Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, zbigr7 napisał:

Witam klubowiczów.

Jako że nie tak dawno nabyłem wzmacniacz  6si to od razu zapisuję się do klubu🙂

Wzmacniacz gra u mnie z yamaha cd 1000 oraz quadral aurum wotan VIII

Wzmak AS 1000 yamahy poszedł w odstawkę. Wszystko jest ok . Zdecydowanie większa rozdzielczość fajny środek wysokie super, ale jest mały problem mianowicie yamahe miałem podłączoną do kolumn przewodami bi wire, w moim odczuciu lepszy bas bardziej soczysty. W przypadku M6si nie ma takiej soczystości i tu rodzi się pytanie czy w przypadku tego wzmaka ktoś próbował takiego okablowania? Yamaha ma dwie pary wyjść na kolumny w M6si wiadomo jedna.

Oczywiście  sam mogę sprawdzić ale było by miło gdyby ktoś coś podpowiedział przy okazji pisząc jakich kabli używał bądź używa.

Pozdrawiam

Witaj,

Odnośnie bi-wiringu to jak przy MF podłączyć obydwie pary pod wspólne zaciski a przy kolumnie tak jak do tej pory to połączenie będzie pod względem elektrycznym identyczne niż do tej pory. Do jednej pary jak oczywiście masz przy kablach możliwość przekręć widełki i po problemie. 

Bardziej był obstawiał problem z nowością M6si i jego niewygrzaniem, bo nie wiem jak długo już na nim grasz.

Na zmianę kabli, tak jak i z biżuterią zawsze jest czas :).

Tak jak powiedział przedmówca, wzmacniacz musi się ułożyć i wygrzać. Potrzebuje do tego dość długiego czasu, w mojej ocenie ok. 200 godzin lub więcej. Pozdrawiam. 😁

Edytowane przez vitaltas
13 godzin temu, zbigr7 napisał:

Witam klubowiczów.

Jako że nie tak dawno nabyłem wzmacniacz  6si to od razu zapisuję się do klubu🙂

Wzmacniacz gra u mnie z yamaha cd 1000 oraz quadral aurum wotan VIII

Wzmak AS 1000 yamahy poszedł w odstawkę. Wszystko jest ok . Zdecydowanie większa rozdzielczość fajny środek wysokie super, ale jest mały problem mianowicie yamahe miałem podłączoną do kolumn przewodami bi wire, w moim odczuciu lepszy bas bardziej soczysty. W przypadku M6si nie ma takiej soczystości i tu rodzi się pytanie czy w przypadku tego wzmaka ktoś próbował takiego okablowania? Yamaha ma dwie pary wyjść na kolumny w M6si wiadomo jedna.

Oczywiście  sam mogę sprawdzić ale było by miło gdyby ktoś coś podpowiedział przy okazji pisząc jakich kabli używał bądź używa.

Pozdrawiam

Cześć.

Bi wire, znaczy jedna para złączy w wzmacniaczu , dwie pary w kolumnach.  Ja tak słucham i była to znaczna poprawa,  w porównaniu z singlewire. Głośnikowy to ,Audiotruth Argent +, Bi Wire.

Pozdrawiam 

Witam

Panowie wzmak jest używany ale bardzo zadbany jeszcze na gwarancji zakupiony od audiofila z krwi i kości. Umówiłem się tak ze sprzedającym że będę mógł go oddać w ciągu tygodnia jak coś mi nie podpasuje. Nie chciałem nadużywać jego uprzejmości i postanowiłem „określić się” w ciągu kilku dni.

I tutaj popełniłem chyba błąd nowicjusza ponieważ zacząłem testować 6si i porównywać z yamahą co chwilę przepinając wzmaki i starając się dostrzec i uchwycić różnice.

Po prostu nie złapał chyba odpowiedniej temperatury, ale wczoraj pograł dłużej, o wiele dłużej niż myślałem.

Zaraz po pracy wrzuciłem „Harwired…” metalliki w poszukiwaniu basów i już wiedziałem że nie jest źle. Tymczasem wzmak  się„ dogrzewał”. Potem podłączyłem laptopa specjalnie dla żony która twierdzi że nie mamy czego słuchać chociaż w płytotece mam kilkaset płyt zbieranych mozolnie i kupowanych od czasów studenckich. No ale brak nowości koncertów i etc. A tak w ogóle po co nam nowy wzmacniacz skoro jest yamaha i bardzo ładnie wygląda stojąc na półeczce.

