Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Arcam Klub
IGNORED

Klub miłośników ARCAMA

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie cieszę się, że sie podobają . Odnośnie rozkręcania Arcama , kwestia jakiej efektywności ma się kolumny . Moje mają ok 93dB , natomiast sam przetwornik niskośredniotonowy Seasa o średnicy 22 cm potrafi mocno przygrzmocić w Arcamie już powyzej vol 35 z 72 stopniowej skali . Co do drabinek rezystorowych w Arcamie - układ MAS9116 ma to do siebie iż trzeba go dość mocno podkręcić skalę ( cała aplikacja razem ze wzmacniaczami operacyjnymi mającymi swoją wartość wzmocnienia ma wpływ na wartość volume). Poza tym ja tym bardziej sobie cenię takie narastanie głośności gdyż w nocy gdy córka zasypia łatwiej mi ustawić głośność .

Dziś mam w domu wzmacniacz Creeka oraz bardzo mocny NAD 375BEE o mocy 2x200W przy 8Ohmach i niemal 2x400W przy 4 Ohmach . Jutro fotki wam pokażę i coś opisze w porównaniu .

Krzysztof ponoć w mojej a90 wymieniałeś oryginalną drabinkę rezystorową na inną, cytuje Twoje słowa "nowe 2 cyfrowe potencjometry ( drabinki rezystorowe) MAS i DS" ;)

Edytowane przez LukRin

Krzysztof podał dobre dane.

Test z audio tego nada:

"NAD to mocarz tego testu. Choć sam producent jest dość ostrożny w deklaracjach, zapowiadając 2 x 150 W (niezależnie od obciążenia), to taka lakoniczna informacja nie oddaje prawdziwego potencjału wzmacniacza.

Może on bowiem pochwalić się mocą aż 210 W przy 8 omach i 361 W przy 4 omach (przy wysterowaniu jednego kanału), a w trybie dwukanałowym dostarcza równiutkie 2 x 200 W przy 8 omach i 2 x 307 W przy 4 omach. Czułość jest nieco niższa od standardowych 200 mV, wynosi 0,45 V. NAD, oprócz Marantza, jest mistrzem niskiego poziomu szumów, wskaźnik S/N wynosi tutaj aż 92 dB, a przy tak wysokiej mocy dynamika wspina się na pułap aż 116 dB."

Edytowane przez LukRin

Freju widzę, że zaczynasz być złośliwy co do mnie . Jak widzisz nie pomyliłem się co do mocy . Jeśli masz cokolwiek do mnie to poprostu nam o tym napisz czy coś Cię boli .

Krzysztof ponoć w mojej a90 wymieniałeś oryginalną drabinkę rezystorową na inną, cytuje Twoje słowa "nowe 2 cyfrowe potencjometry ( drabinki rezystorowe) MAS i DS" ;)

Powiem Ci , że nie pamiętam , wymieniałem w kilku egzemplarzach drabinki , i chyba w Twojej również . Musiałbyś go rozebrać i spojrzeć na luty - odrazu byś zobaczył czy są nowsze bardziej świecace .

Jesli w moim opisie przy sprzedaży były opisane to były wymieniane . Bardzo trudno zdobyć układ MAS, natomiast układ od regulacji barwy DS1844 kupuję w Farnell zza granicą .

Edytowane przez KrzysztofPL

Freju widzę, że zaczynasz być złośliwy co do mnie . Jak widzisz nie pomyliłem się co do mocy . Jeśli masz cokolwiek do mnie to poprostu nam o tym napisz czy coś Cię boli .

Powiem Ci , że nie pamiętam , wymieniałem w kilku egzemplarzach drabinki , i chyba w Twojej również . Musiałbyś go rozebrać i spojrzeć na luty - odrazu byś zobaczył czy są nowsze bardziej świecace .

Jesli w moim opisie przy sprzedaży były opisane to były wymieniane . Bardzo trudno zdobyć układ MAS, natomiast układ od regulacji barwy DS1844 kupuję w Farnell zza granicą .

