Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Arcam Klub
IGNORED

Klub miłośników ARCAMA

Rekomendowane odpowiedzi

Swiezaki kłamia...hm ...skoro tak twierdzisz....ale Ty i tak gustujesz w monitorach...a ja tak naprawde nie wiem czy chce je sprzedac....bo sa na maksa odjechane:):):)):)

Ta choroba to "audiofilizm" lubimy czasami pomimo, że sympatycznie gra niestety coś zmienić.

Potwierdzam kiedyś JMlab były w moim posiadaniu. Wygryzły u mnie kultowe już JMlab point source 5.1. Może inaczej, zagrały na tym samym poziomie. U mnie większość czasu z lampką pogrywały. Przy tranzystorze polecam jakiś wzmak neutralny lub po ciepłej stronie grający. JMlab są bardzo detaliczne i scenę podobnie jak zollery budują w głąb. Tak przynajmniej w moich systemie to wyglądało.

W sumie chyba cos poszukam na aukcjach hee ,może łatwiej bedzie :)

Dobrze już dobrze ,proponuje litr mleka guma turbo paciorek i luli :)

mleko w tym wieku juz niewskazane szkodzi na zołądek lepsza seta pieprzowy pa :):):):)

mleko w tym wieku juz niewskazane szkodzi na zołądek lepsza seta pieprzowy pa :):):):)

Jestem własnie po litrze tego trunku z kolegą no nie pieprzu bo tu już twojego wystarczy :), ale dobrze widze i chyba słyszę ,mam tylko melancholijny nastrój :)

Jestem własnie po litrze tego trunku z kolegą no nie pieprzu bo tu już twojego wystarczy :), ale dobrze widze i chyba słyszę ,mam tylko melancholijny nastrój :)

Pijesz...nie pisz:)

Ponawiam ofertę , kupie A90 !!!! ,jak go nie spróbuje bedę wiecznie głodny , a tu też cena wygrywa , tylko błagam tommi nie o to tu chodzi ze nie mam na lepszy :) ,taki plan jest i over

Pijesz...nie pisz:)

Ja na bani jestem bardziej konkretny niż ty na trzeżwo ,i podejmuje męskie decyzje nawet pod wpływem :) jak cos sprzedaje to sprzedaje , a nie że może bym sprzedał ,napij sie przemyśl i podejmij decyzję " męska decyzję" może bedzie ci łatwiej żyć , w ogóle nie pisz do mnie hee nie chce mi sie z tobą gadać ,czekam na info od powaznych gości , wypiłeś juz to mleko to spać bo pasa zdejmę :) Edytowane przez freju

Ok Panowie ,od góry , A90 , A38 , CDS27 , T61 .

post-34283-0-32491300-1501014451_thumb.jpg

U mnie też nowy zakup w dniu dzisiejszym. Pojawi się nowy wzmacniacz do testowania. Zobaczymy czy a90 wyjdzie z tego zwycięsko.

Brzmieniowo chcieliście wiedzieć jak grają w bezpośrednim porównaniu na tych samych utworach .

A38 gra ciepło , słodko lekko ciemno , jego pierwszy plan jest mocniej namacalny od dalszego drugiego planu, tła . Jest bardziej szczegółowy jeśli chodzi o pierwszy plan . Ma niższe szumy od A90 , dynamika i szybkość na podobnym poziomie co A90 .

A90 gra lekko mniej słodko , mniej ciepło od A38 ale nadal po tej samej stronie . Gra bardziej neutralnie, płasko tzn pierwszy plan nie jest tak namacalny i szczegółowy jak w A38, za to drugi plan i dalsze tło jest bardziej słyszalne .

To niemal dwa dość rózne grania dla konkretnego gustu w zalezności co się szuka . Nie ma lepszego czy gorszego w tym teście , kwestia jakich aspektów się szuka .

Wystawiam na sprzedaż A38 z Mundorfami Mlytic wewnątrz jako bardziej bezpieczny niż wszystkie A38 wystepujące w Polsce na sprzedaż , ludzie są nieświadomi jaką mają bombę . Cena za jaką wystawię to 3400 złotych . Stan sklepowy z oryginalnym opakowaniem i pilotem . Zapraszam zainteresowanych zakupem A38 na odsłuch obu wzmacniaczy , istnieje możliwosć uruchomienia obu w moim systemie, ale na sprzedaż w pierwszej kolejności idzie A38 . może kiedyś A90 pójdzie .

Brzmieniowo chcieliście wiedzieć jak grają w bezpośrednim porównaniu na tych samych utworach .

