Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką LISTWE ZASILAJĄCĄ....

opolanin

Rekomendowane odpowiedzi

Pojedz na giełde elektroniczna do wrocka (nieopodal dworca swiebodzkiego)Jak wejdziesz przez gl brame i wejdziesz w druga alejke po prawej,tak mniej wiecej po srodku bedzie stal starszy gość z listwami ACAR AXON w cenie od 60 do 100 zeta.Nie sa to jednak ACARY ktore znam ze sklepow(plastikowe obudowy i cena ok 30 zeta) ale w pelni profesjonalne 6 gniazdkowe listwy w ciezkiej metalowej obudowie do stosowania profesjonalnego(koncerty,studio) z pelnym ekranowaniem i filtrowaniem pierwszego i ostatniego gniazdka).Sa super wykonane (obudowa i wewnetrzne polaczenia)Polecam,sam mam taką i jestem happy

Ciekawe... Na stronie firmy Acar są linki "Acar w Europie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

AxSon Studio FPS 7000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te Belkiny degradują dynamikę, poza tym wpływają fatalnie na "pazur" niektórych urządzeń. Np. Podpięta pod Naima odbierała mu całą "agresywność", Joe Cocker stracił chrypkę itp...Podpięta pod Creeka popsuła nieco rozdzielczość, i znów pozbawiła cech charakterystycznych pewnych muzyków, wokalistów. Owszem-wprowadziła jakiś tam ład i porządek, ale przy tym złagodziła brzmienie tak, że nie szło słuchać...

Już sądziłem że czeka mnie zakup jakiegoś kondycjonera za 1kzł...Ale na horyzoncie pojawiła sie marka Filtercon...i przyznam że cena, wykonanie i jakość-nie do pobicia! I Naim i Creek dostały poprawnego "ułożenia", ale też np.przy Creeku gitary akustyczne zabrzmiały jak prawdziwe pudła, po wypięciu listwy grały bez barwnie i bez odpowiedniej masy, pogrubienia, rysunku...

Uważam że może sprawdzić się w wielu systemach...Zresztą sporo jest już na temat Filterconu pochlebnych wpisów na forum. Ja posiadam model PfPz2-4D.

do unick

Słyszałem listwy i kabe firmy Ansea na tegorocznym audio show ,Dźwięk w pokoju był analityczny i pełny harmoni ,tonalne zrównoważony...na dłuższy czas tam przycupnąłem.

Mam tylko konkluzje co do stereo do którego to wszystko było podpięte....mianowicie był on takiej klasy że pewnie na kablach zasilających od komputera byłoby równie okazale.....

Ale jeśli to naprawdę kable i listwy to powodowały to są znakomite.

zwisu123, 23 Sty 2008, 01:01

Czytałem już takie negatywne opinie i o innych listwach.

Wiem, że zwykle tak to z listwami jest, jak to wyżej opisałeś.

Dlatego też końcówkę podłączam bezpośrednio do gniazdka. Przez listwę tylko cedeka i pre, ew. inne pobierające małą moc urządzenia.

Mam pytanie: czy słuchałeś przez listwę BELKINa przeznaczoną do sprzętu AUDIO czy tylko przez podstawową (tj. polecaną prze producenta do zgoła innych zastosowań, np. ochrony komputerów) ?

Ukryta Zawartość

Można i tak:

Ukryta Zawartość

Spory wybór:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"23 Sty 2008, 10:28

do unick

Słyszałem listwy i kabe firmy Ansea na tegorocznym audio show ,Dźwięk w pokoju był analityczny i pełny harmoni ,tonalne zrównoważony...na dłuższy czas tam przycupnąłem.

Mam tylko konkluzje co do stereo do którego to wszystko było podpięte....mianowicie był on takiej klasy że pewnie na kablach zasilających od komputera byłoby równie okazale.....

Ale jeśli to naprawdę kable i listwy to powodowały to są znakomite."

Znajomy poprosił ich na AS2007 o info nt. zastosowanych urządzeń, ponieważ chciał skopiować system wystawowy. Zanotował wszystko, po czym uprzedzili go, że wpływ zasilania na ten system jest ogromny.

Nie zgodzili się na wypinanie podczas wystawy, ale zrobili wyjątek i zaprosili do siebie, gdzie miał okazję posłuchać na zwykłych kablach i z pełnym zasilaniem wystawowym.

Teraz ma już nową instalację w ścianie, nowe gniazdka, sieciówki i właśnie dobiera elektronikę :)

Zyzio, zrób taką listwę, to też zarobisz. Ja mam ich listwę i kable. Nie wiem co tam jest w środku. Wiem za to jak to gra.

Sądzisz, że jak kupujesz listwę Fellowsa, to też nie przepłacasz za "audiofilską wartość dodaną". Moim zdaniem - pewnie tak. Prawdopodobnie listwa jest robiona w Chinach po koszcie śmiesznie niskim - wiadomo w jakich warunkach ludzie tam pracują, a wartość dodaną bierze "Pan Fellows".

Zyzio, po prostu chodzi mi o to, że zawsze ktoś "spija" wartość dodaną. Taki ten świat jest.

• 1 rok później...

szakunec, 22 Sty 2008, 13:22

>>dave37

>

>Mógłbyś zamieścić fotkę tej swojej listwy ??

Dawno to było, ale wklejam zdjęcie...to chyba ta?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam Belkin z serii PUREAV. Zajefajna rzecz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Całkiem niespodziewanie i ja będę potrzebował listwę. Mój "zamek" przeniosłem do innego pomieszczenia,a tam nie dbałem o ilość gniazd. A jak mają się wyroby Sonus Oliva i Gigawatt? Albo Neel czy Monster?

hehe :-) listwa gra ;-) pewnie prad jaki w niej płynie jest ze złota :) albo drobinki diamientów płyna w prądzie :) ale kazdy zapomina jakimi kablami syfiastymi jest doprowadzony prad do budynku niektore kable powinny byc wymienione 20 lat temu :) ale to takie audiofilskie :) one przez to ze są lekko zgnite tez daja pewien smaczek w brzmieniu hehe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.