Skocz do zawartości
IGNORED

Cytaty z nas samych

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac nasze wpisy czasami czujemy sie dotknieci paleczka magicznej madrosci. Wzruszenie nas ogarnia i czujemy sie inni. Swiat po przeczytaniu nie jest juz taki sam jak przed. Oto kilka wyrwanych z kontekstu cytatow (pisownia oryginalna). Moze macie inne rownie poruszajace fragmenty? Copy/Paste please

a tu sie mylisz canon 1000FN

potrafi robic zdjecia nawet bez obiektywu

Tobie naprawdę na starość odjebało

Ale jednak Tobie "odjebało" więcej.

mamy prawo żądać płaskich dróg

po to sie produkuje takie auta i dopuszcza do ruchu,aby nimi za***rdalac

jak potrzebuje adrenaliny to idę pograć w siatkówkę

Jedyna sceną, która naprawdę zrobiła na mnie wrażenie, to ukazanie operacji wycinania jąder Helmutowi

ja pierdyle - jak to mówi Czesio z włatcy móch

Mozart nie jest od czytania tylko słuchania.

zauważyłem już wcześniej, że podzbiór wspólnie lubianej przez nas muzyki jest bardzo liczny

Jak wiec w tym kraju ma byc dobrze skoro mieszkaja w nim tacy ludzie.

Porównywać ten IC do zwykłego IC to jak porównywać dzien do nocy.

totalne dziadostwo!

O scenie nie wspomne, to za duże rozczarowanie.

Świetne są efekty przy słuchaniu muzyki na 5 głośników (Prol Logic - music), ale podobne taki odsłuch to "obciach" (dziwne....)

Eltaxsy mają więcej basu niż niektóre (nawet droższe) zestawy głośnikowe z subwooferem.

Do stereo się te kolumny raczej nie nadają

Po wymianie lasera klocek odezwał sie na nowo jakby wczoraj wyszedł z fabryki

Znane filmy oglądane po raz setny np. "Das Boot" zaskoczyły mnie tępem.

Przy Real Cable BM 250 i IC Made in China każdy dźwięk był celebrowany. Każdy najdrobniejszy detal traktowany był jak przez powolnego naukowca "ze szkiełkiem i okiem". Synteza i analiza i szuranie kapciami po labolatorium.

Na scenie pojawiają sie nawet nowe wokale, w hórach, umieszczone poza nimi, gdzieś obok teraz zaczęły istnieć.

Napisy na kablu łatwo się zcierają, złoto na wtykach również.

https://www.audiostereo.pl/topic/40750-cytaty-z-nas-samych/

wielkosc glosnika jest bardzo mylna

co za gówno, góra opada jak w magnetofonie1

Ja nie słuchałem ... a skąd wiem, że dobrze gra ? Domyślam się składając pewne fakty.

ksiaze harry polskiego hi-endu

Ostatnio na ulicy Rejtana znalazłem trzy kable sieciowe. Utrzymam ten kierunek...

w ogóle kurna niemoralnie jest coś kupować w ogóle...

Ale jak już muszę poczuć, to idę do 'Dekady' z korkami w uszach

niskie tony nie tylko się czyje w bebechach, ale i włos z głowy mogą zetrzeć!

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolejna porcja:

Nie słuchałem wszystkiego na świecie

Kabel maksymalnie niemęczący

Wokal Roda Stewarda z charakterystyczną chrypką z płyty THE GREAT AMERICAN SONGBOOK brzmiał jak Michael Jackson.

Docenić ten kabele można tylko przy cichym słuchaniu nocnym gdy podbicie basu i wysokich tonów współgra z fizjonomią słuchu.

wcześniej była ?guma od majtek? czyli interkonekt z pudła od sprzętu

Sluchawki potrafia zejsc nieprzyzwoicie nisko

Słuchawki Sd 426 nie są urządzeniem miłym w obsłudze, jednakże już po włączeniu pierwszej płyty staje się jasne, że warto z nimi powalczyć.