A38 gra ciepło , słodko lekko ciemno , jego pierwszy plan jest mocniej namacalny od dalszego drugiego planu, tła . Jest bardziej szczegółowy jeśli chodzi o pierwszy plan . Ma niższe szumy od A90 , dynamika i szybkość na podobnym poziomie co A90 .

A90 gra lekko mniej słodko , mniej ciepło od A38 ale nadal po tej samej stronie . Gra bardziej neutralnie, płasko tzn pierwszy plan nie jest tak namacalny i szczegółowy jak w A38, za to drugi plan i dalsze tło jest bardziej słyszalne .

To niemal dwa dość rózne grania dla konkretnego gustu w zalezności co się szuka . Nie ma lepszego czy gorszego w tym teście , kwestia jakich aspektów się szuka .

Wystawiam na sprzedaż A38 z Mundorfami Mlytic wewnątrz jako bardziej bezpieczny niż wszystkie A38 wystepujące w Polsce na sprzedaż , ludzie są nieświadomi jaką mają bombę . Cena za jaką wystawię to 3400 złotych . Stan sklepowy z oryginalnym opakowaniem i pilotem . Zapraszam zainteresowanych zakupem A38 na odsłuch obu wzmacniaczy , istnieje możliwosć uruchomienia obu w moim systemie, ale na sprzedaż w pierwszej kolejności idzie A38 . może kiedyś A90 pójdzie .

Krzysztof a jak się ma Twoim zdaniem A90 vs A90 po modzie ?

A90 po modzie ma trochę wyższą dynamikę i troszkę wiecej powietrza , lekko zmienioną barwę z racji innego opa . Musiałbym teraz posłuchać A90 po modzie którego masz i porównać z fabrycznym bo teraz mam inaczej grające kolumny niż wtedy przy tuningowaniu Twojego A90 . Dlatego nie potrafię teraz odnieść się do większych różnic .

Edytowane przez KrzysztofPL

A90 po modzie ma trochę wyższą dynamikę i troszkę wiecej powietrza , lekko zmienioną barwę z racji innego opa . Musiałbym teraz posłuchać A90 po modzie którego masz i porównać z fabrycznym bo teraz mam inaczej grające kolumny niż wtedy przy tuningowaniu Twojego A90 . Dlatego nie potrafię teraz odnieść się do większych różnic .

Nie pozostaje mi kiedyś Cię odwiedzić ;)

:( no i nie może być tak pięknie, żeby się nie zje….

Mój rDAC odmówił dzisiaj współpracy a jeszcze wczoraj wszystko było OK. Wydaje z siebie sygnał na bardzo słabym poziomie, dopiero po odkręceniu wzmacniacza cokolwiek cicho słychać Tak jakby poziom wyjściowy to nie był 2 V ale ze 2mV (strzelam obrazowo dla nakreślenie sytuacji). Nie jest to kwestia źródła (sprawdzane z dwóch różnych źródeł na optyku i USB, coax w tej chwili nie mam jak sprawdzić), nie jest to kwestia wzmacniacza (po przełączeniu na Tuner wszystko jest OK), nie jest to kwestia wejścia we wzmacniaczu (sprawdzane), nie jest to kwestia kabli (sprawdzane). Wygląda mi na to, że coś padło w części analogowej, tylko co? Macie może koncepcję, pomysł co to może być?

Może być cokolwiek, Dac lub coś innego w torze , raczej żeby opampy padły odrazu hmm , może coś z zasilaniem . Najlepiej miernik w rękę i szukac .

Wystawiłem A38 na sprzedaż na allegro oraz na OLX za 3400 PLN , cena najniższa w kraju z zamontowanymi Mundorfami za 250 złotych i całkowitym przeglądzie technicznym a i tak dostaję emaile z propozycjami o negocjacje cenowe - cóż taki chyba już charakter Polaka :) Nadal słucham muzyki na A38 gdyż A90 niedługo pójdzie albo do znajomego albo na sprzedaż gdyż po kilku dniach słuchania na obu jednak wolę żywsze granie z większą ilością detali jaką zapewnia A38 - bez 2 zdań . Jesli ktoś zainteresowany zakupem A38 nie dowierza , że A38 gra zdecydowanie lepiej od A90 to zapraszam do siebie ze swoimi płytami , sam na własne uszy przekona się ile słychać z A90 a ile z A38 . Mimo to sprzedaję bo mam na oku coś dużo droższego i lepszego :) .

Może być cokolwiek, Dac lub coś innego w torze , raczej żeby opampy padły odrazu hmm , może coś z zasilaniem . Najlepiej miernik w rękę i szukac .