Krzysztof nie chce mi się już go rozkręcać bo to dla mnie mało ważne, liczy się jak gra :). Czekamy na zapowiadaną przez Ciebie ciekawostkę związaną z Nadem. Swoją drogą kilka miesięcy temu byłem w posiadaniu wzmacniacza Nad c372 z kondensatorami o większej pojemności niż w oryginale, które o dziwo też były sygnowane przez Nada. Dodatkowo miał podświetlane diody zamiast na zielono były na niebiesko. Wtedy miałem kolumny JMlab Cobalt 816 Jubilee 25 z którymi zagrał rewelacyjnie. Być może w końcówce produkcji tego modelu Nad coś poprawił, a może wpadł w ręce jakiegoś "fachowca" i stąd takie efekty. Kilka lat temu byłem w posiadaniu c372 i moim zdaniem zdecydowanie inaczej grał. W tym moim pierwszym egzemplarzu w pewnym momencie wybuchły kondensatory, ponoć ten typ tak miał ;)

Krzysztof nie chce mi się już go rozkręcać bo to dla mnie mało ważne, liczy się jak gra :). Czekamy na zapowiadaną przez Ciebie ciekawostkę związaną z Nadem. Swoją drogą kilka miesięcy temu byłem w posiadaniu wzmacniacza Nad c372 z kondensatorami o większej pojemności niż w oryginale, które o dziwo też były sygnowane przez Nada. Dodatkowo miał podświetlane diody zamiast na zielono były na niebiesko. Wtedy miałem kolumny JMlab Cobalt 816 Jubilee 25 z którymi zagrał rewelacyjnie. Być może w końcówce produkcji tego modelu Nad coś poprawił, a może wpadł w ręce jakiegoś "fachowca" i stąd takie efekty. Kilka lat temu byłem w posiadaniu c372 i moim zdaniem zdecydowanie inaczej grał. W tym moim pierwszym egzemplarzu w pewnym momencie wybuchły kondensatory, ponoć ten typ tak miał ;)

Sorki za podwójny wpis miała być fotka, ale nie wyszło ;)

Edytowane przez LukRin

A przestań już tam zaraz złośliwy :) Lukrin co chwile coś weryfikuje z tobą odnośnie twojego moda w jego A90 :) i tak się śmieje , a po za coś mi pykło w głowie że ten Nad tyle nie ma ,ale ok skoro na testach tak wyszło to ok , tylko trochę ta waga jego 15kg mi nie pasuje do tych watów ,pewnie trafo nie za duże ma , h200A mój też ma 2x200 watt ale waży 25kg ,więc mniemam że Nad może być trochę nie wydolny prądowo do tych wattów aczkolwiek nie wiem tak po prostu sobie myślę, po za tym luzik

Nady miałem 372 i c370 i w 370 też mi strzelił kiedyś kondesator , w ogóle trochę z nimi latałem po warsztatach :)) może już przestali tak osczędzać na podzespołach , bo tamte włącznie z cd wiecznie coś było

Edytowane przez freju

A przestań już tam zaraz złośliwy :) Lukrin co chwile coś weryfikuje z tobą odnośnie twojego moda w jego A90 :) i tak się śmieje , a po za coś mi pykło w głowie że ten Nad tyle nie ma ,ale ok skoro na testach tak wyszło to ok , tylko trochę ta waga jego 15kg mi nie pasuje do tych watów ,pewnie trafo nie za duże ma , h200A mój też ma 2x200 watt ale waży 25kg ,więc mniemam że Nad może być trochę nie wydolny prądowo do tych wattów aczkolwiek nie wiem tak po prostu sobie myślę, po za tym luzik

Nady miałem 372 i c370 i w 370 też mi strzelił kiedyś kondesator , w ogóle trochę z nimi latałem po warsztatach :)) może już przestali tak osczędzać na podzespołach , bo tamte włącznie z cd wiecznie coś było

Panowie kto się lubi ten się czubi. Swoją drogą zdecydowanie wolę swoje 100 Watt z Gryphona niż 200 Watt z Nada. Kiedyś przypadkowo do Gryphona podłączyłem dwie pary kolumienek, które mają impedancje (każda z nich) poniżej 4 Ohm, nawet Gryphon nie "jęknoł" i to jest dla mnie klasa wzmacniacza. Tu chyba do tych "watów" dochodzi wydajność prądowa. Krzysztof proszę zweryfikuj jak źle rozumuje ?

W tym moim pierwszym egzemplarzu w pewnym momencie wybuchły kondensatory, ponoć ten typ tak miał ;)

Preamp do pewnego roku. W moim kondensatory są ok.

