Skocz do zawartości
IGNORED

Klub 300B

Rekomendowane odpowiedzi

1800$ w US, czyli jakieś 7000-8000 PLN za parę z podatkiem, cłem, transportem i audiofilskim, drewnianym pudełkiem.

Pal55, zanim zdecydujesz się opisać te lampy dokładnie przemyśl każde słowo.... :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez lampowy
https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2115503

Gdzieś nawet widziałem wpis kogoś skarżącego się na politykę cenową amerykańskiego dystrybutora. W Japonii kosztują bodaj 92000 jenów (a startowali z ceną ok 80 tys) - to ok 3,3kpln plus vat, clo, wiec powiedzmy ok 4 kPLN w Polsce - to też jest chora cena, ale już nie aż tak jak amerykańska :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2115527

Cena faktycznie wysoka.

Gdzieś w tej cenie ma być nowa Sophia Royal Prinecss

Ukryta Zawartość

"New Royal Princess™ 300B Tubes Flagship Model.

Sophia Electric applied all expertise learned from the past to this new flagship Royal Princess 300B model. It has the best virtues of both Princess mesh plate and Princess carbon plate 300B tubes and sound light-years ahead of any 300B tubes made in the history: including both Sophia Electric Princess Carbon Plate 300B and Princess Mesh plate 300B tubes that won worldwide praises.

These Royal Princess 300B tubes are available to your local dealer� show room for demo. Those, who can� find a dealer in your area, can order from Sophia Electric directly 703-992-8546.

Sophia Electric Princess Royal Princess 300B

From the outside, the Royal Princess 300B tube looks similar to Carbon Plate Princess 300B (share the same glassware enclosure), however, the design philosophy is quite different and the internal design and material is different as well. You have to listen to it to hear the dramatic sonic upgrade. I am confident that you will report the positive outcome once you have tried the Royal Princess 300B tubes.

User Feedback: Dear Sophia Electric: - Thanks for the interesting explanation. Richard Wugang is indeed correct. From the first five minutes of listening, I noticed a very deep bass and extended highs - seemingly a combination of the best of both (mesh plate Princess 300B and carbon plate Princess 300B) kinds of 300B tubes. I imagine it will get even better as it breaks in. Yikes!! What a tube! More later......RG

Introductory Price (good until March 31, 2011):

$999.99 per premium matched pair with one year warranty (Ceramic base).

Regular Price:

$1200 per premium matched pair with one year warranty (Ceramic base)"

Ceny porównywalne, ciekawe. Obecnie gram na EML ale z chęcią bym porównał obie u siebie;)

pozdr

Robert

post-16148-016436100 1296658189_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2119557

Też nie miałbym nic przeciwko porównaniu :) Ale Sophii nie mam :) A japończyki ... echhhhh. Ciągle nie mam moich WE do bezpośredniego porównania, ale wydaje mi się, że jest conajmniej znakomicie, a może nawet ... ale to jak jeszcze trochę posłucham i zrobie head2head z WE.

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2119649

Trzymam za słowo, daj znać jak je porównasz ze swoimi WE.

Sophia znajdzie się w sprzedaży i u nas, o ile już jej nie ma (dystrybutor jest prężny).

Musisz porozmawiać odnośnie możliwości porównania nowych Sophii i japończyków z WE.

Coś wiadomo więcej na temat tych japońskich lampek?

Czy to Japończycy robią u siebie, czy powstają gdzieś indziej (co bardziej prawdopodobne a Japończycy je brandują)?

Do tej pory nigdy nie słyszałem o 300 B z kraju samurajów. Tylko 3 zagłębia (Ameryka PN: US; Europa: Rosja, Czechy; Azja:Chiny).

Może doszło jeszcze jedno ...

pozdr.

Robert

Też nie miałbym nic przeciwko porównaniu :) Ale Sophii nie mam :) A japończyki ... echhhhh. Ciągle nie mam moich WE do bezpośredniego porównania, ale wydaje mi się, że jest conajmniej znakomicie, a może nawet ... ale to jak jeszcze trochę posłucham i zrobie head2head z WE.

