Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie o powiadomienia, które się wyświetlają na czerwonym tle przy ikonach koperty(komunikator) i powiadomień. To czy chcemy być informowani o nowych postach, cytatach, PW itp można ustawić w profilu.

dzięki , dokładnie to

To już fox733 wyjaśnił - sam sobie konfigurujesz to.

Myślałem, że jakaś nowa opcja się pojawiła.

Ja z tej funkcji jestem zadowolony, ponieważ jeśli nie uczestniczę w jakimś temacie, a dam go do obserwujących, to właśnie wtedy mi się pokazuje

ilość nowych postów

Pozdrawiam

Tomasz

• Administratorzy

zacna moderacjo czy można skasować cyfry o ilości cytowanych wpisów , trochę drażnią i coraz bardziej będą irytowały

Samemu to konfigurujesz w Ustawieniach Powiadomień.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

So welcome!:

Ale ona nie odtwarza żadnych dźwięków.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jak to szło?

Nowości

Regulamin działu Nowości

Dział Nowości przeznaczony jest do publikowania informacji prasowych.

Zakładka nie służy do informowania o promocjach sprzedażowych, ani swojej ofercie handlowej. Do tego celu przeznaczone są tematy sponsorowane.

I tyle zostało z deklaracji administracji, że będzie pilnować przestrzegania regulaminu w tym dziale :D.

Ciekawe jak tam idą prace nad funkcją pozwalającą zobaczyć swoje usunięte wpisy wraz z uzasadnieniem moderacji...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość StaryM

(Konto usunięte)

W kwestii formalnej.

Czy jak się napierdalają panowie z Hi-Endu, ta śmietanka kulturalna i finansowa naszego narodu, to dalej jest to napierdalanka niezgodna z regulaminem forum? A może to już wtedy nie jest chamstwo i łamanie regulaminu tylko High Life Society?

Mam takie pytanie w związku z ochroną danych osobowych na Audiostereo.pl.

O ile pewni pracownicy Site mogą mieć dostęp do nich, to o ile mi wiadomo, w absolutnym stopniu nie dotyczy to przypadkowych osób związanych z firmą - jak np. moderatorzy forów.

Konkretnie ochroną GIODO są objęte takie dane jak: adres email i IP Użytkownika.

Prosiłbym o poważne potraktowanie problemu.

witaj partick tym razem zdradziła cie metalofoczyca

Panowie - macie się najwyraźniej ku sobie, ale mnie proszę nie mieszać w swoje romanse...

Grabicie sobie kolego cir, oj grabicie ...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj na bocznicy toczyła się ,, dyskusja'' w kwestii wytłumaczenia sobie jakichś spraw między Elberothem i sly30. To akurat mnie nie interesuje. Natomiast uczestniczyłem w tej dyskusji bo była personalnie zawikłana i chciałem się dowiedzieć who is who. Próbuję znaleźć ten temat, bo chciałem uzyskać odpowiedź na pytanie czy Elberoth i Szymon to ta sama osoba? Tak wynikało z tej rozmowy. Gdzie zniknął ten temat? Nie umiem znaleźć?

Cir uczestniczyłeś w tej dyskusji, możesz wiesz?

Elberoth ma alter ego? Nie wierzę, to by wywróciło do góry cały światek Hi-End !

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wierzę, to by wywróciło do góry cały światek Hi-End !

To światek Hi-End jeszcze nie jest wywrócony do góry nogami ? ;-). Przy dzisiejszym postępie technologicznym to ten dział to jest jakiś "Park Jurajski" żyjący tylko z "voodoo".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gość

(Konto usunięte)

I widzę, że następny mój wpis ktoś ukradł.

Dlaczego? Jak był niezgodny z regulaminem to proszę o takową informację.

Przypomnę więc, co budziło moje wątpliwości.

Punkt 17 obowiązującej nas Netykiety:

,,Jeden użytkownik nie może mieć kilku aktywnych kont, jeśli taka sytuacja zostanie wykryta konta zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte.

