Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się nie wydaje, żeby olali, a nawet gdyby to nie widzę w ogóle żadnego związku.

widzisz-według mnie to forum po to jest ,żeby komunikować i pomagać zwłaszcza takim ``zielonym``(nie czytaj tego dosłownie)-jak ty.bo czasem jak się zapętlisz w lub z /problemami-wystarczy dobre słowo.a u was (czytaj w twoim wątku) tego nie ma.

W kwestii badań - jest na forum parę wątków Edwarda - bardzo ciekawe wnioski można z nich wysnuć, a wszystko jest udokumentowane i poparte pomiarami. Jest też wątek o testach u Lutka, nie wiedzieć czemu przeniesiony na bocznicę ;-))

Także część pracy jest zrobiona - tylko wystarczy dobrze poszukać, ale oczywiście trzeba chcieć i zaakceptować nie zawsze dobre dla swoich poglądów rezultaty ;-))

Gość StaryM

(Konto usunięte)

uszanowanie zdania większosci na forum ma polegac na nie włazeniu do watków w zakladkach czysto audiofilskich jak hi-end i pitoleniu ciagle swojego a po co / a na co - jak nic nie slychac - pójdz dziecino droga zrobie ci tescik ABX to sie przekonasz :)

Kłamiesz i manipulujesz i jakoś mnie to już nie dziwi.

Cała obecna dyskusja jest o tym, że TY nie mogłeś znieść faktu, że siedzieliśmy w SWOIM własnym wątku i dyskutowaliśmy. Poprzednim razem nie mógł tego znieść palton.

Od dawna ta 1/3 niesłyszących została prze4z was zamknięta w getcie, a teraz jeszcze chcieliście, by tam siedzieli dyskutując co najwyżej o pogodzie.

Z innych wątków usuwa się wszystkich niewygodnych natychmiastowo, banując, prowokując i zgłaszając potem moderacji, a ta zarządza przymusowe urlopy.

A teraz idę zająć się czymś przyjemniejszym niż demaskowanie manipulacji. Posłucham muzyki.

bo to jest forum audiofilskie jak ktoś chce pisać o rybach to tu nie przychodzi aby ktos z nim pogadał o rybach chyba ze na bocznicy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

bo to jest forum audiofilskie jak ktoś chce pisać o rybach to tu nie przychodzi aby ktos z nim pogadał o rybach chyba ze na bocznicy

A jednak na tym forum o "rybach" też się pisze :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Od dawna ta 1/3 niesłyszących została prze4z was zamknięta w getcie, a teraz jeszcze chcieliście, by tam siedzieli dyskutując co najwyżej o pogodzie.

A propos jeszcze wyników tamtej ankiety:

czy Moderacja lub Administracja mogłaby umieścić tutaj zestawienia powiedzmy 20 najpopularniejszych wątków/tematów z uwzględnieniem raz popularności/ilości odwiedzin, a drugi raz wg ilości wpisów?

Byłbym bardzo wdzięczny za możliwość wglądu w takie zestawienie :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

o to jest forum audiofilskie jak ktoś chce pisać o rybach to tu nie przychodzi aby ktos z nim pogadał o rybach chyba ze na bocznicy

Mogę zadać jedno pytanie?

Kto na tym forum jest gospodarzem a kto gościem?

Bo wydaje mi się ,że gospodarz nie musi się tłumaczyc z tego kogo do siebie zaprasza a kogo nie?

Jak gość czuje się urażony i towarzystwo , do którego się wprosił mu nie odpowiada zawsze może pójść na .......ryby.

One głosu nie mają więc pitolić może do woli (nawet o tym ,że wieloryb to też ryba bo ma płetwy) bez oznak sprzeciwu.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jak zdążyłem zauważyć to twój ulubiony zwrot.

Tylko wtedy, gdy zauważam klamstwo i manipulację.

Tyle tylko ,że bez żadnej treści.

O, właśnie zauważyłem kłamstwo.

A co to znaczy audiofilskie? Bo w nazwie ma audio i stereo a audiofilskie nie ma...

Czyli tak serio, wątek dotyczący wpływu kabli, pętli masy, różnic między lampą a tranzystorem, transmisji cyfrowej, relacji parametrów urządzeń do ich jakości, ceny urządzeń do ich jakości, wpływu kompresji na jakość pilików i wielu podobnych rzeczy, nie jest wątkiem nadającym się na forum stereo?

Dobrze wszyscy wiemy, że jedyne co się tam nie nadawało to wnioski które tam były wyciągane, a nie tematy które były poruszane. No ale widać taka rola moderatora, pilnować odpowiednich wniosków.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bo wydaje mi się ,że gospodarz nie musi się tłumaczyc z tego kogo do siebie zaprasza a kogo nie?

A to jest bardzo dobre pytanie drogi Jarku i droga Aniu, bo nie wiem, które z was akurat bierze udział w dyskusji.

