Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiostereo.pl zmieniło właściciela

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Drodzy Forumowicze,

strona www.audiostereo.pl zmieniła właściciela. Została nim warszawska spółka Site S. A. www.site.pl

W związku z tym chciałbym serdecznie podziękować za kilka lat współpracy przy budowie największego w Polsce serwisu o tematyce audio. Projekt powstał jako odzew na pomysł stworzenia forum dla użytkowników grupy dyskusyjnej pl.rec.audio, niespodziewanie forum zaczęło żyć własnym życiem i po pewnym czasie całkowicie odłączyło się od pl.rec.audio. Ja sam - mimo że z audio nie mam zbyt wiele wspólnego - prowadziłem i rozwijałem serwis od strony technicznej, zawartość tworzyliście Wy. Dzięki Wam powstała ogromna baza wiedzy - kilkadziesiąt tysięcy wątków, prawie milion wpisów - robi wrażenie. Przyszedł czas na zmiany - serwis będzie się nadal rozwijał, tyle że już nie pod moim kierunkiem. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

Łukasz Karpiński - Lukar

Szanowni Państwo ,

Nadchodzą zmiany. Wierzę, że będą to zmiany na lepsze, bo taki jest sens zmian :)

Od wielu lat z podziwem czytam Wasze posty, wpisy, zaciekłe dyskusje, recenzje. Tak jak i Wy – kocham muzykę, zbieram płyty i pasjonuję się sprzętem. To dzięki Wam, www.audiostereo.pl jest najpoczytniejszym i najpopularniejszym serwisem dotyczącym szeroko rozumianych tematów audio. Wierzę, że nowy layout Waszej strony, jak i nowe narzędzia, które udostępnimy - przypadną Wam do gustu.

Już w przyszłym tygodniu przestawimy Wam nowego szefa Redakcji. Tak - Redakcji – bo marzy nam się stworzenie nowoczesnego serwisu, będącego głosem naszej branży. Serwisu opiniotwórczego, reagującego szybko i sprawnie na nowości z rynków światowych jak i krajowego podwórka. Prawdziwego magazynu internetowego, pełnego również Waszych recenzji, testów jak i porad zebranych od fachowców, ludzi których znamy i szanujemy. To z grona tzw. zawodowców wyłoniliśmy nowego redaktora naczelnego, który Wam się przedstawi już za parę dni i opowie o planach. A więc... jak mawiali bohaterowie Autostopem Przez Galaktykę : don`t panic!

Z wyrazami szacunku

Piotr Welc, Site S.A. www.site.pl

Gość rochu

(Konto usunięte)

> Już w przyszłym tygodniu przestawimy Wam nowego szefa Redakcji. Tak - Redakcji - bo marzy

>nam się stworzenie nowoczesnego serwisu, będącego głosem naszej branży.

Ja chcę być własnym głosem a nie głosem jakiejkowiek branży.

Walcie się razem z panem redaktorem!

Chyba czas się ewakuować.

Lepsze jest wrogiem dobrego niemniej jesli nowemu wlascicielowi (uklony) zalezy na utrzymaniu poziomu warto wprowadzic moderacje i bezwzglednie usuwac wpisy zawierajace wulgaryzmy, personalne zaczepki i inne przejawy braku elementarnych zasad kultury.

Warto tez zastanowic sie nad podzialem zakladki stereo na np. - dla poczatkujacych, - aplifikacja, - zrodla, - kolumny, - kable.

Wreszcie zapanuje porządek i wiadomo będzie, że kabel sieciowy firmy A GRA znacznie LEPIEJ niż firmy B, powstaną opiniotwórcze NIEZALEŻNE rankingi a wszyscy będą mogli skorzystać z całkwocie OBIEKTYWNYCH i FACOWYCH rad panów szanownych REDAKTORÓW hiehiehie

A poważnie... może znajdą się chętni na kontynuację niezależnego forum w ramach innej już inicjatywy i przedsięwzięcia non-profit? Okazja nadarza się przednia :)

Wydaje się, że przewagą naszego forum nad konkurencją i jedną z przyczyn jego sukcesu było to, że nie należało ono do żadnej Redakcji czy _branżowej_ gazetki...

Gość rochu

(Konto usunięte)

wube, 28 Lut 2008, 11:08>

Weź sobie okulary, wsadź sobie na nos i przeczytaj ten marketingowy bełkot ZE ZROZUMIENIEM i włacz przycisk MYŚLENIE.

Forum ma uwiarygadniać czyjeś interesy. Kropka.

Swoją drogą Pan piszący powyższy tekst wspomina cos o "naszej branży". Jakiej branżu?

Zna ktoś w audio albo prasie audio firmę Site? Ja nie.

Miejmy nadzieję że Łukasz szybko założy nowe forum na które będzie można się przenieść :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Lukar, wielka szkoda ze poszedłes w komerche....tanie to i bez wyrazu...zamiast fajnego forum zrobi sie w nalepszym wypadku nudziarnia z bandą smetnych dupowłazów.

Z mojej strony wielkie dzięki dla kolegów za udział i kilka lat wymiany poglądów/doświadczeń. Silą tego forum byla jego niezalezność...nawet jeżeli okupione gęstymi dyskusjami.