W międzyczasie wpadł mój syn i włączył jakieś kawałki „rapo”- podobne zespołów których nazw nie jestem w stanie nawet wymienić. Wzmak już był dobrze ciepły no i się zaczęło, bas rewelacja jak dla mnie mistrzostwo świata.

Potem przyszła żona nieco zmęczona no ale za namową zgodziła się na odsłuchanie paru kawałków.

Słuchaliśmy muzyki z you tuba.

No i poszłoooo. Zaczęliśmy od godziny 16 a skończyli o 23, po prostu nie dało się nie słuchać i wyłączyć. W ogóle to byłem w szoku ponieważ moja żona ma na drugie ścisz, zawsze jest za głośno, tymczasem teraz sama pogłaśniała muzykę do tego stopnia że musieliśmy pokrzykiwać żeby się porozumieć.

W 6si nie odczuwa się tak wysokiej głośność gra to tak czysto i bez zniekształceń że można kręcić gałką w nieskończoność.

Podsumowując wszystko mi się podoba najbardziej chyba środek pasma gdzie wokale brzmią wyśmienicie nic się nie zlewa ( w yamaszce najgorzej to wyglądało) bas super nie wylewa się, nie jest na pierwszym planie, co do wysokich to wydawało mi się że może są trochę cofnięte i za mało, ale nie, jest super. Całościowo wzmak brzmi bardzo dojrzale nic nie jest przejaskrawione, dla mnie to już poważny sprzęt. 

Adah na razie zostaję na pojedyńczych kablach ale skoro napisałeś że są różnice to z pewnością w przyszłości sprawdzę.

I na koniec mam pytanko bo w yamaszce jest hebelek do wyłączenia wzmaka w 6si standby czy wyłączacie swoje wzmacniacze z sieci przy dłuższych przerwach np. ok 5 dni , czy bez problemu może być na standby non stop ?

Pozdrawiam

Edytowane przez zbigr7
Godzinę temu, zbigr7 napisał:

Witam

Panowie wzmak jest używany ale bardzo zadbany jeszcze na gwarancji zakupiony od audiofila z krwi i kości. Umówiłem się tak ze sprzedającym że będę mógł go oddać w ciągu tygodnia jak coś mi nie podpasuje. Nie chciałem nadużywać jego uprzejmości i postanowiłem „określić się” w ciągu kilku dni.

I tutaj popełniłem chyba błąd nowicjusza ponieważ zacząłem testować 6si i porównywać z yamahą co chwilę przepinając wzmaki i starając się dostrzec i uchwycić różnice.

Po prostu nie złapał chyba odpowiedniej temperatury, ale wczoraj pograł dłużej, o wiele dłużej niż myślałem.

Zaraz po pracy wrzuciłem „Harwired…” metalliki w poszukiwaniu basów i już wiedziałem że nie jest źle. Tymczasem wzmak  się„ dogrzewał”. Potem podłączyłem laptopa specjalnie dla żony która twierdzi że nie mamy czego słuchać chociaż w płytotece mam kilkaset płyt zbieranych mozolnie i kupowanych od czasów studenckich. No ale brak nowości koncertów i etc. A tak w ogóle po co nam nowy wzmacniacz skoro jest yamaha i bardzo ładnie wygląda stojąc na półeczce.

W międzyczasie wpadł mój syn i włączył jakieś kawałki „rapo”- podobne zespołów których nazw nie jestem w stanie nawet wymienić. Wzmak już był dobrze ciepły no i się zaczęło, bas rewelacja jak dla mnie mistrzostwo świata.

Potem przyszła żona nieco zmęczona no ale za namową zgodziła się na odsłuchanie paru kawałków.

No i poszłoooo. Zaczęliśmy od godziny 16 a skończyli o 23, po prostu nie dało się nie słuchać i wyłączyć. W ogóle to byłem w szoku ponieważ moja żona ma na drugie ścisz, zawsze jest za głośno, tymczasem teraz sama pogłaśniała muzykę do tego stopnia że musieliśmy pokrzykiwać żeby się porozumieć.