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2120735

Trzymam za słowo, daj znać jak je porównasz ze swoimi WE.

Sophia znajdzie się w sprzedaży i u nas, o ile już jej nie ma (dystrybutor jest prężny).

Musisz porozmawiać odnośnie możliwości porównania nowych Sophii i japończyków z WE.

Dystrybutor może i prężny ale ta "prężność" nie ma nic wspólnego z elastycznością :)) Pytałem wczoraj czy mają demo - owszem mają, ale tylko do odsłuchów w "zaprzyjaźnionych" sklepach. Jak na produkt z półki premium, bo chyba para lamp 300b za 4200 PLN ("promocyjna" cena na polski rynek) może być uznana za audiofilski luksus to wręcz zabawne...

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2120838

to ciekawe, nawet zaskakujące...Krok bliżej pomp Hiblow ;) jak by coś zmieniać z Terminatorem...

Miałeś już może okazję z AQUA MEDIC? Trzeba rękę mieć na pulsie:)))

No to weekend przed Tobą! Ciekaw jestem mocno porównania.

W wielu aspektach WE są nie do pobicia przez konkurencję której słuchałem.

Teraz mam EML mesch + EML 274 B mesch - wydaje się że dwa grzybki w zupie to o jeden za wiele...

Te ostanie świeże, jest nieco ostro i lekko biorąc pod uwagę srebrne okablowanie i metalowy gwizdek Seasa w Harpiach.

Czekam na porównanie z CV 378, czyli tradycja kontra nowoczesność;)

Według wszelkich informacji są robione w Japonii i to jest ta sama korporacja, która robi pompy Highblow :)

WE dziś do mnie wróciły ... :-)

hmmm,

z poprzednimi Carbonami czy Meschami Sophii nie było problemu.

Tu faktycznie może być ból, bo jednak kwota x 2 razy większa stąd i pewnie opór.

A Ci samurajowie będą do wypożyczenia, czy też tylko w salonie dystrybutora???

Może warto zrobić takie porównanie u Piotra (jak się zgodzi) i podzielić się tym na forum?

Kilku złotouchych i test. Sophia, WE i nowi samurajowie...

Innymi słowy jesli można je wogóle wypożyczyć to ewentualnie przez Piotra.

Edytowane przez wiedzmin1973
https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2120892

hmmm,

z poprzednimi Carbonami czy Meschami Sophii nie było problemu.

Tu faktycznie może być ból, bo jednak kwota x 2 razy większa stąd i pewnie opór.

A Ci samurajowie będą do wypożyczenia, czy też tylko w salonie dystrybutora???

Może warto zrobić takie porównanie u Piotra (jak się zgodzi) i podzielić się tym na forum?

Kilku złotouchych i test. Sophia, WE i nowi samurajowie...

Pomysł dobry. Ciekawe co Piotrek na to :)))) Aby "poszerzać horyzonty" mogę zorganizować Create Audio 300b, to pewnie nie ta liga ale warto się o tym przekonać.

Edytowane przez lampowy
https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2122226

Trzeba go podpytać o możliwość takiego spotkania.

Ostatnio jest mocno zarobiony.

Fajnie gdyby zaistniała taka możliwość.

Ostatecznie jest KTS w Krakowie, to Mazowsze i Stolica może mieć podobne spotkania STS :)

Tylko ten czas... pędzi jak szalony.

W Krakowie chyba jakoś wolniej i spokojniej płynie.

Pomysł dobry. Ciekawe co Piotrek na to :)))) Aby "poszerzać horyzonty" mogę zorganizować Create Audio 300b, to pewnie nie ta liga ale warto się o tym przekonać.

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2123528
  • 2 tygodnie później...

witam jesli ktoś jest zainteresowany lampami emission labs 300b mesh lub 5u4g mesh praktycznie nie używanymi to zapraszam na PW.

