Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

watek sluży do zgłaszania problemów do administracji

To kiedy w końcu moderacja zajmie się zgłoszonymi w tym wątku problemami? :) Np. nieznajomością regulaminu przez moderatorów, nieznajomością przeznaczenia forum, podejmowaniem działań skierowanych przeciwko konkretnej grupie użytkowników reprezentujących inne poglądy, usuwaniem "niewygodnych" tematów pod byle pretekstem, tolerowanie łamania regulaminu i netykiety przez osoby o zbliżonych poglądach oraz dokonywanie bezpośrednich, niesprowokowanych ataków personalnych na członków forum?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Nie weim, czy tylko ja tak mam: w stylu Audiostereo black pasek z nazwami poszczególnych podforów nagle stał sie niewidoczny prawie - jest czarny na grafitowym tle. Dopiero po najechaniu na daną pozycję podświetla się na lekko szary. Wcześniej tak nie było. Używam Firefoxa.

Powrót po dłuższej przerwie...

Napiszę na bocznicy ale to może być ważne - brak regulaminu Klubu audiostereo, są niejasności np. z cennika wynika, że kartę dostaje się tylko po wykupieniu całego roku z góry ale wówczas kłóci się to z zapisami co do korzyści jakie się ma a tytułu bycia klubowiczem. Inne - z cennika wynika - gdyż użyto słowa "abonament" , że decydując się na klub zobowiązujesz się do płatności cyklicznej. Wnioskuję o przejrzysty regulamin.

Dzisiaj niektóre ikony w widoku 'Audiostereo black' są w rozsypce. Do tego przy zakładaniu nowego tematu w zakładce Kino Domowe wystąpiły problemy i temat został przy próbach odświezęnia przeze mnie założony x 4. Nie wiem, czy to tylko lokalny problem u mnie, czy coś na szerszą skalę.

Po zmianie widoku na klasyczny prawie wszystko jest ok - czytelność przynajmniej. Nadal problem pozostaje pod innymi stylami widoku. Ponadto linki do YouTube nie wyświetlają się wcale. Używam Mozilli.

Romekjagoda to musi być problem u Ciebie

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Romekjagoda to musi być problem u Ciebie

Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj przeglądam forum w widoku klasycznym i jest wszystko ok, więc jestem trochę skołowany ;/ Nic to, da się żyć.

Romek,"zresetuj" FF, czyli CTRL+R. powinno przynajmniej wyjaśnić, że problem to nie ona:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Romek,"zresetuj" FF, czyli CTRL+R. powinno przynajmniej wyjaśnić, że problem to nie ona:)

Mogę prosić jaśniej bo dzisiaj cienko z moją kumką :)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość

(Konto usunięte)

Koledze eMeReKo dziękuję za udział w temacie.

(http://www.audiostereo.pl/dodatki-a-brzmienie-systemu-prawda-czy-mit_101326.html/page__st__150#entry2932634)

Pozostaje mi tylko podpisać się pod tym, co wcześniej napisał StaryM:

Czyli w wątku pt. Dodatki a brzmienie systemu - prawda czy mit można się wymienić uwagą, że to prawda, ale uwaga, że to mit jest już natręctwem.

Tyś się palton minął z powołaniem.

(http://www.audiostereo.pl/dodatki-a-brzmienie-systemu-prawda-czy-mit_101326.html/page__st__75#entry2929897)

To jest normalna paranoja, Twoja paranoja, palton, by banować ludzi za to, że w wątku, który z samego tytułu już zachęca do prowadzenia sporu, do ewentualnego rozwiewania wątpliwości, zadawania pytań i szukania odpowiedzi, zadają pytanie jak najbardziej związane z tematem i w żaden sposób nie naruszające Regulaminu!

Potwierdzasz po raz kolejny swoją "bezstronność" i "kompetencje" jako moderator oraz to, że jak najszybciej powinien pojawić się wpis od Administracji:

"Koledze paltonowi dziękuję za udział w moderacji."

To jest normalna paranoja, Twoja paranoja...

Jaka tam paranoja od razu.

Skoro inaczej do niektórych tutaj nie dociera, że to nieładnie w cudze interesy się wp***dalać...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Moim zdaniem za posty wpisywane w tematach zawartych w "Bocznicy" nie powinny być doliczane żadne punkty do statusu.

Bo tematy te (w przeciwieństwie do tematów z zakładek sprzętowych) gromadzą wielu piszących. Mamy więc sytuację w której zwykły oszołom i pieniacz którego radykalne poglądy polityczne nagradzane są punktami przez innych podobnych mu oszołomów - uzyskuje status "audiocholika". Mimo że człowiek o doborze sprzętu nie ma zielonego pojęcia i wcale go to nie interesuje !

Od dawna już tak jest. "Kolejki" stawiane na bocznicy, nie doliczają się do statusu.