W 6si nie odczuwa się tak wysokiej głośność gra to tak czysto i bez zniekształceń że można kręcić gałką w nieskończoność.

Podsumowując wszystko mi się podoba najbardziej chyba środek pasma gdzie wokale brzmią wyśmienicie nic się nie zlewa ( w yamaszce najgorzej to wyglądało) bas super nie wylewa się, nie jest na pierwszym planie, co do wysokich to wydawało mi się że może są trochę cofnięte i za mało, ale nie, jest super. Całościowo wzmak brzmi bardzo dojrzale nic nie jest przejaskrawione, dla mnie to już poważny sprzęt. 

Adah na razie zostaję na pojedyńczych kablach ale skoro napisałeś że są różnice to z pewnością w przyszłości sprawdzę.

I na koniec mam pytanko bo w yamaszce jest hebelek do wyłączenia wzmaka w 6si standby czy wyłączacie swoje wzmacniacze z sieci przy dłuższych przerwach np. ok 5 dni , czy bez problemu może być na standby non stop ?

Pozdrawiam

Dzień dobry. W moim przypadku wzmacniacz jest, pozostaje cały czas na standby. Chyba, że nadchodzą burze lub mam wakacyjny wyjazd na 2 tygodnie, wtedy dopiero wszystko odcinam od zasilania. Pozdrawiam. 

Edytowane przez vitaltas
19 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

Witaj,

Odnośnie bi-wiringu to jak przy MF podłączyć obydwie pary pod wspólne zaciski a przy kolumnie tak jak do tej pory to połączenie będzie pod względem elektrycznym identyczne niż do tej pory. Do jednej pary jak oczywiście masz przy kablach możliwość przekręć widełki i po problemie. 

Bardziej był obstawiał problem z nowością M6si i jego niewygrzaniem, bo nie wiem jak długo już na nim grasz.

Na zmianę kabli, tak jak i z biżuterią zawsze jest czas :).

dokładnie tak jak Krzysiek napisał. żeby uspokoić, jak ktoś jest małej wiary to potwierdzam ze wzmaki które maja 2 pary zacisków, jak np. MF M6500i to jak otworzycie pokrywę to widać ze z końcówek mocy ten sam kabel idzie na każdą parę. 2 pary zacisków to jedynie komfort, jednak uważajcie, żeby czegoś nie zewrzeć. MF ma zabezpieczenie ale lepiej testów "life" nie robić. ja tez mam pod  parę zacisków 2 kable wiec jedna para jest na widełkach a druga na bananach i "gra muzyka"

15 godzin temu, vitaltas napisał:

Tak jak powiedział przedmówca, wzmacniacz musi się ułożyć i wygrzać. Potrzebuje do tego dość długiego czasu, w mojej ocenie ok. 200 godzin lub więcej. Pozdrawiam. 😁

oczywiście to indywidualna sprawa naszych systemów i rozdzielczości naszych uszu 🙂 ale ja po 80-100 godzinach juz zmian u siebie nie słyszałem w przypadku M6si 

jeszcze taka obserwacja - jak wiekszy klocek np MF M6500i / Nu-Vista 600 to potrzebował wiecej czasu na wygrzenie sie bo miałem od nowosci. 

3 godziny temu, zbigr7 napisał:

Witam

Pozdrawiam

Fajnie, że dałeś mu pograć 🙂 i gratulacje dla żony za ciepliwość bo audiofile to ciężcie "typy". jedyna zaleta ze siedza w domu w nie .... w kasynie 

co do wzmaka  - oczywiscie wszyscy rozróżniamy "wygrzanie" nowego a rozgrzanie do odsłuchu. oba wazne. co do wygrzewania to przed chwila bylo w postach no ale twoj 2nd hand wiec juz wygrzany, natomiast o "rozgrzaniu" tez juz bylo w klubie i ja rowniez potwierdzam ze gra lepiej jak troche złąpie ciepla (noe tylko MF). ile minut to znowu indywidulana sprawa ale powiedzialbym 30-60 powinno byc ok.

M6si to klasa AB wiec on fizycznie bardzo cieply  nie jest a i do tego dostał od MF takie radiatory ze i nawet metalu sie nie boi. oczywiscie temp zalezy tez od obciazenia wiec jesli kolumienki bardziej 4ohm to bedzie cieplejszy. 

