Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką LISTWE ZASILAJĄCĄ....

opolanin

Rekomendowane odpowiedzi

sluchaj kolego nie sprawdzalem tego i nie mam zamiaru:) interkonety czy kable glosnikowe zgodze sie moga miec wplyw na brzmienie ale darujcie sobie ! prad :-) z sieci. czym wy chcecie zmienic jego jakosc listwami?:))) moze lepiej udac sie do dostawcy co by pociagnol nową wiązke pod dom :-)

w ameryce maja tandetne 110 i gniazdka ledwo kupy sie trzymające wiem bo widzialem ;) i nie mialem okazji widziec zeby ktos z pradem swirowal i kupowal drogie listy majace cel zmiana brzmienia PARANOJA :)))) a jakos sprzet rowniez dobrze tam brzmi na zwyklych trojnikach ;))) SZOK NIE??

>Jorkers

tak jak napisałeś w "O mnie" -> totalny laik. Zatem nie zabieraj głosu w sprawie o której nie masz pojęcia.

Poczytaj swój fragment wypowiedzi tak ze sto razy "ale kazdy zapomina jakimi kablami syfiastymi jest doprowadzony prad do budynku" a potem poczytaj co robi dobra listwa FILTRUJĄCA z prądem a może załapiesz :)

Sukcesów!

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

druga sprawa chlopie nie zapominaj ze nie majac wielkiego doswiadczenia w dziedzinie stereo moge miec inne bardzo duze w dziedzinie kina domowego i to nie z polek media markt:))) przejechalem wiele marek amplitunerow wzmakow wielokanalowych itd itp :) oraz smiesznych listew zasilajacych gdzie skonczylem na acarze za 30 zl :-) rowniez nie zapominaj ze ktos kto ma male doswiadczenie w przybijaniu mlotkiem to ma takie doswiadczenie ze wszystkim z elektroniki moze nie jestem znawca:) ale w metalurgi i elektryce czuje ze złamał bym nie jednego tutaj znawce listew za 30 tys:-) z filtrami i smiesznymi warystorami na pokladzie :) hehe

BEZ ODBIORU:))

wow!! to sie nazywa rozdwojenie jaźni :) Najpierw samozwańczy laik...potem samozwańczy znawca haha :)

Mam prośbę. Podłącz u kogoś w bloku dobrą plazmę bezpośrednio do ściany i przyjrzyj się obrazowi dokładnie. Następnie podłącz owy telewizor pod dobrą listwę filtrującą. Teraz powiedz że nie widzisz zmian jakie niesie ze sobą podłączenie wysokiej klasy sprzętu do listwy filtrującej. Skoro nie słyszałeś zmian to może zobaczysz :)

Jeszcze raz...sukcesów życzę :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Jorkers, 12 Lip 2009, 17:14

"pewnie prad ... jest ze złota" - nie kumam o co chodzi

"drobinki diamientów płyna w prądzie" - ponownie nie kumam

" kable ... są lekko zgnite" no i tutaj również coś nie tak, bo: Gnicie to rozkład organicznych substancji na substancje prostsze pod wpływem bakterii beztlenowych.

Ja tak tylko ;)

do pana mikel ! mam 5090h podlączone do zwykłej listwy za 30 zl w starym domku ze skosnym dachem gdzie instalacja jest jeszcze 2 zylowa aluminiowa i pamieta wczesne PRL

a 10 km ode mnie moj ojciec rowniez ma 5090h i nowy dom z nową instalacja 3 zyłową

badalem wzrok w zeszlym roku bo takie badania mam co 2 lata fundowane przez firme:) i nie wykazało zebym mial problemy ze wzrokiem :)))

a roznicy jak nie widze tak nie widze :-)))

a tak dla przypomnienia 5090 to najwyzsza klasa w dziedzinie tv plazmowej i najlepsze parametry czerni i bieli jakie dotychczas ukazaly sie dla konsumenta zaznaczam nie dla MAS

bez filozofi panowie ja wiem ze kazdy tutaj jest mistrzem i kazdy wie lepiej od kazdego to taka polska mentalność:))

>badalem wzrok w zeszlym roku

zmień lekarza - oszukuje Cie

>5090 to najwyzsza klasa w dziedzinie tv plazmowej i najlepsze parametry czerni i bieli jakie dotychczas ukazaly sie dla konsumenta zaznaczam nie dla MAS

cóż za pycha...ludzie..ten chłopak jest naprawdę z siebie dumny i ze swojej plazmy :)

>5090 to dla ciebie symbol , marke mojego tv musisz odgadnąc sam

no to już chyba wszystko w temacie - co za dziecinada. Mam nadzieję że już dobranodzke obejrzałeś i grzecznie śpisz kiedy to piszę bo pewne jest to że mam do czynienia z dzieckiem :)

>jeśli listwa zasilająca ma istotny wpływ na dźwięk to jakie macie zasilacze w swoich urządzeniach ????

