Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

<br /> E. is back, watch out! :) <br />
- jak widzicie - mój post został natychmiast usunięty - widzę, że parę osób zdążyło przeczytać :) - mógłbym go wkleić jeszcze raz, bo od jakiegoś czasu zapisuję swoje posty w komputerze, ale nie mam już ochoty na tę zabawę w kotka i myszkę ..:) - być może kiedyś założę bloga, to tam wszystkie umieszczę..:)...pzdr..

excelvinyl winylmania blog szukaj

Od jakiegoś czasu ciężko wszystko się otwiera, długo przeładowują strony, wpisy nie są ukazywane chociaż stosowna informacja o tym widnieje stojącym avatarem przy temacie od już dwóch godzin... W tym samym czasie będąc gdziekolwiek indziej wszystko tam śmiga na cacy. Kiedy będzie wszysto z powrotem należycie działać? Wpaść sprawdzić za miesiąc, dwa... ?

excel,

Ciebie to dziwi, ze został usunięty(?!) Mnie w ogóle.

Teraz wyobraź sobie, ze jestem u ciebie w domu i zaczynam przeklinać.

Zwracasz mi uwagę raz, drugi, trzeci..

Ja dalej klnę nic sobie nie robiąc z dalszych uwag , a do tego jestem gościem w twoim domu.

Co robisz, gdy nie słucham twych próśb?

Wyrzucasz z domu.

Tak też się stało.

Próśb o zaprzestanie pisania o moderacji było sporo i miałeś na to wylane.

Zatem, nie dziw się, ze twój post wyleciał za drzwi.

I nie posądzaj mnie o to co pewnie myślisz.

Chodzi mi ogólnie o zasadę

Podobne syt. miały miejsce w wielu wątkach w których autor prosił, błagał, aż w końcu ban.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Father_PiO, pmcomp, GratefullDe - o moderacji już nie piszemy, bo już wszystko zostało napisane

A ze strony władzy - zignorowane. O "kolejkach" też pisałem, nie tylko ja. Szast - prast - skasowane - nie ma.

excel, Father_PiO, terror twins - proszę Was uprzejmie o kreatywne posty na temat propozycji i uwag dotyczących forum

posty off-topic będę kasował

mój post został natychmiast usunięty

post był off-topic, jeszcze raz proszę o pisanie merytorycznych i tematycznych postów

Od jakiegoś czasu ciężko wszystko się otwiera, długo przeładowują strony

DeeS dziękuję za post tematyczny.

Od kilku dni pracujemy aby forum działało szybciej. Wyłączyliśmy kilka niepotrzebnych dodatków. Cały czas staramy się przyśpieszyć forum.

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam propozycję.

Co byście powiedzieli aby Bocznicę zamykać na weekendy?

Moderatorzy mogliby odpocząć a cała reszta miałaby szansę ochłonąć i zająć się życiem rodzinnym albo ogródkiem.

Mam propozycję.

rochu dzięki za tematyczny post

jak zawsze dużo osób będzie za i dużo przeciw

zająć się życiem rodzinnym

chyba co niektórzy nie maja życia rodzinnego

- moje propozycje na uzdrowienie forum:

1. Powrót do opcji zerowej - chodzi o przywrócenie userom uprawnień, jakie mieli dotychczas, czyli możliwość banowania, otwierania i zamykania swoich wątków - jak już pisałem, nie zmienia się reguł w trakcie trwania gry, bowiem nic dobrego z tego nie wynika.

2. Kolejki mogą być, ale po najechaniu myszką na szklankę powinny pokazywać się nicki userów, którzy tę kolejke postawili - niech to będzie jawne - można też rozważyć szklanki ujemne, np z tranem.

3. Należłoby również rozważyć stworzenie panelu czy miejsca odwoławczego, gdzie mogliby pisać userzy, którzy czuliby się skrzywdzeni przez moderację czy administrację - to nie musiałoby być widoczne dla ogółu użytkowników.