NAD 319 ma większy toroid, i to znacznie, od C372 oraz C370, tak "na oko", to ze 2x. Mam wszystkie. C372 ma, przy okazji, PD.

Edytowane przez firekage

No słyszałem wiele dobrych opini o 319-tce ,ale nie miałem okazji , mam jeszcze dwa na garażu chyb 306 i 314 , 306 według mnie lepsza mocniejsza i bardziej dojrzała dzwiękowo

ps; te też musiałem naprawiać gniazda w jednym jak dobrze pamiętam :)))

Edytowane przez freju

Odnośnie podawanej mocy musicie cos wiedzieć jak to w końcu podają .

Kiedyś podawano moc np 2x100W przy 8 Ohm dla czestotliwości 100hz co odpowiada cześtotliwości basu co oczywiście wiecie . Niestety od wielu lat podawana jest moc przy 1 khz co odpowiada wyższej średnicy co niestety nie ma odzwierciedlenia impulsu uderzenia basowego , więc takie 2x100W przy 1khz tak naprawdę może być mocą 2x70W ...Poza tym przy pomiarach ważna jest utrzymana moc przez 10 minut pomiaru . Nie ma sensu tutaj pisać wiecej o pomiarach , wszystko znajdziecie w sieci .

Odnośnie mocy tego Nada C375 którego testowałem , on ma moc 2x200W przy 8 ohmach ( 1khz to już wiecie :) ) , natomiast moc przy 4 ohmach ( zamiast ok 2x400W jest 2x300) już się nie podwaja - tutaj brakuje mocy transformatowi( oraz /lub mocy tranzystorom końcowym , trzeba popatrzeć w serwisówkę aby policzyc teoretyczną moc samych tranzystorów)) który jest niestety niewystarczającej mocy , samo trafo jest wielkości transformatora w Arcamie A90 ( mierzyłem) co odpowiada mocy ok 400 VA mocy pozornej . Teraz popatrzcie jaki zapas mocy ma sam zasilacz Arcama A90 ( pompuje 2x120W przy 8 Ohm) a jaki zapas ma w Nadzie...

Poniżej fotka wnętrza testowanego prze zemnie Nada.

Nie wróżę długiego życia w takim Nadzie - po 20 minutach pracy wszystko tam jest niemal gorące, radiatory stabilizatorów dosłownie parzą nie da ich się dotknąc dłużej niż sekunde , większośc elektrolitów ma bardzo ciężkie zycie przy takiej temperaturze , w przyszłości beda miały tendencję do puchnięcia i eksplozji co niestety w Nadach dośc często się zdarza ( sam doświadczyłem w 2 egzemplarzach Nada) .

post-34283-0-12302700-1505670657_thumb.jpg

Odnośnie brzmienia o które pytał kolega Tomasz .

Testy wykonałem oczywiście słuchając kilku tych samych utworów na identycznym zestawie odsłuchowym ( wymieniane były tylko same wzmacniacze kilkukrotnie aby pomiar był bardzo wiarygodny).

Utwór - Phil Colins " Another in the paradise" z najnowszego odtwarzacza od Arcama CDS27 - pliki gęstego formatu odczytywane z pendrive USB .

Zmodyfikowany Arcam A90 - charakter ciepły- neutralny ( zmniejszyłem ciepło i słodkość mojego Arcama na czym najbardziej mi zależało), bas punktowy, zróżnicowany , wokal czysty wiarygodny , przestrzeń , mnóstwo smaczków drugiego tła , góra mniej słodka ( w fabrycznym bardziej słodka , którą utemperowałem silver miką ).

NAD C375BEE , charakter chłodniejszy od fabrycznego Arcama , bas bardziej rozlazły buczacy przez co wogóle nie miałem wrażenia tego punktowego uderzenia w perkusje , którego mam w moim Arcamie ( moje kolumny korzystają z 22cm przetwornika niskotonowego norweskiej firmy SEAS ) , średnica bardziej krzykliwa głośniejsza , przez wokal gubiłem dalsze tło, dalsze smaczki w tle był zagłuszane przez krzyczący wokal , góra mniej słodka od Arcama .

Kwestia gustu i kolumn , jeśli ktoś posiada przytłumione ciemno grające kolumny z wycofaną średnicą to NAD może pomóc wyrównać pasmo , w innym przypadku jak u mnie NAD nie ma racji bytu .

post-34283-0-23889600-1505671730_thumb.jpg

Odnośnie podawanej mocy musicie cos wiedzieć jak to w końcu podają .