Gospodarzem jest firma Site, która prowadzi to forum dla kasy.

I jakoś się stało tak, że każdy kto się zapisuje jako użytkownik, może to zrobić. A powiem Wam drogi Jarku i droga Aniu, że założyłem konto i nikt mnie nie informował na wstępie, że tutaj obowiązkowo wchodzi się z odpowiednim kablem na szyi zamiast krawata.

Zdaje się,że w takim wypadku można uznać, że Site zaprasza wszystkich. Oczywiście, gdy przedstawiciel firmy do mnie napisze, że moja obecność jest niepożądana, wyniosę się natychmiast.

Jednak ani Wy - Jarku i Aniu, ani nawet moderatorzy nie jesteście gospodarzami tego domu.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

bo to jest forum audiofilskie

Pobożne życzenie.

Dopóki Wy (moderacja) będziecie się pierniczyli z trollami i królami bocznicy jak matka z łobuzem i ich dalej tolerowali dopóty audiostereo będzie na poziomie onetu.

Spójrz cir na wątki i powiedz szczerze ile z nich jest zgodna z zakładaną tematyką forum?

Jeszcze raz polecam pod rozwagę:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14231599,Kominek_o_hejterach__Najwieksza_bakteria_internetu_.html#MT

Chodzi przede wszystkim o przyjemność z hobby, więc namolne wciskanie innym swoich priorytetów nie będzie tolerowane.

Chodzi przede wszystkim o przyjemność z hobby

wszystkich mierzących muzykę zadowoli Elektroda

ale tam nie pozwolą sobie na żadne przepychanki i w tym problem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jeszcze raz polecam pod rozwagę:

Widać niedawno zacząłeś korzystać z internetu. Już partick wcześniej napisał, że Kominek jest największym hejterem polskiego internetu i miał rację. Oczywiście w dzisiejszych komercyjnych blogach Kominka trudno odnaleźć ślady dawnej działalności, ale zaczął swoją internetową twórczość od obrażania wszystkich ze szczególnym uwzględnieniem płci żeńskiej. Był wulgarny, chamski i właśnie dlatego zresztą odniósł sukces. Takie czasy. Też nad tym boleję.

A teraz ubrał się diabeł w ornat i ogonem na mszę dzwoni.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zdaje się,że w takim wypadku można uznać, że Site zaprasza wszystkich. Oczywiście, gdy przedstawiciel firmy do mnie napisze, że moja obecność jest niepożądana, wyniosę się natychmiast.

Drogi Stary i droga M (Marry ?) bo nie wiem które z was teraz pisze.

Jesteś (jak napisałeś wcześniej) b. spostrzegawczy więc powinieneś dawno zauważyć, że nie jest kółko różańcowe Ojca Tadeusza gdzie za pomocą egzorcyzmów nawracamy niewiernych na konkretną religię.

Jak sam stwierdziłeś jest to forum publiczne gdzie każdy ma prawo się wypowiedzieć na temat audio.

Wypowiedż powinna być w temacie konkretnego wątku a nie w temacie jego założyciela.

Wyczuwasz subtelną różnicę?

Poza tym nie znam zasad i regulaminu tego portalu ale nie wydaje mi się ,że moderatorzy sami siebie mianowali na tą funkcję.

Bo gdyby tak było to również ty mógłbyś nim zostać i dyktować swoje warunki.

Skoro jednak tak nie jest to radzę zachować trochę pokory i dostosować się do zaleceń moderacji.

Wyjdzie to tobie drogi Stary i tobie Droga Marry na zdrowie.

Pozdrawiam

Jak sam stwierdziłeś jest to forum publiczne gdzie każdy ma prawo się wypowiedzieć na temat audio.

Wypowiedż powinna być w temacie konkretnego wątku a nie w temacie jego założyciela.

Wyczuwasz subtelną różnicę?

Aha, więc wszyscy, łącznie za starym wypowiadaliśmy się w klubie ateistów audiovoodoo nie na temat, dlatego moderacja postanowiła go zamknąć :) StarM pewnie jeszcze sam na siebie najeżdżał i trzeba było go powstrzymać. Gratuluję celnego spostrzeżenia.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Widać niedawno zacząłeś korzystać z internetu.

Dokładnie wtedy kiedy wszyscy. Po prostu z założenia nie czytuję blogów :) gdyż albowiem prowadzą je zazwyczaj samotne, nieszczęśliwe postacie z różnych powodów nie mające możliwości nawiązania kontaktów w realnym świecie.

Dokładnie wtedy kiedy wszyscy. Po prostu z założenia nie czytuję blogów :) gdyż albowiem prowadzą je zazwyczaj samotne, nieszczęśliwe postacie z różnych powodów nie mające możliwości nawiązania kontaktów w realnym świecie.

