Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to brakuje mi tylko jednej opcji która już była na tym forum, a mianowicie "pokaż wszystkie" - znacznie ułatwiała zapisywanie całych wątków na dysku i późniejsze ich przeglądanie w trybie offlie. Teraz muszę się "męczyć" z klikaniem na wszystkie strony po kolei i ich zapisywanie. W wątkach liczących po kilkanaście stron jest już to bardzo uciążliwe ... Prosiłbym zatem o przywrócenie tej opcji :-)

>wasylak

Poniewaz administratorzy forum jak sie wydaje nie maja czasu na rozpatrywanie naszych uwag,

a tym bardziej na realizowanie naszyych propozycji, a forum jak to dobitnie podkreslil

Prezes Pan Piotr Welc jest - NIEZALEZNE, powinnismy sami brac sprawy w swoje rece i nie czekajac

az Redakcja czy Administracja nam to zrealizuja - REALIZOWAC SOBIE, SAMODZIELNIE I NIEZALEZNIE !

Do dzieła!

a nie mówiłem, że mają kwestię przywrócenia normalnej funkcjonalności forum gdzieś głęboko?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Redaktorzy

"Po kiego grzyba widać cały czas pierwszy wpis wątku?"

Było już na to odpowiadane. Chodzi o to, żeby nowo wchodzący do wątku widział, o co w nim chodzi, lub (najczęściej) pierwotnie chodziło.

"Dlaczego nie ma przycisku pokaż wszystkie?"

Będzie. Na razie nie piszę kiedy, bo ja sie wywali, to trzeba będzie robić od nowa.

"Dlaczego forum często chodzi wolno lub nie chodzi w ogóle?"

Zgłaszam skargi w tej sprawie.

"Kto wymyślił zakładkę "niusy"? Co to są te "niusy"?"

Njusy w założeniu są to nowości wpisywane przez samych użytkowników. Żeby nie było, ze tylko komercha. Zapraszam.

"Najlepiej sprzedajcie to forum komuś innemu..."

Znowu?

Po raz n-ty z rzędu apeluję do osób odpowiedzialnych rozwiązać kwetsię niemożności dostania się do wszystkich stron z wpisami użytkowników po otrzymaniu wyników wyszukiwania. Jest to wyjątkowo denerwujace i czasochłonne!!! Minął ponad miesiąc od czasu zgłoszenia tego faktu i dalej nic nie zrobiono.

Redakcja, 16 Kwi 2008, 00:07

>"Najlepiej sprzedajcie to forum komuś innemu..."

>

>Znowu?

dobra, przesadziłem :-)

A z tym widocznym pierwszym wpisem może dało by się zrobić coś takiego że np. jest widoczny przez pierwszy miesiąc a potem ustępuje miejsca już tylko dla ostatnich?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Wydaje mi sie ze pomysl odnowienia starych tematow bylby calkiem udany - byly tworzone przez ludzi ktorych spora czesc nie udziela sie juz na forach bo znalezli to czego szukali wiec dalsze ich posty mialyby charakter czysto altruistyczny, kilku tez pisze gdzie indziej. Podczepianie obecnych watkow pod takie dawne, a wiec jakby laczenie tematow w + - wiekszy temat z podtematami mialoby mym zdaniem olbrzymi sens - cos musi miec swoje korzenie, gdzies musza tez byc naprawde wartosciowe wpisy. W tym problem ze nowi forumowicze nawet siedzac calymi dniami w wyszukiwarce moga miec problem z dokopaniem sie do tej wiedzy - zostanie ona poprostu zapomniana pod nikomu nic nie mowiacymi wyrazami z wyszukiwarki ktorych i tak nikt w natloku materialu nie wklepie, chyba ze sam zacznie poszukiwac w innych zrodlach tylko jaka wtedy zostaje rola forum?

Gdy nie ma zrodel i korzeni zostaja juz tylko z kadym kwartalem schody w dol proponuje przywrocenie opcji dodawania podobnych watkow pod aktualnym tematem i jakies klarowne, pomocne rozwiniecie tej ideii. Przynajmiej bedzie wiadomo jak juz lata temu ludzie bladzili i odnajdywali swoje drogi w temacie audio.

Czy można zrobić tak by wyświetlacjące się na dole nicki osób zalogowanych były aktywne jako linki do ich profilu? Kiedyś to działało, teraz nie. Jeżeli użytkownik ma zero wpisów to nie można wejść na jego profil.

Czy będą wyświetlane przy nickach żółte i czwerowne kartki?