Kiedyś podawano moc np 2x100W przy 8 Ohm dla czestotliwości 100hz co odpowiada cześtotliwości basu co oczywiście wiecie . Niestety od wielu lat podawana jest moc przy 1 khz co odpowiada wyższej średnicy co niestety nie ma odzwierciedlenia impulsu uderzenia basowego , więc takie 2x100W przy 1khz tak naprawdę może być mocą 2x70W ...Poza tym przy pomiarach ważna jest utrzymana moc przez 10 minut pomiaru . Nie ma sensu tutaj pisać wiecej o pomiarach , wszystko znajdziecie w sieci .

Odnośnie mocy tego Nada C375 którego testowałem , on ma moc 2x200W przy 8 ohmach ( 1khz to już wiecie :) ) , natomiast moc przy 4 ohmach ( zamiast ok 2x400W jest 2x300) już się nie podwaja - tutaj brakuje mocy transformatowi( oraz /lub mocy tranzystorom końcowym , trzeba popatrzeć w serwisówkę aby policzyc teoretyczną moc samych tranzystorów)) który jest niestety niewystarczającej mocy , samo trafo jest wielkości transformatora w Arcamie A90 ( mierzyłem) co odpowiada mocy ok 400 VA mocy pozornej . Teraz popatrzcie jaki zapas mocy ma sam zasilacz Arcama A90 ( pompuje 2x120W przy 8 Ohm) a jaki zapas ma w Nadzie...

Nie wróżę długiego życia w takim Nadzie - po 20 minutach pracy wszystko tam jest niemal gorące, radiatory stabilizatorów dosłownie parzą nie da ich się dotknąc dłużej niż sekunde , większośc elektrolitów ma bardzo ciężkie zycie przy takiej temperaturze , w przyszłości beda miały tendencję do puchnięcia i eksplozji co niestety w Nadach dośc często się zdarza ( sam doświadczyłem w 2 egzemplarzach Nada) .

post-34283-0-12302700-1505670657_thumb.jpg

Odnośnie brzmienia o które pytał kolega Tomasz .

Testy wykonałem oczywiście słuchając kilku tych samych utworów na identycznym zestawie odsłuchowym ( wymieniane były tylko same wzmacniacze kilkukrotnie aby pomiar był bardzo wiarygodny).

Utwór - Phil Colins " Another in the paradise" z najnowszego odtwarzacza od Arcama CDS27 - pliki gęstego formatu odczytywane z pendrive USB .

Zmodyfikowany Arcam A90 - charakter ciepły- neutralny ( zmniejszyłem ciepło i słodkość mojego Arcama na czym najbardziej mi zależało), bas punktowy, zróżnicowany , wokal czysty wiarygodny , przestrzeń , mnóstwo smaczków drugiego tła , góra mniej słodka ( w fabrycznym bardziej słodka , którą utemperowałem silver miką ).

NAD C375BEE , charakter chłodniejszy od fabrycznego Arcama , bas bardziej rozlazły buczacy przez co wogóle nie miałem wrażenia tego punktowego uderzenia w perkusje , którego mam w moim Arcamie ( moje kolumny korzystają z 22cm przetwornika niskotonowego norweskiej firmy SEAS ) , średnica bardziej krzykliwa głośniejsza , przez wokal gubiłem dalsze tło, dalsze smaczki w tle był zagłuszane przez krzyczący wokal , góra mniej słodka od Arcama .

Kwestia gustu i kolumn , jeśli ktoś posiada przytłumione ciemno grające kolumny z wycofaną średnicą to NAD może pomóc wyrównać pasmo , w innym przypadku jak u mnie NAD nie ma racji bytu .

post-34283-0-23889600-1505671730_thumb.jpg

No powiedz że miałem racje !!! hee

Imho wróżysz z fusów. Miałeś 2 awarie - ok, zdarza się, produkcja seryjna więc awarie brane są pod uwagę. Moje NADy pracują...do tej pory...kondensatory nie są spuchnięte, nic się im nie działo, nic się z nimi nie dzieje. Na marginesie - A85 z 1 parą kolumn również się grzał, dopiero podłączając 2 pary kolumn, o dziwo, był lekko ciepły. Offset, prądy spoczynkowe były sprawdzane. Moja 319 gra dziennie po kilka godzin, czasami nawet cały dzień. Raz w ogóle zapomniałem go wyłączyć i pracował cały dzień...również nic mu się nie stało, a pracuje bez problemów od 1997 albo 1999 (z tego co pamiętam, to którychś z tych roczników był datą produkcji). Edytowane przez firekage