Wystawiłem A38 na sprzedaż na allegro oraz na OLX za 3400 PLN , cena najniższa w kraju z zamontowanymi Mundorfami za 250 złotych i całkowitym przeglądzie technicznym a i tak dostaję emaile z propozycjami o negocjacje cenowe - cóż taki chyba już charakter Polaka :) Nadal słucham muzyki na A38 gdyż A90 niedługo pójdzie albo do znajomego albo na sprzedaż gdyż po kilku dniach słuchania na obu jednak wolę żywsze granie z większą ilością detali jaką zapewnia A38 - bez 2 zdań . Jesli ktoś zainteresowany zakupem A38 nie dowierza , że A38 gra zdecydowanie lepiej od A90 to zapraszam do siebie ze swoimi płytami , sam na własne uszy przekona się ile słychać z A90 a ile z A38 . Mimo to sprzedaję bo mam na oku coś dużo droższego i lepszego :) .

W przyszłym tygodniu będę miał a38 na testach to zobaczę ile prawdy jest w tym co mówisz. Obstawiam, że nie będzie tak kolorowo jak opisujesz. Teraz na testach mam audiolaba 8200a.

Edytowane przez LukRin

W przyszłym tygodniu będę miał a38 na testach to zobaczę ile prawdy jest w tym co mówisz. Obstawiam, że nie będzie tak kolorowo jak opisujesz. Teraz na testach mam audiolaba 8200a.

Podważasz zdanie " projektanta " Twojego egzemplarza A90 , którego ja modyfikowałem ? :) Jajko mądrzejsze od kury ? :) Co prawda mam obecnie fabrycznego A90 gdzie nie było nic robione , natomiast ja Ci wymieniłem pół wzmacniacza z opampami razem wzięte ale ogólny charakter pozostał ten sam . Jeśli porównasz oba wzmacniacze na tych samych kolumnach, kablach odtwarzaczu CD i tych samych utworach to - mozesz się zdziwić już przy pierwszym utworze. Odsłuchaj porzadnie nagrany utwór najpierw na A90 , powiedzmy pierwszą minutę kilka razy ale utwór w którym możesz zapamiętać osobne instrumenty i różne charakterystyczne dźwięki łatwe do zapamiętania, po czym szybko podmień tylko same wzmacniacze i odpal ten sam utwór na A38 . Zebyś się nie zdziwił . Jak masz dobre szczegółowe kolumny i porzadne źródło z dobrym utworem to będziesz wiedział o czym mówię . Proponuję Ci głośność tak max do volume 32 , jest głośno u mnie z racji wysokiej skuteczności kolumn a przy takiej głośności ( lub mniejszej jeśli masz mały pokój do 30 m2 ) wyłapiesz różnicę już w pierwszej minucie pierwszego utworu po wpięciu po raz pierwszy A38 . Następnie ponownie wróć do A90 i tego utworu i ponownie do A38 . Słuchanie całej płyty a potem przepiecia wzmacniacza i posłuchaniu znowu całej płyty mija się z celem . Najlepiej sobie wykonać zdalny przełącznik z 2 naraz uruchomionymi wzmacniaczami i podpietymi kolumnami abys mogl w ciagu sekundy przepiac ppilotem A90 vs A38 siedzac i słuchajac w swoim fotelu odsłuchowym - wtedy wylapałbyś w ciagu kilku sekund różnicę . A tak to zostaje ci szybkie przepinanie kabli ...

Podważasz zdanie " projektanta " Twojego egzemplarza A90 , którego ja modyfikowałem ? :) Jajko mądrzejsze od kury ? :) Co prawda mam obecnie fabrycznego A90 gdzie nie było nic robione , natomiast ja Ci wymieniłem pół wzmacniacza z opampami razem wzięte ale ogólny charakter pozostał ten sam . Jeśli porównasz oba wzmacniacze na tych samych kolumnach, kablach odtwarzaczu CD i tych samych utworach to - mozesz się zdziwić już przy pierwszym utworze. Odsłuchaj porzadnie nagrany utwór najpierw na A90 , powiedzmy pierwszą minutę kilka razy ale utwór w którym możesz zapamiętać osobne instrumenty i różne charakterystyczne dźwięki łatwe do zapamiętania, po czym szybko podmień tylko same wzmacniacze i odpal ten sam utwór na A38 . Zebyś się nie zdziwił . Jak masz dobre szczegółowe kolumny i porzadne źródło z dobrym utworem to będziesz wiedział o czym mówię . Proponuję Ci głośność tak max do volume 32 , jest głośno u mnie z racji wysokiej skuteczności kolumn a przy takiej głośności ( lub mniejszej jeśli masz mały pokój do 30 m2 ) wyłapiesz różnicę już w pierwszej minucie pierwszego utworu po wpięciu po raz pierwszy A38 .