Łukasz wszystko wszystkim ale takiego dania ciała to sie po Tobie nie spodziewałem. A nowy własciciel - hahaha, niech sie wali na ryj zeby rozwinąc myśl rocha.

Pozdrawiam wszystkich i miło mi będzie uczestniczyc w dyskusjach na ostatnim póki co niezależnym forum.

Założę własne !!!!!! Zapraszam wszystkich, ktorzy niekoniecznie potrzebują poprawnosci olityczne4j a lubią napisać to co naprawde myslą....moderacja pospolitego chamstwa rzecz jasna będzie :)

Pozdrawiam

lancaster, 28 Lut 2008, 11:18

Nie jest powiedziane, że właściciel zmieni niezależną formułę forum.

Trochę w to wątpię ale spróbować nie zawadzi. "Rynek" to zweryfikuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jest alternatywne forum

trzeba będzie sie ewakuować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wszędzie wdaje się komercja (komercha) i nie mogła ominąć też tego forum,

przecież wielu z nas to ukochana nisza reklamodawców - ludzie, którzy na swoje hobby skłonni są wydać ostatnią złotówkę...

w razie czego szanowni koledzy pamiętajcie, że tak naprawdę to Wy (w sumie MY, bo ja trochę też tu spamuję;)) stworzyliście/tworzycie to forum. Jeśli się zacznie komercja, marketing czy coś jeszcze podobnego, to zawsze możecie to forum olać i niech sobie właściciel sam tu pisze co mu się tylko spodoba.

A wtedy nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić nowe forum.

Pomysły z moderowaniem podsuwane przez niektórych kolegów uważam za całkowicie chybione. Jak się zacznie moderacja na maksa wg widzimisię nowego właściciela, to ... jaką macie pewność co tak naprawdę jest odfiltrowywane? Bo można "odfiltrować" wszystko, nawet słuszną krytykę jakiegoś np promowanego na forum urządzenia (wiele firm byłoby skłonnych zapłacić za to sporo pieniędzy).

Co do moderowania "bluzgów" itp, myślę że to niepotrzebne. Taki delikwent sam o sobie daje świadectwo i bywa szybko ośmieszany/uciszany. Gdy przegina i jego działalność polega tylko na sabotowaniu forum to zawsz na wniosek użytkowników można takiego "użytkownika" usunąć.

Coś czuję, że nowe forum będzie sobie pływać po morzu różnych mniej i bardziej jawnych marketingowych pomysłów. Ale obym się mylił. W każdym razie Lukar raczej nie ingerował w forum, a tu będziemy mieli teraz nawet REDAKTORA.

Lukar a co z banami ? powinna byc abolicja

a co do forum to roznica bedzie chyba taka ze oprocz reklam to będzie wiecej zawodowych gawędziarzy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Witam.

Niestety musze przychylić sie do wątpliwości kolegów powyżej.

Chociaż nie udzialałem się, nie dawałem rad, nie sugerowałem to niemalże codziennie po kilka godzin czytałem to forum ceniąc je właśnie za absolutną niezależność i prezentacje opini użytkowników/osób prywatnych. Wątki komercyjne, jeżeli się pojawiały, były wątkami pobocznymi.

Obawiam się, że niezależność się skończyła i tworzenie "redakcji" nic dobrgo nie wróży, to po prostu czysta komercja.

skrzypek, 28 Lut 2008, 11:24

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jest alternatywne forum

>

O właśnie... ja bym prosił o więcej takich namiarów, gdzie ew. można znaleźć coś ciekawego i zadać kilka lamerskich pytań :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gustaw, nowy wlasciciel i wykazywanie sie...lukar sie nie wykazywał i źle było ?

...szkoda Lukar. Takie fajne forum było. No nic.

Proszę o wykasowanie mojego loginu z listy userów i uniemozliwienie uzycia go w przyszłości przez kogokolwiek innego. Myślę ze to drobiazg i nawet zupełnie swieży ojciec dyrektor nie bedzie miał nic przeciwko.

Tworzylem to forum i jako jego uczestnik nie życze sobie być kupiony jako dusza przez jakiegoś cymbała, czy grupę cymbałów zeby to tak ładnie audiofilsko ubrać :) interesem....zapewne marketingowo-kolesiowskim....bo już napewno nie jest to gra w ortwarte karty. gdybys lukar miał ochote na pozbycie sie obowiązków czy kosztów związanych z forum to zawsze mogłeś dac znać na audiostero, a nie dogadywać sie za plecami reszty użytkowników. Tyle mojego w temacie.

discomaniac71, 28 Lut 2008, 11:26

>Mam wrazenie ze ktos chce zrobic kase na naszej wiedzy. Obym sie mylil...

Panowie spokojnie! Chodzą słuchy, że najlepszym będą "dziękować"... skapnie coś i wam ;)

Jeśli okaże się, że forum nie spełnia dotychczasowych oczekiwań użytkowników, to wstępnie mogę złożyć deklaracje założenia nowego WOLNEGO FORUM (postawienie serwera plus software). Jeśli będzie olbrzymia rzesza niezadowolonych z nowego kształtu forum, to ze środkami na zorganizowanie nowego nie będzie problemu.

w razie czego mój mail: [email protected]

oby nie nastały czasy marketingu, bo mam na niego alergię;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.