Imho wróżysz z fusów. Miałeś 2 awarie - ok, zdarza się, produkcja seryjna więc awarie brane są pod uwagę. Moje NADy pracują...do tej pory...kondensatory nie są spuchnięte, nic się im nie działo, nic się z nimi nie dzieje. Na marginesie - A85 z 1 parą kolumn również się grzał, dopiero podłączając 2 pary kolumn, o dziwo, był lekko ciepły. Offset, prądy spoczynkowe były sprawdzane. Moja 319 gra dziennie po kilka godzin, czasami nawet cały dzień. Raz w ogóle zapomniałem go wyłączyć i pracował cały dzień...również nic mu się nie stało, a pracuje bez problemów od 1997 albo 1999 (z tego co pamiętam, to którychś z tych roczników był datą produkcji).

Arcamy są wręcz lodowate , ale to wynika z ich topologii układu wzmacniającego jakim jest układ Darlingtona ( koryguje prąd względem temperatury) .

Co do Nada C319 , on ma kolego zupełnie inną budowe, popatrz na ilośc stabilizatorów w C319 a ilosć w C375 , popatrz jak tam jest zbijane napięcie i jakie stabilizatory mają obciążenie . Popatrz na serwisówkę jak jest zbudowany preamp i cała reszta ( układ zasilania na kolejne opcjonalne moduły które wtyka się do NADA) . NAD C375BEE to rozbudowana grzałka i nie ma co dywagować .

Teraz popatrzcie jaki zapas mocy ma sam zasilacz Arcama A90 ( pompuje 2x120W przy 8 Ohm)

A jak ten zasilacz ma się do tego z A38 i do tego, który proponowałeś w modyfikacji?

A jak ten zasilacz ma się do tego z A38 i do tego, który proponowałeś w modyfikacji?

Transformator w A38 ma zbyt małą moc ( nadrobili większym napięciem lub ktoś zawinił i niedopatrzył parametrów napięcia uzwojenia wtórnego , ale tego rozstrząsac nie będziemy, oni dobrze wiedzą kto zawalił).

Transformator A38 ma mniejszą moc od tego w A90 o ok 100VA z racji mniejszego rdzenia i ogólnych calkowitych gabarytów całego transformatora ( fizyki nie przeskoczymy ). A38 na granicy maksymalnej głośności napięcie przysiada dość znacznie co po przekroczeniu zaczynają wlączac się zabezpieczenia samego wzmacniacza ( zniekształcenia lub zbyt duży spadek napięcia co spokojnie obserwowałem na mierniku). Natomiast A90 ciągnie do konca volume 72 , napięcie nie przysiada a wiadomo iż A38 i A90 mają identyczną moc ok 2x120W przy 8 Ohmach.

Reasumując trafko w A90 jest w miarę dobrze dobrane z małym zapasem natomiast w A38 jest zbyt małe .

Arcamy są wręcz lodowate , ale to wynika z ich topologii układu wzmacniającego jakim jest układ Darlingtona ( koryguje prąd względem temperatury) .

Co do Nada C319 , on ma kolego zupełnie inną budowe, popatrz na ilośc stabilizatorów w C319 a ilosć w C375 , popatrz jak tam jest zbijane napięcie i jakie stabilizatory mają obciążenie . Popatrz na serwisówkę jak jest zbudowany preamp i cała reszta ( układ zasilania na kolejne opcjonalne moduły które wtyka się do NADA) . NAD C375BEE to rozbudowana grzałka i nie ma co dywagować .

Odpowiadasz na coś, o czym nie pisałem. 319 również grzeje się, choć nie chcę oceniać akurat temperatury bo na odległość nie da się. NAD nie jest chłodny, czuć lekkie ciepło na obudowie po wielu godzinach grania i dokładnie to samo jest z C370 oraz C372. Nie twierdzę również, że w nowszych produktach nie dokonywano odpowiednich cięć...pisałem o awariach, o których wspominałeś i dodałem, że to jest kwestia losowa z racji samego procesu produkcji, ba, nawet transportu urządzeń. Edytowane przez firekage

Akurat strzaly i wybulenia kondendatorow we wzmacniaczach firmy NAD nie byly spowodowane transportem a niestety wysoką temperaturą stabilizatorow przy ktorych te kondensatory niemal sie stykaly ( glowny zasilacz komcowki- taka budowa i rozmieszczenie elementow na plytce drukowanej). Do tego dochodzi zapewne kiepska jakosc samych kondensatorow.

