Skocz do zawartości
IGNORED

A ja jestem wykształciuchem.... no i co?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

teraz ta....informatykbył dziś caly dzień poza firmą i maila odbierze jak wróci do domu. Dostałem DNSy i puszczam je zbyszkowi na maila wraz z haslem i loginem nazwa.pl całość będzie skonfigurowana w przeciagu 2-3 godzin i prosze mi sie tu nie denerwować :)

Serwis ma szanse ruszyc jeszcze dzis , lub jutro wczesnym przedpołudniem, czas mamy niezly uwazam ;)

Pozdrawiam

jar1, 3 Mar 2008, 17:35

>muls jest genialny wykształciuch. Ilu by was nie było - kręci wami jak chce i to w tym samym

>momencie wszystkimi na raz:-)

>A sfora ujada....

hahahaa, ślepiec prawi o kolorach,

muls to kręci ale własną dupą

hahahaaa

• Redaktorzy

"w przypadku tzw. audiofilów, ale chyba nie tylko, zjawiskiem pokrewnym do wykształciucha jest taki typ, którego nauczono, że zgodnie z "nauką" odgrody, szerokopasmowce, lampy, tuby, "nie mogą grać".

I jeszcze kable, dodaj kable. Było takie czsopismo, nazywało się "Flat Response", ono reprezentowało dobrze powyższe poglądy.

A to również z internetowych definicji "wykształciucha"

"Wykształciuch - określenie osób z wyższym wykształceniem, będących w opozycji do rządów PiS, podatnych na wrogą propagandę publikowaną w prasie polskojęzycznej (w szczególności w Gazecie Wyborczej) i emitowaną w TVN.

Zastapiło skompromitowaną historycznie nazwę wroga ludu, czyli burżuazji, wPiSując się gładko w stereotyp budowany pracowicie w czasach PRL, co, z socjologiczno-lingwistycznego punktu widzenia, należy uznać za przejaw geniuszu Odnowicieli. .."

Całość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-100008400 1204575548_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu druga strona - przeciwnicy wykształciuchów, czyli :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar, wykształciuchy nie mają żadnych przeciwników :) Przynajmniej nie na tym forum....jezeli poza nim czujesz sie atakowany ze względu na swoją wykształciuchowatosć to skandal uważam i pospolity rasizm !:)

jar1, 3 Mar 2008, 21:19

>A to również z internetowych definicji "wykształciucha"

>

>"Wykształciuch - określenie osób z wyższym wykształceniem, będących w opozycji do rządów PiS,

>podatnych na wrogą propagandę publikowaną w prasie polskojęzycznej (w szczególności w Gazecie

>Wyborczej) i emitowaną w TVN.

>

>Zastapiło skompromitowaną historycznie nazwę wroga ludu, czyli burżuazji, wPiSując się gładko w

>stereotyp budowany pracowicie w czasach PRL, co, z socjologiczno-lingwistycznego punktu widzenia,

>należy uznać za przejaw geniuszu Odnowicieli. .."

Jar, mógłbym napisać "nie rżnij głupa" ale co niby innego może robić wykształciuch?

Z wykształciuchem jest ten kłopot ze on nie postrzega rzeczywistości.

Na przykład tego że Gazeta Wyborcza w istocie jest "polskojęzyczna" - to gazeta żydowska przeznaczona dla Polaków. Zdroworozsądkowe podejście nakazuje po prostu przyjąć ten fakt do wiadomości: mniejszość żydowska w Polsce pragnie wpływać na poglądy, myślenie Polaków i stworzyła w tym celu odpowiednie narzędzia. I to jest w porządku i to jest git - wolno jej i niech to robi ALE ("ale, ale, ale" A. Kwaśniewski) ALE Polacy powinni na te starania co najwyżej wzruszyć tylko ramionami.

W końcu co ich obchodzi to, w jaki sposób życzą sobie Żydzi byśmy myśleli i postępowali?

To już lepiej zainteresować się planami wobec nas Tatarów gdzieś spod Białegostoku - równie egzotyczne a mniej znane (ja na przykład chetnie poznałbym ich słynne kęsimy).

Wrogowie ludu: kułak - przedsiębiorczy, dobrze radzący sobie, fachowy producent żywności rzeklibysmy dziś, burżuj - to np. twórca i właściciel fabryki, obie postacie to ostoja wolnego rynku. Bardzo łatwo odróżnić tu to co prawdziwe od zafałszowanej, przyprawionej "gęby" i stiwerdzić czy kułak i burżuj to postacie pozytywne czy nie.

A wykształciuch? Co pozytywnego jest w wykształciuchu rosyjskim, który nie ma nic przeciwko samodzierżawiu Putina? Co znaleźć można na obronę wykształciucha polskiego, który mając gębę pełną deklaracji i umiłowaniu wolnego rynku i kapitalizmu, ochoczo wspiera Anschluss do socjalistycznej aż do zwymiotowania UE? Co jest wart wykształciuch francuski Sartre wysławiający Rosję pod panowaniem Stalina?

To już nie wyimaginowane, jak kułak, a realne szkodniki.

STONKA czyli Żuk Kolorado.

>jozwa maryn, 4 Mar 2008, 01:20

>... Zachód. Zgniły. Przez ten czas tylko zgnił do reszty.

Czyli co? Ex oriente lux?

Byleby nie z Chin!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Nie bardzo rozumiem, żądasz ode mnie udowodnienia nieistnienia boga Swarożyca? Nie udowodnię ci tego tutaj na pniu, to jest kwestia wiary, nie zaś dowodów. Może w zamian ty udowodnij, że istnieje? Metodycznie to łatwiejsze. Ale to na bok. Natomiast nie mylę się chyba, że jest to dość przedpotopowy inwentarz?

>jozwa maryn, 4 Mar 2008, 01:32

>Oczywiście. Słowianofilia.

No mamy już takich. Ale jakoś od tej "słowiańszczyzny" wyłysieli ;-).

Jestem Europejczykiem.

Józwa,

wiem, anty-kotku

żartowałem

choć trochę liczyłem, że może błyśniesz i pokażesz, skąd ci się wziął ten przeskok od wykształciucha do "pierwotnowspólnotowego badziewia"

ale tego to nawet ty nie potrafisz połączyć

• Redaktorzy

Nie miałem takich ambicji, ja tylko nawiązałem do "ex oriente lux". W naszych przynajmniej szerokościach lux tego gatunku przychodził zwykle z dość bliskiego oriente i proponował kochać rubaszki i tańce przy harmonii.

jozwa maryn, 4 Mar 2008, 01:50

>To jest ten konkret dla macieja?

Dokładnie tak! To dowód na boską ingerencje w nasz nędzny świat materialny.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.