Jest to niby duży jack, ba, nawet pasuje do takiego gniazdka

rozwścieczone porażką urządzenie chce teraz w ramach kary za wszelką cenę zmiażdżyć użytkownikowi głowę

obecnie szukam rodzynka tonsila

olbrzymie nauszniki uwieraja w zawiasy szczek (przynajmniej u mnie)

Bas - na pierwszy rzut oka (ucha?) może się wydawać, że jest on znakomity

Ogólnie słuchając muzyki (zwłaszcza głośno) ma się wtrażenia charczenia, trzeszczenia, ordynarności

basy, potem długo długo nic i bardzo wysokie tony wyostrzone na maksa - no po prostu nieomal szlifierka

dla wymagającego użytkownika Philipsy HP890 są jedynie dobre do tego, aby na nie popatrzeć

amerykańskie sensacyjne śmiecie z hollywood brzmią cudnie

jak niedawno odpaliłem z powrotem pierdziawy, to myślałem że spadne z krzesła

moja siostra jest zachwycona, inni też, wygląda na to że tylko ja mam krzywy łeb

siebie nie zacytuje, bo malo mnie bylo...ale...Senicz...tym wpisem mnie rozwalil;) :"Ten facet z grecka ksywa zaczepia mnie od dluzszego czasu. A Grecy jak wiadomo bardzo czesto byli biseksami i pedalami. Do tej pory tolerowalem takie zachowanie ale mam juz dosc tego molestowania.

:D"

biorac pod uwage jego prowokacje...to ten tekst był mistrzostwem..;)

"dzisiaj chciałem podłączycz wyjscie na słuchawki z telewizora bezpopsrednio do kolumn ale 0 dzwięku..."

" sprzęt jest uzywany więc wiadomo że jest w pewnym sensie eksplatowany"

.”..nie ma napisu hi-end i nie kosztuje 15k . Ne nadaje sie do słuchania muzyki.”

„No masz - co piszę o audio to się jakiś motocyklista przyplącze ;-)))

BTW jak powinien wyglądać audiofil, żeby wyglądać na audiofila?

Pewnie powinien mieć uszy jak kanapki od częstego słuchania, a w spodniach zamiast ...... mieć przepraszam za sformułowanie.... INTERCONECT ;-)”

„Lutownice to ja trzymac potrafie:) Troche cyny, wisiorek zony stopic pod palnikiem i maczamy!”

„Nadszedł długo oczekiwany dzień. Zjawiam się wcześniej, przywożę wymarzone klocki, stawiam na półce, głośniki na podłodzeJ, podłączam i odpalam. Po południu wraca "Ż". Pierwsze spojrzenie na pokój... Jej sokoli wzrok pada od razu na półkę, szybko przesuwa się na kolumny, potem już wolniej na mnie... Zaczyna się... Nic nie idzie zgodnie z planem: zmarszczone czoło, zaciśnięte usta i wymowne milczenie - oj! Nie wróży to nic dobrego. Milczenie nie trwa jednak długo. Następuje szturm. Kolor kolumn -wiśniowy, miał być bukowy, klocki - jeden czarny, drugi srebrny, wygląda to jak g. w przeręblu... delikatnie mówiąc. Absolutnie nie pasuje do pokoju. Hmm, mimo, ze koszt całości przekracza znacznie cenę umeblowania. Nic nie idzie według moich obliczeń. Zaczynam powoli się wycofywać. Odtwarzacz musi znaleźć się na wzmacniaczu! Na nic zdały się przekonywania o szkodliwości takiego ustawienia. ( to nic, że amp się nagrzewa, bo ma zastawione otwory wentylacyjne, wibracje też nic "Ż" nie obchodzą). Poddaję się. Ale operacja musi iść na przód. Ustawienie głośników. Najlepiej, by przykleić je do ściany, zastawić szafą, lub w ogóle - postawić je na niej! Te dwa kloce burzą symetrię pokoju! I tak dalej. Jednak w tym aspekcie stosuję strategie przekupstwa. Nie napiszę, o jaki rodzaj łapówki chodzi, ale bynajmniej nie o pieniądzeJ.”

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mnie ostatnio rozbawił tego typu wpis:

"ja osobiście za żadnego żyjącego muzyka nigdy nie dałbym 400zł za koncert"

V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Teraz cos z Bocznicy:

**

Kaczor szczerzy zeby

Podziały kaczora w dużej mierze są sztuczne

odpoczynek na wsi dobrze ci zrobi

Wstał kolejny dzień.

Za oknem plucha , nie widac stadionów ani autostrad , nawet maszyn bydowlanych nie widać

Piszesz na takim poziomie ogólności, że ciężko się ustosunkować

A tego gościa po prostu kocham.

A to drugi ulubieniec. Jak będzie potrzebował nerki to oddam swoją.

Tak naprawdę, to na początku był wodór.

prawdziwość tego stwierdzenia może podważyć nawet jednokomórkowiec

Tam gdzie stoją oni, kiedyś stały krasnoludki

O rany, ale męska rozmowa, pełna drzew, zapachów i strzałwryjów

może Ty nie jesteś "spełniony" seksualnie i stąd ten niepokój

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.