Proszę pozwól,że sam ocenię różnicę między wzmacniaczami. Jakoś Ci ostatnio nie wierzę czytając Twoje wpisy.

Przypominam Twój wpis

"Brzmieniowo chcieliście wiedzieć jak grają w bezpośrednim porównaniu na tych samych utworach .

Wystawiam na sprzedaż A38 z Mundorfami Mlytic wewnątrz jako bardziej bezpieczny niż wszystkie A38 wystepujące w Polsce na sprzedaż , ludzie są nieświadomi jaką mają bombę . Cena za jaką wystawię to 3400 złotych . Stan sklepowy z oryginalnym opakowaniem i pilotem . Zapraszam zainteresowanych zakupem A38 na odsłuch obu wzmacniaczy , istnieje możliwosć uruchomienia obu w moim systemie, ale na sprzedaż w pierwszej kolejności idzie A38 . może kiedyś A90 pójdzie ."

Proszę pozwól,że sam ocenię różnicę między wzmacniaczami. Jakoś Ci ostatnio nie wierzę czytając Twoje wpisy.

Ostatnio powiadasz mi nie wierzysz , masz do tego prawo jak każdy . Bardzo chętnie poczytam Twoją opinię na ten temat . Jeśli wstawiony wzmacniacz operacyjny OPA1612 na tle fabrycznych OPA2134 występujących w obu wzmacniaczy tak bardzo Ci podszedł pod gust to bardzo mnie to cieszy , dobierałem te opampy starannie w Twoim A90 . Jaka ona by nie była i tak dla mnie zdecydowanie lepszym wzmacniaczem jest A38 jak na mój gust i sposób odbierania muzyki . Ciekawe czy u Ciebie odrazu wyłapiesz różnicę w otwartosci i ożywieniu sceny . Pamiętaj abyś zaczął testy porównawcze na 1 utworze podmieniajac oba wzmacniacze kilka razy , potem mozesz juz testowac wg swojego sposobu .

Oby tylko Cie nie bolało to iż wzmacniacz za który zapłaciłeś tylko 1700 złotych ( A90) zagrał gorzej od nowszej bardziej dopracowanej konstrukcji ( preamp w A38) droższej ponad dwukrotnie . I jeszcze jedna złota propozycja - podłącz sam preamp A38 pod swoja końcówkę w A90 a nastepnie podlącz sam preamp Twojego A90 pod koncowke A38 , masz pole do popisu , 4 warianty , bardzo ciekawe wnioski możesz wynieść z takich testów . Chętnie wszyscy poczytamy a przy okazji ja bede wiedział jak Twój gust odbiera muzykę . Miłej zabawy .

Ostatnio powiadasz mi nie wierzysz , masz do tego prawo jak każdy . Bardzo chętnie poczytam Twoją opinię na ten temat . Jeśli wstawiony wzmacniacz operacyjny OPA1612 na tle fabrycznych OPA2134 występujących w obu wzmacniaczy tak bardzo Ci podszedł pod gust to bardzo mnie to cieszy , dobierałem te opampy starannie w Twoim A90 . Jaka ona by nie była i tak dla mnie zdecydowanie lepszym wzmacniaczem jest A38 jak na mój gust i sposób odbierania muzyki . Ciekawe czy u Ciebie odrazu wyłapiesz różnicę w otwartosci i ożywieniu sceny . Pamiętaj abyś zaczął testy porównawcze na 1 utworze podmieniajac oba wzmacniacze kilka razy , potem mozesz juz testowac wg swojego sposobu .

Oby tylko Cie nie bolało to iż wzmacniacz za który zapłaciłeś tylko 1700 złotych ( A90) zagrał gorzej od nowszej bardziej dopracowanej konstrukcji ( preamp w A38) droższej ponad dwukrotnie . I jeszcze jedna złota propozycja - podłącz sam preamp A38 pod swoja końcówkę w A90 a nastepnie podlącz sam preamp Twojego A90 pod koncowke A38 , masz pole do popisu , 4 warianty , bardzo ciekawe wnioski możesz wynieść z takich testów . Chętnie wszyscy poczytamy a przy okazji ja bede wiedział jak Twój gust odbiera muzykę . Miłej zabawy .

Dziękuję za złote rady niestety nie wezmę ich pod uwagę. Co do ceny niestety nie trafiłeś, a swoją drogą co to ma za znaczenie ?

Co z twoim wpisem, który zacytowałem ? Rozdwojenie jaźni ?

Edytowane przez LukRin
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.