Vertigen, więc EML 300B mesh + 5U4G mesh to tylko wiosenne zauroczenie, a nie prawdziwa miłość jak wskazywałyby dotychczasowe wyznania i deklaracje? :)) Co jest lepszego od najlepszego?

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2130593

pal55

A czy mógłbyś napisać jak robisz bezpośrednie porównanie dwóch rodzajów lamp 300B ? Przecież trzeba włączyć wzmak, zaczekać aż się rozgrzeje, posłuchać, potem wyłączyć, zaczekać aż trochę ostygną lampy, wyjąć, włożyć następne, włączyć wzmak, zaczekać aż się nagrzeje i dopiero posłuchać.

Ja zapominam ten dźwięk sprzed kilku minut i mam wrażenie, że różnica w lampach to jedynie autosugestia. Chyba, że masz dwa identyczne tory ?

Włodek

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2134698

pal55

A czy mógłbyś napisać jak robisz bezpośrednie porównanie dwóch rodzajów lamp 300B ? Przecież trzeba włączyć wzmak, zaczekać aż się rozgrzeje, posłuchać, potem wyłączyć, zaczekać aż trochę ostygną lampy, wyjąć, włożyć następne, włączyć wzmak, zaczekać aż się nagrzeje i dopiero posłuchać.

Ja zapominam ten dźwięk sprzed kilku minut i mam wrażenie, że różnica w lampach to jedynie autosugestia. Chyba, że masz dwa identyczne tory ?

Włodek

Włodek, wybacz bezpośredni ton ale taki już jestem, lubię "wiedzieć" i muszę się upewnić, a poza tym może dzięki temu zaoszczędzimy wspólnie sporo czasu: czy jesteś kolejnym Wielkim Inkwizytorem - tropicielem "wyznawców" audiovoodoo, przekonanym że wszystko przez co płynie "ten sam" prąd nie może "zagrać" różnie, a jeśli tak to jest to tylko autosugestia? Jeśli tak to chyba niefortunnie i przypadkiem tu zbłądziłeś... 300b to niemal absolut, a ten wątek to gniazdo wyznawców. Absolutnych fundamentalistów... :))

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2134816

lampowy

Też lubię ton bezpośredni :)

W żadnym razie nie jestem tropicielem voodoo, inkwizytorem itp. Nie chcę też nikogo urazić ani wciskać swoich przekonań.

W moich monoblokach Cary miałem lampy Full Music, po czym dostałem do testowania Western Electric, przełożyłem, zagrało lepiej i zostały.

Ale teraz już nie jestem taki pewien czy faktycznie było lepiej czy zagrała mi cena i firma (Full Music poszły w ludzi).

Dlatego grzecznie i konstruktywnie pytam - jak sprawdzacie które lampy są lepsze ? Szczególnie, że aktualnie wydaje mi się, że mój system jest za ciemny i chciałbym go rozjaśnić. Może więc te japończyki byłyby dobre (a może nie).

Wyrazy szacunku

Włodek

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2135072

lampowy

W żadnym razie nie jestem tropicielem voodoo, inkwizytorem itp. Nie chcę też nikogo urazić ani wciskać swoich przekonań.

W moich monoblokach Cary miałem lampy Full Music, po czym dostałem do testowania Western Electric, przełożyłem, zagrało lepiej i zostały.

Ale teraz już nie jestem taki pewien czy faktycznie było lepiej czy zagrała mi cena i firma (Full Music poszły w ludzi).

Dlatego grzecznie i konstruktywnie pytam - jak sprawdzacie które lampy są lepsze ? Szczególnie, że aktualnie wydaje mi się, że mój system jest za ciemny i chciałbym go rozjaśnić. Może więc te japończyki byłyby dobre (a może nie).

