Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 300-350zł.

GrzesiekK.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako że stary sprzęt wyzionął ducha, muszę kupić coś na szybko do domu i raczej taniego,max. 350zł. W tej chwili znalazlem pare propozycji:

ONKYO A-8830 RI

MARANTZ PM-40SE

MARANTZ PM-35 II

PIONIEER A-351R

Któryś wart uwagi?? No chyba że ktoś z forumowiczów ma jakiś ciekawy klocek na sprzedaż. Najbardziej chodzi mi po głowie to ONKYO bo jest w stanie niemal jak wyjete z pudełka, tylko teraz tak, nie lubię brzmienia klocków na hybrydach typu STK wolej jednak zdeydowanie tranzystorowe koncówki i pytanie czy to ONKYO jest na tranach a nie na jakims STK??

https://www.audiostereo.pl/topic/39441-wzmacniacz-do-300-350z%C5%82/

a może coś z innej beczki??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A może koś mi cos bliżej powiedzieć o podanym przeze mnie ONKYO a-830, wtepnie telefonicznie utargowałem dobrą cenę na niego powiedmy na poziomie 250zł, tylko nie wiem czy warto jechać ;]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te grają wzorowo, nic im nie można zarzucić. Kopara opada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie zgodzę się, właśnie też mi Diora zaczęła chodzić po głowie, jako że mój kumpel posiada WS504B to dla porównania przytargałem do domu od niego diore i ONKYO 8830 o którym pisałem, wstępnie dogadałem się z uprzednim jej właścicielem że do dziś do wieczora mam czas oby jej posłuchać i się zdecydować, sprzęt może mam niezbyt wyszukany ale i tak lepiej to gra niż jakieś gotowy klocek wszytko w jednym technicsa/panasonica czy co tam podobnego.

Wiec tak mój sprzęt:

kolumny to moja konstrukcja na monacor sph-165kep do tego jak narazie kopułka Tonsil GDWK 11/100

CD Philips CD690

do tego tuner JVC FX-362 więc niskobudżetowe klocki

Poleciało do CD pare płytek wszelakiej maści , troche jazzu, jakaś Diana Krall i te klimaty, potem trochę innych wynalazków i jak na chwile obecna ONKYO jak dla mnie jest sporo lepsze od Diory, lepsza stereofonia i mimo relatywnie mniejszej mocy lepszy bardziej kontrolowany bas, tak dla reszty populacji, 8830 stopień końcowy ma zbudowany na bipolarach 2SA... 2SC więc chyba dlatego trochę lepszy dół pasma niż Diora na STK.

Idę dalej coś posłuchać ;]

pzdr. Grzesiek

Ukryta Zawartość

Polecam taki wzmacniacz.Gra bardzo dobrze jak na swoje lata.Mozliwe ze jest najlepszy ze wszystkich wymienianych w tym watku.Ten wzmacniacz dla DUALa robiła firma DENON.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Trzeba polować na okazję na Allegro. Ostatnio widziałem Pioneera A-505 w stanie super z pilotem i papierami, od nie-handlarza, za... b. dobrą cenę 279 zł

...i był ten wzmak na Allegro przez nie spełna 1 h... bo kupił go handlarz o nick "Anka..." coś tam.

Ukryta Zawartość

A ta 505 to jest b. dobrze zrobiony wzmak budżetowy, chyba ma to MOSFETy i nawet toroidalny trafos.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.