Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i tani CD, pomoc w wyborze ...

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam jakiegos taniego i dobrego CD. Bedzie to gralo z yamaha DSP A2 i Tannoy M3 ... Dzieki waszemu forum kupilem juz tuner kenwood KT-6040 ... czekam rowniez na pomoc w sprawie CD:)

Mysle nad Yamaha CDX-597 lub 497 ...

co do reszty ni emam zabardzo pojecia:) ale szukam i czytam ...

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/40293-dobry-i-tani-cd-pomoc-w-wyborze/

powiedzmy max 500zl

uzywka oczywiscie:)

co myslicie o tych yamahach? ew jakie inne modele yamahy (ale te z lat 90-tych) starsze niestety mi nie odpowiadaja ... jestem troszke esteta i chcialbym zeby ''segmenty'' jakos pasowaly do siebie...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Z Denonami 4-cyfrowkami trzeba uważać, żeby nie wpakować się w trupa z nieprodukowanym już laserem do wymiany. 3-cyfrówki co prawda dźwiękowo są słabsze, ale z reguły są wyposażone w popularne, łatwo dostępne lasery.

<><

jest Denon DCD-2560 w stanie dobrym(z paroma rysami) za ok 450zl ehmm a jaki tam laser siedzi?:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz aukcje - nie dosc ze sprzet Ok - od "Naszego" - to jeszcze cel aukcji o pozytywnym wydzwieku...

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Yamaha CDX-860 za 320zl warto? hmm zainteresowala mnie ona...

Witam!

Jeśli chodzi o Denony to stare odtwarzacze takie jak DCD-2560 lub starszy DCD-1520 to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o jakość dźwięku. Sam ma DCD1520 i naprawdę to wyśmienity odtwarzacz CD. Problem jest inny i nazywa się KSS151A. Innym tanim i bardzo dobrym CD jest NAD 502. Pytanie jest tez inne. Jakie masz oczekiwania od CD? Bo taki NAD to odtwarzacz który po paru odsłuchach nie powala. Ale kiedy dasz mu szanse na dłuższe spędzanie czasu z nim odpłaca możliwością długiego słuchania muzyki bez większego zmęczenia.

jakie oczekiwania od CD? hmm chcialbym zeby wspolgral dobrze z yamaha dsp A2 i zeby to nie byl przerost formy nad trescia:)) tzn porownywalny do pozostalego mojego zestawu...

Niestety nie znam Yamah miałem kiedyś CD 900 ale to stary model. Grał poprawnie. Widzisz ja CD dobieram do mojego zestawu słuchawkowego i sam na własne ryzyko. Kupuje CD szukając tego „najlepszego”. Oczywiście nie mam zamiaru wydawać jakiś chorych pieniędzy na nowy. Kiedyś w Media słuchałem słuchawek Sennheiser HD 600 . Nie mieli właściwie ani jednego przyzwoitego CD. Wiec słuchałem na jakimś tanim CD Denona. Jakiś nowy model kosztował około 900 zł, nie pamiętam jaki to model. I powiem jedno SYF! Także warto kupować stare dobre modele. NAD ma jeszcze jedną zaletę laser (KSS210A) kosztuje grosze.

Marantz CD 67 MkII czyta cd-r? chyba bede go jutro ogladal:) chyba ze cena bedzie za wysoka... ile mozna dac?

Co do tego marantz'a to sobie odpuscilem -poszedl za ok 600zl ... wydaje mi sie sporo za duzo...

ale udalo mi sie wyrwac cd Sony CDP-XB720E QS za ok 230zl w stanie ponoc BDB, zobaczymy jak przyjdzie:)) Mysle ze za takie pieniazki to bylo warto wkoncu to seria QS no chyba ze to dziadostwo nie warte zlamanego grosza:)...

Nie chce zakladac nowego watku tak wiec zadam pytanie tutaj. Poszukuje cd do prostej Lampy na EL34. Skalniam sie ku nowemu. Nie mam mozliwosci odsluchu tak wiec wybor brdzie intuicyjny wiem ,ze zaraz pewnie wielu was mnie zgani ale coz. Mam mozliwosc zakupu HK 970 w cenie 900 zł nowy, gwarancja i prwdopodobnie zdecyduje sie na niego. Jednak znalazlem jeszcze cos takiego Rotel RDV 985 wiem , ze to odtawarzacz dvd ale z opinii na temat odtwarzaczy rotela brzemienie maja zupelnie przyzwoite. Co prawda troche jestem zrazony do wlasnie DVD po ostatnimzakupie wysokiego modelu sony DVP9100, ktory jako cd-k nie sprawdzil sie. Dzwiek przyciemniony, schowany owszem spora kultura ale obcinal wiel szczegolow na gorze pasma, srednica tez nie najlepsza- na szczescie sprzedany bez straty finansowej.Byc moze mial ktos z was do czynienia z tym Rotelem . Jesli tak jak spisuje sie on jako odtwarzacz cd? Sprzet jest takze nowy, cena 200 euro czyli ok 720-750 zl.

Tu link do danych technicznych:

Ukryta Zawartość

post-1391-100008776 1204067318_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mili Panstwo moze ktos by, cos, kiedys w koncu skrobnal na temat wyzej bo mi zaraz rozbiara, rozdrapia.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

oczywiscie wyzej wymienionego rotela

Widzę, że nikt sie nie kwapi z odpowiedzią, więc skrobnę parę słów. Kolego, nie kupiłbym sobie odtwarzacza DVD jako sprzętu, który ma służyć odtwarzaniu płyt CD. Nawet Rotela mimo, że jestem dużym zwolennikiem tej firmy. Nie znam tego modelu, o którym piszesz. Warto się jednak zastanowić raczej nad CD. I to tyle w skrócie. Pzd.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Sprzet ostry nie jest natomiast gra dosc jasno z tym, ze zamiast cd-ka robi dvd za 200 zl philipsa. Uzywka jak pisalem raczej w gre nie wchodzi ze wzgledu na niemile doswiadczenie po zakupie w allegro. Moze faktycznie DAC ale jesli juz to zewnetrzny . W kazdym razie dzieki za sugestie i w takim razie tego rotela nie biore pod uwage.

co prawda mój, ale uniwersalny w brzmieniu, dobry na początek przygody z audio

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Co do DAC Pana Stelmacha - to w razie awari napędu można go przełożyć do następnego i to jest plus. Nie obawiał bym się tego. A zapewniam, że jest to kiler na wszystkie budżetowe cedeki w tej cenie. Jest bardzo dokładny, bardzo szybki i zwarty i brak mu tylko wyrafinowania charakterystycznego dla CD z wyższej półki. Zewnętrzny DAC to tez dobry pomysł. Możesz zaplować np na jakąś Thetę w granicach ok tyś pln na rynku wtrónym (tu nie powinno być miny! nie ma się za abrdzo co tutaj zepsuć...) i jak masz wyjśce CAX w tym DVD to odpada Ci kwestia zakupu transportu!

No i soniak juz w domu, podpiety... gra hmmm przyzwoicie:) Nie odstaje od reszty zestawu... ma bajer typu ''Digital Filter'' 3 pozycje i standard i albo jestem gluchy albo nie slysze roznicy:)) Czyta wszystko co mu sie podlozy... Ogolnie jestem zadowolony, BDB stan za dobre pieniazki...wyszlo ok 230zl z przesylka wiec chyba dobrze...

oto pare fotek tego hi-fi:)

Ukryta Zawartość

post-11813-100008344 1204656798_thumb.jpg

post-11813-100008345 1204656796_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.