Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czy ja pisałem o czymś innym? I właśnie dlatego jak to nazywasz "klepałem" temat "audio-gd" - z takimi sytuacjami '"automoderacji" na forum nie będzie.

Jesteśmy więc zgodni co do istoty sprawy, też nie lubię przejawów niefajnych zachowań i wykorzystywania mechanizmów forum publicznego do nieczystych celów.

Na moim macierzystym forum, z którego się wywodzę, udało nam się ograniczyć takie zjawiska o 90%. Aż prasa branżowa, z tamtej branży, o tym napisała :-)

Tutaj, od kiedy jestem moderatorem, też staram się na ile mogę, zresztą nie tylko ja. Koledzy widzę też dość poważnie podchodzą do sprawy, administracja także. Jako przykład podałem już dział "nowości" który zmienił się zasadniczo. W innych działach, jeśli pojawia się jakiekolwiek zgłoszenie, albo sami natarfiamy na jednoznacznie podejrzane zachowania, to staramy się je przeanalizować i podjąć działania adekwatne.

Ale widzę, że to dla Ciebie za mało. Masz inną wizję działania. Więc ją przedstaw i tyle.

Co do wątku Audio-GD, osobiście nie widzę sensu ruszać sprawy z przed dwóch lat. Było, trudno. Stało się. Trzeba było wtedy zadziałać. Dziś to jest właśnie "klepanie postów" i bicie piany. Widzę, że masz jakieś bliżej niesprecyzowane oczekiwania odnośnie tego wątku. To może po prostu napisz jakie i będzie po problemie. Do sponsorowanych się nie nadaje, wyjaśniłem już czemu. Do usunięcia również, bo to by było z krzywdą, dla tych którzy sporo merytorycznych rzeczy tam napisali.

Jakie masz więc oczekiwania, poza hasłami że moderatorzy są źli? Mamy ukrarać autora po dwóch latach od założenia wątku? Ja uważam, że to jest po takim czasie co najmniej dziwne, z pogranicza oszołomskiego miotania się. Moim zdaniem, na dziś, jedyne sensowne działania, to pilnowanie aby wszyscy wiedzieli kim jest autor wątku (wypowiedzi w wątku i info w profilu). I żeby każdy mógł Jego wypowiedzi oceniać przez właściwy pryzmat. Tak mi podpowiada najzwyklejszy rozsądek. Jeśli masz inne propozycje to je przedstaw. Albo dajmy już temu spokój.

No to masz problem, bo to to ty jesteś moderacją. Musisz wybrać - albo losy "jednego" wątku (zapewne jest takich więcej na forum, ale ten akurat znam więc o nim piszę), albo losy"automoderacji". I nie zwalaj winy za problem z tym wątkiem na mnie - zagranie w stylu PRL'owskich włodarzy.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Redaktorzy

No to masz problem, bo to to ty jesteś moderacją. Musisz wybrać - albo losy "jednego" wątku (zapewne jest takich więcej na forum, ale ten akurat znam więc o nim piszę), albo losy"automoderacji". I nie zwalaj winy za problem z tym wątkiem na mnie - zagranie w stylu PRL'owskich włodarzy.

Trochę nie rozumiem, na którą część wypowiedzi poprzednika jest to odpowiedź. Kolega mógłby przybliżyć, czego to dotyczy?

Ale widzę, że to dla Ciebie za mało. Masz inną wizję działania. Więc ją przedstaw i tyle.

Co do wątku Audio-GD, osobiście nie widzę sensu ruszać sprawy z przed dwóch lat. Było, trudno. Stało się.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Moje stanowisko już przedstawiłem w tej kwestii. Jasno i czytelnie napisałem to w poprzednim poście. I co uważam za stosowne zrobić w danej sytuacji. Zamierzam pilnować, aby wątek się nie "zkryptoreklamował". I żeby wszyscy wiedzieli kim jest i z jakiej pozycji wypowiada się Groh. Żadnych więcej działań podejmować nie zamierzam, bo nie widzę nic sensownego co by można jeszcze przedsięwziąć. Nie będziemy go przecież publicznie opieprzać co miesiąc. I rugać, za to co się stało 2 lata temu. Bo to, na dziś patrząc, byłoby co najmniej dziwne. A nie wywalimy w kosmos wątku, w którym sensownie i merytorycznie rozmawia spora grupa ludzi.