• 2 tygodnie później...

Witajcie miłośnicy Musical Fidelity.

Mam dylemat między zakupem UR Unico Nouvo a MF M5si. Granie obu wzmacniaczy bardzo mi się podoba i wiem, że w końcu trafiłem na odpowiednie modele do moich kolumn MA Silver 5006G. Szukam tylko konkretnego argumentu, który opowie się za jednym z nich, bo na tą chwilę sam go nie mogę znaleźć. Przede mną jeszcze parę dni słuchania na zmianę raz jednego raz drugiego, ale chętnie poczytam Wasze opinie.   

IMG_0622.JPG

7 godzin temu, Varkasm napisał:

Witajcie miłośnicy Musical Fidelity.

Mam dylemat między zakupem UR Unico Nouvo a MF M5si. Granie obu wzmacniaczy bardzo mi się podoba i wiem, że w końcu trafiłem na odpowiednie modele do moich kolumn MA Silver 5006G. Szukam tylko konkretnego argumentu, który opowie się za jednym z nich, bo na tą chwilę sam go nie mogę znaleźć. Przede mną jeszcze parę dni słuchania na zmianę raz jednego raz drugiego, ale chętnie poczytam Wasze opinie.   

IMG_0622.JPG

Skoro obydwa Ci podchodzą to weź ten co mniej szumi i mniej kłopotliwy w utrzymaniu. Jak tak zrobić to wybierzesz MF. Jeśli natomiast bawi Cię lampa i niestety lekki szumek 🙂 to UR.

Musiałby się ktoś wypowiedziec kto mial oba wzmaki. Jakolwiek MF marka znana to tej drugiej nie znam. Co do M5si to jest taki bardzo dobry "entry level" . Jeśli myślisz o nowym to daj znać i w cenie M5si załatwimy M6si który jest znacząco lepszy - to taki postój na bardzo długo.
Daj znać na czym się skończyło i liczę że rodzina MF się powiększy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam po dłuższej przerwie:) MF M6i jest cały czas u mnie i po kilkudziesięciu dniach słuchania jak na razie jestem bardzo zadowolony:) W tym okresie udało mi się przetestować różnice w brzmieniu xlr a RCA na tym samym modelu kabla tj. Melodika Purple Rain. Obydwa kable równej długości 1 m. Wiem że są to jedne z tańszych kabli ale , że miałem Melodikę RCA to chciałem porównać z takim samym modelem xlr. I tak: pierwsza różnica, która rzuca się w uszy to głośność - xlr gra wyraźnie głośniej przy tym samym poziomie volume. Jeśli chodzi o brzmienie to xlr Melodiki w porównaniu do RCA gra z mocniej wyeksponowaną średnicą, lepiej kontrolowanym basem. Jeśli chodzi o górne pasmo to xlr ma go ilościowo podobnie jednak jest to góra która ma mniej sybilantòw tj. mniej syczy... chyba dobrze to ująłem... jest lepsza jakościowo. Bas z rca jest bardziej zaokrąglony i tworzy większą poduszkę kosztem kontroli. Uogólniając to można powiedzieć, że RCA gra spokojniej i miękciej z okrągłym basem i jeśli tak przy słuchaniu sobie w tle daje fajny relaks. Jeśli jednak chcemy usiąść i wsłuchać się w muzykę to jednak xlr pokazuję więcej... jest bardziej poukładany na scenie. Ponadto xlr pomimo że ma bardziej kontrolowany bas to dociąża troszkę dźwięk w porównaniu do rca. Trzeba jednak pamiętać ( przynajmniej jeśli chodzi o kabel Melodika ) xlr gra ofensywniej i z wypchniętą średnicą co u mnie w połączeniu z Xavianami, MFm6i i Topping D70 za bardzo wypychał tą średnicę do przodu. Jeśli miałbym wybierać to z tych dwóch wybrałbym XLR. RCA gra... można powiedzieć ładnie ale jednak w porównaniu do xlr gra mniej dojrzale. Po testach sprzedałem obydwa RCA i sprzedaję też xlr ( jeśli ktoś chętny do dla klubowiczów będzie dobra cena:) ) i szukam...XLRa:) pamiętajcie że testowałem dość tanie przewody które na pewno pokazały różnice w brzmieniu wejść xlr vs rca. Ki na koniec jak zawsze pytanie:) Z Waszego doświadczenia co byście polecili do MF M6i z XLRa tak do 500-800 zł. ( może być używany)? Myślałem też o kablach MB Audio gdyż ktoś mi je jakby polecił:) dajcie znać i mam nadzieję, że mój test się komuś przyda:)

