Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nwobhm

Powinien ten maranz 610 dać spokojnie radę tym zensor 5, miałem je tylko że grały u mnie z cambridge sonata AR30 i grało to aż miło

Są bardzo łatwe do wysterowania, w swojej cenie jedne z lepszych kolumn, ja dałem za swoje 2100pln jak kupowałem za nowe z polskiej dystrybucji a można pewnie i taniej

nwobhm

Powinien ten maranz 610 dać spokojnie radę tym zensor 5, miałem je tylko że grały u mnie z cambridge sonata AR30 i grało to aż miło

Są bardzo łatwe do wysterowania, w swojej cenie jedne z lepszych kolumn, ja dałem za swoje 2100pln jak kupowałem za nowe z polskiej dystrybucji a można pewnie i taniej

Wszędzie oferty po 1,5k za sztukę, co daje razem 3k za parę. Można wiedzieć gdzie i kiedy kupiłeś za taką cenę?

Witam,

potrzebuję dokupić standy pod B&W 685. Grają w zestawie z yamaha CRX-N560 połączone audioquestem type 2. Nie jestem mega specem w tej dziedzinie, ale w porównaniu z moim starym "dużym" kenwoodem gra to zdecydowanie lepiej. Niestety budżet się wykruszył, więc na oryginalne podstawki zabraknie. Zatem co polecacie do max 400 zł. Jest tego troche na allegro, ale nie mam pojęcia co będzie najrozsądniejsze.

Co powiecie na np. takie:

http://allegro.pl/norstone-stylum2-60cm-srebrne-sklep-audiopunkt-i3871660177.html

Pozdrawiam

Stare ale jare podstawki to Atacama Nexus 6i Kupisz nowki w tej cenie:-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Stare ale jare podstawki to Atacama Nexus 6i Kupisz nowki w tej cenie:-)

Dzięki za info. Na allegro są ale zdeczko ponad budżet:

http://allegro.pl/atacama-nexus-6i-brytyjskie-podstawki-tanio-i3833405494.html

Faktycznie u nas jak zwykle droższe niż u sasiadow.... Zerkałem na eBay/ amazon i tam są po ok 350zl za parę...

http://www.amazon.co.uk/Atacama-Nexus-6i-Speaker-Stands/dp/B00133U4MM a na eBay nawet poniżej 300zl . 100% przebitki, nic tylko interesy robić w Polsce;-)

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Faktycznie u nas jak zwykle droższe niż u sasiadow.... Zerkałem na eBay/ amazon i tam są po ok 350zl za parę...

http://www.amazon.co.uk/Atacama-Nexus-6i-Speaker-Stands/dp/B00133U4MM a na eBay nawet poniżej 300zl . 100% przebitki, nic tylko interesy robić w Polsce;-)

Dokładnie - zdzierają na wszystkim, aż miło. Ale faktycznie może Ebay to jakieś rozwiązanie. Muszę obadać temat. Dzięki Stecko

Zapytaj sprzedawcę na eBay czy wyśle do Pl . Jeżeli wysyłka będzie kosztowac nawet 100zł (standy bez wypelnienia sa w miare lekkie) to i tak będziesz jakieś 150zł do przodu względem krajowych handlarzy;-)

Słuchajcie nie wiecie gdzie można posłuchać bostonów A250 w Warszawie lub okolicach. Słuchałem już zensor 5 i grają świetnie, ale jeszcze dla pewności chciałem posłuchać A250. W testach i opiniach opisują je w samych superlatywach.

porszę o info

Słuchajcie nie wiecie gdzie można posłuchać bostonów A250 w Warszawie lub okolicach. Słuchałem już zensor 5 i grają świetnie, ale jeszcze dla pewności chciałem posłuchać A250. W testach i opiniach opisują je w samych superlatywach.

porszę o info

Z czym grałeś tymi Zensorami? I do czego w końcu planujesz to podpiąć?

yamaha CRX-N560

Porównywałeś może tę yamahę do denona ceol 2? Zastanawiam się między jednym a drugim. Jak brzmiały oryginalne głośniki yamahy? W denonie ponoć oryginały są dosyć kiepskie.

Porównywałeś może tę yamahę do denona ceol 2? Zastanawiam się między jednym a drugim. Jak brzmiały oryginalne głośniki yamahy? W denonie ponoć oryginały są dosyć kiepskie.

Ja nie porównywałem, ale słuchałem tej yamahy i powiem szczerze, że byłem zaskoczony, że coś tak małego, może tak fajnie grać.

Z czym grałeś tymi Zensorami? I do czego w końcu planujesz to podpiąć?

Zensory grałem z Marantzem PM5004.

Ktoś ma info o odsłuchu A250?

Zensory lub Bostony zamierzam podpiąć z MCR 610

Czy ktoś miał styczność z wieżami Yamaha MCR-N560 lub Pioneer X-HM81? Jak wypadają w odsłuchu?

2 posty wyżej pisze o n560. Sam się nad nią zastanawiam, jak również nad ceolem 2.

2 posty wyżej pisze o n560. Sam się nad nią zastanawiam, jak również nad ceolem 2.

Pisałeś CRX-N560 zamiast MCR-N560, to nie zmyliło.

Co do ceola to posłuchałem go w sklepie i wypada, wg mnie dość blado, z tego co czytałem to wina głośników. Z serii Pianocraft Yamahy słuchałem MCR-840 i za cenę poniżej 2000 brzmi świetnie. Domyślam się, że brzmieniowo N560 to niższa półka, ale mam nadzieję, że się mylę.

Rozważam też Onkyo CR-N755, o którym opinie są pozytywne, ale zestaw z oryginalnymi głośnikami i adapterem wifi to koszt 2900, więc sporo więcej. Ktoś może się wypowiedzieć o tym sprzęcie? Sama jednostka centralna kosztuje 1700 zł.