Ale, że Ty ciągle drążysz temat, to zapytałem czego sobie życzysz. Skoro masz ciągle jakieś "ale" do tego wątku. Nic mniej, nic więcej. Te teksty o PRLu są zbędne, bo to kolejne bicie piany, które do niczego nie prowadzi. Nie zwalam na Ciebie decyzji, bo swoją już podjąłem. I przedstawiłem wyżej, co zamierzam zrobić w danej sytuacji.

A zapytałem Cię, bo być może masz jakiś interesujący pomysł, który mi umknął. To oczywiście chętnie się z nim zapoznam. A jeśli będzie sensowny, to go zastosujemy. Ty w odpowiedzi pojechałeś mi z "PRLem".

Więc jeśli ostatecznie nie masz żadnych ciekawych pomysłów, to po prostu zakończmy dyskusję na ten temat. Co proponuję po raz kolejny.

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik eMeReKo dnia 18.05.2014 - 14:32 napisał:

Jeśli moje dziecko zachoruje na raka (odpukać), to nigdy nie będę pytał o metody leczenia na forum!

Jestem za leniwy, żeby kolejnemu tłumaczyć, co to jest przenośnia.

A to była metafora, ale jestem za leniwy, by tłumaczyć Ci, że metafora = przenośnia.

Użytkownik eMeReKo dnia 18.05.2014 - 14:32 napisał:

A teraz to już zaczynasz obrażać innych Użytkowników, tylko nie bardzo rozumiem dlaczego...

Pokaż mi gdzie, albo to odszczekaj.

Tak się akurat składa, że tamten Twój post został już usunięty przez Moderację, ale jako przykład niech posłuży ten, w którym domagasz się wskazania, gdzie obrażasz ludzi:

Obrażasz w tym momencie choćby mnie, bo szczeka to pies, a takie teksty zachowaj dla swojej rodziny i znajomych - być może oni przywykli, że zwracasz się do nich w ten sposób, by coś odszczekali; ja nie życzę sobie takich pod moim adresem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Koledzy, zrobimy tak. Właśnie zaprzestaliście tej personalnej przepychanki, kompletnie bez sensu i kompletnie nie na temat, z punktu widzenia wątku "propozycje i uwagi". Bo odjechaliście w retoryce na kompletne antypody absurdu, co już jozwa maryn zresztą Wam wypomniał.

Proponuję opcję zerową. Bo inaczej nie przestaniecie tych przepychanek. Każdy z Was który, w tym wątku, napisze kolejny post w podobnym tonie na drugiego otrzyma ostrzeżenie + 3 punkty, a jeśli nie przestanie, uda się na trzydniowy urlop.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Osobiście mam nadzieję, że będzie.

Ale osobiście to można na własnym forum, tutaj powinieneś liczyć się ze zdaniem innych-ja tak uważam osobiście.Mógłbyś jeszcze uzasadnić swój osobisty punkt widzenia?biorąc pod uwagę łamanie regulaminu przez tego pana, używanie obraźliwego języka wobec userów myślących inaczej i używaniu "banera" według widzi mi się wobec niewygodnych oponentów.Za co ta nagroda i kredyt zaufania?bo chyba nie za znajomość z tym panem?Kiedy na forum będzie mógł powrócić Stary Audiofil, który otrzymał nie istniejącego w regulaminie bana na milion dni o tego moderatora?? Rozumiem,że to wszystko w ramach tej szumnie zapowiadanej odnowy?

• Redaktorzy

Nie podzielam twojego poglądu na jednego z moderatorów, przykro mi. A jeśli będę miał coiś do powiedzenia na ten temat, to konto Starego Audiofila nie zostanie odblokowane, bo jestem przeciwny agresywnemu trollingowi.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Koledzy, zrobimy tak. Właśnie zaprzestaliście tej personalnej przepychanki, kompletnie bez sensu i kompletnie nie na temat, z punktu widzenia wątku "propozycje i uwagi". Bo odjechaliście w retoryce na kompletne antypody absurdu, co już jozwa maryn zresztą Wam wypomniał.