Witam po dłuższej przerwie:) MF M6i jest cały czas u mnie i po kilkudziesięciu dniach słuchania jak na razie jestem bardzo zadowolony:) W tym okresie udało mi się przetestować różnice w brzmieniu xlr a RCA na tym samym modelu kabla tj. Melodika Purple Rain. Obydwa kable równej długości 1 m. Wiem że są to jedne z tańszych kabli ale , że miałem Melodikę RCA to chciałem porównać z takim samym modelem xlr. I tak: pierwsza różnica, która rzuca się w uszy to głośność - xlr gra wyraźnie głośniej przy tym samym poziomie volume. Jeśli chodzi o brzmienie to xlr Melodiki w porównaniu do RCA gra z mocniej wyeksponowaną średnicą, lepiej kontrolowanym basem. Jeśli chodzi o górne pasmo to xlr ma go ilościowo podobnie jednak jest to góra która ma mniej sybilantòw tj. mniej syczy... chyba dobrze to ująłem... jest lepsza jakościowo. Bas z rca jest bardziej zaokrąglony i tworzy większą poduszkę kosztem kontroli. Uogólniając to można powiedzieć, że RCA gra spokojniej i miękciej z okrągłym basem i jeśli tak przy słuchaniu sobie w tle daje fajny relaks. Jeśli jednak chcemy usiąść i wsłuchać się w muzykę to jednak xlr pokazuję więcej... jest bardziej poukładany na scenie. Ponadto xlr pomimo że ma bardziej kontrolowany bas to dociąża troszkę dźwięk w porównaniu do rca. Trzeba jednak pamiętać ( przynajmniej jeśli chodzi o kabel Melodika ) xlr gra ofensywniej i z wypchniętą średnicą co u mnie w połączeniu z Xavianami, MFm6i i Topping D70 za bardzo wypychał tą średnicę do przodu. Jeśli miałbym wybierać to z tych dwóch wybrałbym XLR. RCA gra... można powiedzieć ładnie ale jednak w porównaniu do xlr gra mniej dojrzale. Po testach sprzedałem obydwa RCA i sprzedaję też xlr ( jeśli ktoś chętny do dla klubowiczów będzie dobra cena:) ) i szukam...XLRa:) pamiętajcie że testowałem dość tanie przewody które na pewno pokazały różnice w brzmieniu wejść xlr vs rca. Ki na koniec jak zawsze pytanie:) Z Waszego doświadczenia co byście polecili do MF M6i z XLRa tak do 500-800 zł. ( może być używany)? Myślałem też o kablach MB Audio gdyż ktoś mi je jakby polecił:) dajcie znać i mam nadzieję, że mój test się komuś przyda:)

Bardzo fajny opis i test. Jedną tylko rzecz dla potomnych wyjaśnię a mianowicie granie po xlr zawsze w każdym sprzęcie będzie głośniejsze ponieważ poziom sygnału na XLR jest wyższy na wyjściu niż na RCA. Stąd też wynika wyzwanie podczas testów porównawczych bo musimy sygnały do siebie wyrównać i dopiero oceniać.
Pierwsze, mylne, wrażenie może być że po XLR Jest np bardziej dynamicznie ale tak nie jest. Jest tylko głośniej.

Polecanie kabelków ciężki temat bo to jest indywidualna sprawa każdego z naszych systemów a one różnią się czasem znacznie.
Ja ostatnio u siebie nabyłem Neotech Nemoi 1220 na XLR. Czyste srebro. Bardzo czysto i rozdzielczo grają na wysokim poziomie ale nie są tanie.

@kaziu106 daleko masz do Wrocławia ?
Mam do posłuchania Neotech 3220 na XLR I Van Den Hull the second - jeśli chcesz.

