Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ proszę bardzo, § 6. 5a regulaminu forum.

Dobry jest!!!

Wybrnął!!! A w zasadzie znalazł .

W nagrodę wygrywa Pan SławekR zestaw kisieli na cały rok :)

A ode mnie szklaneczka, nagrodźmy kolegę moda szklaneczkami!!!

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Dobry jest!!!

Wybrnął!!! A w zasadzie znalazł .

W nagrodę wygrywa Pan SławekR zestaw kisieli na cały rok :)

A ode mnie szklaneczka, nagrodźmy kolegę moda szklaneczkami!!!

Informacja dla Kolegi HQ150. Dokładnie o takim rodzaju pożywki do trollingu pisałem.

Jałowo bo jałowo, wiele trollingowego pokarmu nie będzie z tego. Ale "jak się nie ma co się lubi" to trzeba wycisnąć ostatnie soki z tego co jest ;-)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławku, czy chcesz zrobić z AS drugą elektrodę? Przypominam kultową frazę: nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Nie, nie mam zamiaru robić z AS drugiej elektrody, co nie zmienia faktu, że są pewne granice rozsądku w tym wszystkim. Nawet na Bocznicy, pomimo że to dział o charakterze "na każdy temat". To i w jego konwencji obowiązują jakieś zasady oparte na minimum zdrowego rozsądku i logiki.

Jeśli ktoś zakłada wątek na jakiś tam temat, niezależnie jak egzotyczny, to nie znaczy że następnie kilku gości ma klepać sobie nawzajem przez 50 stron posty "ależ jesteście głupi". Aby tylko sobie poprawić ego i samopoczucie. Zalewając przy okazji offtopem wątek, w którym być może ktoś jednak chciałby rzeczowo podyskutować na temat tytułowy, skoro wątek o danej tematyce został założony.

Inaczej to w ogóle traci sens jakakolwiek dyskusja. Bo o dyskusji nie ma mowy. W takiej konwencji można w zasadzie powielać codziennie posty poprzez "kopiuj-wklej" I na jedno wyjdzie. Nie ważne gdzie sięgniesz do danego wątku na 10 tysięcy postów, wszędzie jest dokładnie to samo. I z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, można stwierdzić, jak będzie wyglądać ta sama "dyskusja" za kolejnych 10 tysięcy postów. Toż to bezsens w najczystszej postaci, kompletnie bez logiki. To tylko dawanie upustu najniższym pierwotnym instynktom, a nie jakakolwiek dyskusja. Nie uważasz?

Odpowiem Ci więc, innym podobnym zwrotem, "przesada w jakąkolwiek stronę nie jest zdrowa". A klepanie tego samego offtopu, na jedno kopyto, przez tysiące wpisów, to właśnie taka przesada. Jak już goście zapomną co było 1000 postów wcześniej, to zaczynają dokładnie to samo powtarzać i tak w kółko i w kółko.... Wspominałem już o niezdrowej przesadzie? ;-)

Wystarczy, że nie będziemy popadać ze skrajności w skrajność i będzie wszystko z grubsza w równowadze. I będzie można mówić o normalnym forum dyskusyjnym.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Sławek, ile razy mam zgłaszać to samo, żebyś łaskawie zareagował i zrobił to, co masz chędożony obowiązek robić? Jaki masz "regulaminowy" czas reakcji, dwa miesiące?

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Slawomirze, mój Slawomirze... jak ostatnio Cię czytam, to odnoszę nieodparte wrażenie, że czym więcej piszesz tym mniej piszesz. Od pewnego czasu zastanawia mnie mianowicie jedna rzecz. Mrowi mnie wręcz po wrzecionie :) Czy Slawomirze potrafisz skondensowac odpowiedz, na cokolwiek, do wielkości jednego, umiarkowanie złożonego zdania ? Zamiast walić kobyle wielkości kilku akapitów, może czasem warto się odnieść ogólnie, do nas, jako poslusznego Tobie, ujarzmionego ludu, zwyklym, ludzkim fuck you :)

Bo my chyba i tak nie łapiemy do końca o co Tobie idzie, Zbawco naszego forumowego podwórka :)

Informacja dla Kolegi HQ150. Dokładnie o takim rodzaju pożywki do trollingu pisałem.

Jałowo bo jałowo, wiele trollingowego pokarmu nie będzie z tego. Ale "jak się nie ma co się lubi" to trzeba wycisnąć ostatnie soki z tego co jest ;-)

Kiedyś Ci dokładnie pisałem jak przekręcasz fakty, to udawałeś głupka że przecinki ci się źle powstawiały. Teraz wiem nie że udawałeś głupka. I nie cytuj mnie leszczu w kontekście trollingu , pojawiłeś nie wiadomo skąd , piszesz wszystkim o swoich doświadczeniach życiowych , wychwalasz pod niebiosa swoją własną pracę.