Wyrazy szacunku

Włodek

Też miewam takie dylematy, ale rozwiązanie jest proste. Nie sprzedaje lamp, tylko co jakiś czas gdy nachodzą mnie wątpliwości, bawie się ponownie dobierając lampy i co "dziwne" praktycznie zawsze ląduje z ostatnio dobranym zestawem (chyba, że pojawiły się jakieś nowe). Lampy sprzedaje dopiero wtedy gdy kilka razy stwierdzę, że nie pasuje mi ich brzmienie, co wcale nie znaczy że grają źle tylko, że nie grają tak jak ja lubię. Dodatkowo posiadanie sporego zestawu lamp o róźnym charakterze przydaje się gdy pojawia się coś nowego w torze - lubie zabawy związane z modyfikowaniem dźwięku lampami.

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2135119

lampowy

W żadnym razie nie jestem tropicielem voodoo, inkwizytorem itp. ..........

Wyrazy szacunku

Włodek

...kamień spadł mi z serca :)))

Przypuszczam, że to o czym piszesz to w dużej mierze efekt adaptacji słuchu. Naturalnie jeśli coś "gra" wyraźnie lepiej/inaczej słychać to już od początku, ale po pewnym czasie przyzwyczajam się. Najlepiej jak napisał W_Waw mieć możliwość porównywania czegoś (w tym przypadku lamp) w dłuższym okresie czasu... Jeśli odsłuchuję coś nowego (nieważne co to jest), to różnice najłatwiej wychwycić dopiero po pewnym czasie (kilka/naście dni) i po powrocie do konfiguracji przed zmianą. Ale to tylko moje subiektywne obserwacje.

pozdrowienia

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2135515

pal55

Włodek

Oczywiście masz rację co do "procesu", tyle, że dotyczy to porównywania w zasadzie każdego elementu toru - czy to podpinamy różne kolumny, źródła, czy kable - wzmacniacz zazwyczaj trzeba na chwilę wyłączyć. Porównań nie robię na zasadzie zmiany lamp po jednym kawałku - nowe lampy instaluję we wzmaku i słucham dzień, dwa, trzy skupiając się na dobrze znanych płytach. Potem następuje powrót do własnych lamp i zazwyczaj wszystko jest jasne, a jeśli nie to proces powtarzam. Przy dobrze znanych płytach i ich brzmieniu na własnym sprzęcie nie jest aż tak trudno wychwycić różnice po zmianie dowolnego elementu toru (w tym lamp). Faktem jest, że łatwiej zauważa się zmiany "na gorsze", bo czegoś zaczyna brakować.

PS japończyki dźwięku raczej nie rozjaśniają - to Full Musici potrafią to zrobić.

PS 2 japońce są cholernie dobre - najchętniej miałbym i je i WE i słuchał ich zamiennie. Szkoda, że mnie nie stać :)

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2136173

PS japończyki dźwięku raczej nie rozjaśniają - to Full Musici potrafią to zrobić.

PS 2 japońce są cholernie dobre - najchętniej miałbym i je i WE i słuchał ich zamiennie. Szkoda, że mnie nie stać :)

Ad. PS Które konkretnie FM rozjaśniają? Wszystkie? Czy to co napisałeś oznacza, że jakieś FM są porównywalne do Takatsuki tylko grają jaśniej?

Ad. PS2 Ile i jak to jest "cholernie"? Jak grają? Słuchałbyś ich zamiennie oznacza, że się wyraźnie różnią, czy że są tak podobne, że nie wiesz co wybrać? Jeśli się różnią to czym? Ich brzmienie jest gorsze/lepsze/inne do innych ciekawych lamp z rynku (Sophia, Create, etc.)? Niezależnie od zasobności portfela - uważasz, że Takatsuki nie są warte takich pieniędzy?

Cholernie bardzo dziękujemy za wyczerpującą odpowiedź... :)

Które Full Music grały wcześniej? Mesh?

Edytowane przez lampowy
https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2136572

Ad. PS Które konkretnie FM rozjaśniają? Wszystkie? Czy to co napisałeś oznacza, że jakieś FM są porównywalne do Takatsuki tylko grają jaśniej?