A co do zasad moderacji to mamy paragraf 6 punkt 3a:

Redakcja i Moderatorzy podejmą starania mające na celu redagowanie, skracanie bądź usuwanie wszelkich postów sprzecznych z Regulaminem, zasadami Netykiety, obowiązującymi przepisami prawa oraz zasadami współżycia społecznego, najszybciej jak to jest możliwe.

Ponawiam więc pytanie. Kto i dlaczego wyciął cały temat, w tym i moje nie łamiące regulaminu i Netykiety wpisy?

I pytanie drugie czy moderacji wiadomo coś na temat tego, że jak twierdzą tutaj forumowicze i wynika to z jego wypowiedzi, Elberoth i Szymon to ta sama osoba?

(...)

witaj partick tym razem zdradziła cie metalofoczyca

Panowie - macie się najwyraźniej ku sobie, ale mnie proszę nie mieszać w swoje romanse...

cir - Administracja/Redakcja powinna pozbawić Cię funkcji moderatora w trybie natychmiastowym!

I to już nawet nie chodzi teraz o Twoją nieobiektywność, o ocenę Twojej pracy pod względem merytorycznym.

Chodzi o to, że nie po raz pierwszy ujawniasz poufne dane, do zachowania których zobowiązuję Cię już nie tylko tajemnica z racji pełnienia takiej a nie innej funkcji, ale również ustawa o ochronie danych osobowych!

Nawet nie grzebiąc w odległej przeszłości, to nie tak dawno w swoich wypowiedziach - jako Moderator - poruszałeś kwestie IP użytkowników, czy logują się z zagranicy, czy nie...

Teraz po raz kolejny w sposób rażący naruszasz obowiązujące zasady!

Nie ważne jest w tym momencie kto jest kto, tylko jeśli nawet jakiś dawny Użytkownik, nie posiadając już aktywnego poprzedniego konta, założył nowe konto czy też zmienił nazwę konta istniejącego (wszystko to wolno mu zrobić), to Tobie NIE WOLNO ujawniać takich informacji!

Bardzo proszę Administrację/Redakcję o zajęcie się powyższym przypadkiem, bo taka sytuacja nie ma miejsca po raz pierwszy!

I w każdej normalnie działającej "firmie" taki "pracownik" zostałby wyrzucony z hukiem w trybie natychmiastowym...

Bardzo proszę Administrację/Redakcję o zajęcie się powyższym przypadkiem, bo taka sytuacja nie ma miejsca po raz pierwszy!

Poczekaj już leci zawieszenie w obowiązkach moda:) to jest jedna z tych opcji, którą można określić mianem voodoo:)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kwestia pozostawienia cira na stanowisku moderatora jest moim zdaniem probierzem tego, czy administracja traktuje poważnie swoje własne forum. Jeżeli nie, to cir pozostanie moderatorem.

Kwestia pozostawienia cira na stanowisku moderatora jest moim zdaniem probierzem tego, czy administracja traktuje poważnie swoje własne forum.

Od kiedy palton został moderatorem chyba nie masz złudzeń co do tego?

Przyjmuje zakłady, że i tak nikt nie poleci z stanowiska, administracja moderatorów jakich ma to wszyscy wiemy, jeden jest taki, zaś drugi bardziej regulaminowy;-) to samo jest z użytkownikami.

Jeśli chodzi o moderatorów to za wielu ich tu na tym forum nie ma,

a chętni jakoś do drzwi się nie dobijają, a każdy chce aby to forum istniało i funkcjonowało .

Tak przynajmniej mi się wydaje .

Pozdrawiam

Tomasz

Wczoraj na bocznicy toczyła się ,, dyskusja'' w kwestii wytłumaczenia sobie jakichś spraw między Elberothem i sly30. To akurat mnie nie interesuje. Natomiast uczestniczyłem w tej dyskusji bo była personalnie zawikłana i chciałem się dowiedzieć who is who. Próbuję znaleźć ten temat, bo chciałem uzyskać odpowiedź na pytanie czy Elberoth i Szymon to ta sama osoba? Tak wynikało z tej rozmowy. Gdzie zniknął ten temat? Nie umiem znaleźć?