Często natomiast szukasz zwyczajnej zaczepki z użytkownikami. Dla mnie jesteś nie doświadczonym moderatorem tylko ZAROZUMIAŁYM PALANTEM!!

A teraz możesz mi nawet bana dożywotniego dać, mam to w dupie. A to po to żeby ci silnik forum sam znalazł bez donoszenia które tak kochasz.

Zwisa mi uczestnictwo w forum w którym jeden moderator uprawia prywatę i podkreślając w każdym wątku swoją wartość leczy swoje zakompleksienie i rozdaje punkty za całokształt.

A co do trollingu? Poczytaj swoje posty.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławek, ile razy mam zgłaszać to samo, żebyś łaskawie zareagował i zrobił to, co masz chędożony obowiązek robić? Jaki masz "regulaminowy" czas reakcji, dwa miesiące?

Zgłaszaj tyle razy, aż uzasadnienie do zgłoszenia będzie się nadawało do uwzględnienia. Sama odmienność poglądów na daną kwestię w zgłaszanym poście, od tych jakie prezentuje zgłaszający, to trochę mało aby uznać zgłoszenie za zasadne.

Posługując się więc Twoim językiem, jeśli ktoś chce aby jego zgłoszenie miało odzew, to jego "chędożonym" obowiązkiem jest, dokonywać zgłoszeń, które mają sens merytoryczny, czy też regulaminowy :-)

I żeby była jasność, zgłoszenia na panelu przeglądało i przegląda co najmniej kilku modów. I jakoś żaden nie uznał ich sensowności w tym przypadku, aby zareagować.

To piszę dla porządku, żeby nie było że się uwziąłem na kogoś.

.

Często natomiast szukasz zwyczajnej zaczepki z użytkownikami. Dla mnie jesteś nie doświadczonym moderatorem tylko ZAROZUMIAŁYM PALANTEM!!

A teraz możesz mi nawet bana dożywotniego dać, mam to w dupie. A to po to żeby ci silnik forum sam znalazł bez donoszenia które tak kochasz.

Zwisa mi

Fajowo się to czyta-tylko wielka szkoda ,że to nie ja napisałem...............tak mi głupio-bo za taki tekst moderacja by mnie wysłała na Marsa!!

Czy można prosić Moderacje, aby zrobiła porządek w ostatnich stronach tego wątku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od kiedy zagościł w tym temacie kolega "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " i prezentuje swoje zamiłowanie do....,

temat zrobił się bardzo niesmaczny,

a chyba nie oto w tym wątku chodzi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Posługując się więc Twoim językiem, jeśli ktoś chce aby jego zgłoszenie miało odzew, to jego "chędożonym" obowiązkiem jest, dokonywać zgłoszeń, które mają sens merytoryczny, czy też regulaminowy :-)

I żeby była jasność, zgłoszenia na panelu przeglądało i przegląda co najmniej kilku modów. I jakoś żaden nie uznał ich sensowności w tym przypadku, aby zareagować.

To piszę dla porządku, żeby nie było że się uwziąłem na kogoś.

Zgłoszenie było "regulaminowe", a post był edytowany nawet zanim zdążyłem to zauważyć i to PRZEZ CIEBIE: "Użytkownik SlawekR edytował ten post 23.04.2014 - 17:36". Więc teraz powiedz jasno i wprost: po co pier***isz takie bzdury???

Jestem autentycznie ciekaw, po co to pier***enie. U kogo chcesz "nabić punkty"? Nie robisz idioty ze mnie, robisz idiotę Z SIEBIE.

Jeszcze pytanie: od kiedy to "niemerytoryczność" przestała być argumentem dla moderacji do wypełniania jej chędożonych obowiązków? Nie, nie będę tłumaczył, o który post mi chodzi. Tym razem użyj szarych komórek.

Czy można prosić Moderacje, aby zrobiła porządek w ostatnich stronach tego wątku?

http://www.audiostereo.pl/ulubiony-typ-i-nie-typ-kobiecej-urody_25921.html

Od kiedy zagościł w tym temacie kolega "parantulla " i prezentuje swoje zamiłowanie do....,

temat zrobił się bardzo niesmaczny,

a chyba nie oto w tym wątku chodzi?

Niestety, to co piszesz, nie jest regulaminowe, a moderacja jest jak wojsko: wszystko musi byś regulaminowe, co SławekR dobitnie wytłumaczył. Dewiza wojskowych i urzędników: "po co mi mózg, przecież mam regulamin". Myślenie jest zbędne. Na tym stanowisku od dawna.

• Administratorzy

Witam.

Powiadomienia na e-mail, nadal nie działają.

Minęło już trochę czasu, jak to zgłaszałem,

ale nadal brak efektów. Pozdrawiam.