4. Nicki osób zbanowanych przez użytkownika powinny być widoczne obok tytułu wątku, natomiast wykaz banów nałożonych przez moderację też powinien być dostępny dla ogółu użytkowników.

5. Bocznica jest potrzebna, bo tam możemy pogadać na każdy temat, niekoniecznie związany z audio.

6. Posty chamskie, rasistowskie i o charakterze obrażających ataków personalnych, powinny być usuwane natychmiast i karane, a społeczność forumowa informowana o tym fakcie, bo wtedy ma to działanie odstraszająco-wychowawcze.

<br />Mam propozycję.<br />Co byście powiedzieli aby Bocznicę zamykać na weekendy?<br />
- bardzo mądre...popieram...ale po 13-tej...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pozwolę sobie to skomentować. Było to praktykowane, ale doprowadziło do całkowitej nieczytelności niektórych mocniej moderowanych wątków: osoba chcąca przeczytać taki wątek napotykała po drodze na tyle śmieciowych wpisów że się zniechęcała i albo porzucała wątek, albo też zaczynała w nim pisać o rzeczach które były dyskutowane kilka stron wcześniej. W takiej sytuacji uznaliśmy że całkowite usuwanie wpisów przyniesie więcej korzyści niż strat.

Jak widać odniosło to odwrotny skutek ;)

To o czym piszesz miało sens w przypadku starych zasad a mówiąc wprost, kiedy tych zasad praktycznie na forum nie było (poza martwym ich zapisem w netykiecie).

Jeżeli wprowadzone zostaną nowe zasady a co najważniejsze zaczną być one egzekwowane cały problem zniknie po pewnym czasie.

Nie będzie setek wymoderowanych wpisów ponieważ, za takowe czekać będzie klienta banicja.

Dlatego uważam , że robicie podstawowy błąd usuwając wpisy w całości. Co nie pozostaje bez wpływu na opinię o waszej wybiórczości czy dowolności w ich (wpisów) ocenianiu .

Warto to jeszcze raz przemyśleć bo z mojego punktu widzenia jest to kluczowa sprawa w temacie zmian na forum.

pozdr.

Dlatego uważam , że robicie podstawowy błąd usuwając wpisy w całości. Co nie pozostaje bez wpływu na opinię o waszej wybiórczości czy dowolności w ich (wpisów) ocenianiu .

Warto to jeszcze raz przemyśleć bo z mojego punktu widzenia jest to kluczowa sprawa w temacie zmian na forum.

Dokładnie tak. Tylko popieram aby nie mnożyć tych samych postulatów.

Włodek.

Dlatego uważam , że robicie podstawowy błąd usuwając wpisy w całości.

jarek&ania dzięki za ciekawą uwagę

przemyślimy to dokładnie

A markety są otwarte codziennie.............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ja postuluję by nie ciąć po całości odwetowo. Zagajenie na temat moderacji, w jednym poście wraz z sugestią likwidacji "stawiania kolejek", spowodowało wycięcie całości wypowiedzi. Fakt.

Dlaczego moderacja wybiórczo otwiera wątki,zamknięte w czasie "protestu" ?

Konkretnie:

W zakładce analog,wątek o gramofonie ad fontes.

Wydaje się,że moderator józwa maryn otworzył ten wątek.

Skoro był taki łaskawy,to dlaczego nie pootwierał pozostałych?

Tylko proszę nie mówić,że autor wątku prosił o to ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

a mnie męczy to wycinanie, i o ile wcześniej mogłem coś tam traktować z przymrużeniem oka, o tyle nie mam zamiaru pisać jeśli to po jakimś czasie po prostu sobie znika, czy było powód, czy nie. Bo nie czuję, zebym kogokolwiek obrażał, wyrazów też nie używam, staram się trzymać spraw istotnych i w temacie - ogólnie ważnych. Co najwyżej czasem zażartuję - ale ktoś musi rozładować czasem atmosferę. Jeśli ktoś to lekceważy bo mu bardziej pasuje wyciąć całą stronę - to trudno...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Konkretnie:

otwarcie watku nastapilo na prośbe posiadaczy gramofonu

jest ich dużo :)

Konkretnie:

otwarcie wątku nastapilo na prosbe wielu posiadaczy gramofonu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość cybant

(Konto usunięte)

Konkrety .....kogo....?

