Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Stała się wielka szkoda że dwa kluby które były blisko moich zainteresowań zostały najpierw przeniesione na Bocznicę a potem zamknięte.

Źle to wróży forum , szkoda Panowie że zdecydowaliście się na taki krok. Myślę że każdy głos na ww.forach był ważny, to nic że czasami głupi czy nawet ordynarny ale zawsze coś wnosił, jeśli się przyglądniemy zapisoom z klubu GK,oraz AAV każdy znajdzie coś dla siebie.

Niestety wygląda to na swiadomą niestety korporacyjną politykę a z taką w dzisiejszych czasach jednostka nie ma szans.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dlaczego Klub "grających kabli"; o radościach audiofila - został przeniesiony na Bocznicę? Były tam różne wpisy, bardzo merytoryczne i bardzo emocjonalne, ale zarówno pierwsze, jak i drugie nie dyskwalifikują takiego klubu. Chciałbym poznać odpowiedź moderacji.

Wziął i wyparował wątek o czekaniu na wyroby Pana Lemura. Podejrzewam,że zamiast zajmować sie pierdołami typu kolumny w tymczasowych obudowach z szafek na buty zajął się Prawdziwym Megapjojektem i skonstruował bombę elektromagnetyczną którą odpalił w pobliży serwerowni Site. Geniusz tej konstrukcji polega na tym, że zamiast totalnego Demilition - Clear selektywnie usuwa wpisy o swoim autorze - Magakonstruktorze.

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego Klub "grających kabli"; o radościach audiofila - został przeniesiony na Bocznicę? Były tam różne wpisy, bardzo merytoryczne i bardzo emocjonalne, ale zarówno pierwsze, jak i drugie nie dyskwalifikują takiego klubu. Chciałbym poznać odpowiedź moderacji.

Rzeczywiście przeniesienie tego wątku jest nieco dyskusyjne... pozwólcie że się mu lepiej przyjrzę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wątek jest dość nierówny, w sporej części bardzo ciekawy i jak najbardziej wpisujący się w klimat klubów audio, innym razem dyskusja odlatuje w dziwne rejony. I tu się nie dziwię że kolega palton mógł trafić na te mniej ciekawe fragmenty i na tej podstawie przenieść na Bocznicę.

Nie mam nic przeciwko przywróceniu go do poprzedniego działu, natomiast wówczas prosiłbym autora wątku o utrzymanie nieco lepszej dyscypliny dyskusji, a także wyczyściłbym kilka ostatnich wpisów. Jest na to zgoda?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jest. Nie chciałbym jednak być cenzorem "swobodnej twórczości", a to dotyka wyczucia. Gdy dyskusja przybierała marny obrót, dawałem czasowego bana. Jeśli wróci do Klubów, przyjrzę się, dokąd zmierzamy.

Jest już w Klubach. Dwie ostatnie strony wyrzuciłem, a i tak to co pozostało w końcówce nie jest specjalnie zachęcające. Twoja kolej - i trzymam kciuki by udało się utrzymać ten ton który panował na początku wątku.

Dzięki. Ton zależy od użytkowników, ale może postarają się o to. Pozdrawiam.

PS Apelowałem o przywrócenie wątku Audio VooDoo. Dalej uważam, że powinien być w Klubach. Tyle ode mnie.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Choć wątpię czy aby to pomogło...

Sam tytuł "Klub ateistów audio-voodoo" jest już dla moderacji nie do przyjęcia widać. A fakt, że statystycznie rzecz biorąc przynajmniej 1/3 użytkowników tego forum w "grające kable" nie wierzy, jest bez znaczenia.

Bez znaczenia jest również to, że w naszym klubie od dawna nie było szczególnie ostrych kłótni, ani przepychanek też nie ma specjalnego znaczenia.

Bez znaczenia są też obietnice moderatorów:

Będę walczył jak lew o ten klub.

http://www.audiostereo.pl/klub-ateistow-audio-voodoo_96751.html/page__st__925#entry2581767

Zatem masz rację, że wątpisz.

A według mnie być może była to celowa zagrywka,usunąć dwa tematy,by póżniej jeden! przywrócić,

to cios poniżej pasa,zbyt długo ten temat wisiał w zakładce Kluby.

Tak to wygląda.

Spokojnie, nie wszystko naraz...

Sam tytuł "Klub ateistów audio-voodoo" jest już dla moderacji nie do przyjęcia widać. A fakt, że statystycznie rzecz biorąc przynajmniej 1/3 użytkowników tego forum w "grające kable" nie wierzy, jest bez znaczenia.

Z wiarą to nie ma nic wspólnego. Niektórzy mają takie systemy na których to słychać, inni takich nie mają. Wątek też ma rację bytu w klubach audio, tylko na litość boską nie zróbcie z tego ABX-owej krucjaty..

