Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt którego używamy ponad 3 lata

TUX

Rekomendowane odpowiedzi

Od czasu do czasu trafiają się wypowiedzi ludzi naprawdę zadowolonych ze swojego sprzętu :-)

Ciekawi mnie jakie konkretnie urządzenia powodują taki stan.

Proszę o wpisanie w tym wątku nazw urządzeń które posiadacie lub posiadaliście dłużej niż 3 lata i

które grały dla Was tak dobrze , że nie czuliście potrzeby ich wymiany.

Mój prywatny typ :

- odtwarzacz Audionet Art V2, gdyby nie problem z napędem to pewnie grałby u mnie jeszcze wiele lat .

TUX

ESA Ostinato2 - ponad 6 lat !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Marantz 52SE - gra nadal (u moje byłej żony obecnie) od chyba 1991 roku, podobnie wzmacniacz technics SU-V800, obydwa to bezawaryjne urządzenia...

Miałem też przez 10 lat kolumny Kef Q-30 - ale to chyba nie tyle świadczy o tym, że to super kolumny, ile raczej o okresie w moim życiu cudownego, audiofilskiego spokoju, kiedy jedynymi zakupami były tylko kolejne krążki cd...

pzdr

Ze sprzętów firmowych...

DATy Tascam+HHb,

transport Pioneer PD-S707 (póki co lat osiem, jak Bóg da - ile laser wytrzyma)

tuner Technics ST-G90 (nnno nie trzy lata ale czuje - będzie dłużej)

Akai GX-6 (nie zamienię), WG1100 Daniel (wiadomo)

Beyerdynamic DT931 (nie zamienię)

z nowszych nabytków: tuner Technics ST-G90 (nnno nie trzy lata ale czuje - będzie dłużej)

jukeboxy iRivera iHP140,H340-także zostją na dłużej

To dział DIY? :-D

Bo reszta wykonana "tymi ryncami" (ADC, DAC, PA, preamp,wzm.słuchawkowy, kolumny - zreszta i me firmowe klocki są"mocno modyfikowane") - wszystko ma w przedziale ponad 5-8lat.

Takze i tu nie widzę (słyszę) potrzeby zmian.

Najnowsze nabytki to głośniki sypialniane (denon) i słuchawki Shure e2c -zakupy nadzwyczaj trafione.

Widzieć dotarłem już parę lat temu do punktu wyleczenia z audiofilii (lub dojrzałem do świadomości potęgi psychoakustyki) - zostało zakochanie w muzyce.

Pozdrawiam

J

To chyba tylko kwestia punktu odniesienia. Ile z tych sprzętów stałoby nadal gdyby pensja miała np 2 zera więcej? ;) Audiofil to taki drapieżnik, który zawsze będzie gonił biednego króliczka.

Ja na ten przykład jestem bardzo zadowolony z Castle Harlech, które już jakiś u mnie stoją... ale gdybym tylko mógł, popuszczając wodze fantazji.... mmm :)

AP Virgo I - 9 lat - z co raz to lepszą elektroniką grają lepiej. Już miałem je kilka razy sprzedać.

Primare A30.1 - prawie 5 lat - dopiero Gryphon Tabu go zmienił a próbowałem kilkanaście różnych "typów".

Unitra Aida AWS103 w drewnie mam juz 21lat ..z czego z 10 stała w piwnicy u rodziców..pełni rolę urządzenia zadymiającego w czasie jak nie mam innego wzmaka w domu...no i Senheisery HD600 mam je juz około 9 lat..i musze wymienic na nowe bo sie rozsypują..okalpnete gąbki..powycierane porysowane..zjezdziły ze mną z 5000km.

1. Sluchawki AKG K-501 (wygryzly nawet sennheisery 600), Beyerdynamic DT-231

2. Kabelki: IC Harmonic Technology TruthLink i glosnikowy Harmonic Technology Pro-9

Reszta 'nowa'

pzdrw

soso

W stereo nie mam "sprzętów" powyżej trzech lat no chyba,że kondycjoner , w KD mam amplituner

i kolumny /9 lat im będzie/ .Ampli Onkyo DX989 i kolumny Tannoy Revolution.

:-)!!

Oj chłopie tak to ma większość facetów..młodzi się kochają...żenią..a potem mija jakiś czas i w końcu się poznają...najgorszy kryzys jest własnie po 3-4 latach..jak to przetrwacie to już aby do emerytury..a jak nie to musisz zapolować na lepszy klocek z ładnym dołem i nienajgorszą górą:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.