Dużo... To nic nie znaczy....

Dalej Panowie robicie sobie kpinę ....z użytkowników....

Admin1 ..się stara ...naprawić co jeszcze można....a Wy dalej swoje...

Zapytał ktos p. Andrzeja chociaź.....?????

otwarcie watku nastapilo na prośbe posiadaczy gramofonu

jest ich dużo :)

Tak samo,jak dużo jest czytelników i posiadaczy CDeków,wzmacniaczy,podkładek,kabli,płyt,itp., z innych wątków,a te pozostają jak na razie zamknięte :).

Chcieliście przejrzystości i uczciwości,a to wygląda na dalsze kolesiostwo,o którym to tak ładnie pisał właśnie józwa maryn,

nawiasem mówiąc recenzujący gramofon ad fontes,i dobry kolega konstruktora :).

P.S.

Nie mam nic do gramofonu,ani konstruktora.

P.S.2

Przyłączam się do prośby niektórych forumowiczów,mówiących o tym,że

moderatorami nie powinny być osoby związane z branżą,bo właśnie widać co wychodzi :).

ja mam dwa takie gramofony więc siła rzeczy tez musze byc branżą

watek jest własnoscia forum

Konkrety .....kogo....?

Dużo... To nic nie znaczy....

Dalej Panowie robicie sobie kpinę ....z użytkowników....

Admin1 ..się stara ...naprawić co jeszcze można....a Wy dalej swoje...

Zapytał ktos p. Andrzeja chociaź.....?????

cybant zakończ bicie piany w tym wątku albo zakończysz pisanie w tym wątku

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ja mam propozycję. Nic nie zmieniać. Jest dobrze. Wszystkie decyzje prowadzących forum są najlepsze. Mądre, przemyslane... głęboko. Nie rozumiem głosów sprzeciwu... kogo? A, użytkowników :) Nie mają racji. I kim Oni są? U licha :)

ja mam dwa takie gramofony więc siła rzeczy tez musze byc branżą

Po co ten sarkazm,żeby pokazać kto tu rządzi?

To już wiemy.

Kolega józwa jest z branży,i brzydko to wygląda,gdy wybiórczo robi to co robi.

GratefullDe -userami nowego forum pod wodzą ogólnie znanych wiecznie niezadowolonych userów

Po co ten sarkazm,żeby pokazać kto tu rządzi?

To już wiemy.

Kolega józwa jest z branży,i brzydko to wygląda,gdy wybiórczo robi to co robi.

proponuje dalsza rozmowe z jozwa w tym temacie

I kim Oni są? U licha :)

przechodzili, przypadkiem. z tragarzami :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

proponuje dalsza rozmowe z jozwa w tym temacie

Tu jest miejsce na propozycję i uwagi,więc w tym miejscu zapytuję moderację o ten temat.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Cir, Twój błąd w rozumowaniu jest niestety natury podstawowej. Dotyczy odwiecznego pytania: co było pierwsze, jajko czy kura? Z tym, że tu możemy prześledzić chronologię wydarzeń. Najpierw były nie rozwiązane problemy a dopiero potem wykluło się forum. Nie wiecznie niezadowolonych. NIEWYSŁUCHANYCH. :)

Cir ale po co to jątrzenie?

Nie można normalnie rozmawiać z userami?

Sprawa zamykania i otwierania tematów była już poruszana dogłębnie i dalsze poruszanie tego

tematu ze strony moderacji czyni tę sprawę bardziej nieczystą.

Z tego co wiem i co pisał Jozwa sprawa jest w tej chwili patowa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu jest miejsce na propozycję i uwagi,więc w tym miejscu zapytuję moderację o ten temat.

niestety ale o jozwie nie bede rozmawial - nie moja rola -stad pytania są do niego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.