Proponuję opcję zerową. Bo inaczej nie przestaniecie tych przepychanek. Każdy z Was który, w tym wątku, napisze kolejny post w podobnym tonie na drugiego otrzyma ostrzeżenie + 3 punkty, a jeśli nie przestanie, uda się na trzydniowy urlop.

Opcja zerowa będzie wtedy, jak skasujesz wypowiedź tego ********, który obraża moją rodzinę. Zrób to, a będzie opcja zerowa. No dalej, stań na straży formy tak, jak piszesz do urzygu od nie wiadomo kiedy.

A to była metafora, ale jestem za leniwy, by tłumaczyć Ci, że metafora = przenośnia.

Jaką ocenę miałeś w szkole z polskiego?

________

Edit moderator

Ostrzeżenie plus 3 punkty na konto, za niedostosowanie się do prośby moderacji o zaprzestanie przepychanek personalnych z innym użytkownikiem forum.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań.

Proszę dotrzymać słowa.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie podzielam twojego poglądu na jednego z moderatorów, przykro mi. A jeśli będę miał coiś do powiedzenia na ten temat, to konto Starego Audiofila nie zostanie odblokowane, bo jestem przeciwny agresywnemu trollingowi.

Rozumiem, mógłbyś odnieść się do regulaminu i poszukać restrykcję, którą obdarował Starego palton?Chciałbym poznać jego legitymację do dalszego moderowania, no chyba ,że odnosimy się ciągle do "widzi mi się" to rozmowa jest bezcelowa.Pozostaje mieć nadzieję, aż do oficjalnego ogłoszenia "zmian"że palton straci stołek.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

To nie jest akcja "uwolnić trola". To jest akcja "wywalić tego, który jest wstydem dla wszystkich moderatorów audiostereo". Nie udawaj, że tego nie widzisz i że nie wiesz, o co chodzi.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Kolega jamówi swoje, bo może.Tym niemniej akcja "uwolnić trolla" robi się już trochę niesmaczna.

Łamiesz chłopie regulamin,przekręcasz celowo mojego nicka, nie wstyd Ci?

Kolega jamówi swoje, bo może.Tym niemniej akcja "uwolnić trolla" robi się już trochę niesmaczna.

Łamiesz regulamin,przekręcasz celowo mojego nicka nie wstyd Ci?i nie kasuj mi wpisów, to nie ja łamię netykietę.

Przestań łamać regulamin i przekręcać mojego nicka, przestań także kasować moje wpisy.W przeciwieństwie do Twoich nie łamią regulaminu!!!

jozwa maryn, dlaczego łamiesz regulamin przekręcając mojego nicka, nie wstyd Ci?

Dlaczego kasujesz moje wpisy?nie łamią regulaminu, Twoje owszem

• Redaktorzy

Proponuję się tak nie denerwować. Nie wiem jak dyskutanci, ale ja idę spać. A jak mówię "trolla" to właśnie to mam na myśli.

W pewnych warunkach i w pewnych sytuacjach dobrym zwyczajem może być referendum, ankieta.

Może by takowe rozwiązanie w sprawie moderatorów (jako opcja zerowa czy też gruba krecha) zastosować?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Father PIO

Może kiedyś twoje dziecko zachoruje na raka. Może wtedy jakiś lekarz zacznie je leczyć na grypę.

Może nie przesadzajmy z zaangażowaniem ideologicznym, bo robi się dziwnie.

Właśnie, to jest w końcu tylko hobby a nie wyznanie religijne. Chociaż niektórzy wierzą widać w swoje posłannictwo i uważają się za kaznodziejów.