Szczerze mówiąc liczyłem na Mlb.

Wywalą go z tego Forum razem ze Starym...

Każdy moderator podejmuje autonomiczne decyzje. W tym przypadku uznałem że kolega za bardzo się rozpędził w porządkach - które nota bene nie były bez sensu.

Zdejmie, zdejmie...

Będziecie rozmawiać kulturalnie. A Paltonowi szczena opadnie jak kopara gdy połączycie wątki...

Będzie taki kompromis: Kable grające dobrą muzykę ;)

Otóż to, właśnie rozmawiałem o tych dwóch wątkach z paltonem - tu się zgodziliśmy że powodem ich zbocznicowania był zjazd merytoryczny zarówno w jednym jak i w drugim oraz wzajemne podchody. Jeśli obydwa wątki zajmą się dyskusją wyłącznie w ramach swoich tematów - ich miejsce w Klubach nie będzie zagrożone.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Stare konie, a zabawa jak w piaskownicy.

Kto wierzy, że za tydzień harcownicy od głuchych nie rozwalą klubu słyszących, a audiovoodoo, gdzie wszyscy oponenci pobanowani, z nudów nie zawędruje w rejony szydełkowania w Kopenhadze ? Bo drut to drut :)

Ten pierwszy to pole bitewne dla znudzonych głuchych, bo klub głuchych w zasadzie wyczerpał już temat.

Co do propozycji: proponuję i polecam rozwadze Moderacji wprowadzenie notattek o usuwanych postach. Wystarczy automatyczna wklejka - "post niezgodny z regulaminem usunięty przez Moderację". I tyle. Zwiększy to przejrzystość forum i zaufanie do Moderacji.

Podobnie, gdy nadchodzą wielkie wiosenne porządki z szacunku do autorów wątków należałoby dokonać chociaż formalnego wpisu w wątku: Wątek przeniesiony do zakładki 'Bocznica'/etc. Bo parę lat wisi, a pewnego razu go nie ma.

To samo odnośnie znikających wątków: dlaczego znikają? Dlaczego Moderacja ignoruje pytania na ten temat? Szanowna Moderacja wymaga szacunku i zrozumienia dla swojej służby, a w zamian traktuje dorosłych forumowiczów jak gówniarzy.

Przepraszam za gorzki ton, ale jest on uzasadniony.

Powrót po dłuższej przerwie...

romekjagoda - takie notki są robione przy każdym usuwanym wpisie i to od dawna. Nie wiem czy silnik forum pozwala na ich widzialność poza moderatorami.

Przenoszenie wątków - opcji dodawania komentarza nie widziałem. Tu trzeba pytać Administrację jakie są możliwości techniczne.

foksik...., a właśnie - co się stało? Wczoraj nawet oglądałem Twoje normalne konto i nie było zablokowane.

Aaa. już widzę. OK, 3 miesiące banicji chyba wystarczą.

• Administratorzy

romekjagoda - takie notki są robione przy każdym usuwanym wpisie i to od dawna. Nie wiem czy silnik forum pozwala na ich widzialność poza moderatorami.

Przenoszenie wątków - opcji dodawania komentarza nie widziałem. Tu trzeba pytać Administrację jakie są możliwości techniczne.

Przy przenoszeniu jest możliwość pozostawienia przekierowania. Wówczas w starej zakładce pozostaje link przekierowujący w nowe miejsce pobytu wątku.

Moderatorzy wpisują powód usunięcia posta, ale użytkownicy tego nie widzą, bo post jest ukryty. Na chwile obecną mamy notki przy ostrzeżeniu użytkownika. Jeśli post nie jest usunięty, to użytkownik może przeczytać za co dostał ostrzeżenie klikając odpowiednią ikonkę przy nim.

Tak to wygląda, trzeba kliknąć w ten czerwony wykrzyknik:

ostrzezenie.png

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak już jesteśmy przy wiosennych porządkach to daje się zauważyć, że pytania dotyczące np analogu trafiają na pierwszą z lewej zakładkę STEREO.

Ktoś np pyta o gramofon, ktoś odpowiada i nagle wątek zostaje przeklejony nawet nie na wierzch do zakładki ANALOG, a doklejony w temacie przypiętym"Początki..."

Dla początkującego forumowicza, nieobytego, nieoczytanego jego temat zwyczajnie znika. Przydałaby się jakaś notka przy temacie takim, nie w swoim miejscu, że przeniesiony i by sobie ze dwa dni powisiał nim zniknie bez śladu w miejscu gdzie powstał. Albo tak jak temat zamknięty samoistnie zginie w otchłani nieodświeżany.

To co tam nabroił Stary Audiofil znowu? Pewnie Palton odwzajemnił uczucie. Ach ten Palton wyrywny. Wiosna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.