Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  256 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy porównywał ktoś bezpośrednio wzmacniacz Yamaha AX900 z Krell KAV300i? Jestem bliski zmiany Yamahy na Krella. Czego mogę się spodziewać po takiej zamianie?

Witam,

Czy porównywał ktoś bezpośrednio wzmacniacz Yamaha AX900 z Krell KAV300i? Jestem bliski zmiany Yamahy na Krella. Czego mogę się spodziewać po takiej zamianie?

CUDÓW....CUDÓW...

witam,

zaproponujcie jakieś kable IC i głośnikowe do Krella KAV300i. IC ze względu na ustawienie cd i wzmacniacza musi mieć co najmniej 1 m, natomiast głośnikowy ok 2 m na stronę. Nie znam się na kablach ale podobno jest różnica w pojemnościach kabli co podobno ma wpływ na dźwięk. Kwota do wydania do 300 pln.

W tej chwili mam głośnikowe Procab, a IC Klotz.

jest juz jakis test tej nowej integry Krella S550i ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

witam,

zaproponujcie jakieś kable IC i głośnikowe do Krella KAV300i. IC ze względu na ustawienie cd i wzmacniacza musi mieć co najmniej 1 m, natomiast głośnikowy ok 2 m na stronę. Nie znam się na kablach ale podobno jest różnica w pojemnościach kabli co podobno ma wpływ na dźwięk. Kwota do wydania do 300 pln.

W tej chwili mam głośnikowe Procab, a IC Klotz.

Wart uwagi,ale 1m ciężki do zdobycia.

http://allegro.pl/nordost-wyrewizard-enchantress-0-6m-i3216872438.html

Tutaj oczywiście gość z ceną przesadził

Ja osobiście proponował bym XLR ,dopiero Krell pokaże co potrafi

Edytowane przez mirunias38

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Yamaha miała jakiekolwiek szanse w starciu?

Nie miała żadnych szans:)

Wart uwagi,ale 1m ciężki do zdobycia.

http://allegro.pl/nordost-wyrewizard-enchantress-0-6m-i3216872438.html

Tutaj oczywiście gość z ceną przesadził

Ja osobiście proponował bym XLR ,dopiero Krell pokaże co potrafi

wiem, ale na razie brak źródła z XLR:(

Nie miała żadnych szans:)

Tego się spodziewałem.Jak zamieniłem Rotela RA-980BX na KAV-300i, to najciekawsza była reakcja mojej żony... Dość ciekawe było też włączenie Rotela po tygodniu słuchania Krella. Pierwsze wrażenie - przecież to chrobocze na średnicy, a nie gra...

Tego się spodziewałem.Jak zamieniłem Rotela RA-980BX na KAV-300i, to najciekawsza była reakcja mojej żony... Dość ciekawe było też włączenie Rotela po tygodniu słuchania Krella. Pierwsze wrażenie - przecież to chrobocze na średnicy, a nie gra...

Moja żona zaakceptowała wygląd wzmacniacza kav 300 i dopiero po tym jak go usłyszała:-).

Edytowane przez KotD

streamer od Krella-zapowiadana cena 2500-3500usd(ciekawe kiedy? i za ile u nas?);

http://www.krellonline.com/connect.html

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

wygląda dobrze,jeżeli jest w dobrym stanie-możesz być zadowolony.Jeżeli możesz posłuchać przed zakupem,podłącz po xlr-moim zdaniem,300i gra dużo lepiej właśnie na xlr-ach.

wygląda dobrze,jeżeli jest w dobrym stanie-możesz być zadowolony.Jeżeli możesz posłuchać przed zakupem,podłącz po xlr-moim zdaniem,300i gra dużo lepiej właśnie na xlr-ach.

właśnie chodzi mi o xlr-y. Chcę zobaczyć jak to lata:-) Edytowane przez KotD

Nad m5 w tej cenie? Super okazja moim zdaniem. Aktualnie bawię się integrą M3 i oceniam go bardzo wysoko. Co do Krell'a FPB 700cx EVO 222 to nic dodać nic ująć. Pomarzyć można o takim sprzęcie.

PS. Ja cały czas liczę, że kiedyś odłożę na FBI.

Edytowane przez kivlov

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

to odtwarzacz SACD-większość bogactwa(wyposażenia) dotyczy SACD-multi.Jedyny dekoder to bodaj HDCD.filtry cyfrowe pozwalają na lepsze dopasowanie i indywidualizację dżwięku-to dość niewielki wpływ.Raczej odwrotny do tego,którego się obawiasz.

tutaj jest Krell kav 300cd,o cenie zapewne można podyskutować: http://www.galeriaaudio.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=7&Itemid=1

Dzięki za wyjaśnienie. Ten krell to też ciekawa propozycja tylko ta cena. Jakby porównać te dwa odtwarzacze, to który byłby lepszym wyborem? NAD M5 jest zdecydowanie młodszy co w przypadku CD ma chyba znaczenie.

NAD-a nie znam z autopsji,biorąc pod uwagę ceny-to wygląda nieżle.Mnie odpowiada Krellowe granie-dla innych problemem jest wygląd,kłapiąca szuflada czy pobór prądu.Jedyne do czego mogę namawiać to przekonanie się nauszne-czy to dżwięk jakiego szukasz.Mając wybór:kav300cd--280cd----wybrałem kav280 cd,był bliżej mojego kanonu piękna.Mam dużą frajdę do dzisiaj.Większość negatywnych opinii o sprzęcie tej firmy pochodzi z przypadkowych konfiguracji i sprzętu,który był nieudolnie przerabiany.

Jedno jest pewne ze sprzedażą jednego i drugiego nie będzie dużych problemów.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Trochę boję się tych "bardzo" wiekowych CD. Co prawda mam w tej chwili Yamachę CDX900 z lat osiemdziesiątych i wszystko jest OK, ale miałem tez NAD C542 z 2006 r i tam działy się już różne cuda. Korci mnie Krell KAV280, chciałbym go sprawdzić ale trafić odpowiedni egzemplarz w rozsądnej cenie to chyba już nie takie proste:)

właśnie chodzi mi o xlr-y. Chcę zobaczyć jak to lata:-)

Jesli tak, to M5 niekoniecznie bedzie najlepsza opcją, bo z tego co kojarzę nie jest to urzadzenie w pełni zbalansowane, a zatem korzysci z połączenia XLR beda niewielkie albo zgoła żadne.

Wbrew pozorom sama obecność złącz XLR o niczym nie świadczy, bo czesto jest to po prostu marketingowa atrapa gdzie gniazda XLR są podłączone poprzez symetryzator/desymetryzator do zwykłego toru RCA - tak jest np. w Mac'u 6300.

Edytowane przez gonarek

Z tego co mi wiadomo to m5 jest full balance.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.