Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Za 500zł to mogłem kupić w stanach w zeszłym roku, ale się spoźniłem.

Kupiłem w Polsce za 1200 zł, ale celowo napisałem o modelu niższym (chyba Serenade), bo już za 500 był na allegro wtedy jak ja kupowałem Crescendo.

Nie znam osobisci kabelka poniżej 4000-5000 zł ( mówię o cenie za nowy ) który byłby lepszy od Sound Arta z roku 2013. Nowy model z roku 2014 to juz zupełnie inna liga i dla niego konkurencji trzeba szukac na pułapie ponad 10 tys zł za nowy kabelek. Tak więc mimo , że powyższego MITa nie słuchałem osobiscie , jestem jednak pewien , że do Sound Arta z 2013 nie ma podskoku. Jesli ktoś chciałby sprawdzić jak ma się SA z roku 2013 i pozyczyc , posłuchac u siebie jak sie sprawuje, proszę o kontakt. Za kaucją moge wypozyczyć.

, jestem jednak pewien , że do Sound Arta z 2013 nie ma podskoku.

a wiesz,że są inne wzmacniacze(Krellowe) ,inna muza iż ta twoja,inne kolumny niż twoje?

unikałbym po prostu takich stwierdzeń.jest zbyt dużo zmiennych w audio.

a wiesz,że są inne wzmacniacze(Krellowe) ,inna muza iż ta twoja,inne kolumny niż twoje?

Nie ma nic idealnego. To zrozumiałe i ja nie twierdze ze Sound Arty zagraja idealnie w każdym systemie. Porównanie z wieloma renomowanymi kabelkami z przedziału 5 tys zł pokazało , że zaden z nich nie zagrał lepiej . Oczywiscie u mnie . To nie swiadczy o tym ze w kazdej sytuacji kabelki te bedą naj. Moga zwyczajnie mniej pasować niz coś innego. Tak czy inaczej porównanie kabelka za1200 zł z konkurencja kosztujacą 4 razy tyle, z którą sobie poradził bez problemu, pokazuje jego mozliwosci. System w którym to zrobił to zrównoważony , transparentny i neutralny system który dobrze oddał to co kabelek ma do zaoferowania . Pozwala to okreslic cechy i charakter tego przewodu. Nikt jednak nie twierdzi , że kabelek Sound Art pasuje wszedzie i zawsze. To chyba oczywista oczywistosć.

Zwyczajnie uwazam , ze w cenie 700 zł ( na tyle wyceniłem go przy odsprzedazy) nie mozna na rynku wtórnym kupic nic lepszego . a to czy pasuje czy nie, kazdy może sobie ocenic ( i powienien ) osobiscie, wypozyczając go , o czym przy okazji wspomniałem. Każdy sobie może to bez problemu sprawdzić. Wystarczy napisac do mnie na skrzynke i napewno sie dogadamy.

Od pół roku po przesiadce na najnowszy model kabelek jest nieuzywany i właściwie zbędny. Wersja XLR

Edytowane przez dyzman69

Witam!

Dzięki za pomoc w poszukiwaniach terminali głośnikowych, zamontowałem ostatecznie WBT 0763 i powiem naprawdę solidne dożo lepsze niż te montowane seryjnie w KAV 300i.

Co do XLR Sound ART to z Krellami KAV zgrywają się naprawdę dobrze miałem u siebie trzy wersie tych kabelków z przełomu 2011-15r

i każda wersja w swojej cenie warta uwagi oczywiście jak ktoś szuka.

Wubet to Wubet. Mało kto trzyma taki poziom.Zrób jakąś fotkę jesli możesz i wrzuc tutaj proszę. Jaki model gniazd wybrałeś?

Edytowane przez dyzman69

Za ten wzmacniacz można dać max 4500 tys i to pod warunkiem, że sprzęt jest w stanie idealnym, najlepiej od pierwszego właściciela. Pokrywa założona odwrotnie, czyli był rozkręcany. Pytanie w jakim celu?

Dzisiaj dotarł do mnie właśnie taki kabelek SA od kolegi z tego forum .Posłucham na nim dzisiaj i krótko opisze wrażenia.

5600zł ~ €1350 euro.

Na pewno nie jest to okazja jak chce sprzedający.

Tym bardziej że to stary egzemplarz bo ma tanie plastikowe zaciski głośnikowe a nie WBT...

Dobre, realistyczne ceny za integry Krella na dziś to IMO:

400xi = 5000 PLN w idealnym stania

300il = 4500 PLN w idealnym stanie (z WBT)

300il = 4000 PLN w idealnym stanie (bez WBT)

300i = 3500 PLN w idealnym stanie

Okazje to są wtedy jak od tych cen odejmiemy po 500 PLN

A super okazje jak odejmiemy 1000 PLN

Tym bardziej że to stary egzemplarz bo ma tanie plastikowe zaciski głośnikowe a nie WBT...

A mnie się wydaje że to chcesz sprzedać jest tyle warte ile ktoś chce zapłacić.

A mnie się wydaje że to chcesz sprzedać jest tyle warte ile ktoś chce zapłacić.

Już dawno to pisałem. Jesli ktos jest zainteresowany daną konstrukcją i wie , że za daną cene nie kupi nic lepszego , to zapłaci ile uważa. Ja osobiście wolałbym zapałcic 1000 zł więcej i miec pewnosc ze sprzęt w stanie idealnym , nie grzebany i od pierwszego własciciela. Dzis po 4 latach uzytkowania 400xi wiem ze gdybym dziś szukał wzmacniacza na tym poziomie to zapłaciłbym za niego nawet 7 tys( jesli spełniałby wspomniane warunki) bo cięzko znależć w tej cenie coś grającego lepiej. To jest oczywiscie moje prywatne zdanie i nie musiscie się z tym zgadzac.

