainwestować. Ja nie teraz to w niedługim czasie.

sprobowalem tak jak pisalem i jednak sie udalo :) Wlasnie tym kablem Composite Video

Wybrałeś najgorszą opcję z możliwych.

Na twoim miejscu nie bawiłbym się w żadne Composite Video i Component tylko od razu kupiłbym najtańszy kabel HDMI, a z czasem wymieniłbym na lepszy np. Profigold

Przestaje być zadowolony z mojej Yamaszki. Zaczęła wybiórczo co jakiś czas różnie czytać płyty. Wsadzam płytę, play, i słychać jak pracuje tak głośno, że nie da się słuchać, świszczy/piszczy/szumi dość mocno, nie wiem jak to opisać...szybko wyjmuje płytę, wkładam tą samą jeszcze raz, play...i czyta jak przedtem, dość cicho, akceptowalnie by słuchać muzyki...nie podoba mi sie to...

Przeczyść soczewkę.

Jeśli nie pomoże to być może czytnik się rozkalibrował, a na to tylko serwis pomoże i to dobry bo kiepski wymieni cały napęd bo kalibrację lasera będzie miał w "D"

Przeczyść soczewkę.

Jeśli nie pomoże to być może czytnik się rozkalibrował, a na to tylko serwis pomoże i to dobry bo kiepski wymieni cały napęd bo kalibrację lasera będzie miał w "D"

Nie chodzi mi o to, że nie czyta płyty, tylko o to, że strasznie szumi przy odtwarzaniu napęd, wyjmę, włożę jeszcze raz i szumi o połowę mniej...

Do czego służy opcja SPK Optymise ? on/off

Jak podłączasz Denona z aktywnym Subem , to ta opcja poprawia ich zgranie się z sobą. Jeśli nie masz suba, najlepiej ją wyłączyć.

@ Mixon

Niezłe, ale na pewno Mission posiada w swej ofercie lepsze monitory jeśli chodzi o walory brzmieniowe. Choćby seria 790se, 792se czy E52. Natomiast w tej cenie, może to być dobra konstrukcja, visualnie może się podobać. :)

Edytowane przez DawidM

Witam, mam pytanko: szukam miniwieży i zastanawiam się czy fakt, że wiele z nich (np. Pianocraft MCR-640) ma tylko jedno wejście audio (oprócz CD) nie będzie przeszkodą dla mnie jeśli już wiem, że będę chciał podłączyć przynajmniej dwa dodatkowe (oprócz CD) źródła. Czy nie warto się tym przejmować i zastosować jakieś rozdzielacze RCA lub switch audio, czy może lepiej szukać modelu z większą liczbą wejść?

Dzięki DawidM

A S.DIRECT ?

arco: Denon-M38 ma 3 wejścia audio, 2 z tyłu 1 z przodu.

S. Direct omija zbędy tor EQ, i dźwięk leci prosto na końcówki mocy, ja płyt audio cd słucham TYLKO z tym trybem, bo przy odsłuchu radia czy mp3 wiadomo że nie jest on wymagany, bo dźwięk i tak nie ma tej samej jakości co przy audio cd. ;)

witam

wiem,że to nie miejsce ale gdybyscie słyszeli, że ktoś chce nabyć monitory od nowego PC640 to mam takie za 500pln

więcej nie zaśmiecam:-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.