Skocz do zawartości
IGNORED

tranzystor w cenie 5tys.PLN-co wybrać?

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Lucid NVA amp a major league player

NVA AP80

Amplifier

For Excellent full sound with lots of musical detail

Against Nothing

Verdict A deceptively ordinary-looking amp, the NVA rivals more pricey designs with its superb musicianship

This is one excellent amplifier. Solid looking and well-specified - picking it up confirms the weight of multiple power supplies hidden inside its slim brushed-aluminum casework - the AP80 majors on drive and clarity. A good way to describe the sound of the 80W per channel NVA is that it has a valve-like lucidity and speed, yet with the battleship-sized weight and control that you get from better transistor designs. It tools along at normal listening levels with infinite ease.

With Mighty Sam McLain's I'm Tired of These Blues disc it tosses out the sound of the kick drum, creating a pulse within the room, and excels at sorting instrument separation, giving each both space and definition within a soundstage that conveys the ambiance of a recording situation.

Bandwidth is exemplary - the amp providing excellent explosive bass from our Reference disk of Stravinsky's Firebird Suite played by the Minnesota Orchestra. It's dynamically coherent way up into the audio spectrum, with high hats or triangle sounding bright and resonant, and decaying naturally.

As for inputs, the AP80 offers five at line level, plus a tape loop. The speaker outputs require four millimeter plugs - there are no binding posts on the back of the amp - and controls are the bare minimum: you get a source select switch and a volume knob.

For those skilled at soldering, this amp comes in kit. But the pre-built model is worth every penny.

The amps clarity and speed lends itself to portraying complex orchestral music. Subtle tempo changes emerge readily, tonal colour and instrumental timbre is explicit, and dynamic variations are exposed candidly. The NVA makes classical music as exciting as rock and jazz, bringing out its character and emotive and dramatic qualities in a spirited fashion.

Też polecam Dussuna. Słuchałem w swoim systemie. Grało bardzo dobrze. Jak ktoś koniecznie chce tranzystora, to Dussun jest jedną z najlepszych opcji za te pieniądze.

Napisałem do horneta , moze niedługo posłucham Dussuna V6i , chociaz znalazłem opinię w 6moonaudio ,że V8i ma wady - ziarnista góra i nadmiar basu

...there is no spoon...

A propos sklepu China-Highend-Hifi jest watek na jego temat na forum.

Opinie osob, ktore mialy doswiadczenia z zakupami tamze byly raczej negatywne.

Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sa Dussuny (i inny sprzet). Sklep podobno w porzadku. Tylko za przesylke chca jak za zboze.

Ja dopinam transakcje zakupu Dussuna DS99 ale przez e-bay a dokladnie przez ten sklep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja też uważam, że warto wziąć pod uwagę USHER R 1.5. Jak dla mnie nie miał wad (poza ceną i koniecznością dokupienia jakiegoś pre) słuchałem z kolumnami ushera i cd opery (czerwonej w ciapki :-)

Arek__45

o mnie | ignoruj | PW

stat: 334 / 369 / 0

13 Sty 2008, 22:56

...niestety tylko na eBay.uk......ale poszukaj i odpowiedz sobie dlaczego nie ma tych wzmacniaczy na wtornych rynkach...

bo wyprodukowali lacznie 30 egzemplarzy i sprzedaja tylko na lokalnym Ebayu?

Swoją drogą ciekawe czy ktoś na wyspach użył takiego samego argumentu odnośnie np. wzmacniacza np. forum608... "Panowie, zastawnowcie się i odpowiedzcie sobie na pytanie....dlaczego u nas w UK nie ma tych wzmacniaczy na

wtornych rynkach..."

Integry Krella zawsze warto - 300i, 400ix (dwa różne brzmienia)

Classe CAP-151

Densen DM10 też jest nie głupi (brzmienie raczej lekko ocieplone i "analogowe")

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

arekgrabowski, 14 Sty 2008, 00:52

>Swoją drogą ciekawe czy ktoś na wyspach użył takiego samego argumentu odnośnie np. wzmacniacza np.

>forum608... "Panowie, zastawnowcie się i odpowiedzcie sobie na pytanie....dlaczego u nas w UK nie ma

>tych wzmacniaczy na

>wtornych rynkach..."

Bo się nie sprzedają ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, sam nie wiem. Ostatnio "drakule" sprzedawałem całe 2 dni :) Sprzedaj tak Krella czy inny wynalazek ... fakt ze kasa zupełnie inna...

W zasadzie moglem tego nie pisac coby nie zosać pomówionym ;) ...ale faktem jest ze produkty "firmowe" a zwlaszcza zachodnie sa u nas traktowane z podnietą x 3...wiadomo - Pewex :) ....obsluga itp.

Za to sie placi i nie dziwie sie ze tak jest ... kwestia wyboru czego kto szuka/potrzebuje.

Arek__45, 12 Sty 2008, 22:29

>....a ja polecam jak zawsze...

>

Ukryta Zawartość

Moze gra to nawet i nieźle, ale wygląd i wykonanie na poziomie 'składaka' z AVT.

Ukryta Zawartość

Nie mozna porównywać produktów z innych przedziałów cenowych. Spróbuj sprzedać DIY za 5000zł.

Stawiam, dolary przeciwko orzechom, że produkt markowy szybciej znajdzie kupca.

Zapytam jeszcze z czystej ciekawości - tak polecacie to NVA, a czy ktoś z was tego słuchał ?

Bo ja dla przykładu słuchałem ... (monobloki + pasywny pre)

Elberoth, 14 Sty 2008, 10:35

>Nie mozna porównywać produktów z innych przedziałów cenowych. Spróbuj sprzedać DIY za 5000zł.

>

>Stawiam, dolary przeciwko orzechom, że produkt markowy szybciej znajdzie kupca.

Może lepiej na odwrót - krella za cenę drakula? Taki sprint.

Elberoth, 14 Sty 2008, 10:37

>Zapytam jeszcze z czystej ciekawości - tak polecacie to NVA, a czy ktoś z was tego słuchał ?

>

>Bo ja dla przykładu słuchałem ... (monobloki + pasywny pre)

No i jak grało? Bo poleca jeden człowiek, reszta nie miała okazji usłyszeć (jak mniemam)...

Elberoth, no to napisałebys lepiej jak ten NVA gra zamiast sie chwalic ;)

...sam jestem ciekaw, wyglada to dla mnie dobrze.

jar, niestety wszytskie p2p itp mają naczesciej wyglad skaldaka DIY....ponizej przyklad pierwszy z brzegu kit AVT...tym razem Ongaku :) ...powiem szczerze ze p2p w wykonaniu bartka1 bardziej mi sie podoba...znaczy sie wyglada bardziej "firmowo".

...ja tam nie mam nic przeciwko p2p, a nawet słyszalem ze montaż p2p ma spore plusy wzgledem takiego na pcb....tylko trzeba wiedziec jak to zrobic...no i oczywiscie komputera tak nie polutujemy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...który Wam wyglada bardziej "firmowo" ? Tylko szczerze :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.