Pewnie tak samo jak i piszący na forach internetowcy :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Aha, więc wszyscy, łącznie za starym wypowiadaliśmy się w klubie ateistów audiovoodoo nie na temat, dlatego moderacja postanowiła go zamknąć :) StarM pewnie jeszcze sam na siebie najeżdżał i trzeba było go powstrzymać. Gratuluję celnego spostrzeżenia.

Widzę,że są problemy w komunikacji (z resztą to norma na tym portalu) więc wyjaśnię to może w prostych słowach.

Jak wchodzisz kolego do piaskownicy, w której bawi się już ZGODNIE 5 innych chłopców to nie sika sie do niej , tylko stara się przyłączyć do tej zabawy, skoro konkretnie tą piaskownicę wybrałeś.

Jeżeli natomiast pozostali uczestnicy tej zabawy nie podobaja się tobie lub ich zabawa uwłacza twojemu spojrzeniu na świat to po prostu zmienia się piaskownicę.

No chyba ,że nie o zabawę w tej piaskownicy tobie chodzi tylko o sikanie do niej.

P.S.

Mam jeszcze pytanie.

Czy przy nieustannym plusowaniu sobie na wzajem (bez wzgledu na sens wypowiedzi) jest u was przykładem zjazdu KRLD , obowiązek owacji na stojąco?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pewnie tak samo jak i piszący na forach internetowcy :)

Być może tak.

Osobiście poznałem kilkudziesięciu użytkowników tego forum. Bywamy u siebie, wymieniamy korespondencję, telefonujemy.

A ilu Ty znasz osobiście?

Mam jeszcze pytanie.

Czy przy nieustannym plusowaniu sobie na wzajem (bez wzgledu na sens wypowiedzi) jest u was przykładem zjazdu KRLD , obowiązek owacji na stojąco?

:)

Masz u mnie plusa :D

Zazdrościsz?

Być może tak.

Osobiście poznałem kilkudziesięciu użytkowników tego forum. Bywamy u siebie, wymieniamy korespondencję, telefonujemy.

A ilu Ty znasz osobiście?

Z forum żadnego, ale znam paru blogerów :)

masza1968

niestety każda demokracja ma największy problem z nadmierna swoboda wyznań albowiem wyrafinowani prowodyrzy i ich akolici bezwzględnie wykorzystuja termin poszanowania wolności jednostki sami walcząc z jakąkolwiek wolnością poza swoją

niestety równiez widze ze ta działalnosc wynika po częsci zapewne z nudy i osamotnienia a moge tak sadzic widząc ile nawiedzonych trolli ma lokalizacje IP poza granicami Polski

Mogę zadać jedno pytanie?

Jak gość czuje się urażony i towarzystwo , do którego się wprosił mu nie odpowiada zawsze może pójść na .......ryby.

One głosu nie mają więc pitolić może do woli (nawet o tym ,że wieloryb to też ryba bo ma płetwy) bez oznak sprzeciwu.

oczywiscie ze audiofile, jesli spojrzysz na zakladki poza bocznicą to bezwzględnie tematy ludzie w wiekszosci zaczynaja jako audiofilskie

zwłaszcza młodzi ktorzy przychodza /a ich tematy akurat dokladnie widze /zakladaja absolutnie audifilskie watki - czesto naiwne ale to normalne a najbardziej pocieszajace jest to ze widzisz jak sie staraja aby wpisy miały treśc a nie tylko opluwanie się nawzajem

Gość StaryM

(Konto usunięte)

cir, to jest prywatne forum. "Demokracja" także winna być prywatna :)

Słusznie. Niech się wypowie właściciel.

Jest szansa, że to będzie niedługo bardzo elitarne forum z mniej więcej dwudziestoma odwiedzinami dziennie. Życzę sukcesów. ;)

A kolegom, których tu się czule nazywa "głucholcami", sugeruję, by przestali kopać się z koniem. Nie mają szans. ;)

Myślę, że w tym wątku napisałem już wszystko, pokazałem także maksimum dobrej woli i wręcz pokory. Jednak są pewne granice i tych już przekraczać nie zamierzam.

Prawda jest taka, że wbrew insynuacjom złotouchych, nikogo na tym forum nie znieważyłem, nie poniżyłem, ani też nie byłem wulgarny. Gdyby tak było, gdybym był agresywny i atakował innych to - nie czarujmy się - z wielką przyjemnością obdarzono by mnie kilkoma banami, a potem wyrzucono z forum na zbity pysk. Czasem reagowałem ostrzej i przyznaję, że tego żałuję, w przypadku wyjątkowo chamskich ataków na mnie. Żałuję, bo chciałbym mieć takie pokłady cierpliwości jak SławekR, który choć tak łagodny, to i tak ma wielu zaprzysięgłych wrogów.

PS. Od tego momentu znów ignoruję wszystkich rochów, SzuBów i papagenów, więc mogą się nie wysilać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.