Moje stanowisko już przedstawiłem w tej kwestii. Jasno i czytelnie napisałem to w poprzednim poście. I co uważam za stosowne zrobić w danej sytuacji. Zamierzam pilnować, aby wątek się nie "zkryptoreklamował". I żeby wszyscy wiedzieli kim jest i z jakiej pozycji wypowiada się Groh. Żadnych więcej działań podejmować nie zamierzam, bo nie widzę nic sensownego co by można jeszcze przedsięwziąć. Nie będziemy go przecież publicznie opieprzać co miesiąc. I rugać, za to co się stało 2 lata temu. Bo to, na dziś patrząc, byłoby co najmniej dziwne. A nie wywalimy w kosmos wątku, w którym sensownie i merytorycznie rozmawia spora grupa ludzi.

Ale, że Ty ciągle drążysz temat, to zapytałem czego sobie życzysz. Skoro masz ciągle jakieś "ale" do tego wątku. Nic mniej, nic więcej. Te teksty o PRLu są zbędne, bo to kolejne bicie piany, które do niczego nie prowadzi. Nie zwalam na Ciebie decyzji, bo swoją już podjąłem. I przedstawiłem wyżej, co zamierzam zrobić w danej sytuacji.

A zapytałem Cię, bo być może masz jakiś interesujący pomysł, który mi umknął. To oczywiście chętnie się z nim zapoznam. A jeśli będzie sensowny, to go zastosujemy. Ty w odpowiedzi pojechałeś mi z "PRLem".

Więc jeśli ostatecznie nie masz żadnych ciekawych pomysłów, to po prostu zakończmy dyskusję na ten temat. Co proponuję po raz kolejny.

Nie czytasz ze zrozumieniem. Ja ci niczego nie każę robić. Mówię tylko jakie działania prowadzą do jakich rezultatów. Jeżeli w "klubach" wisi wątek założony i prowadzony przez dystrybutora to sytuacja ta demoralizuje forum. Kolejne podobne powodują systematyczne obniżanie jakości dialogu na forum, a dalej konflikty.

Nie wiesz co zrobić z wątkiem? Niech dystrybutor płaci za "sponsorowane", a jeśli nie chce to do "blogów" go wrzucić - wartościowe posty nie przepadną.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Dzisiejsza rozmowa w tym wątku przypomina mi do złudzenia rozmowę z infolinią. Wściekły klient wywala swoje żale a z drugiej strony uspokajający głos przemawia niezwykle grzecznie, tonem jaki normalnie jest zarezerwowany dla niedorozwiniętych dzieci, zapewniając że wszystko będzie dobrze i że najważniejszy jest spokój.

Rzut oka na zakładkę analog pokazuje że nastąpił zdech kompletny, wpis jozwy zrobiony dwa dni temu nie osiągnął jeszcze drugiej dziesiątki.

Stary dostał bana "po uważaniu", Father też pewnie zaraz nie wytrzyma, coś palnie i wyleci. Potem pewnie inni.

Właściciel oficjalnie pisze że nie będzie się koncentrował na serwisach tylko na aplikacjach telefonicznych i grach.

Czy ktoś jest jeszcze zainteresowany istnieniem tego (pewnie niezbyt dochodowego) forum?

Zmiany na forum to tylko "kosmetyka".

Prawdziwe zmiany - to zmiany naszego zachowania, pamiętajmy forum to miejsce publiczne. Nie jesteśmy sami.

prawda 100%

Uogólniłbym - jeżeli nie potrafię zachować się w miejscu publicznym nie piszę. Ponieważ ta samo- ocena jest , nawet przy dobrej woli, bardzo nieprecyzyjna to zaproponuję - jeżeli pojawi się wpis, który ktoś będzie uważał za niewłaściwy - nie reaguję, nie odpisuję, nie zwracam uwagi.

Ach jak by to było super. I moderacja by nie musiała się tak męczyć. :)

zgadzam się

Dla moderacji i niektórych juzerów blog i wątek na forum to to samo.

dlaczego znowu czepiasz się moderacji?

znowu podgrzewasz atmosferę?

To nie jest JEGO wątek, to jest wątek którego jest ZAŁOŻYCIELEM, a nie WŁAŚCICIELEM.

To różnica zasadnicza i zdaje sie kompletnie nie rozumiana na tym forum. Wlaścicielem to można być bloga a nie wątku.