Wygląda na to, że jest jakiś problem ze skrzynkami na @wp.pl. Na inne skrzynki maile dochodzą prawidłowo. Czy masz możliwość zmiany maila na innego? Tak, wiem że to słabe rozwiązanie.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Koledzy Father_PiO i Ujemny są proszeni, aby wzajmne animozje wyjaśniali sobie na priva. Wątek "propozycje i uwagi" nie jest odpowiednim miejscem do takich personalnych przepychanek.

Już zapewne wszyscy wiedzą, że się nie lubicie. Kolejne publiczne demonstracje tego faktu, są więc całkowicie zbędne. I jest raczej mało prawdopodobne, żeby interesowały resztę populacji forum.

Personalny offtop usuwam.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zgłoszenie było "regulaminowe", a post był edytowany nawet zanim zdążyłem to zauważyć i to PRZEZ CIEBIE: "Użytkownik SlawekR edytował ten post 23.04.2014 - 17:36". Więc teraz powiedz jasno i wprost: po co pier***isz takie bzdury???

Jestem autentycznie ciekaw, po co to pier***enie. U kogo chcesz "nabić punkty"? Nie robisz idioty ze mnie, robisz idiotę Z SIEBIE.

Jeszcze pytanie: od kiedy to "niemerytoryczność" przestała być argumentem dla moderacji do wypełniania jej chędożonych obowiązków? Nie, nie będę tłumaczył, o który post mi chodzi. Tym razem użyj szarych komórek.

Niestety, to co piszesz, nie jest regulaminowe, a moderacja jest jak wojsko: wszystko musi byś regulaminowe, co SławekR dobitnie wytłumaczył. Dewiza wojskowych i urzędników: "po co mi mózg, przecież mam regulamin". Myślenie jest zbędne. Na tym stanowisku od dawna.

Nie zamierzam prowadzić z Tobą dyskusji na takim poziomie retoryki . Jeśli chcesz dyskutować, to zmień język z zaczepno-prowokacyjno-lekceważącego na normalny.

A wracając do pytania, jeśli to w ogóle można uznać za pytanie, a nie za zwykłą demonstrację frustracji, to, jak już zauważyłeś, w odpowiedzi na zgłoszenie, moderacja podjęła stosowne działania. Działania jakie uznaliśmy za adekwatne, do okoliczności. Po raz kolejny przypomnę, że nie jestem jedynym moderatorem, który analizuje zgłoszenia na panelu. więc zarzucanie mi, równie po raz kolejny, stronniczości, złej woli i jakiś dziwne teorie o "nabijaniu punktów", są niedorzeczne.

Skoro żaden z 5 moderatorów, którzy w tym czasie analizowali zgłoszenia, nie podjął innych działań, to jasno powinno Ci to dać do myślenia, że chyba jednak coś z tym zgłoszeniem było nie do końca tak jak być powinno. I nie było ono wystarczająco przekonujące. Być może Tobie, jako mocno emocjonalnie zaangażowanemu w tamtą dyskusję, mogło Ci się wydawać, że zgłoszenie jest zasadne, rozsądne i wystarczające. Ale zespół moderatorski (5 osób), jako niezaangażowany i stojący z boku, ocenił to inaczej. Wszystko odbyło się zgodnie z zasadami. I żadne inwektywy i pogardliwe wpisy pod moim adresem tego stanu rzeczy nie zmienią.

A jak już wspomniałem, nie zamierzam przejść na ten poziom retoryki i nie dam się sprowokować do kłótni. Możesz więc sobie odpuścić.

EDIT, żeby nie generować kolejnego posta

Po raz drugi i tym razem ostatni, Father_PiO i Ujemny są proszeni, aby wzajemne animozje wyjaśniali sobie na priva. Wątek "propozycje i uwagi" nie jest odpowiednim miejscem do takich personalnych przepychanek.

Już wszyscy wiedzą, jaki jest poziom niechęci między Wami. Kolejne publiczne demonstracje tego faktu, pod postacią wzajemnych słownych przepychanek są więc całkowicie zbędne.

Wzajemny personalny offtop między Wami usuwam. Proszę przestańcie, w przeciwnym razie schłodzę Wam temperaturę dyskusji metodami administracyjnymi.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Teraz to poważnie mam wrażenie, że w ogóle nie przeczytałeś tego, co napisałem. Albo nie zrozumiałeś ani kawałka. Nieważne, "nie chce mi się z tobą gadać", bo nie potrafię się przebić przez ścianę niezrozumienia.

To może z innej beczki, kiedyś już o tym pisałem ale nic się nie zmieniło.

Regularnie tematy, które zaznaczyłem jako obserowane z obserwacji mi się odznaczają.