2 godziny temu, kaziu106 napisał:

Z Waszego doświadczenia co byście polecili do MF M6i z XLRa tak do 500-800 zł. ( może być używany)? Myślałem też o kablach MB Audio gdyż ktoś mi je jakby polecił:) dajcie znać i mam nadzieję, że mój test się komuś przyda:)

Z tego budżetu lub nawet tańsze mogę Ci wypożyczyć na spróbowanie:

- DIY kabel Sommer SC-Galileo 238 Plus na wtykach NEUTIKA - 1m

- Struss 1m

Ja Ci się spodoba to się dogadamy.

3 godziny temu, kaziu106 napisał:

Z Waszego doświadczenia co byście polecili do MF M6i z XLRa tak do 500-800 zł. ( może być używany)? Myślałem też o kablach MB Audio gdyż ktoś mi je jakby polecił:) dajcie znać i mam nadzieję, że mój test się komuś przyda:)

Mam  u  siebie  srebrne przewody  MB  Audio Cable Diamond. Testowałem  również  model  Crystal wyrażnie  tańszy  ale  również   bardzo  dobry zważywszy  cenę. Co  ciekawe tańszy model  jest   podobny  w  swym  charakterze do  droższego ale   nie  tak   wyrafinowany. Oba  świetnie  dyscyplinują bas i wprowadzają lepszą  czytelność nagrań.W  swych  cenach  są  bardzo  dobre.

P1140952 — kopia.JPG

Edytowane przez Dawid2011

no I się posypały propozycje

Mam  u  siebie  srebrne przewody  MB  Audio Cable Diamond. Testowałem  również  model  Crystal wyrażnie  tańszy  ale  również   bardzo  dobry zważywszy  cenę. Co  ciekawe tańszy model  jest   podobny  w  swym  charakterze do  droższego ale   nie  tak   wyrafinowany. Oba  świetnie  dyscyplinują bas i wprowadzają lepszą  czytelność nagrań.W  swych  cenach  są  bardzo  dobre.
503064671_P1140952kopia.thumb.JPG.a5adec05e4885cfd485053a52bf98917.JPG

Piękna NU-VISTA. Łezka w oku się kręci.

Dziękuję wszystkim za propozycję:) Dziś rozmawiałem z Panem Markiem Brożkiem z MB Audio i na początek chciałbym odsłuchać dwa kable XLR powyższej manufaktury tj. Crystal Gold oraz Aurora 2 długość 1m.  Chciałbym się przekonać czy iść w stronę srebra z dodatkiem złota czy jednak zostać przy miedzi... Wstępnie będę wypożyczał te dwa kable i na pewno dam znać jak wypadły. Wiem że z MB Audio polecane są także Diamondy jednak na tą chwilę troszkę poza moim budżetem. Wiem że każdy ma inne warunki akustyczne oraz inne zestawy na które składa się cały tor audio wliczając w to źródło, wzmacniacz okablowanie głośnikowe itd....ale od czegoś trzeba zacząć i mam nadzieję że będzie to poprawa w stosunku do moich wcześniejszych kabli ( notabene w swojej cenie naprawdę było ok. ), a przede wszystkim będę wiedział czy jestem miedziany czy skręcam w stronę srebrnych kabli:) Myślę że uda mi się wypożyczyć przewody jeszcze w tym tygodniu więc na pewno coś skrobne po weekendzie ew. pod koniec przyszłego tygodnia. Ps. @Marcin Wielgusdo Wrocławia mam i daleko i blisko - jestem z okolic Poznania więc S5 to jakieś 1h20 😉 na tą chwilę brak czasu na podróże ale gdybym coś dalej zmieniał i byłbym w okolicy stolicy Dolnego Śląska to na pewno się odezwę. Jeszcze raz dziękuję za propozycję i dam znać co wyszło z odsłuchu MB Audio:)