Wątki tworzy sie po to, aby dyskutować a wtedy musimy przyjąć, że nie wszyscy myślą tak jak ja, bo na tym polega dyskusja.

prawda 100%

Trzeba również zastanowić się nad działalnością forumowiczów oznaczanych jako branża. Nie wszyscy branżyści są nirwanistami i traktują forum jak tablicę ogłoszeniową, uprawiając klasyczny proceder wzmacniania. Są przecież tacy, którzy starają się pomóc, a niestety wlecze się za nimi opinia wytworzona wśród forumowiczów przez "wzmacniających".

bum1234, dzięki za uwagę

zastanowimy się nad tym

2, 2 tygodnie, czekamy czekamy, czekamy Was ocali ;) no tu akurat nie wiem :)

Czym dłużej będziecie zwlekać ze zmianami, tym gorzej.

pośpiech też nie jest wskazany

dokładnie analizujemy zmiany, aby jak najwięcej osób było zadowolonych

Na zakończenie swego pobytu forum w ostatnim poście prosiłem o likwidację mojego konta.

Mam to wielkimi literami napisać?

ZLIKWIDUJECIE MOJE KONTO!

likwidację konta proszę zgłaszać tylko na e-mail

Nowe reguły moderacji "leżą na biurku" Administracji i czekają na zatwierdzenie oraz odpowiednią konfigurację silnika forum. Jak pewnie niektórzy wiedzą - Administracja w weekendy nie pracuje, chociaż zdarza się że czasami tu zagląda.

Administracja cały czas zagląda w weekendy, aby tylko sprawdzić czy nie ma jakiś błędów i problemów.

Czy jest znany skład moderacji?czy został on zmieniony?jeśli tak, to kiedy go poznamy?

Skład moderacji -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Redaktorzy

vasa: "Stary dostał bana "po uważaniu", Father też pewnie zaraz nie wytrzyma, coś palnie i wyleci. Potem pewnie inni"

Po uważaniu? Rzuciłem okiem na dorobek tej osoby, miał 59 punktów ostrzeżeń zanim został ostatecznie zablokowany. Więcej nawet niż miał niesławnej pamięci Szymon (tam było bodaj 56). To nie jest ban po uważaniu, tylko przeciwnie, hodowla trolla. Tę dziwną osobę przez długie miesiące głaskano i przemawiano do niej łagodnie, czy jednak nie zachciałaby dostosować się do elementarnych norm współżycia. Zadziwiająca cierpliwość, ale jak widać nieuzasadniona.

Ma to sens, choć nie każdy wątek założony przez branżowca musi od razu mieć podtekst handlowy - pamiętaj że Branża może oznaczać także osoby nie mające nic wspólnego z handlem oraz nie każdy handlowiec od razu chce dyskutować o swoich produktach.

Ale kierunek wydaje się słuszny - więc może każdy wątek założony przez branżowca automatycznie trafiałby najpierw do moderacji, tak jak to ma miejsce w przypadku nowych użytkowników?

jozwa maryn, chyba nie do końca mnie zrozumiałeś . Chodzi mi o to abyście zrobili to forum ciekawszym . Na przykład :

- wywiad ze znanym muzykiem z udziałem użytkowników ( najlepiej z tym którego sami wybierzemy w głosowaniu )

- nowy projekt wzmacniacza , który mógłby być alternatywą dla symasyma , gainclona itp opracowany przez specjalistę wybranego przez audiostereo

- wyświetlajcie jakieś ciekawe filmy , reportaże o audio

- udostępnijcie koncerty muzyki popularnej czy klasycznej

- zapraszajcie wyjątkowo aktywnych ( w dobrym tego słowa znaczeniu )użytkowników na koncerty lub seanse kinowe czy do teatru

- dajcie użytkownikom zniżki czy inne promocje u sprzedawców sprzętu audio

- nawiążcie kontakt z dystrybutorami i zapraszajcie użytkowników na imprezy firmowe ( nie tylko audioshow)

- napiszcie artykuł o tym co się dzieje w Tonsilu i STX i innych polskich firmach

