Skocz do zawartości
IGNORED

tranzystor w cenie 5tys.PLN-co wybrać?

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

jar, NVA ? A no to OK...wykonanie jak widac...i tak sporo lepsze od....no dobra bez konkretnych firm :)

Super wykonane sa pod wzgledem montazu urządzenia montowane w duzych seriah...normalka...masyzny calosć skladaja do kupy to i dokladnosć wieksza(choc i człowiek nie odpuszcza :) - co widać po robocie Bartka)

...a dxwiekowo ? Ja tam gdzybym miał brać w ciemno(bez odsluchu) jakieś monstrum od Denona czy Sony to wolałbym nawet tego brzydkiego ongaku :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...NVA produkuje od 1982 roku,czyli od czasu gdy niektorzy zamieszczajacy swoje posty..wchodzli pod szafy... i to na stojaco.Poza tym chcialbym przypomniec ze

5 tysiecy to UK placa sprzataczki [szanuje kazda prace].

Arku_45 - czy mógłbyś wyjaśnić nam zależność, pomiędzy czasem istnienia firmy na rynku, a stosunkiem jakości do ceny oferowaną przez nią wyrobów. Szczególnie w kontekście tego, że rzeczona firma zbankrutowała (na pewno nie z nadmiaru klientów).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>lancaster, firmówka jest na pierwszym zdjęciu - poznać po budżetowych elementach i tym, że drugi wzmacniacz ma obudowę z płyt wiórowych, albo jakiegoś tworzywa, a firmy obudowy robią przede wszystkim z metalu.

NVA , podobnie jak gainclone do mnie nie przemawiają . To nie moze grać - za mało części .

Dobry wzmacniacz musi byc z drogich elementów , duzych elementów i z grubej blachy - jak klony Alephów , których zdjęcia oglądamy na tym forum :-)

...there is no spoon...

artur, no to może Aleph ?;) ...za 5Kzł to moze nawet 5-kę sie uda kupić ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...człowiek to widzę potrzebuje sie uczyć na błędach :)

Ukryta Zawartość

xniwax, jezeli to klon to przyznam ze dałem sie porobić....nie jestem jakiś spec od Alephow ale radiatory wydaja sie identyczne, blacza gorna też ....tylny panel z gniazdami tez...wymiary też....znalazłem jedną fotkę bezjednego fragmentu radiatora(z tylu)...a inna z nów z tym radiatorem...oba oryginały...jedno co to "klon" ma jakby sredbrne sruby mocujące radiatory,a oryginały mają czarne...ale skoro same oryginay rznią sie takim "duperelem" jak dołozony lub zdjęty fragment radiatora z tyłu...

...po czym poznales ?

Ukryta Zawartość

post-3044-100003384 1200344275_thumb.jpg

post-3044-100003385 1200344275_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok, zartowałem przecież, tyle tych klonów wokól.

Sam poluje na oryginał. To kapitalny wzmak.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeszcze mozna spotkac 3 z czymś (śrubą?) tam posrodku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

michelangelo, 14 Sty 2008, 17:22

>>lancaster, firmówka jest na pierwszym zdjęciu - poznać po budżetowych elementach i tym, że drugi

>wzmacniacz ma obudowę z płyt wiórowych, albo jakiegoś tworzywa, a firmy obudowy robią przede

>wszystkim z metalu.

poczytaj i pooglądaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Alepha tez bym kupił . kiedys widziałem A3 na allegro i poszedł za około 5 tys własnie ...

Jednak z drugiej strony mam prawie gotowy zestaw A5 + X0 . Troche trzeba poprawic i będzie grało .

...there is no spoon...

To znaczy klony oczywiście .

Ukryta Zawartość

post-3970-100003368 1200348432_thumb.jpg

post-3970-100003369 1200348432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Poczytałem troche w wątku o China High End o imporcie z Chin i opinie sa rozbieżne . Np Ś.P. vavnvideo sprowadzał cos z tamtąd i twierdzi ,że jest OK i bez kosztów dodatkowych a znowu ktos inny musiał zapłacic cło i Vat .

...there is no spoon...

Artur, chcesz kupić tego sprzeiora do 5Kzł żeby go sprzedać ?:)

Przeciez jak odpalisz A5 i klon będzie udany (w co wierzę) to tego nowego ampa moze sie zdarzyc ze nawet nie będziesz włączać ;)

Witam!!!

Ja też kiedyś myślałem ,że Vicek 233 to lekko zachacza o END mimo, że wrzuciłem w niego garść BG n i BG std

ale kiedy odpoliłem A5 vicka odpalam dla porównania dla kumpli

Najszybszy, najlepsza kontrola rytmu i basu (choć bas nie najgłębszy). Hiperprzejrzysty, lecz trochę ciepła - ale jednocześnie wredny na kable głośnikowe.. (albo na instalację elektryczną - moją i ...).

Z SF Extrema i CD Wadia - wspaniały dźwięk !

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

post-7648-100003335 1200392325_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

arturp, 15 Sty 2008, 08:32

>Tomek

>mozesz trochę szerzej napisac o niuansach tej przesyłki . Innymi słowy , co zrobic aby było

>najtaniej .

Przyłączam się do zapytania.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Elberoth, 14 Sty 2008, 17:04

>Arku_45 - czy mógłbyś wyjaśnić nam zależność, pomiędzy czasem istnienia firmy na rynku, a

>stosunkiem jakości do ceny oferowaną przez nią wyrobów. Szczególnie w kontekście tego, że rzeczona

>firma zbankrutowała (na pewno nie z nadmiaru klientów).

.....czuje sie jak uczen wyrwany do odpowiedzi,mysle ze to temat dla dziennikarza , czas dotyczyl wypowiedzimysle ze to jasne.Rozne sa losy firm ta jednak dziala...a ze sprzedaje w taki sposob ,takie nowe czasy...wprowadza nowe produkty...

http://cgi.ebay.co.uk/NVA-P90sa-stepped-attenuator-Passive-Pre-amplifier_W0QQitemZ280190972165QQihZ018QQcategoryZ12050QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

14 Sty 2008, 20:29

NVA , podobnie jak gainclone do mnie nie przemawiają . To nie moze grać - za mało części .

Dobry wzmacniacz musi byc z drogich elementów , duzych elementów i z grubej blachy - jak klony Alephów , których zdjęcia oglądamy na tym forum :-)

......zalosne......daleka droga przed Toba......

....Ferrrari F40 jest lepsze od F60....

W tej cenie to trudno coś polecić. Ale chyba jednak jakiś starszy Accu lub Electrocompanient. Poza tym w oczekiwaniach jest jedna sprzeczność. Im wzmak lepszy, tym lepiej buduje scenę, a dobrze zbudowana scena gra do tyłu. W tych cenach wzmaki już grają dobrze, czyli do tyłu:)

z doświadczenia , przesyłka DHLem z HK trafia przez Pocztę Polską do odbiorcy(wysokie cło), przez UPS trafia UPSem do odbiorcy (niskie cło,ups honoruje to co chińczyk w papierach napisze), TNT podobnie jak UPS.

Gustaw >>>

Nie jest tak źle ! W promieniu 10 km stoją TRZY sztuki !

A tu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.