Kilka postow wyzej wklejalem link do cr n755 za jakies 1100zl + wysylka do Pl . Wszystko nowka i na gwarancji. Do tego dobierz kolumny (np q acoustics 2020i) jak ja zrobilem i calkowity koszt z dostawa do domu powinien sie zmiescic w okolicy 2000-2200zl. Za te pieniazki warto:-)

Adapter wifi kup tp link za 70zl . Dobry i tani.

Pozdr

Edytowane przez stecko

Słuchajcie

Zadałem pytanie a propo odsłuchu Marantz MCR610 z kolumnami jak poniżej

1. Boston Acoustics A 250

2. Indiana Line Tesi 560

3. Q Acoustics 2050i

4. Roth Audio Oli RA4

5. Tannoy Mercury V4i

W odpowiedzi otrzymałem

Witam,

Na wstępie informuję,że Marantz MCR 610 jest zdecydowanie za słaby do

wymienionych przez Pana kolumn.

.... (potem już było co mają a czego nie)

co o tym myślicie. Już sam nie wiem, jedni mówią że spokojnie zagra a inni że nie.

Pytałem też w sklepie Marantz i powiedzieli że spokojnie sobie poradzi. Kto tu kręci .....

Maiłem ostatnio okazję słuchać MCR610 z Zesor 5 i z Q Acoustics 2050 - spokojnie dawał radę je wysterować. Q acoustic miła extra bas ale miały też bardzo męczącą górę, strasznie kuła w uszy po kilku minutah słuchania. Mi osobiście bardziej odpowiadały Zensory 5 - bardzo równy dźwięk i przyjemnie się tego słuchało.

Na wstępie informuję,że Marantz MCR 610 jest zdecydowanie za słaby do

wymienionych przez Pana kolumn.

Ja również ostatnio pytałem w salonie o MCR610 i m.in. te Zensory 5 i też mi powiedziano, że z tym Marantzem, to szkoda czasu tego słuchać. Lepiej coś mocniejszego. Ale jakoś jednak chciałbym go posłuchać.

Kilka postow wyzej wklejalem link do cr n755 za jakies 1100zl + wysylka do Pl . Wszystko nowka i na gwarancji. Do tego dobierz kolumny (np q acoustics 2020i) jak ja zrobilem i calkowity koszt z dostawa do domu powinien sie zmiescic w okolicy 2000-2200zl. Za te pieniazki warto:-)

Adapter wifi kup tp link za 70zl . Dobry i tani.

Pozdr

Dzięki, nakręciłem się na ten sprzęt. Teraz tylko znaleźć najlepszą ofertę i sklep, który wysyła do Polski. Na stronie, którą podałeś kilka stron wcześniej taki zestaw kosztuje 350 funtów (http://exceptional-av.co.uk/onkyo-cr-n755-w-q2020i.html), więc zadziwiająco tanio. Napisałem do nich maila z pytaniem o wysyłkę do Polski i niestety nie wysyłają już poza UK ze względu na dużą liczbę uszkodzonych przesyłek.

Jeśli ktoś zna jakiś godny polecenia sklep z UK, który wysyła do Polski to proszę o namiary :)

Szkoda ze nie chca wyslac do Pl bo sklep godny zaufania. Porozgladam sie i jak cos znajde dam znac.

... http://www.petertyson.co.uk/ebuttonz/ebz_product_pages/onkyo_cr-n755_with_q_acoustics_2020i_speakers.shtml zapytaj czy wysla:-) Sklep spoko, zaufany.

Edytowane przez stecko

Szkoda ze nie chca wyslac do Pl bo sklep godny zaufania. Porozgladam sie i jak cos znajde dam znac.

... http://www.petertyson.co.uk/ebuttonz/ebz_product_pages/onkyo_cr-n755_with_q_acoustics_2020i_speakers.shtml zapytaj czy wysla:-) Sklep spoko, zaufany.

Też nie wysyłają to Polski, najtańsza opcja jaką znalazłem to http://www.hifix.co.uk/hi-fi-package-deals/onkyo/crn755-black-inc-2020i.html i stąd zapewne zamówię.

To spoko:) Bierz kolor orzech, ładny jest.

Pozdrawiam

Jako iż stałem się posiadaczem Denona CEOL Piccolo z seryjnymi głośniczkami, to jeśli ktoś ma jakieś pytanie - chętnie służę pomocą.

Za jakiś czas sprawdzę jak piccolo sprawdzi się z Monitorami Audio RX2 - będzie porównanie.

Witam. Chciałbym włączyć się do dyskusji o Marantzu MCR 610: co sądzicie o połączeniu go z MA Bronze BX2? Monitory będą musiały stać blisko ściany (10 cm?), a na What HF pisali że takie ustawienie nie sprawia im kłopotu... Jakieś sugestie przeciw takiemu małżeństwu?

Witam. Chciałbym włączyć się do dyskusji o Marantzu MCR 610: co sądzicie o połączeniu go z MA Bronze BX2? Monitory będą musiały stać blisko ściany (10 cm?), a na What HF pisali że takie ustawienie nie sprawia im kłopotu... Jakieś sugestie przeciw takiemu małżeństwu?

Będzie optymalnie, choć jak dla mnie ciut za mało basu, ale kolumienki godne polecenia i dobrze zgrają się z 610.

BX2 mają bass reflex z tyłu i z przodu więc tak blisko ściany to nie wiem czy powinny stać.

U mnie stoją Zensory 5 mają bass reflex z przodu i grają naprawdę dobrze.

BX2 mają bass reflex z tyłu i z przodu

Ale kolega bzdury wypisuje.

http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx/bx2/

Edytowane przez jacky72
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.