Przydało by się aby przy poście który zacząłem mój nick był pogrubioną czcionką, albo i cały temat też. Ułatwiło by to znacznie wypatrzenie swojego posta na forum.

Albo jeszcze inaczej, temat który zapoczątkowałem tytuł+nick pogrubiony, temat w którym się udzielałem: temat pogrubiony.

ADMINIE!!!!

"forum nie zostało zaprojektowane specjalnie w celu walki z debilami"

1.wyzywasz użytkowników od debili-bardzo kulturalne i zgodne z regulaminem!!!!

2.w ostatnim mailu do mnie zarzucałeś że mało moich wpisów jest związane z tematyką forum,

jesteś niekonsekwentny bowiem sam często udzielasz się w agresywnych wątkach o polityce,

prócz tego tolerujesz "wypaczenia" bo wątek uciążliwe psy w ktorym mowa o bestialskim zabijaniu zwierząt nie ma nic wspólnego z kwestiami audio, dotyczy jedynie patologii moralnej.

Bezpodstawnie usunąłeś wpis Nany która słusznie się sprzeciwiła bestialstwu i nazwała po prostu rzecz po imieniu.

3.Zanosi się tu na "moderacje w piaskownicy"- banujesz użytkownikow tylko dlatego że podobnie jak atopos śmią przeciwstawić się Twojej forumowej polityce i ograniczeniu wolności wypowiedzi.

Poza tym narsiltm, weronika czy nana to nie atopos!!!

Czy zamierzasz usuwać forumowiczow tylko dlatego że znają atoposa i mają podobne do niego poglądy????

• Redaktorzy

Nie "wyzywam" ani nie przezywam użytkowników, nie znajdujemy się przecież wszyscy koło trzepaka. Swoją opinię podtrzymuję, nie została ona skierowana przeciw nikomu konkretnemu, tylko wyraża ogólne stwierdzenie, można przypuszczać, wyglądające na prawdziwe.

Żadnej nany nikt tu nie banował, natomiast istotnie usunięto jej napastliwy i obraźliwy wpis.

Wątek, który ci się nie podoba, podoba się jego założycielowi i wielu dyskutantom. Nie jest obraźliwy, napastliwy ani bezprawny. Trudno, abym cię specjalnie faworyzował poprzez likwidację wszystkiego, co akurat tobie nie odpowiada. Dużo wpisów skasowałem na twoje żądanie, zechciej się nimi na razie ukontentować.

O żadnych konkretnych poglądach atoposa nic mi nie wiadomo, trudno więc, abym na ich podstawie kogokolwiek banował.

Szalom.

a jak tak właśnie patrzę i patrzę i ...... nie widzę

niejaki Piotr Ryka i JFSebastian2 nie mogą wejść na AS...

i zginęły ich wątki

czy to jest ban, czy tylko kłopoty techniczne?

czy mój powyższy tekst również kwalifikuje się do kłopotów z logowaniem

Ja też się przyłączam do pytania o powody nałożenia bana na Piotra Rykę. Rozumiem, że ostatnia wymiana zdań (czy dwie) pomiędzy Piotrem a Jóźwą miały dość emocjonalny charakter, ale to na forum AS nic nadzwyczajnego. JFSebastian2 też najwyraźniej dostał bana.

Czy korespondencja z nowymi dysponentami forum AS ma się odbywać według wzorca "łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu - to mówiłem ja, paavo, audiofil 2 klasy" ?

Fajnie byłoby wypracować jakieś jasne kryteria moderacji, a nie ogólne "naruszenia netykiety" i podobne.

A poza tym jeśli Redakcja chce uchodzić za arbitra elegancji, namawiałbym do nieuczestniczenia w pyskówkach i nieodpowiadania na zaczepki. Bo w zasadzie za naruszenie netykiety powinna zbanować sama siebie.

• Redaktorzy

Otrzymałem taką informację od moderatora:

"Piotr Ryka - konto zablokowane - paragraf 6 Regulaminu i parę punktów z netykiety". Podobnie drugi użytkownik.

Po sprawdzeniu zdecydowałem jednak o odblokowaniu kont obu użytkowników, prosiłbym ich jednak uprzejmie dyskutowanie w zgodzie z ogólnie przyjętymi zasadami grzeczności. Konta są obecnie z powrotem aktywne.

A czy mógłbym, tak w ramach cywilnej odwagi, która przecież nie powinna być Redakcji obca, dowiedzieć się, komu osobiście zawdzięczam tego chwilowego (jak na razie) bana? To taki dobry zwyczaj ze światowych forów, że moderator nie chowa się za anonimowość.

