Skocz do zawartości
IGNORED

Senicz - prośba o pomoc

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Do Senicza

Wierz lekarzom nie wszystkim ale wierz mam od lat guza na łopatce boli jak jasna cholera, spać idę dopiero wtedy kiedy już na mordę padam budzę się po czterech godzinach z jeszcze gorszym bólem i szpotawą dłonią,

staram się nie szpikować środkami takimi jak Ibuprom i jemu podobne, znam ludzi którzy w Krakowie trafili jako chorzy do szpitala przy ul Garncarskiej z początkiem lat 80 i żyją a ich zdrowi przyjaciele już są na cmentarzu.

Głupio to brzmi ale trzymaj się chłopie

Pozdrawiam w imieniu najbliżśzych przyjaciół Marka i Jacka oraz własnym

Zbyszek

>Piotr Ryka

Brawo! Czytam temat i wreszcie ktoś stanowczo zareagował na to pierd...... niektórych uczestników!

Senicza nie znam, jak i prawie wszystkich uczestników tego forum. Ba, jestem tu formalnie od niedawna chociaż tematy wertuję już od miesięcy z wypiekami na twarzy. Powiem więcej - z rozbawieniem czytałem tematy w których Senicz ścinał się z niektórymi uczestnikami i nawzajem wymieniali się "uprzejmościami"...

Ale chociaż Go nie znam, to wiem jedno - to właśnie dzięki takim ZAPALEŃCOM jak On i wielu z Was zaraziłem się miłością do tych ślicznych klocuszków które stoją tuż obok mnie i tak pięknie grają. Dlatego jutro pójdę na pocztę i coś od siebie - niewiele, ile mogę - dołożę, bo po to między innymi jest takie forum. Byśmy sobie ufali i w miarę możliwości pomagali...

Dlatego Panie/Panowie: uważacie że Senicz chce Was naciągnąć i planuje np. wycieczkę na Karaiby za Wasze pieniądze? To dodajcie temat do ignorowanych, a nie wypytujcie jak detektywi jakie leki bierze, ile one kosztują, itd. bo to jest po prostu żenujące...

Sorry, wkurzyłem się.

Panie Senicz - POWODZENIA!

Włodek nie poddawaj się!!! trzymam za Ciebie kciuki!!!, napewno dasz sobie radę. Musisz robić wszystko żeby utrzymać w miarę dobrą formę fizyczną podczas brania chemii. Napewno są jakieś pokarmy które możesz i musisz jeść. Poczytaj w necie, jest to jednak mimo wszystko spore kompendium wiedzy w takich sytuacjach.

Jest też poradnia leczenia bólu w Warszawie , często pomagają w trudnych przypadkach bólowych.

Masz rację że trzeba badać się regularnie o czy zapomianamy, czy też nie mamy na to czasu. Pracuję 27 lat w szpitalu i często oglądam sytuacje kiedy wykrywane są rózne guzy u ludzi ostatnio coraz młodszych którzy nie mieli czasu aby zadbać o siebie wczesniej. Pracują ponad siły na dwa etaty w ogromnym stresie bez urlopu etc....ech..

Poza tym sam jestem dobrym przykładem na to że mozna wyleczyć się z nowptworu złosliwego z przerzutami po samej chemii bez operacji....już osiem lat:-)

Ważne żebyś miał dobre leki i wiarę w to że wyzdrowiejesz, bardzo duzo od tego zalezy.

Serdeczne pozdrowienia!

Dopiero trafilem na ten watek i mnie zatkalo to przykra sprawa i szczerze wspolczuje mimo ze wczesniej nie bylem mily dla senicza (ale to teraz nie ma znaczenia)

Wiem co czuje czlowiek jak dowie sie co mu jest i jak reaguja na ta wiadomosc bliscy nam ludzie bo 3 miesiace temu stwierdzono u mnie guza tarczycy ktory od tamtego czasu powiekszyl sie 2 razy (niestety czeka mnie operacja bo zacznie mnie uciskac i dusic) szczepie sie i szykuje do tego.

Nie zycze nikomu takiej wiadomosci bo swiat sie wali jak domek z kart ale wiem jedno - trzeba walczyc !

Wlodek znajdz w sobie sile i idz na ,,wojne,,z rakiem.

robix.

Takze ja przylaczam sie do zyczen powrotu do zdrowia. Czasem sila i wiara jaka sie przekazuje innemu czlowiekowi potrafi zdzialac duzo wiecej niz niejeden lek. Tak wiec senicz przekazuje Ci moja, i wykozystaj ja jak najlepiej!

pzdr

Bardzo smutna nowina. Ze swej strony życzę przede wszystkim niezłomnej wiary w to, że tą chorobę można zwyciężyć. Tak, to prawda, przegrywają tylko Ci, co wątpią. Najważniejsze, że przyjął Pan to jako wyzwanie i podjął Pan walkę, teraz wystarczy tylko wygrać. Szybkiego powrotu do zdrowia, Panie Włodku!

Panie Wlodku, Pan sie nie daje.

To okropne chorobsko, ale dopoki wiara w wyzdrowienie bedzie w Panu, dopoty wojna nie przegrana.

Przy tej chorobie chec zycia i pewnosc wygranej czynia cuda, ot np taki kolarz Armstrong.

Proponuję,żeby wszyscy sygnalizowali ten temat przy innych wątkach,tak żeby najwięcej osób pomogło finansowo,bo to naprawdę kosztowna choroba.Jeśli ktos mógłby napisać ile osob jest zarejestrowanych na forum to uświadomimy wszystkim, co by w tej skali dała wpłata od każdego z nas.Jeszcze raz pozdrawiam Senicza.

