Skocz do zawartości
IGNORED

Podoba mi się Panasonic PT-AE2000.

Konrado

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba mi się Panasonic PT-AE2000. Warty uwagi? Nie za jasny do pomieszczenia z jasnymi ścianami? Projekcja 5-6 metrów od ekranu 100'.

Podoba mi się możliwość automatycznego/motorycznego zwiększania obrazu na 4:3 przy oglądaniu TV które w tym formacie nadają.

https://www.audiostereo.pl/topic/39374-podoba-mi-si%C4%99-panasonic-pt-ae2000/

Widziałeś ten projektor na żywo? Albo AE-1000? Dla mnie nie do przyjęcia jest w tym projektorze technologia smooth-screen. Jak go oglądałem to cały czas miałem wrażenie jakby focus był niedoregulowany. Ale niektórym pasuje taki bardziej "filmowy" obraz.

To ja zaproponuję Mitsu HC4900. Też ma zmotoryzowaną obsługę szkła, a w kwestii jakości obrazu - przynajmniej jak na mój gust - niczego mu nie brakuje. Problemów z czernią nie stwierdzam. Ostrość również jest przednia. Nie wiem czy to problem, ale ma 1 hdmi i podobno nie obsługuje trybu 24-klatkowego. Niemniej gust gustowi .... więc warto spróbować gdzieś obejrzeć. No i chyba najcichszy na rynku.

Ja szczerze polecam

pozdrawiam

Lens Shift jak najbardziej jest, a z obliczeń kalkulatora w wersji pro na projectorcentral wynika, że przy zoomie ustawionym na 1,0 daje obraz o przekątnej dokładnie 100 cali dokładnie z odległości 5 metrów :) Fakt że to maksymalna odległośc dla uzyskania takiej (małej) przekątnej dla formatu 16:9, ale jednak sie mieści ;)

Niemniej na siłę nie namawiam :)

Witam,

Mam Panasonica PT-AX200E od ponad miesiąca i oglądam z odleglości ok. 3,5 m na ekranie o przekatnej 105".

Pomieszczenie mam bardzo jasne: biały sufit a ściany w kolorze piaskowym. Jedynie podłoga jest ciemna ale na niej jasny dywanik się pasie ;-) Przed zakupem porównywałem Sanyo z5 i Epsona TW 700. Jak dla mnie i mojej żony te dwa ww. projektory wypadły bladziutko przy Panasonicu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. w trybie kinowym 1 i 2 nie męczy i spokojnie można ogladać baaaaaaaaaaardzo długie filmy. W trybie dynamicznym to już troszkę daje po oczach ale jest znośnie. Gdybym miał ciemne ściany i sufit (myśle właśnie jak tu przekonać drugą polowę) efekt byłby lepszy. No ale życie to kompromis i ja z tego kompromisu jestem bardzo zadowolony. A może kiedyś będzie lepiej...dedykowane pomieszczenie, itp., itd. Co do ostrości obrazu to rzeczywiście ma on uroki typowo kinowego jest delikatnie zmiękczony ale wypada o niebo lepiej niż w wielu kinach (a w nie jednym bywałem) - nie ma typowego mydła. Tak na chłopski rozum jaki jest sens liczenia włosów na siwej głowie Gandalfa w trakcie normalnego seansu - no chyba, że ktoś lubi oglądać filmy na stop klatce i analizowac każdy szczegół. No ale wtedy przyjemność oglądania diabli biorą a chyba nie o to chodzi???

Pozdrawiam

>>WildStar

Zdziwiłbyś co potrafi zrobić z obrazem projektor o dobrej optyce (ostrości) i kontraście.

Nie mniej Panasonic na pewno jest dobrym BUDŻETOWYM modelem. W sam raz na początek z przygodą w KD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.