Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki:) a jak to wyglada z brzmieniem, czy przez to ze podlaczamy tylko jeden kabelek, zamiast dwoch.."ucieka" cos z brzmienia??

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

jak kupowałem sprzedawca powiedzial że może być mniej niskich tonów przy tego typu połączeniu, ale jako że mam wzmacniacz A-A6 na bas nie narzekam i nie mogę potwierdzić tej opinii:-))

Jak juz cos kupie, to bede kombinowac, ale to dopiero na poczatku marca mysle, chyba ze pare osob mnie przekona ze tuning wniesie wiecej do brzmienia, niz kupno nowej pary glosnikow. Musze tez wybrac sie do kato na jakies odsluchy. Poki co czekam tez na typy i porady. Z gory wielkie dzieki;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam.

Moja przemiła Koleżanka, dla której kupiliśmy Yamahę e- 810 skarży sie na głośną pracę napędu.Kiedy podniosła i opuściła zestaw, trochę się uciszyło. KOBIETA panikuje i tak ma być(głośny napęd) ,czy coś nie jest w porządku?

Na razie poradziłem, aby postawiła na miękkiej podkładce, gdyż całość stoi w meblościance. Ale martwi mnie ten głośny napęd.Czy "ten typ tak ma"?

hmm..moj typ tak nie ma, choc to pewnie zalezy od zestawu na jaki sie trafi. Jesli chodzi o cykanie, to slysze lekkie cykanie(wykrywanie plyty), gdy mam glosnosc na godz. "przed 7". Czyli bardzo cicho ;)

DawidM.

Jeszcze tego nie słuchałem. Pytam , gdyż mamy możliwość zamiany , gdyby coś nie "grało". Jutro osobiście sprawdzę. Na razie dziekuję za wskazówkę dotyczącą "cykania".

>bonaventura

Jeśli nie minął jeszcze okres, w którym możesz sprzęt wymienić, to polecałbym zamiast zastanawiania się czy "tak ma być czy nie" zapakować go w karton, pojechać w miejsce zakupu i przebadać dokładniej pod tym kątem inne egzemplarze. A jeśli ten okres minął, to na zastanawianie jest oczywiście już czas;).

Kolejny meldunek brzmi , że się uciszyło po uniesieniu i ponownym postawieniu. Ciekawe ,czy ten stosunek jakości do ceny nie zmieni sie na gorsze. Pozdrawiam.

na uspokojnie moge powiedziec ze wiekoszosc cd-kow ronzych marek, ponizej godz. 7 cyka przy wykrywaniu plyty;) mechaniki sie zastapic nie da:)

>DavidM

Dźwiękowo słaby (głównie przez dziadowskie cd) Denon F101 był przynajmniej porządnie wykonany. Żadnego "ćwierkania" napędu ani jego głośniej pracy. Napęd wogóle był niesłyszalny. Wile Denonowi można było odmówić ale nie solidności wykonania. Nie wiem czy chłopcy w rok później przy modelu F102 się opuścili czy nie, trzeba by sprawdzić (choć w sumie to i tak pozbawione sensu bo gra to "średnio";))

@ Clo2 ale czy ja powiedzialem ze cd glosno pracuje, jest nieslyszalny przy odsluchu muzyki na godz.7 czyli dosc cichym sluchaniu. To ze wystepuje delikatne cykanie, slyszalne na godz. "ponizej 7" to raczej mechanika, wiekszosc cd-kow ma podobna tendencje. Martwilo by mnie to jesli cdk byl slyszalny caly czas i jego praca przeszkadza by mi w odsluchu. Jak dla mnie problem nie istnieje;)

PS. mam pytanie czy moglbys mi powiedziec jak sie spisywaly infinty;) I czy miales model 10 czy 20?? Pytam bo czeka mnie raczej inwestycja w nowe glosniki i poki co to na pierwszym miejscu sa KEF Q1, ale chce posluchac jak najwiecej i dowiedziec sie o glosnikach w cenie do 950zł. Bo moze dam mniej,a jakosc dzwieku bardziej mnie bedzie satysfakcjonowac;)

>DavidM

Z tymi Infinity to chyba nie do mnie pytanie, ktoś inny z tego wątku podłączał te głośniki, o ile dobrze pamiętam z fotki właśnie do Piano. Ja miałem Denona i Elaki;)

>DavidM

>na uspokojnie moge powiedziec ze wiekoszosc cd-kow ronzych marek, ponizej godz. 7 cyka przy wykrywaniu plyty;)

Gdybyś słyszał "większość cd-ków różnych marek" to twoje "uspokajanie" może i byłoby uzasadnione.

mrantz cd 5001, ponizej godz.7 cyka przy wykrywaniu plyty, tak samo jak Yamaha cdx 397 czy Denon 500AE.

Chcialem jeszcze dodac ze nie widze sensu porownywac budzetowe cdki do tych z wyzszej polki, dlatego podalem te budzetowe;)

>DavidM

Miałem kiedyś kupiony jako nowy w sklepie cd Technicsa SL-PG4 za całe 499zł;). Kupa plastiku ale napęd nie dawał w życiu takich objawów jak w/w. No ale moę to cd nie "łapało" się do tej "większości";).

