Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką płytę zabrał byś na bezludną wyspę?

zoltar7

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaką płytę wzięlibyście ze sobą na bezludną wyspę ??,

TYLKO JEDNĄ

a ta płyta być może byłaby jedyną płytą jaką byście mieli do dyspozycji przez wiele następnych lat a może do końca życia :)))

Zakładam, że zupełnym przypadkiem na tej wyspie (na Pacyfiku) były by baterie słoneczne które zasilały by wasz ulubiony zestaw HIFI... tylko słuchać.

Ja ku własnemu zaskoczeniu wziąłbym:

rage against the machin - Rage against the machin

Steve Reich jakiś albo John Coltrane, albo The Beatles, albo Miles Davis, albo Albert Ayler, albo Eric Dolphy, albo Paul Wirkus, albo Captain Beefheart, albo Frank Zappa....

zoltar ale dałeś do pieca !!! Chyba zdajesz sobie sprawę, że każdy posiada kilkaset płyt. Ale zabawa jest niezła.Myślę że gdybym był najedzony i dopieszczony (zakładam że jestem tam z kobietą), to coś z Rogera Watersa.

>WOY

ale chyba każdy zastanawia się czasem, która jest taka najbardziel ulubiona, najulubieńsza (płyta nie kobieta :)

trudny wybór...

>>zoltar7

.....no dobra , "The Pros And Cons Of Hitch Hiking". Tylko jak mam tam wylądować, to żal nie usłyszeć drugiej części, podobno prace trwają

W tej chwili - Demigod Behemotha ;) (ale preferencje mi się szybko zmieniają - nie wiem po jakim czasie jej słuchania ogryzł bym sobie język w samobójczym akcie ;)

....a może być płyta dvd z filmem "Robinson Crusoe"?

....nie,nie to,że podobna sytuacja czy coś,fajna ścieżka dźwiękowa tam była....

l'enfant sauvage

Scorpions - In Trance

Arcydzielo progresywnego hard rocka, przepiękny kompletny album.

Wybierałbym jeszcze z poniższych:

Dream Theater - Scenes From a Memory

Dire Straits - Brothers In Arms

Iron Maiden - Seventh Son Of a Seventh Son

Scorpions - Lonesome Crow

rzeczywiście, plyty Pink Floyd to b. mocna propozycja na bezludną wyspę (by nie tęskniło się za ludzkością)

oczywiście oprócz Wish You Were Here:)

ale Dark Side, Animals (czyli ludzie psy, ludzie owce i ludzie świnie:) oraz The Wall (goodbye cruel world:) są idealne

i another take on the subject - płytę... DVD oczywiście, np. z super koncertu, tam nie tylko sound ... a tu w czystą fonię poszliśmy bez wyobraźni:) trzeba się trochę przygotowac panowie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.