Skocz do zawartości
IGNORED

sklep Audiofil-A na Burdzińskiego?

xanax

Rekomendowane odpowiedzi

są tacy, co widzieli na pusto i głucho zamknięty ów przybytek... mówi się nawet na mieście, że tak wspaniały "byznes" nie poszedł jak należy ;-) czy ktoś coś wie o tym handlowym podlaskim desancie na grunty stołeczne? czyżby znów okazało się, że tanio kupić, drogo sprzedać wcale jest nie tak łatwo... ;-) czy też może niestety to tylko przeprowadzka do innej "prestiżowej" lokalizacji... pitaszyl, Zed - tyle żeście gadali i cmokali kiedyś o tym sklepie - wiecie coś na ten temat? ;-D

x.

https://www.audiostereo.pl/topic/39485-sklep-audiofil-a-na-burdzi%C5%84skiego/

Kolumny JMlaba, których słuchałem w tym sklepie ponad rok temu, są obecnie w Białymstoku (to te same, które pożyczał Dead Zed, wątek 39342). Być może firma zwinęła warszawską placówkę? W sumie szkoda by było, bo swe wizyty we wspomnianym przybytku wspominam całkiem miło...

... znaczy się, odesłali do centrali w Whitestocku jedyny towar godny uwagi, Zed go zj*ebał w swoim wątku promującym jego przechodzone i rozgrzebane Jamo i nie ma po co interesu dalej w stolicy prowadzić.. wot' gieroje. ;-D a jeśli się sklep zamknął, to w sumie szkoda, bo zawsze o jeden mniej w mieście...

x.

>xanax, 17 Sty 2008, 22:24

>>pitaszyl, Zed - tyle żeście gadali i cmokali kiedyś o tym sklepie

Witam,

nie przypominam sobie, żebym "gadał i cmokał" o tym sklepie. Każdy, kto ma oczy i umie czytać wie, że jestem monotematyczny. Swoją energię poświęcam jak dotąd promowaniu wzmacniacza "Lorelei". A że pierwszą prezentację konstrukcji Markowa przeprowadziłem właśnie na Burdzińskiego wynikło najprościej w świecie - zadzwoniłem do sklepu, jako pierwszego miejsca, które przyszło mi do głowy, i spytałem, czy zgodzą się udostępnić salę i resztę toru odsłuchowego. Uzyskałem akceptację tego pomysłu. Sympatyczny sprzedawca przedłużył w sobotę o 2 godziny czas swojej pracy, napocił się wcześniej z doborem toru dźwiękowego, który zresztą nie przypadł nikomu do gustu. Jak wiadomo z wątku o odsłuchu "Lorelei" spotkały go z tego powodu jedynie bluzgi forumowiczów.

Nie wiedziałem dotąd o zamknięciu(?) tego sklepu. Żałuję, jeśli to prawda. Szukając kiedyś słuchawek, natknąłem się tam na wybór nie tylko najlepszych modeli, ale dodatkowo mogłem skorzystać z kilku modeli wzmacniaczy słuchawkowych. Sklep ten promował też gramofony i przedwzmacniacze gramofonowe. Od nich dowiedziałem się o wkładkach Mico Benza, które uważam za rewelacyjne, o przedwzmacniaczu Lehmana, który gra równie dobrze jak Graham Slee, a kosztuje 3 razy taniej, itd.

Jednym słowem, szkoda.

pitaszyl, 18 Sty 2008, 09:41

>>xanax, 17 Sty 2008, 22:24

>>>pitaszyl, Zed - tyle żeście gadali i cmokali kiedyś o tym sklepie

>

>Witam,

>nie przypominam sobie, żebym "gadał i cmokał" o tym sklepie

pitaszyl, 18 Sty 2008, 09:41

>>xanax, 17 Sty 2008, 22:24

>>>pitaszyl, Zed - tyle żeście gadali i cmokali kiedyś o tym sklepie

>

>Witam,

>nie przypominam sobie, żebym "gadał i cmokał" o tym sklepie. Każdy, kto ma oczy i umie czytać wie,

>że jestem monotematyczny. Swoją energię poświęcam jak dotąd promowaniu wzmacniacza "Lorelei".

No i tutaj, drogi pitaszylu, sam odpowiadasz na swoje pytanie... wysraczy poczytać choćby ten wątek.

x.

>xanax, 18 Sty 2008, 11:15

>>No i tutaj, drogi pitaszylu, sam odpowiadasz na swoje pytanie... wysraczy poczytać choćby ten wątek.