Warto jest podawać realistyczne ceny sa sprzet z drugiej ręki aby mniej obeznani ludzie którzy tu zajrzą dowiedzieli sie jakie powinny byc realia cenowe i aby nie dawali sie nabrać na pseudo okazje.

To forum powinno służyć rada i pomocą a nie tylko byc miejscem wzajemnych docinek i osobistych ataków...

Warto jest podawać realistyczne ceny sa sprzet z drugiej ręki aby mniej obeznani ludzie którzy tu zajrzą dowiedzieli sie jakie powinny byc realia cenowe i aby nie dawali sie nabrać na pseudo okazje.

To forum powinno służyć rada i pomocą a nie tylko byc miejscem wzajemnych docinek i osobistych ataków...

Co to znaczy realistyczne? Ceny są kreowane posrednio przez kupujących. Kazdy sam ocenia ile chce i może za dany klocek zapłącic. Oczywiscie teoretycznie mozna ustalic jakieś obowiązujące przedziały od do , ale nikt nikomu nie zabroni wycenic dany klocek zdecydowanie drozej niz ogół tak jak nikt nie zabroni nikomu wydac na dany klocek wiecej niz ogół. Tak to wygląda.

Co do reszty masz całkowitą rację, jednak jacy są ludzie każdy wie.Nie unikniemy takich zachowań niestety

Edytowane przez dyzman69

Za ten wzmacniacz można dać max 4500 tys i to pod warunkiem, że sprzęt jest w stanie idealnym, najlepiej od pierwszego właściciela. Pokrywa założona odwrotnie, czyli był rozkręcany. Pytanie w jakim celu?

Jakiś czas temu już była taka sytuacja, tylko nie pamiętam czy dotyczyła tego modelu. - może to ten sam egzemplarz z odwrotnie założona płytą górna..

Edytowane przez borrrys

Jakiś czas temu już była taka sytuacja, tylko nie pamiętam czy dotyczyła tego modelu. - może to ten sam egzemplarz z odwrotnie założona płytą górna..

wydaje mi sie, ze chyba to nie ten, bo o ile dobrze pamietam, to w nastepnym ogloszeniu pokrywa byla juz zalozona dobrze - znaczy sie sprzedawca czytal forum.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Mam pytanie na jakiej podstawie zrobiłeś ta wycenę? Rok produkcji miał główne znaczenie, czy jakość wykonania, czy walory muzyczne?

Czy Twoje subiektywne zdanie ?

Jeszcze jedna sprawa jak masz super okazje na 300i za 2500tyś i jest coś w środku poza obudową to biotę w ciemno.

Ostatnie pytanko wymieniłem terminale głośnikowe w 300i na WBT lepsze niż te w 400xi to powinienem go wycenić na 5500zł czy na 1500zł bo grzebany?

wymiana terminali jest praktycznie bezinwazyjna.

Egzemplarzy w dobrym stanie nie przybywa,a import z USA przy obecnym kursie jest nieopłacalny.

Więc ceny wzrosną,będą raczej bliżej tych z audiomarkt.

Mam pytanie na jakiej podstawie zrobiłeś ta wycenę? Rok produkcji miał główne znaczenie, czy jakość wykonania, czy walory muzyczne?

Czy Twoje subiektywne zdanie ?

Na podstawie kilkuletnich obserwacji ofert sprzedaży używanych integr Krella. I nie tylko w Polsce ale także w Europie Zachodniej i w USA.

Wycena jest dość prosta jeśli wszystko co trzeba się porówna.

Są ludzie, którzy zawodowo zajmują się wyceną różnych rzeczy np. Dla firm ubezpieczeniowych...wszystko da się średnio wycenić jesli ktoś zna rynek.

Ja akurat od kilku lat interesowałem się właśnie integrami Krella i dobrze poznałem ten temat. Więc dlatego zabrałem głos w tej sprawie.

Na tym forum jest wiele osób próbujących podbijać ceny posiadanych urządzeń....aby za jakiś czas sprzedać je jako ósmy cud swiata...mi akurat zależy na tym aby pokazać realistyczne ceny ludziom, którzy tu zajrzą w przyszłości...i bedą chcieli stać sie posiadaczami Krella w uczciwej cenie zakupu...

Uważam 400xi za świetny sprzęt...żeby nie było wątpliwości...uwažam że w cenie do 5000 PLN nie ma lepszej mocnej tranzystorowym integry...

wymiana terminali jest praktycznie bezinwazyjna.

Egzemplarzy w dobrym stanie nie przybywa,a import z USA przy obecnym kursie jest nieopłacalny.

Więc ceny wzrosną,będą raczej bliżej tych z audiomarkt.

Ceny od niemieckich sprzedawców na Audiomarkt są ostro zawyżone. Rynek niemiecki jest znany z przesady w tym względzie. Dużo lepiej kupować w Holandii ze sklepów stacjonarnych, tam mają spory rynek sh na Krella i realistyczne ceny, bowiem Holendrzy to niezłe sknery i dwa razy obejrzą euro nim je wydadzą.

Na pewno 400xi stanie się klasykiem i bedzie trzymał swoją cenę przez kolejne lata... 1200 Euro to jest cena za jaką się tam te wzmacniacze sprzedają w Holandii.

Tylko że dla Holendra 1200 Euro to zaledwie część miesięcznej pensji...u nas to byłoby z 2000 PLN.

Dzisiaj dotarł do mnie właśnie taki kabelek SA od kolegi z tego forum .Posłucham na nim dzisiaj i krótko opisze wrażenia.

Witam!

Jak wrażenia z odsłuchu pozytywne?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.