Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN-KARDON HK 970-warto?

wito963

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mysle o kupnie HARMAN-KARDON HK 970. Obecnie mam sprzet ktory gra u mnie juz chwile i pomyslalem ze warto pomyslec o zmianach. Posiadam kolumny Tonsil voyager 200,zastanawiam sie czy wogole warto podlanczac te kolumny pod H/K i czy bedzie to jakos gralo?Chcialem zaczac od zmiany wzmaka bo narazie na kolumny nie mam kasy. Zastnawiam sie tez czy do takiego wzmaka mozna podpiac jako zrodlo kompa? posiadam nie najgorsza karte dzwiekowa-Sound Blaster Audigy. Piszcie co o tym myslicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/40522-harman-kardon-hk-970-warto/

Dobry sprzęt ten harman , wydajny prądowo napedzie wiekszosc kolumn.

W swej klasie cenowej raczej chyba faworyt do ostrego grania i wkurzania sasiadów.

Sound blaster audigy nie jest rewelacją , na allegro mozna kupic jakies uzywane m-audio za okolo 200zl ,

w stereo przeskok jakosciowy wyrazny.Mozesz sie pokusic o jakiegos audiotraka hd2 , nowy kolo 350zl.

no do ostrego grania tak ale dlaczego włącza sie zabezpieczenie, jak ma sie ochotę posłuchać naprawdę głośno?? Ja nie polecam, szkoda kasy, kup coś używanego,np jakiegoś pioneera, albo cos w tym stylu co ma 700w poboru, będzie dużo lepiej, głośniej i taniej

wito963

jestem zwolennikiem Harmana wiec szukajac dla siebie wzmacniacza do stereo zaczalem od HK970. Poczytalem wiele opini (negatywnych) na jego temat, sam osobiscie probowalem w salonie i rzeczywiscie nie jest godny uwagi za ta cene. Tylni panel niby "bajka" ale fron jakis taki troche sprawia wrazenie jak by plastikowego. Denerwowalo mnie jeszcze sterowanie glosnoscia tego wzmacniacza, podobne jest jak w moim ampli AVR 245, nie czuc takiego postepu przekrecajac gałka volume w prawo w przeciwienstwie do wybranego przeze mnie Onkyo z serii Integra.

W kazdym razie warto by bylo poszukac czegos starszego z tej stajni np HK 680, ponoc bardzo chwalony tutaj na forum i wysoko oceniany.

>W kazdym razie warto by bylo poszukac czegos starszego z tej stajni np HK 680, ponoc bardzo chwalony tutaj na forum i >wysoko oceniany.

Albo jakiegos denona 680 , w sumie przy budzetowych kolumnach tonsila wszystko zagra podobnie

Denon pma-250 wart jest uwagi , kupisz za jakies 200zl na allegro

nie ukrywam ze mysle o zakupie tego wzmacniacza bo po prostu mi sie podoba wizualnie. Cena jaka trzeba zaplacic jest dosc wysoka ale plusem jest chyba to ze mam nowy sprzet.to chyba tez ma znaczenie?

wito963

uwierz mi ze ja tez zwracam szczegolna uwage na wyglad wizualny sprzetu i jak moj amplituner wydaje mi sie optymalny (HK AVR245) ale naprawde 970 nie przypadl mi do gustu byc moze ze wzgledu na zupelnie inna klase, oczekiwania dotyczace stereo

aktualnie posiadam Integre Onkyo A-8850 i Harman po prostu sie "chowa" przy tym sprzecie, pod kazdym wzgledem (w zakupie koszt 600-700zł)

Jestem szczęśliwym posiadaczem HK 970 od ok. dwóch lat. Jak dla mnie gra rewelacyjnie w połączeniu z HD 970. Nieprawdą jest że nadaje się tylko do głośnego słuchania i do rocka (bzdura), radzi sobie wyśmienicie z każdym materiałem muzycznym. Wiele osób z forum wiesza psy na harmanie a nawet nie mieli z nim do czynienia, bez obrazy oczywiście. Pozdrawiam.

Czodaboy

Jak widze takie argumenty ze wolno glosnosc przyrasta przekrecajac galke w prawo to mi sie noz otwiera. Chlopie a moze napisz jak precyzyjnie sie reguluje glosnoscia wieczorem jak sie cicho slucha muzyki. Ten twoj Onkyo pewnie wszystkich w domu pobudzi jak z pilota podglosnisz. Osobiscie uwazam ze Harman jest solidnym sprzetem jak za te pieniadze. Lekko rok z hakiem cieszyl mnie swoim dzwiekiem przy ktorym mozna sie zrelaksowac i odpoczac. Za cene za ktora sprzedaje mysle ze na pewno to jest dobry manewr biorac pod uwage jego idealny stan. Jednak mysle ze do kazdej muzy raczej on nie pasuje. Lubi dynamiczna muzyke. Porownywalem go kiedys z NADem 370. Nad ma wiecej powietrza i lepsza definicje basu, ale tez byl drozszy. Wiec trzeba brac pod uwage cene za ktora kupuje sie zadowolenie. A wyglad rzecz gustu. Harman to minimalistyczny wyglad. galka jednemu pasi innemu nie, mi np. sie podoba. A co powiecie np/ na wyglad Baltlaba eII, wyglada jak skladany w garazu. Takze rzecz gustu.

pozdrawiam

Piotrj

Tylko sie tym nozem nie pochlastaj:)

W kazdym razie moj post nie mial na celu skrytykowanie omawianego modelu bo tez swojego czasu chcialem miec go w domu ale po ogledzinach w salonie stwierdzilem ze wole cos bardziej konserwatywnego.

Tu masz racje jesli chodzi o sterowanie głośnoscia, trzeba to robic delikatnie, gdyz jak wspomnialem postep jest znaczacy , ot taki charakter tradycyjnych potencjometrów. Nie kazdemu to musi odpowiadac.

poczekaj na KH-980 powinien byc w kwietniu w sprzedaży . Jezeli nie bedzie lepszy to przynajmniej z nowszej lini wzorniczej

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 miesiące później...

Ja mam pytanko.

Posiadam HK 970 i w momencie kiedy gra sobie np. CD a źródło we wzmacniaczu ustawione jest np. na AUX przy podkręceniu gałki słychać dźwięk z CD. Czy ktoś kto posiada HK 970 jest w stanie sprawdzić czy ma tak samo???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.