Zbaczamy z kursu . Tutaj dyskutujemy o Arcamie. Odnosnie modyfikacji A90 powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony. A bedzie jeszcze lepiej ;)

Panowie czy arcam CD 192 jest dużo dużo lepszy od CD 73? Dzieli je dźwiękowa przepaść czy na takim a90 usłyszę różnicę? Ile mniej więcej według Was wart jest ten odtwarzacz?

Edytowane przez Mesiah1989

Usłyszysz różnicę choć spektakularnych różnic bym nie oczekiwał . Kwestia gustu . Oba odtwarzacze można podrasować brzmieniowo i dostroić pod swoje preferencje .

Panowie czy arcam CD 192 jest dużo dużo lepszy od CD 73? Dzieli je dźwiękowa przepaść czy na takim a90 usłyszę różnicę? Ile mniej więcej według Was wart jest ten odtwarzacz?

Cena w okolicach 1500-1600.Ta na olx zdecydowanie za wysoko moim zdaniem się ceni. W budżecie nie dużo wyższym masz na allegro arcam cd23 (1900 zł). Sam mam cd23t, a wcześniej miałem 8se i 9. Dźwiękowo cd23 powinna być zbliżona do 9. Jeżeli wygląd 9 Ci nie przeszkadza to też masz na allegro 2 szt. poniżej 1500 zł.

Obniżona cena mojego FMJ A32 - tym razem wystawiam go za 2000 zł, ale jest to już ostateczna cena.

Niech idzie w dobre ręce:)

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/arcam-a32-i-wlasciciel-os117749.html

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Tomku na co się przesiadasz?

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Na razie to muszę zacisnąć pasa, szukam mieszkania, młody coraz większy a gratów wokół coraz więcej...

Także ze względu na miejsce pewnie pójdę w jakiś mały kompaktowy system do małego pokoju, wstępnie myślę o NAIM Unitiqute plus Dynaudio X14.

Pozdrawiam:)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

A32 różni się tylko metalowym frontem w porównaniu do twardego tworzywa w A90 . Nie różnią się ani 1 najmniejszym elektronicznym elementem . Serwisówki do obu są dostępne na elektrotanya więc łatwo tam sprawdzić ich schematy .

Ukończyłem swój kolejny odświeżony model A90 z małą furtką dla przyszłego właściciela dla zmiany brzmienia bez lutowania . Jeśli jesteś zainteresowany zakupem i przesłuchaniem takiego wzmacniacza to zapraszam Cie do mnie .

Kolejny egzemplarz A90 , który wystawiam na sprzedaż zawiera zupełnie nową filtrację zasilania dla końcówki mocy jak i całego przedwzmacniacza ( w końcówce siedzą drogie świetne Mundorfy Mlytic o zwiększonej pojemności 15 000uF x2), w zasilaniu preampa siedzą niebieskie Nichicony KA Audio , zielone bipolarne , Elny Starget , Elny Tonerex itp). Z racji iż w A90 i A32 jako fabryczne siedzą bardzo mierne przekaźniki głośnikowe ( styki 3A ! badziewne wyprowadzenia drutowe o grubosci niemal szpilki , które po kilku latach zamulają dźwięk zwłaszcza w wysokich częstotliwościach )zostały wymienione na porzadne szczelne Findery na 16A .

Praca końcówki mocy jest wyregulowana , preamp posiada wlutowaną przejściowkę na wzmacniacz operacyjny w wersji DIP8 więc jeśli ktoś będzie chciał sobie zmienić brzmienie pod swoje preferencje gustowe - istnieje taka możliwosć - pomogę w doborze .

Wystawiam gwarancję na okres 6 miesięcy .

Dźwięk w porównaniu do fabrycznego A90/A32 - większa dynamika , więcej powietrza i rozdzielczości , więcej szczegołów na drugim planie , już nie zaokrąglonym , brzmienie już nie jest takie słodkie i ciepłe jak w oryginale z piaskowym sopranem .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.