To posty z bocznicy nie są zliczane w statystykach - kolejki dodają się wszystkie.

Moje konto to najlepszy przykład:)

Gość

(Konto usunięte)

Od dawna już tak jest. "Kolejki" stawiane na bocznicy, nie doliczają się do statusu.

To posty z bocznicy nie są zliczane w statystykach - kolejki dodają się wszystkie.

Potwierdzasz po raz kolejny (...) "kompetencje" jako moderator (...)

(http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__st__5250#entry2932655)

Moim zdaniem za posty wpisywane w tematach zawartych w "Bocznicy" nie powinny być doliczane żadne punkty do statusu.

Bo tematy te (w przeciwieństwie do tematów z zakładek sprzętowych) gromadzą wielu piszących.

A co z tematami, które tyczą się audio, ale lądują na bocznicy?

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Bo tematy te (w przeciwieństwie do tematów z zakładek sprzętowych) gromadzą wielu piszących. Mamy więc sytuację w której zwykły oszołom i pieniacz którego radykalne poglądy polityczne nagradzane są punktami przez innych podobnych mu oszołomów - uzyskuje status "audiocholika". Mimo że człowiek o doborze sprzętu nie ma zielonego pojęcia i wcale go to nie interesuje !

sluszna racja! JACY Z NICH AUDIOCHOLICY CO SIEDZA W FORUM ROK MOZE DWA

żal Ci dupe ściska, że nie punktują słyszących kable? :) Zresztą te całe punkciki o niczym nie świadczą, to dziecinada, nieraz pisałem o tym w tym wątku m.in. ale widać moderacja/administracja uznała, że taka funkcjonalność rodem z gimnazjum jest odpowiednia na forum o audio.

Ale żeby nie było, sam stawiam kolejki, też mam słabości jak każdy:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie mam nic przeciwko kabli,sam też rozróżniam kable jak zmieniaja swoją barwę dźwięku ale wracając do tematu czas dorosnac i gimnazjum trzeba skończyć!!!

Ja kompleksy! rzecz w tym że sami z siebie robicie audiocholików z ta punktacją!! Może jakaś poprawka w tym forum by się przydała.

To ciekawe, co piszesz w takim układzie kto tu jest prawdziwym "audiocholikiem" wiem już, że nie wędkarze. Kogo zatem należy degradować, a może awansować w trybie przyspieszonym?

• Użytkownicy+

Zanim coś napiszesz, przeczytaj jaki jest temat wątku!

Do pogawędek, są inne tematy. Jak administracja ma zauważyć rzeczowe uwagi, jak przez weekend powstaje kilka stron o niczym?

A później głupawe wpisy, o wycinaniu...

Napisałem post, w którym dałem jedną uwagę, że przydałby się kosz lub posty, które są usuwane powinny być przez jakiś czas widoczne np: wyblakły tekst i pod spodem adnotacja moda czemu został usunięty. Taki wpis powinien wisieć około 2 dni żeby ktoś, kto go napisał lub inni czytający forum mogli się zorientować w całej sytuacji. Wyjątkiem są inwektywy, które powinny zostać całkowicie i natychmiastowo usuwane.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

żal Ci dupe ściska, że nie punktują słyszących kable? :) Zresztą te całe punkciki o niczym nie świadczą, to dziecinada, nieraz pisałem o tym w tym wątku m.in. ale widać moderacja/administracja uznała, że taka funkcjonalność rodem z gimnazjum jest odpowiednia na forum o audio.

Ale żeby nie było, sam stawiam kolejki, też mam słabości jak każdy:))

Problem punktacji naprawdę bardzo łatwo rozwiązać. I nie będzie problemów, co gdzie i jak się zlicza, kto, komu i dlaczego i całe to skazywanie g..na na śmierć później i przelicytowanie się kto komu postawił kolejkę. Wystarczy wyłączyć tę funkcjonalność w diabły, jak ma to miejsce na większości for dyskusyjnych opartych o IPBoard, gdzie przychodzą dorośli ludzie, żeby podyskutować.

Na czorta to komu. Wyłączyć i po problemie. Od razu odpadną ci dla których sensem bytności na forum jest gromadzenie punkcików, a nie merytoryczna dyskusja. Odpadną też durne wątki, kto komu, kto jest czyim klonem i inne tym podobne żenujące dyskusje rodem z przedszkola. A jak ktoś ma potrzebę dowartościowywania się przez punkciki, to niech sobie idzie na "fejsbuka" i tam może sobie lajkować do woli.

Mówisz tak bo masz mniej kolejek odemnie :)

Nie po to zakładałem 500 trollkont żeby sobie punkty nabijać, żeby mi teraz ktoś wyzerował licznik, poza tym lubię wiedzieć kiedy moja cienta riposta podobała się publiczności, a kiedy walnąłem suchara, inaczej brakowałoby mi stylistycznego drogowskazu :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.