> Jóźwa

Dobrze, że rozsądek tym razem jest górą. Ale sam zobacz: "Piotr Ryka - konto zablokowane - paragraf 6 Regulaminu i parę punktów z netykiety" - to ma być uzasadnienie bana??? Ciut mało konkretne to uzasadnienie, IMHO.

• Redaktorzy

Jestem jedynym z kilku moderatorów, jednocześnie pojawiającym się na forum (ze względu na administrowanie całością i pracę redakcyjną). Kiedyś funkcjonował jawny system moderacji, z moderatorami wybranymi przez admina na podstawie ogólnie dostępnych wskaźników zaufania forumowiczów. Moderatorzy usuwali wątki i przyznawali ewentualne bany kolegialnie (minimum pięć głosów konieczne do usunięcia wpisu) i jawnie. Wywołało to tak silny opór użytkowników, że lukar z tego autorskiego i wyjątkowego systemu zrezygnował. Obecnie, po zapoznaniu się z tą lekcją, moderacja odbywa się bezosobowo, jakkolwiek zawsze można zgłosić zastrzeżenie do admina i uzyskać zmianę decyzji, z czego właśnie korzystasz.

> Jóźwa

"moderacja odbywa się bezosobowo"? Tzn. teraz moderuje bot? Program komputerowy? Sztuczna inteligencja?

Jeśli moderuje żywy człowiek, to pewnie jednak moderacja odbywa się osobowo, tyle że anonimowo.

paavo, 20 Kwi 2008, 14:28

>> Jóźwa

>

>Dobrze, że rozsądek tym razem jest górą. Ale sam zobacz: "Piotr Ryka - konto zablokowane -

>paragraf 6 Regulaminu i parę punktów z netykiety" - to ma być uzasadnienie bana??? Ciut mało

>konkretne to uzasadnienie, IMHO.

Czy ktoś pamięta jeszcze Artykuł 58... ? :(

Redakcja, 20 Kwi 2008, 14:18

>"Piotr Ryka - konto zablokowane - paragraf 6 Regulaminu i parę punktów z netykiety". Podobnie

>drugi użytkownik.

>Po sprawdzeniu zdecydowałem jednak o odblokowaniu kont obu użytkowników, prosiłbym ich jednak

>uprzejmie dyskutowanie w zgodzie z ogólnie przyjętymi zasadami grzeczności. Konta są obecnie z

>powrotem aktywne.

To nie jest prawda że złamałem jakieś punkty z netykiety !!!

Co do konta to hasło do JFSebastian mam tylko w menadżerze haseł w operze (zapomniałem hasła i nie mam dostępu do emaila z którego zakładałem to konto) i dlatego nie potrafię pisać z tego konta z innych kompów niż mój laptop. Może Redakcja mogłaby jakoś rozwiązać ten mój problem...

Co do kasowania tematów po kilku sekundach od założenia, to gratuluje czujności !

>Obecnie, po zapoznaniu się z tą lekcją,

>moderacja odbywa się bezosobowo, jakkolwiek zawsze można zgłosić zastrzeżenie do admina i uzyskać

zmianę decyzji, z czego właśnie korzystasz.

Ależ jestem wdzięczny, zaraz pęknę ze szczęścia. Tyle, że o nic nie prosiłem.

Redakcja, 20 Kwi 2008, 14:35

> Moderatorzy usuwali wątki i przyznawali ewentualne bany kolegialnie (minimum pięć

>głosów konieczne do usunięcia wpisu) i jawnie. Wywołało to tak silny opór użytkowników, że lukar z

>tego autorskiego i wyjątkowego systemu zrezygnował. Obecnie, po zapoznaniu się z tą lekcją,

>moderacja odbywa się bezosobowo, jakkolwiek zawsze można zgłosić zastrzeżenie do admina i uzyskać

>zmianę decyzji, z czego właśnie korzystasz.

Efekty są wspaniałe.

Gdyby nie równoległe forum, to nikt by nie wiedział, że ktoś został zbanowany, słusznie czy nie, i nie byłoby żadnego "oporu użytkowników". No i sam zbanowany nie miałby jak skontaktować się z adminem, bo nawet nie może wejść na swój PW.

PEŁEN PROFESJONALIZM I 100% SKUTECZNOŚĆ !!!

• Redaktorzy

Ech, ech... Miałby. Przyjrzyj się dokładnie forum i jego mechanizmom, a zobaczysz, że jest dostępny email do administratora, z czego zresztą jeden z użytkowników skorzystał. EOT.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.