W każdym razie Panie Włodku nie można nigdy się poddawać.Ślę najlepsze myśli do Pana - ponoć dobra wola dużej liczby ludzi pomaga, więc przyłączam się z całym sercem i życzę szybkiego powrotu do zdrowia _ jacek

>senicz

Po telefonie do Warszawy mam kilka pomocnych info:

W Warszawie masz bardzo dobrą Poradnię Leczenia Bólu Przewlekłego w Centrum Onkologii na Ursynowie. Po sąsiedzku masz Instytut Onkologii na Wawelskiej /mieszkasz chyba nieopodal/ i tu także maja niemałe doświadczenie w leczeniu bólu. O ile nie działa na Ciebie fentanyl /Durogesic TTS/ i morfina /zwykle MST/ porozmawiaj z Anestezjologiem o termicznym uszkodzeniu nerwu. 3maj się dzielnie choć doskonale wiem że to czasem nie jest łatwe. I zadbaj o materac przeciwodleżynowy.

Co to poradnia lekarska..chyba jak senicz jest chory to byl u lekarza, wszytskiego sie dowiedziel, dostal rozne skierowania itd..takie rzeczy to chyba na priv powinny byc pisane??

>Blady99

Odpuść sobie złośliwości Chłopczyku

Pewnie był....

Pewnie zanotował....

Pewnie miał trudną chwilę po rozmowie z Onkologiem....

Ty jak rozumiem na jego miejscu wiedziałbyś wszystko.

Tylko czy wiesz coś o kindersztubie Besserwisserze?

Bez odbioru /możesz strzelić bana - ja to [-----]/

Panowie warto byłoby, żeby w tym wątku wypowiadać się konstruktywnie - jeśli ktoś ma jakieś pomysły w sprawie pomocy Włodkowi oprócz wpłaty pieniężnej to wszystkie one są jak sądzę mile widziane - być może z wielu pomysłów zrodzi się kilka, którymi warto się zająć. Warto byłoby wyznaczyć kilka osób, które są "bliżej" Włodka, aby jakoś tym koordynowały - np. Gustaw czy Intuos. Do nich można by zgłaszać się na PW z wszelkimi sprawami.

Rozumiem, że niektórzy mają wątpliwości związane z tą sprawą, jeśli coś im wyraźnie nie pasuje, nikt nie karze pomagać. Wszelkie wątpliwości mogły by być rozwiązywane również przez osoby wyznaczone do tego celu - jak wyżej.

Wszyscy wiemy, w jakim kraju żyjemy i jakie są szanse na leczenie refundowane przez NFZ, a raczej jaka jest skuteczność tego typu działań. Wszystko w tym kraju opiera się na kontaktach/znajomościach i pieniądzach (szczególnie w temacie opieki zdrowotnej) - to nie jest czas i miejsce na dyskusje nad tym faktem, bo na to po prostu nie ma czasu.

Ludzi, którzy mogliby koordynować wszystkim co związane z pomocą dla Włodka upatruję wśród tych, którzy są na miejscu - w Warszawie. Może przydałoby się spotkanie w takiej grupie osób, jeśli Włodek jest na siłach to również z nim. Po takim spotkaniu przepływ informacji byłby osobisty i co za tym idzie bardziej skuteczny, niż drogą "forumową". Co Wy na to?

Pozdrawiam... w szczególności Ciebie Senicz - trzymaj się dzielnie!

Panowie. Jest taki pomysł jednego z polskich producentów kolumn głośnikowych.

Chce wystawić swoje kolumny w niższej niż zazwyczaj cenie tak aby potencjalnego zainteresowanego zachęcić do kupna.

Znaczną cześć kwoty uzyskanej ze sprzedaży chce przeznaczyć na pomoc dla Senicza.

Sprawa jest delikatna bo producent nie chce być posądzony o robienie sobie reklamy kosztem Senicza.

Dlatego najpierw napisał do mnie aby tą sprawę przedyskutować. Doszliśmy do wniosku, że pomysł jest dobry bo każdy grosz się przyda (w tym wypadku spora kwota). Przed ew. ogłoszeniem chciałbym Was zapytać o zdanie aby potem nie było jakiś głupich oskarżeń i rozwalania wątku.

Proszę o opinie.

Gustaw

Wszelkie sposoby są dobre, żeby osiągnąć założony cel. Myślę, że Ci, co uznają to za "reklamę" i tak to zrobią, co byście nie robili. Zresztą, jeśli ma to pomóc producenowi (jednemu czy drugiemu w jakikolwiek sposób - w co wątpię), to OK - myślę, że w tej sprawie nie warto mieć skrupułów. Jeśli sprzęt ma być tańszy niż normalnie sprzedawany, to nie widzę problemu. Może warto z tą sprawą zwrócić się do polskich firm audio, bo one mogą troszkę więcej niż zwykli "zjadacze chleba", chociaż zdaję sobie sprawę z faktu, że na naszym podwórku prawdziwych potentatów nie ma.

Pozdrawiam,

Jeszcze jedno - w przypadku takiego apelu do firm może warto mieć odgórne "błogosławieństwo" od Lukara, że jest to akcja tworzona przez grupę jakby nie było chyba najbardziej opiniotwórczego forum w tym tematach w Polsce.

Firmom zależy na reklamie i to wiadomo od dawna, według mnie nie warto się bać tego aspektu sprawy, ważna jest skuteczność działania, jeśli cokolwiek jest w stanie przynieść fundusze na leczenie kolegi z forum, to należy to zrobić bez zbędnych skrupułów.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam Audio Academy

Ukryta Zawartość

Chciałbym podziękować Panu Maciejowi Stryjeckiemu za szybką reakcję i zgodę na umieszczenie podobnego wątku na forum www.hi-fi.com.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Następne podziękowania. Tym razem portalowi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jego użytkownikom.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /index.php?showtopic=29530

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.