Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

daje rade, miałem tydzień na testach i grało bardzo dobrze, dużo szczegółów i konkretnego kopnięcia, czyste wysokie i dobry wokal a bas tak jak powinno być, schodzi nisko ale tylko wtedy gdy trzeba...

Kto wie. MAGNAT QUANTUM 555 mają dość wysoką skuteczność: 92 dB - rzeczywiście może być nieźle z PianoCraft. I ja bardzo proszę o szerszy opis tego zestawienia.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

obawiałem się, że wzmak z 640 nie pociągnie takich kolumn, ale świetnie się zgrywa, musiałem oddać bo jedna miała wadę estetyczną:-) testowałem już na każdym rodzaju muzyki, od ambientu po jazz. wszystko jest na swoim miejscu, gra wyraźnie i zdecydowanie, zadziwia mnie różnorodność tonów. oryginały wymieniłem gdyż miałem problem z ich ustawieniem oraz nie było w nich pełnego przekroju tonalnego...

Wiatm! Nowa alternatywa! http://koda.pl/produkt/4289/Zestaw_MISTRAL_DT-307 co o tym myslicie?

Chyba tylko ja tutaj posiadałem niegdyś tego Mistrala, ale tylko wzmacniacz, który kupiłem okazyjnie za parę stówek. Generalnie ładne opakowanie, a w środku raczej chińska taniocha. Mimo to radził sobie z Tannoyami F2. Przyjemne brzmienie z miękkim basem. Gdzieś wyżej pisałem. Lampki zmieniłem na dobre ruskie 6N2P. Koleś, któremu go sprzedałem, porównywał to brzmienie do starszych mini Yamahy.

Zależy czego oczekujesz od dźwięku, jak trochę więcej wyrafinowania to czemu nie. :)

Ps. Wzmak Piano Crafta wysteruję większość kolumn które są 4-6 omowe i mają efektywność min. 86DB. Nie pakował bym się raczej w 8 omowe z podobną efektywnością. Bo będzie trochę zamulać i tu potrzeba więcej prądu, oczywiśćie poza samymi danymi, ważna jest także ilość i wielkość przetworników w kolumnie i walory brzmieniowe. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

w sprawie filtercona:

zamówie to wszystko na początku listopada do siebie do Warszawy, cena bedzie prawdopodobnie około 55 zł sztuka , do chętnych roześlę to w cenie 55 + przesyłka, będę miał z 10 paczek do wysłania, priorytetem bedzie to koszt jakieś 10pln. jak dzwoniłem do producenta to nie ma problemu z wysyłką ale właśnie większej ilości czyli tyle co My zamówimy, mówił o cenie 44pln netto jak dobrze pamietam, od razu mówię że nie biore tego na fakturę tylko na paragon więc dlatego cena bedzie jakieś 55 brutto, oczywiście możeby byc +-10% w zależności jakie bedzie zamówienie. jeśli ktoś sie zdecyduje to prosze sie dopisywać!!! od razu obok ilości dopisujcie model czy D czy S tak jak zrobił to Keff

Konio: 2 sztuki

Jokerthc: 2 sztuki

Zyzio: 1 sztuka

Keff: 1 sztuka (wersja S)

DawidM: 1 sztuka

JA: 3 sztuki

pięć razy SDB/TONE

Daj znać jak to gra z subem.

sory pomyłka..

MENU - piąta opcja.

nie mogę edytować posta.

Edytowane przez knopek

Witam! Kolejna opcja, sorry ze Was ak zawalam i co chwile kolejna opcja, ale nie chce stracic kasy. No wiec dotychczasowy denon f107 kontra http://allegro.pl/gliwice-denon-pma-510-dvd-1740-dali-concept-1-i1272032043.html

słyszałem ten zestaw w saturnie i daje radę ale w przyszłości musiałbyś wymienić dvd bo gra bez życia, co jak co ale 107 gra ciekawie, brak też w tym zestawie tunera więc z mini robi się wielki klocek który nie koniecznie cieszy oko, ale sam w sobie zestaw z linka gra dobrze, dobrze też napędza te dali. też się nad nim zastanawiałem ale wybrałem piano 640 i teraz tylko zmieniam kolumny.

Daj znać jak to gra z subem.

SPK miałem cały czas na ON także był fabrycznie włączony, albo po podłączeniu suba automatycznie się włączył.

Co do różnicy miedzy ON, a OFF to nie słyszę.

Denon z subem gra bardzo dobrze także polecam bo przy dobrym ustawieniu suba można mięć więcej dobrego basu.

Słuchając tunera albo gorszych .mp3 bas z kolumnienek Denon'a jest trochę pudełkowy, ale słuchając CD bas jest już dobry.

Szczególnie na Pure(Source) Direct dźwięk nabiera rumieńców z płyt Audio CD czy LP.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

słyszałem ten zestaw w saturnie i daje radę ale w przyszłości musiałbyś wymienić dvd bo gra bez życia, co jak co ale 107 gra ciekawie, brak też w tym zestawie tunera więc z mini robi się wielki klocek który nie koniecznie cieszy oko, ale sam w sobie zestaw z linka gra dobrze, dobrze też napędza te dali. też się nad nim zastanawiałem ale wybrałem piano 640 i teraz tylko zmieniam kolumny.

wątpie żebyś sprzedał monitorki od Piano za 500 :) , chodziły swego czasu po 300 na allegro, nówki .

Edytowane przez hyper_2002

ponawiam zapytanie bo jutro zamawiam listwy, prosze wpisać obok model ewentualnie się dopisać lub wykreślić

Konio: 2 sztuki

Zyzio: 1 sztuka

JA: 2 sztuki

Konio: 2 sztuki ( wersja D+S)

Zyzio: 1 sztuka(wersja D)

JA: 2 sztuki ( wersja D+S)

Potwierdzam :) 2 sztuki (D+S)

a u mnie zagościł musical fidelity v-dac pomiędzy mac mini a solo mini a wiwa hd100 :)

bardzo przyjemny dźwięk generuje,, jak posłucham go dłużej to opiszę więcej

Focal + Naim

Potwierdzam chęć zakupu listw w ilości dwóch sztuk.

Do jednej listwy zamierzam podpiąć wzmacniacz, odtwarzacz CD i tuner. Druga będzie zasilała telewizor oraz komputer wraz z monitorem. W takim wypadku najlepiej chyba będzie wziąć wersję D i S?

Edytowane przez jokerthc

Dawno tu nie zaglądałem, bo niestety urwanie głowy mam ostatnio i nie ma kiedy, ale widzę, że jakaś zorganizowana akcja się tu kroi. Jeśli można, to chętnie się przyłączę i wezmę ze trzy listwy. Tylko niech mi ktoś wyjaśni jak szympansowi, czym się różnią modele D i S. Widzę że zwykle do audio bierzecie S, a do komputerów D. Jeśli tak faktycznie jest sensownie, to ja poproszę jedną S i dwie D, bo mam do odfiltrowania Yamahę i dwa komputery.

Barton82,

skrobnij proszę parę słów o Twoim mcs1330. Jestem ciekawy brzmienia i funkconalności, zwłaszcza w porównaniu z PianoCraftami, starymi 410/810 i nowym mcr640. Z góry dziękuję.

Jak tylko mi się obecny magiel trochę rozluźni, to chętnie trochę je opiszę. Niestety nie wiem kiedy to nastąpi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.