Dziękuję wszystkim za propozycję:) Dziś rozmawiałem z Panem Markiem Brożkiem z MB Audio i na początek chciałbym odsłuchać dwa kable XLR powyższej manufaktury tj. Crystal Gold oraz Aurora 2 długość 1m.  Chciałbym się przekonać czy iść w stronę srebra z dodatkiem złota czy jednak zostać przy miedzi... Wstępnie będę wypożyczał te dwa kable i na pewno dam znać jak wypadły. Wiem że z MB Audio polecane są także Diamondy jednak na tą chwilę troszkę poza moim budżetem. Wiem że każdy ma inne warunki akustyczne oraz inne zestawy na które składa się cały tor audio wliczając w to źródło, wzmacniacz okablowanie głośnikowe itd....ale od czegoś trzeba zacząć i mam nadzieję że będzie to poprawa w stosunku do moich wcześniejszych kabli ( notabene w swojej cenie naprawdę było ok. ), a przede wszystkim będę wiedział czy jestem miedziany czy skręcam w stronę srebrnych kabli:) Myślę że uda mi się wypożyczyć przewody jeszcze w tym tygodniu więc na pewno coś skrobne po weekendzie ew. pod koniec przyszłego tygodnia. Ps. [mention=70329]Marcin Wielgus[/mention]do Wrocławia mam i daleko i blisko - jestem z okolic Poznania więc S5 to jakieś 1h20 na tą chwilę brak czasu na podróże ale gdybym coś dalej zmieniał i byłbym w okolicy stolicy Dolnego Śląska to na pewno się odezwę. Jeszcze raz dziękuję za propozycję i dam znać co wyszło z odsłuchu MB Audio:)

A o na pewno będziesz miał też sporo fajnej zabawy - wygrzewania , słuchania itp. ważne żeby znaleźć barwę "dla siebie"

Co do Poznania b. Często jeżdżę przez Poznań do Gniezna. Pisz na priv i będziesz miał co słuchać.

Powodzenia i daj znać

Musical Fidelity M5si jako jedna z najciekawszych propozycji wzmacniaczy zintegrowanych w cenie około 10 tyś. zł.
Zapraszamy!

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słuchał ktoś Musical Fidelity MX-Stream, jak tak to jakie wrażenia ? z ciekawości szukałem aplikacji  MX-Stream która to ma niby obsługiwać i nie znalazłem ani na androida ani na wide.

Słuchał ktoś Musical Fidelity MX-Stream, jak tak to jakie wrażenia ? z ciekawości szukałem aplikacji  MX-Stream która to ma niby obsługiwać i nie znalazłem ani na androida ani na wide.

Bo to lekko przerobiony PRO-Ject S2 ultra jest, zatem trzeba Volumio użyć.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Witam szanownych klubowiczów.

Jestem na etapie poszukiwań, odsłuchów wzmacniacza . Czy MF m6 500i ma tylko większą moc od MF m6 si? Czy różnią się jakością brzmienia? 

A jak ma się do wyżej wymienionych wzmacniczy tzw. dzielonka ... pre i końcówka mocy serii 6? Inne cechy, brzmienie? Hmmm

A jak ma się do wyżej wymienionych wzmacniczy tzw. dzielonka ... pre i końcówka mocy serii 6? Inne cechy, brzmienie? Hmmm

Witaj. Moim zdaniem dopiero zabawa zaczyna się jak przeskoczymy na układy dzielone. U mnie np. preamp M6s pre bardziej pasował do końcówki Unisona Unico DM niż unisonowski Unico pre. Dał lepsza kontrole basu i jego bardzo dobrym różnicowaniem, lepsza rozdzielczość i wyrazistość na średnicy i gorze. Z obsługi to regulacja głośności w M6s pre jest rewelacyjnie zrobiona i bardzo dokładna.
Wiadomo pojawiają się koszty jak kabelki pomiędzy pre a ampem.

No ciekawe czy M6 Pre + M6 Prx gra wyraźnie lepiej niż M6si 500. Cenowo to 150% tej integry.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Jestem na etapie poszukiwań, odsłuchów wzmacniacza . Czy MF m6 500i ma tylko większą moc od MF m6 si? Czy różnią się jakością brzmienia? 

Jest jeszcze Integra M8xi

No ciekawe czy M6 Pre + M6 Prx gra wyraźnie lepiej niż M6si 500. Cenowo to 150% tej integry.

Jest jeszcze Integra M8xi

No I tak integra wymiata . Ma też całkiem fajny wbudowany DAC. To taka super integra ktora wg mnie ma powalczyć z np ML 585

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.