Cir uczestniczyłeś w tej dyskusji, możesz wiesz?

Pytania retoryczne...

Temat w klasyczny sposób został wystrzelony w kosmos, bo pewnym osobom był nie na rękę, a i zawarto w nim parę istotnych uwag.

Kolejny przykład manipulacji, bo mimo, że jestem przeciwny zakładaniu takich wątków, to jeśli jednak już tamten temat powstał, to powinien był pozostać jako zamknięty (co autora uczynił), a nie znikać w odchłanii.

Cóż, potem mamy samych "świętych" na forum...

Przyjmuje zakłady, że i tak nikt nie poleci z stanowiska, administracja moderatorów jakich ma to wszyscy wiemy, jeden jest taki, zaś drugi bardziej regulaminowy;-) to samo jest z użytkownikami.

Jeśli chodzi o moderatorów to za wielu ich tu na tym forum nie ma,

a chętni jakoś do drzwi się nie dobijają, a każdy chce aby to forum istniało i funkcjonowało .

Tak przynajmniej mi się wydaje .

W tym przypadku nie jest to żadnym usprawiedliwieniem, niestety!

Można takich argumentów używać, kiedy chodzi o samą ocenę tego, czy moderator jest obiektywny, czy też nie?

Czy rzeczowy, czy nie?

Ale nie w takiej sytuacji!

Bo to, co po raz kolejny się stało, podlega już całkiem innej ocenie.

Nie może być tak i niedopuszczalne jest, by ktoś łamał "tajemnicę służbową" i wykorzystywał posiadane z racji zajmowanego stanowiska informacje do jakichś personalnych rozgrywek!

Niedopuszczalne jest, by w ogóle takie informacje ujawniał publicznie, skoro są one poufne!

Niedopuszczalne jest, by portale, na których dokonałeś rejestracji, umożliwiały osobom postronnym jakąkolwiek identyfikację ciebie, jeśli sobie tego nie życzysz!

Może za chwilę jakaś osoba pokroju cira na stronie banku ujawni czyjeś, jakieś dane?

Może na forum banku pojawi się np. informacja, wpis od moderatora:

"O, witam Panią X! Niedawno u nas w banku była Pani zarejestrowana jako Y, tylko zmieniła Pani nazwisko z panieńskiego na po mężu."

Przecież to jest jakiś koszmar! Co tutaj tłumaczyć?

Jestem pewien, że bank w takiej sytuacji nie tłumaczyłby się brakiem kadry, tylko wywalił taką niekompetentną i nieodpowiedzialną osobę.

:) ziew

moderacja w przeciwieństwie do administracji nie posiada dostępu do danych osobistych userów i tych danych innym nie udostepnia jeśli dalej bedziesz rozpowszechniał te nieprawdy kolejne wpisy będa moderowane

omawiany wielokrotnie zbanowany user / ostatni ban przegłosowany przez 4 moderatorów / zakłada kolejne konta i pisze w taki sposób zeby go własnie rozpoznać ,widać taka jego zabawa jak równiez pisanie zgłoszeń do moderacji aby go łatwiej rozpoznać i nie zapominac o nim

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ponawiam więc pytanie. Kto i dlaczego wyciął cały temat, w tym i moje nie łamiące regulaminu i Netykiety wpisy?

I pytanie drugie czy moderacji wiadomo coś na temat tego, że jak twierdzą tutaj forumowicze i wynika to z jego wypowiedzi, Elberoth i Szymon to ta sama osoba?

HQ150 ogarnij się chłopie :)

Elberoth i Szymon, to nie jest ta sama osoba, a dlaczego wątek został wystrzelony, to jest chyba oczywiste.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.