Cd w wierzy Denona F101 to też przecież "budżetówka" i pod tym względem nic mu nie można było zarzucić.

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=bose&strona=4 - jeśli mini to też na pewno też Companion 3, choć to głośniczki komputerowe, zadziwiają i kładą na łopatki wiele miniwież i nie tylko.

masz pewnie racje, bo niektore starsze cdki maja mechanizmy porzadniej robione, z wieksza precyzja itd. ;)

zyzio, 24 Lut 2008, 11:10

>http://twojepc.pl/artykuly.php?id=bose&strona=4 - jeśli mini to też na pewno też Companion 3,

>choć to głośniczki komputerowe, zadziwiają i kładą na łopatki wiele miniwież i nie tylko.

jeśli chodzi o mini wieże Bose to już bardziej Bose WBS-1EX IV (powyżej rozumiem że to tylko zestaw głośników komputerowych??) WBS-1E był nominowany do AEx 2008 ale wyróżniony został wzmacniacz kenwood K1000

post-17470-100009196 1203849201_thumb.jpg

post-17470-100009197 1203849201_thumb.jpg

>audioholik

Dysponujesz w zakresie mini-systemów zadziwiająco dużą wiedzą, jeśli chodzi o testy, tym co było gdzie nominowane i do jakiej nagrody. Jesteś chyba dość dobrze w tym zorientowany, nie mylę się?

>clo2

>Cd w wierzy Denona F101 ...

oczywiście miało być: " wieży". Czasem się łapię na tym, że wklepując coś w klawiaturę robie błędy, których nigdy nie zdarza mi się popełniać. Co za dziwne medium ten internet;)

clo2,

czy dużą nie sądzę...powyższą nagrodę przywołałem żeby pokazać że trzeba być ostrożnym w twierdzeniach, to meridian albo bose dlatego rozwali coś tam innego weźmy na to takiego Kenwooda, ten widać potrafił się obronić...

post-17470-100009193 1203852240_thumb.jpg

...tutaj ktoś np wolał jvc niż Bose 321GS, także sama nazwa firmy to żaden argument, ok może nie żaden ale na pewno nie ostateczny...trzeba po prostu słuchać:-]

http://www.vanns.com/shop/servlet/item/reviews/516999505

bonaventura

Moim zdaniem, jeśli masz możliwość zamiany Pianocrafta to zrób to. Słyszałem z wiarygodnych ust że Yamaha nie robi najlepszych napędów. Też głośno "cykał" napęd w dość modnej mikro wieży Filips. Miałem ją jeden dzień,zepsuła się po pierwszej godzinie grania. Co prawda w mojej siadł wzmacniacz, ale w różnych opiniach użytkowników można przeczytać że głównie siadają napędy. Żeby usłyszeć pracę CD Denona F102 którego posiadam, trzeba przyłożyć ucho bezpośrednio do obudowy. Tak samo cicho pracuje "stary jak świat" CD Fonica i przenośny Panasonic. SPRAWDZAŁEM.

Pozdrawiam.

wracając do tego arcama solo mini, piszą, że jest to idealny partner do tych ich głośników, wiadomo, że chcą sprzedawać swoje ale w tej sytuacji chyba analizę, czy zagrają z dynaudio mogę sobie darować, chyba że nie doceniam głośników arcama.

>hazardzista

Z kolumnami dokładanymi do zestawów mini może być tak, jak prawdopodobnie było z tym Denonem f101 i Missionami które były do niego dołożone. Mission "skroił" kolumienki pod ten zestaw. Była dzięki temu możliwość "dostrojenia" za pomocą kolumn całego zestawu. Jak coś w elektronice było nie do końca w porządku, to kolumienki to fajnie tuszowały;).

clo2,

racja, kto jak nie producent zna zalety i wady swojej elektroniki, i czasami taki dobór nawet z tańszych podzespołów daje dobry efekt.

ciekawe ile prawdy jest w tym opisie na polskiej stronie arcama (chodzi mi o solo mini), w sumie opis jest bardziej entuzjastyczny niż na "ogólnoświatowej" stronie arcama, ciekawe kiedy zmienią to nieprawdziwe zdanie, że moc jest taka sama jak w "dużym" solo. Niemniej sprzęt jest interesujący.

A czy ktoś z szacownych kolegów miał może okazję pokombinować z podmianą fabrycznych kolumienek od Hitachi AX-M71 ? Nabyłem tą miniwieże zamiast pierdziawek do kompa i powiem szczerze - za te kase jest bardzo OK, ale naczytałem się kilku opinii że zestawik dostaje skrzydeł dopiero pod lepszymi kolumnami ... i tak się zastanawiam nad kupnem np Wharfedale Diamond 9.2 (muszą to być nie za duże monitorki z możliwością postawienia blisko ściany - więc wszelkie bass- reflexy tylne odpadają). Ktoś słyszał może zbliżoną kombinację ??

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.