Jest tyle ciekawych rzeczy , które można zrobić a wy się ograniczacie do połajanek pod naszym adresem . Dlaczego nie jesteście kreatywni ?;-)Nie mylcie moderacji z policją . Moderacja ma kształtować i rozwijać forum .

oba ciekawe pomysły, godne do przemyślenia

Gość jamówię

(Konto usunięte)

vasa: "Stary dostał bana "po uważaniu", Father też pewnie zaraz nie wytrzyma, coś palnie i wyleci. Potem pewnie inni"

Po uważaniu? Rzuciłem okiem na dorobek tej osoby, miał 59 punktów ostrzeżeń zanim został ostatecznie zablokowany. Więcej nawet niż miał niesławnej pamięci Szymon (tam było bodaj 56). To nie jest ban po uważaniu, tylko przeciwnie, hodowla trolla. Tę dziwną osobę przez długie miesiące głaskano i przemawiano do niej łagodnie, czy jednak nie zachciałaby dostosować się do elementarnych norm współżycia. Zadziwiająca cierpliwość, ale jak widać nieuzasadniona.

Nie domagaj się informacji publicznie, tylko zapytaj swojego kolegę paltona, dlaczego Stary kiedyś był ok, a potem gwałtownie u niektórych moda na Niego minęła.

Admin1 rozumiem,że to jest oficjalny"odnowiony" skład moderatorów AS?gratuluję reformy, nie mam więcej pytań.

Widzę taki oto problem , nie wchodząc w temat "propozycję i uwagi dotyczące Forum " widnieje wpis > jozwy maryn < z godż 12:51.

Następnie otwierając temat widnieje w nim ostatni post > mlb < z godż 12:50.

u nas nie widzimy takiego błędu, ale zajmę się tą sprawą

(nie od razu bo mamy inne zadania)

Nadal kicha. Ja bym poprosił, aby forum wreszcie nie zamulało. Da się to zrobić, czy trzeba zostać Klubowiczem?

tym się zajmujemy obecnie

Myślę, że spokojnie wystarczą trzy cztery linijki, po przeczytaniu których użytkownik miałby do dyspozycji funkcję zwiń/rozwiń

i albo by sobie rozwijał taki post do pełnej wersji, żeby go przeczytać do końca, albo by sobie szedł dalej nie tracąc na to czasu.

parantulla, dzięki za merytoryczny post

przeanalizujemy tą ciekawą propozycję

Nie chodzi mi o to, że moderator ma rozstrzygać, czy kable grają, czy nie. Chodzi mi o sytuację taką, że nowy user pisze, że charczy mu jeden głośnik w kolumnie i pyta, co z tym zrobić, a w odpowiedzi czyta, że to na pewno wina kabli głośnikowych i że powinien kupić lepsze.

A to już inna rzecz - czyli wpis ewidentnie wprowadzający w błąd. Moderacja z założenia takiego wpisu nie wykryje (zakłada się że moderacja głównie reaguje na zgłoszenia) - ale jeśli taki wpis zostanie zgłoszony do moderacji, wraz z odpowiednim wyjaśnieniem - to moderacja rzeczywiście powinna taki wpis usunąć lub zmodyfikować. Pod pojęciem "odpowiedniego wyjaśnienia" rozumiem podanie sensownego powodu, np. "to niekoniecznie wina kabli, może to być uszkodzenie głośników, końcówki mocy, zabezpieczeń, problem ze źródłem czy interkonektem" a nie czegoś w stylu "to bzdura!!!!@#@!@!!#@". Można byłoby pomyśleć nad wprowadzeniem tego do oficjalnych reguł postępowania moderacji oraz dodania odpowiedniego ostrzeżenia dla użytkownika który takie wprowadzające w błąd porady serwuje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Nie domagaj się informacji publicznie, tylko zapytaj swojego kolegę paltona, dlaczego Stary kiedyś był ok, a potem gwałtownie u niektórych moda na Niego minęła.

Nie traktuj mnie jakbym miał amnezję albo dopiero wczoraj pojawił się na tym forum. Tj. traktuj sobie jak chcesz ale nie oczekuj, żebym się tak zachowywał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.