Ad. PS2 Ile i jak to jest "cholernie"? Jak grają? Słuchałbyś ich zamiennie oznacza, że się wyraźnie różnią, czy że są tak podobne, że nie wiesz co wybrać? Jeśli się różnią to czym? Ich brzmienie jest gorsze/lepsze/inne do innych ciekawych lamp z rynku (Sophia, Create, etc.)? Niezależnie od zasobności portfela - uważasz, że Takatsuki nie są warte takich pieniędzy?

Cholernie bardzo dziękujemy za wyczerpującą odpowiedź... :)

Hehe, proszę bardzo :-)

to co napisałem wyżej, nie jest jeszcze recenzją - lamp dalej nie oddałem, czekam na (mam nadzieje) ciekawe głośniki, które do 300B podłacze i znowu lampki porównam.

Gdzieś w odchłaniach tego forum jest moja relacja z porównania lamp, które wówczas (ze 2 lata temu, chyba) miałem do dyspozycji. Wówczas w moim wzmaku WE nie dały innym żadnych szans (acz w porównaniu nie uczestniczyły EMLe, a o Create jeszcze nikt nawet nie słyszał). A co do porównania japońców i WE i mojej chęci posiadania obydwu kompletów - do wokali, jazziku - WE, bo takiej średnicy nie ma z żadnej lampy, ale Mozart czy ACDC - japońce, bo skraje pasma są lepsze. I to tak w skrócie :-))

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2136614

Panie, Panowie,

Okazja! Na ebay "do wyrwania" nieużywana para 300B Western Electric z 1968 roku, cena 880 USD. Jest jeden "drobny" szczegół... :))))

Ukryta Zawartość

Udanych zakupów!

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2139796

:)))))))))))))))) drobny

Panie, Panowie,

Okazja! Na ebay "do wyrwania" nieużywana para 300B Western Electric z 1968 roku, cena 880 USD. Jest jeden "drobny" szczegół... :))))

Ukryta Zawartość

Udanych zakupów!

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2139800

Brakowało mi w tym wątku dokładniejszego opisu lamp 300b Sophia Electric tak więc dla dobra „nauki” odrabiam zaległości. Poniżej w skrócie moje wrażenia i uwagi. Odsłuchiwane lampy: Sophia 300b Mesh, Sophia 300b Carbon. Odsłuchy trwały ok. tygodnia po kilka godzin dziennie, repertuar: klasyka od kameralistyki poprzez operę, muzykę sakralną, koncerty przeróżne do symfonii + jazz: lata 50te, 60te, współczesny w najróżniejszych składach, wokal.

Jeśli miałbym na początek uogólnić to przede wszystkim błędem byłoby nie posłuchać Sophii i żyć bez świadomości i wiedzy tego co potrafią. Błędem również byłoby opierać się wyłącznie na recenzjach „fachowców”, czy też na zwykle przypadkowym „podsłuchaniu” np. przy okazji AS ponieważ jak życie pokazuje audio to temat trudny i bezwzględnie subiektywny... Do rzeczy.

Na wstępie można sobie podarować porównania do lamp Electro-Harmonix, Shuguang, Sovtek, Svetlana etc. - to nie ta liga.

Obie wersje Sophii grają dojrzałym, bogatym w harmoniczne i ORGANICZNYM dźwiękiem. Organicznym podkreśliłem nie bez powodu – szczególnie wersja Carbon daje „to coś” dzięki czemu muzykę można poczuć, a nie tylko usłyszeć. Trudno to nawet nazwać, to pewien rodzaj „wibracji” powietrza, który odgrywa kluczową rolę w kreowaniu naturalnego i niczym nie skrępowanego spektaklu muzycznego. Zarówno Mesh jak i Carbon pięknie budują przestrzeń i atmosferę nagrań, obie również grają swobodnie, piękną barwą, czysto i trójwymiarowo dzięki czemu brzmienie poszczególnych instrumentów jest naturalne, niczym nie „zabrudzone” z odpowiednią ilością powietrza wokół. Nie oznacza to jednak, że to dźwięk sterylny czy odchudzony, wręcz przeciwnie - emocje na wysokim poziomie. Oczywiście pomiędzy M a C są różnice ale nie kategoryzowałbym tego „lepiej/gorzej” ale „inaczej”, w zależności od preferencji i oczekiwań słuchającego.