Zaznaczam sobie jakiś wątek, parę dni otrzymuję powiadomienia o nowych postach w nim. Potem przestaję je dostawać, ale myśle, że po prostu nikt w nich nie pisze. Potem widzę wątek na samym szczycie listy, wchodzą do niego, i okazuje się, że ludzie od odbrych paru dni gadają sobie tam w najlepsze, a ja w ogóle tematu nie obserwuję.

Nie jest to probelm z dochodzeniem wiadomości na mejla czy coś, po prostu nie dostaje ich nigdzie, bo "nie obseruję" danego tematu. Z niektóre tematy już 3 ci raz z żedu zaznaczam jako obserwowane i jestem pewny, że za parę dni będe musiał je zaznaczać 4ty, 5ty itd.

Można coś z tym zrobić?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Fajowo się to czyta-tylko wielka szkoda ,że to nie ja napisałem...............tak mi głupio-bo za taki tekst moderacja by mnie wysłała na Marsa!!

I tak też się stało z autorem postu do którego się odnosisz. Tak samo stanie się z każdym podobnej natury wpisem, popełnionym przez kogokolwiek.

A że nie skomentowałem go w żaden sposób? Jest pewien poziom retoryki i obelżywości wpisów, na który nie warto odpowiadać. Szkoda na to czasu i klawiatury.

Jedynie, pozwolę sobie teraz na komentarz, że to tylko pokazuje jak wiele jeszcze jest do zrobienia, żeby forum wróciło na rozsądny poziom dyskusji merytorycznej. Skoro wpisy o takim charaketrze i o takim poziomie personalnej agresji, jak ten popełniony przez Risto, potrafią znaleźć poklask.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

3 ci raz z żedu

żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Teraz to poważnie mam wrażenie, że w ogóle nie przeczytałeś tego, co napisałem. Albo nie zrozumiałeś ani kawałka. Nieważne, "nie chce mi się z tobą gadać", bo nie potrafię się przebić przez ścianę niezrozumienia.

Tak jak napisałem wcześniej, oczekujesz zrozumienia i rzeczowej reakcji, zmień formę dyskusji. Wpisy o charakterze personalnie obraźliwych prowokacji, na pewno się temu nie przysłużą. Tego możesz być pewien. Na przyszłość proponuję więc więcej dystansu i mniej emocji we wpisach.

EDIT

I jeszcze jedna uwaga, tu nie do Father_PiO, żeby była jasność. Ale to uwaga natury ogólnej, o której warto przy okazji dyskusji wspomnieć na temat "czasu reakcji" wspomnieć.

Jeśli ktoś decyduje się na zgłoszenia na panel jakiejś problematycznej sytuacji. I oczekuje reakcji ze strony zespołu moderatorskiego. To niech w uzasadnieniu unika obraźliwych wpisów w ramach uzasadnienia do zgłoszenia. Bo to na pewno tym nie przyśpieszy tejże reakcji. A wręcz przeciwnie, bo poddaje w wątpliwość sens samego wpisu i motywy osoby zgłaszającej. A niestety takie wpisy się zdarzają i to całkiem często.

Jeszcze raz napiszę, że nie odnoszę tego do wpisów Father_PiO. Bo w tym przypadku nic takiego nie miało miejsca. To jest wyłącznie uwaga natury ogólnej, ale w sam raz istotna z punktu widzenia wątku "propozycje i uwagi" i omawianej formy kontaktu z moderacją.

żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu żedu

No i po co to było?

Dokładnie o tym pisałem wcześniej. Oczekujesz poważnego traktowania i poważnej reakcji moderatorów, a wstawiasz takie wpisy. I jeszcze później będziesz się rzucać, że moderator się na Ciebie uwziął. Wszyscy wokół są źli. A to za niewinność. Ech....

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nie oczekuję "zrozumienia i rzeczowej reakcji" w tym sensie, jaki masz na myśli. OczekiwaŁEM zrozumienia znaczenia przeczytanego tekstu. Teraz, jak już pisałem, nie oczekuję już niczego.

>>>No i po co to było?

Czy Ty widzisz, co tam jest napisane? I pytasz, po co to było? Jeb... Naprawdę - nie mam więcej pytań.

• Administratorzy

4m, kangie, kiza: sprawdźcie proszę teraz. Maile powinny już docierać, przepraszamy za tę niedogodność.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

To również niczego nie zmieni, ponieważ ten człowiek nie jest w stanie wyciągnąć żadnych refleksji, czy konstruktywnych wniosków, na temat własnego postępowania i swojej osoby :-(

Włodek.

- może nie wiesz / no bo niby skąd miałbyś wiedzieć ? / - że określenie adwersarza per "ten człowiek", ma wydźwięk pejoratywny, czyli mówiąc językiem dla Ciebie zrozumiałym - jest po prostu niegrzeczne....

excelvinyl winylmania blog szukaj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.