Jeśli wspomnienia o miłych chwilach w nieistniejącym (?) już sklepie nazywasz promowaniem tego sklepu, to rzeczywiście, "wysraczy".

pitaszylu mój drogi,

dlatego też napisałem, że cyt. "tyle żeście gadali i cmokali kiedyś o tym sklepie", mając na myśli wątek o promowaniu Lorelei w tym przybytku. Zapytałem też jednocześnie, czy nie wiecie czasem, co się obecnie stało ze stołecznym sklepem Audiofil-A ;-)

x.

Mi osobiście sklep się podobał. Powodem zamknięcia (jak sadzę) były względy ekonomiczne. Sklep ma być sklepem a nie miejscem do spotkań towarzyskich. Obie sprawy mozna pogodzić jeśli przekłada się to na wyniki finansowe. W tym więc temacie to mieszkańcy grodu decydują czy warto tam prowadzić interes czy nie.

Dziwny jest również ton rozpoczęcia wątku z kórego wynika przesłanie złośliwe i nieukrywanej radości niż smutku i żalu.

Zed, jak zwykle jesteś tendencyjny wobec mojej skromnej osoby... zapewniam, to nie złośliwość tylko ciekawość była przyczyną założenia wątku - przecież niecodziennie zamykane są sklepy audiofilskie. w drugim poście napisałem przecież, cyt. "a jeśli się sklep zamknął, to w sumie szkoda, bo zawsze o jeden mniej w mieście..."

x.

Jesli klienci swoje zestawy beda budowali na wtornym rynku to zawsze predzej czy pozniej sklepy dzialajace oficjalnie beda musieli ich wlasciciele likwidowac i zamykac.

Intencja zalozyciela tego watku nic nie wnosi i jest obrzydliwa.

Anti z Copiaque.N.Y

a dlaczego, AntyKablu, winisz rynek second-hand za upadek tego sklepu i wielu innych? przecież rynek wtórny to normalne zjawisko w kapitalizmie? konkurencja na wolnym rynku nikomu jeszcze nie zaszkodziła, prawda?...

i jaka znów obrzydliwa intencja, AntyKablu?? może raczej - refleksja nad zamachiwaniem się motyką na słońce? trzeba mierzyć siły na zamiary, szczególnie w biznesie.

x.

No i dobrze, może przynajmniej teraz będzie czego posłuchać w Białymstoku, jak sprzęt przyjedzie z W-wy:) A tak poważnie to żartuję i życzę im jak najlepiej. Sam byłem kilkukrotnie na Burdzińskiego, kupiłem w Audiofilu cały mój sprzęt (trochę w Białymstoku, trochę w Warszawie) i miło wspominam to miejsce; bez korków, bez hiper mądrych sprzedawców-ekspertów, ciągle ten sam człowiek na posterunku (no dobra, od czasu do czasu można zastać właściciela), super atmosfera, no i zero problemów z parkowaniem, chyba żebym przyjechał jakimś Porsche to krawężniki za wysokie, kto był ten wie.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Zed, przestań proszę gadać sam ze sobą; jak nie chcesz bana w moim wątku, pisz POD JEDNYM NICKIEM; jako "dwie osoby boskie" masz jak w banku, że zamilkniesz w obu kanałach...

x.

Rozumiem że Xanax i Teo maja takie same preferencje. To nie powod do dyskryminacji i nnych forumowiczow. Jesli macie cwele cos do Zeda to swoje posty kierujcie do niego. Od mojej osoby wara!

Słusznie, xanax! Zachlanym homofobom mówimy "nie"! Od nas, gejów, niech się odwalą! ;)))

A tak na serio, to tego typu wpisami Dead Zed pokazuje po raz kolejny, jaki poziom prezentuje. Proponuję nie zgłaszać go nawet do moderacji - będzie gdzie odsyłać forumowiczów, którzy wpadliby na pomysł wchodzenia w jakikolwiek kontakty z tym krętaczem.

Zainteresowanym polecam także wątek 39342, wpis z 16 Sty 2008, 09:21, oraz fałszywe recenzje pisane przez zydelka z założonego przezeń konta "T e o".

o! a jaki jest przy tym zadowolony, że robi z siebie głupa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę że ten facet jest taki jak piszecie.!!!!

Ukryta Zawartość

post-15608-100002808 1200871078_thumb.jpg

post-15608-100002809 1200871078_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

........................................................ To bzdury.......................................................

Ukryta Zawartość

post-15608-100002806 1200871179_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.