Różnice:

Sophia Mesh – wyśmienita, pięknie wykończona góra, bogata ale nie przesadnie gęsta średnica, dół lekko odchudzony (w porównaniu do C) przez co dźwięk można interpretować jako jaśniejszy i lżejszy od wersji C. Dół sprawia również wrażenie odrobinę mniej kontrolowanego.

Sophia Carbon – ewolucja w stosunku do M pod względem kreowania energii i odpowiedniej „masy” dźwięku ale bez utraty subtelności i szczegółowości M. Góra wydaje lekko wycofana w stosunku do M za to piękna średnica i doskonale kontrolowany, zróżnicowany bas, rekompensują z nawiązką wszystko inne. Skala dynamiczna 10/10.

Mój zdecydowany faworyt to Carbon, lampa warta każdej złotówki.

Można lepiej? Podobno tak – dyskutowaliśmy wcześniej o nowych, topowych lampach Sophii Royal. Jeśli potwierdzi się, że Royal to połączenie wszystkiego co najlepsze z Mesh i Carbon nie pozostanie nic innego jak rozpocząć poszukiwania źródeł finansowania :))) Bardzo jestem ciekaw odsłuchów, szczególnie konfrontacji z WE (Pal – wciąż liczę na Twoje zaangażowanie ;)) Przy okazji warto byłoby odnieść się również do Takatsuki, Create Audio (Synergy HiFi), EML i Shuguang Black Treasure.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2141829

lampowy - być może to juz było na forum, ale zapytam, gdzie te Sophie kupić? chętnie bym je sprawdził u siebie

witam, wypożyczyłem lampy bezpośrednio od dystrybutora, szczegóły tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , p. Tomasz.

Przy okazji - jeżeli grasz na lampach sterujących 6SN7 możesz wypożyczyć również sophie do posłuchania. To było dla mnie kolejne pozytywne zaskoczenie. Lampy nie są tanie niestety, za to z gwarancją której nie mają NOSy. Trudno jednak w przypadku audio dyskutować czy coś jest drogie czy tanie... Jeśli coś się "wpasuje" w system co dla mnie jest jednoznaczne z "wpasowaniem" w gust słuchającego, a budżet nie jest kwestią pierwszoplanową można darować sobie dywagacje. Naturalnie nie brakuje na forum i nie tylko ambitnych doktorantów ale i zasłużonych profesorów Ekonomii Audiofilizmu i Odsłuchowej Gospodarki Planowanej ale jak wspomniałem wcześniej - liczą się tylko indywidualne odczucia i wrażenia, do reszty trzeba mieć duży dystans (do moich poniższych opinii również). Mam gdzieś ślepe testy, matematyczno-fizyczno-biologiczne wywody i dowody. Jeżeli komuś się coś podoba i wydaje na to własne pieniądze to jego i tylko jego sprawa. No, może czasem jego i żony ;)))

Zachęcam do słuchania. Muzyki, nie sprzętu :))

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2142407
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Też jestem posiadaczem integry na 300 B. Są to jednak lampy 300 B XLS Emission Labs.

Ze względu na wszechobecne "nervosa audiophilica" chciałbym poeksperymentować z lampami 6sn7 (obecnie EH Gold pins zamiennie z GE GTA).

Zaglądałem na stronkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zwróciłem się z prośbą o wypożyczenie za kaucją tych lamp.

Niestety żadnego odzewu.

Lampowy:

może opiszesz jakieś wrażenia?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39708-klub-300b/page/16/#findComment-2150329
  • Pokaż nowe odpowiedzi