Niewydolne??????

Ja nie piszę o wzmacniaczu. Wzmacniacz wpinamy najlepiej do ściany...

.

opolanin, 24 Sty 2008, 09:25

">Bardzo ciekawe listwy BELKIN'a,ale nikt nie powie mi cos na temat PROFIGOLD i BANDRIDGE?

>Pozdrawiam."

Ja mam listwę Profigold taką do kina domowego podpiętą przed CD i nie słyszę, żeby zdegradowała dźwięk.

A ja powiem tak. Jak podepnę CD do listwy to otrzymuję dźwięk powiedzmy X i różnice w kablach sieciowych są na granicy percepcji.Jeśli podepnę CD bezpośrednio do gniazdka wyraźnie słyszę różnice w sieciówkach( przynajmniej tych którymi dysponuję ( Soundstring i PS Audio xStream Power Prelude) Dla mnie wniosek taki , że może coś i jest w tej teorii ostatniego metra.Listwa może i nie degraduje, ale ciekawie byłoby posłuchać dobrej listwy, tymczasowo pominąłęm listwę ale poszukuję jakiegoś Furutecha z gniazdem IEC i to może być dobre rozwiązanie.Dla mnie wniosek taki jak ktoś jedzie na listwie za 30 zeta nie ma sensu używać sieciówek za 500 PLn. Przynajmniej ja tak to słyszę.

I proszę nie mówić że to bzdura, bo jeden koleś też twierdził ,że wszystkie słuchawki brzmią tak samo, a nawet moja wife potrafi rozróżnić Senki od AKG czy AT.

Ja dokładnie mam takie same doświadczenia także najlepiej dobra ale nie za droga listwa i przyzwoity ale również nie za drogi kabelek zasilający :)

.

Kilka dni temu kupiłem taką listwę do kina domowego i jest więcej niż OK, a kosztowała ...29zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-100009948 1247919033_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ok 80 zł w www.conrad.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

porlick, 18 Lip 2009, 21:35

>kichanadeta, 18 Lip 2009, 14:15

>

>>Ok 80 zł w www.conrad.pl

>

>He, he.... w Lidlu na oko identyczna była za ok 30 zł :)

Tak byla plastikowa , ta jest w aluminowej obudowie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Na poczatku chce dodac ze nie chcę ani negowac ani popierac żadnej waszej opinni ani związanych z nią preferencji.

Jednak porównujecie rzeczy których porównywać sie nie powinno.

Płacimy lub płacicie nie za listwe a za to jaa korzysc daje jej użytkowanie, koniec kropka.

Jrezeli te plasticzki po 15 zł są waszym zdaniem tak samo dobre do tego do czego wam sa niezbedne to ok wasza sprawa. Co innego przedłuzac do lodówki co innego listwa do audio.

Co do sensownosci podejmowania wypowiedzi na temat ile kto za co zarabia to proponuje wszystkim załozenie własnych działalnosci gospodarczych jakiej branzy by one nie dotyczyły a ja bebde liczył wasze dochody , oczywiscie skrupulatnie pomijajac podatki i koszty tak zebyscie sie mocniej wk***iali.

Z dobra listwa audio i zwykłym przedłuzaczem jest jak z cipką.

Mozewz isc do taniegprzybytku ala melina i zakosztowac brudnej nieumytej myszki pseudo profesjonalnej prostytuty ktora procz rozłozenia nog i ukazania tego co ma najlepsze a co mnie odraza nie zrobi nic naddto. Ale mozna pojechac do monachium wydac o wile wiele wiecej i dostac zupelnie inna forme tegoz samego. To c*pa i to c*pa to prad i tamto prąd. Piekna czysciutka pachnaca gucci rushem dupeczka spelniajaca bezmala kazda twoja fantazje a wszystko to sprowadza sie do zaspokojenia duszy tak jak w przypadku listwy audio. Po co ja kupujesz< zeby filtrowac siec? a gowno prawda po to by sluzyla do wzbogacenia twoich doznan zwiazanych z odsluchem muzyki. Podobna analogia z cipkami chcesz sie zwalic byle jak w byle dętke czy zaspokoic zmysły.

Wybór nalezy do was.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.